HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#3001 Felhasználó inaktív   Iwanski 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 02. 08. 04:41

Ismét csak elnézést kell kérnem, de nem tudtam, hogy hova írjak a problémámmal, és mivel itt volt már haszon és érdekes segítségem ezért gondoltam egye-fene.
A lényeg, hogy most köttettem be a netet, és D-Link DSL-360R ADSL +2 tipusú modemet sikerült beszereznem. Nos ehez a területhez abszolute nem értek. Azt szeretném megtudni hogy a 2 megabit es előfizetéssel, miért csak 250kb/sec el tudok leszedni. Speedtest is 2 mega fölé szállt, de egyszerűen nem értem mi van. Olvastam valami konfig-ot hozzá de Ip-k stb. ez soroltak fel nekem kínaiul. Szóval ehez valami driver kell, vagy tudok rajta állítani valamelyest. Amugy A "lan" és a "internet" nevű ledecske folyamatosan villog, nekem gyanus. PLs HELP.
előre is köszönöm Iwanski!

#3002 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 02. 08. 09:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Iwanski - Dátum: 2011. 02. 08. 04:41

Ismét csak elnézést kell kérnem, de nem tudtam, hogy hova írjak a problémámmal, és mivel itt volt már haszon és érdekes segítségem ezért gondoltam egye-fene.
A lényeg, hogy most köttettem be a netet, és D-Link DSL-360R ADSL +2 tipusú modemet sikerült beszereznem. Nos ehez a területhez abszolute nem értek. Azt szeretném megtudni hogy a 2 megabit es előfizetéssel, miért csak 250kb/sec el tudok leszedni. Speedtest is 2 mega fölé szállt, de egyszerűen nem értem mi van. Olvastam valami konfig-ot hozzá de Ip-k stb. ez soroltak fel nekem kínaiul. Szóval ehez valami driver kell, vagy tudok rajta állítani valamelyest. Amugy A "lan" és a "internet" nevű ledecske folyamatosan villog, nekem gyanus. PLs HELP.
előre is köszönöm Iwanski!

Azért, mert nem ugyanabban a mértékegységben van megadva a két érték. Az egyik 2 megaBIT, a másik, amit mérsz 250kiloBÁJT, a kettő között van egy nyolcszoros szorzó (250*8=2000) szóval nincs semmi gond a sebességgel

Szerkesztette: Thoty 2011. 02. 08. 09:46 -kor

+

#3003 Felhasználó inaktív   bakrava 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 02. 08. 18:05

Sziasztok!
Van egy Asus X52J notim. A hiba a következő: ha lehúzom töltőről, a touchpad belassul, az egér nem oda megy ahova én akarom, iszonyúan laggol. Ha ilyenkor usb-s egeret dugok rá, az viszont jól megy. Hangsúlyozom csak akksiról csinálja ezt, ha töltőn van tökéletesen müxik. A touchpad illesztőprogramja friss. (ELAN PS/2 Port Smart-Pad) Már az energiazdálkodási sémát is próbáltam, max kakaót adtam akksis üzemmódnál is, de ez sem segített. Op rendszer: jogtiszta Win 7 X64 naprakész frissítésekkel. Valakinek valami ölet???

#3004 Felhasználó inaktív   Isti82 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 02. 10. 23:48

Heló!

Nekem egy Acer Aspire 5720ZG noti szállt el ma. Win7 64 ultimate van rajta. Éppen egy thompson mp3 lejátszóra másoltam (már sokadszorra), és a winamp futott még.
Egyszer csak kimerevedett a kép, és szabályos mintákban elszemetesedett (azért még látni lehetett az utolsó képet). Az éppen játszott zene egy rövid szakasza belassítva végtelenítődött. Ez volt kb 1percig (közben reflexszerü alt+f4 és ctrl+alt+del)
Mivel semmi sem történt kénytelenvoltam hosszasan a powergombot nyomni. Kikapcsolás után kihúztam belőle a tápot, az usb egeret és az mp3 lejátszót. Újraindítás előszőr egy szürke képernyő, amin himlő szerű elfeketedő foltok jelentek meg. Majd pár másodperccel később a képernyő bal fele kicsit sötétül, a jobb fele meg kifehéredik (kettő között éles kontraszt). A HDD néhanéha fel villan, mintha dolgozna.
Mivel zenéket válogattam a számokat egyesével másoltam, mégis az mp3 lejátszóból a microSD kártyát kivéve, és a telefonba betéve teljesen üres volt, pedig vagy 20 fájl már rá volt másolva.
Nemkérdés, hogy a noti sorsa szervíz (nem garanciális).
Kérdésem, ki mire gyanakszik (VGA, BIOS, ram, alaplap)?
Ehhez a notihoz melyik szervizt ajánjátok? (állítólag a hivatalos acer-en keresztűl sokáig tartana)
A válaszokat köszönöm.

#3005 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 12:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Isti82 - Dátum: 2011. 02. 10. 23:48

Nekem egy Acer Aspire 5720ZG noti szállt el ma.

Kijelző kivételével ugyanígy halt el a vinyóm. Nekem boot után nem is látta, azt leszámítva a gép tökéletes volt.
Nem garos notit javítani elég drága, nem biztos, h megéri.

#3006 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 02. 11. 13:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Thoty - Dátum: 2011. 02. 07. 11:59

Itt is megkérdezem, hátha:
Egy notebook kijelzőjénél tapasztaltam az alábbi hibát, szerintetek mi okozhatja?
VGA kimeneten jó a kép, csak a saját tft-jén ilyen:

Kép1

Kép2

Ha esetleg nem látszana, olyan, mintha csak minden második függőleges oszlop lenne megjelenítve, mintha interlaced lenne a kép vagy ilyesmi. Ha natív felbontásban használnám (1680x1050) akkor olvashatatlan minden felirat
Valamint, néha piros tónusúvá válik a kép, majd ez megszűnik (illetve ezt egy restart megoldja)

most egy ideje normális a kép (piros tónus nincs, a pixelek is jók natív felbontásban is), de gondolom ez idővel elmúlik :)

Ez elsőre kijelző. HP gép, LG Philips LCD? Ha szerencséd van, lehet, csak ak ábel csusszant ki a helyéről, de nem hiszem..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3007 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 13:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Isti82 - Dátum: 2011. 02. 10. 23:48

Heló!

Nekem egy Acer Aspire 5720ZG noti szállt el ma. Win7 64 ultimate van rajta. Éppen egy thompson mp3 lejátszóra másoltam (már sokadszorra), és a winamp futott még.
Egyszer csak kimerevedett a kép, és szabályos mintákban elszemetesedett (azért még látni lehetett az utolsó képet). Az éppen játszott zene egy rövid szakasza belassítva végtelenítődött. Ez volt kb 1percig (közben reflexszerü alt+f4 és ctrl+alt+del)
Mivel semmi sem történt kénytelenvoltam hosszasan a powergombot nyomni. Kikapcsolás után kihúztam belőle a tápot, az usb egeret és az mp3 lejátszót. Újraindítás előszőr egy szürke képernyő, amin himlő szerű elfeketedő foltok jelentek meg. Majd pár másodperccel később a képernyő bal fele kicsit sötétül, a jobb fele meg kifehéredik (kettő között éles kontraszt). A HDD néhanéha fel villan, mintha dolgozna.
Mivel zenéket válogattam a számokat egyesével másoltam, mégis az mp3 lejátszóból a microSD kártyát kivéve, és a telefonba betéve teljesen üres volt, pedig vagy 20 fájl már rá volt másolva.
Nemkérdés, hogy a noti sorsa szervíz (nem garanciális).
Kérdésem, ki mire gyanakszik (VGA, BIOS, ram, alaplap)?
Ehhez a notihoz melyik szervizt ajánjátok? (állítólag a hivatalos acer-en keresztűl sokáig tartana)
A válaszokat köszönöm.

Alaplapot fognak cserélni, vagy a MXM-es a VGA, akkor azt. A VGA még drágább is, de egyik sem lesz meg 60-70 ropi alatt és akkor még lehet, hogy olcsót mondtam. Sorozathibás a VGA (valami Geforce lesz rajta, tökmindegy melyik, 7300-tól 8600-ig az összes szar). Ha lehet éppen beszerezni, a cseréje olyan 20-30k közé jön ki végeredményben. Acernél sokszor elmegy szarni az északi híd is, ha NVidia, az is cserés. Hát ennyi a jó hír.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3008 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 13. 11:22

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 02. 11. 13:16

Ez elsőre kijelző. HP gép, LG Philips LCD? Ha szerencséd van, lehet, csak ak ábel csusszant ki a helyéről, de nem hiszem..

Köszi a választ, én is kijelzőre gyanakodtam, szétszedtem, összeraktam, megmozgattam (a kábeleket is) de nem volt változás.
Aztán feltűnt, hogy a WiFi nagyon lassú (300kB/s fölé nem nagyon megy) így kicseréltem, és érdekes módon most minden működik. A kijelző is.
Remélem így is marad :)
+

#3009 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 15. 22:23

Ide írom, nem tudom hol kérdezzem. Régebben mintha olvastam volna olyasmit hogy valaki hirdetett laptopokhoz kijelzőket, cserét vállalt stb. Egy barátom megkért, hogy keressek neki Fujitsu Esprimo Mobile V5535-höz kijelzőt. Nem tudja valaki hogy hol keressek?

#3010 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 16. 20:25

Sziasztok, három éves Acer (Debian Linux van rajta) notimon munka közben egyszer csak elment a touchpad, se jobbra, se balra, a gombjai sem működnek. Néztem egy Ububtu live CD-ről, annak sem akar megnyikkanni.

Létezik, hogy a noti tapipadja menet közben egyszer csak megadja magát? Mert olyan hihetetlen, nnincs semmi mozgó alkatrész benne. Mit lehet csinálni? Thx.

#3011 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 16. 21:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Hülyesamu - Dátum: 2011. 02. 16. 20:25

Sziasztok, három éves Acer (Debian Linux van rajta) notimon munka közben egyszer csak elment a touchpad, se jobbra, se balra, a gombjai sem működnek. Néztem egy Ububtu live CD-ről, annak sem akar megnyikkanni.

Létezik, hogy a noti tapipadja menet közben egyszer csak megadja magát? Mert olyan hihetetlen, nnincs semmi mozgó alkatrész benne. Mit lehet csinálni? Thx.

BIOS-ban, szoftverben le lehet tiltani. Nézd végig esetleg az opciókat.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#3012 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 16. 22:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 02. 16. 21:31

BIOS-ban, szoftverben le lehet tiltani. ...

:offtopic: Nade minek tiltsa, ha már úgyis meghalt? ... :)

ps.: be lehet bútolni egy másik rendszerről is, kipróbálandó, hátha az oprendszer volt a tiltó.

Szerkesztette: Warrior 2011. 02. 16. 22:21 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3013 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 16. 22:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 02. 16. 21:31

BIOS-ban, szoftverben le lehet tiltani. Nézd végig esetleg az opciókat.

BIOS-ban nem láttam opciót, CD-ről bootolva meg teljesen más a szoftverkörnyezet.

Más ötlet?
Ilyen volt már mésnak is? Szokott touchpad taccsa menni? Megpróbálok keresni valami usB egeret addig.
Thx

#3014 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 16. 22:35

A felső billentyűsoron nincs egy ki/bekapcsoló? vagy Fn+valami.
Egy pontosabb típus sokat dobna az ügyön.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#3015 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 16. 22:56

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 02. 16. 22:35

A felső billentyűsoron nincs egy ki/bekapcsoló? vagy Fn+valami.
Egy pontosabb típus sokat dobna az ügyön.

A hálám üldözzön a halálodig :)

Az Fn+F7 valóban kikacsolja a touchpadet, és úgy látszik, ez a bekapcsolásnál sem felejtődött el, én meg négy éve használom a gépet, és egyszer sem volt rá szükségem.

Köszi szépen, tényleg nagyon sokat segítettél :)

#3016 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 16. 23:02

Szívesen.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#3017 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 17. 00:34

Üzenet megtekintéseIdézet: mexel - Dátum: 2011. 02. 15. 22:23

Ide írom, nem tudom hol kérdezzem. Régebben mintha olvastam volna olyasmit hogy valaki hirdetett laptopokhoz kijelzőket, cserét vállalt stb. Egy barátom megkért, hogy keressek neki Fujitsu Esprimo Mobile V5535-höz kijelzőt. Nem tudja valaki hogy hol keressek?

Plö nálam :) .

#3018 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 17. 00:39

Miért hihetetlen? Az égőben sincs mozgó alkatrész, aztán mégis kiég egyszercsak. A tapipad meg egy jóbonyolult elektronika. Lehet, hogy a kábele KH-s, lehet, hogy az alatta melegedő alkatrészeket nem tűrte, lehet, hogy simán csak elment klotyóra.
Szerk, ja, hogy a forrógomb. :Đ

#3019 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 17. 18:40

Üdv!

Egy HP nx6310-es gép usb-i mentek tönkre, miután a bedugott madzagos egérbe beleakadtak a tulaj gyerekei és lerántották a gépet. Szemmel láthatóan deformálódtak az aljzatok, de némi türelemmel és kipöcköléssel még működésre bírhatóak. Javítható lenne ez valahogyan és főleg mennyiért? Ki és milyen határidővel vállalná?

Köszi!

#3020 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 18. 09:36

Üzenet megtekintéseIdézet: desiderius - Dátum: 2011. 02. 17. 18:40

Üdv!

Egy HP nx6310-es gép usb-i mentek tönkre, miután a bedugott madzagos egérbe beleakadtak a tulaj gyerekei és lerántották a gépet. Szemmel láthatóan deformálódtak az aljzatok, de némi türelemmel és kipöcköléssel még működésre bírhatóak. Javítható lenne ez valahogyan és főleg mennyiért? Ki és milyen határidővel vállalná?

Köszi!

Meg tudom oldani, de a deformált aljzatot többnyire nem érdemes javítani, mert a nyelv fog kitörni belőle azonnal, vagy pár héten belül. Egy héten belül tudom vállalni szerintem.

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.