HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#3021 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 02. 21. 22:15

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 02. 18. 09:36

Meg tudom oldani, de a deformált aljzatot többnyire nem érdemes javítani, mert a nyelv fog kitörni belőle azonnal, vagy pár héten belül. Egy héten belül tudom vállalni szerintem.

PÜ ment.

#3022 Felhasználó inaktív   lacee5 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 02. 22. 18:33

Hello
Légyszi segitsetek!
Van egy visual Land vl-760as netbookom nem tudom ujra telepiteni a win ce-t
az a baj vele, hogy csak a bejelentkezö képig jön (Windows CE) és ott megáll
Légyszi valaki mondjon vmi infot hogy tudok rá uj rendszert tenni???!! tök mind1 mit csak menjen,
akárhány rendszert leszedtem felraktam SD kártyára de nem telepiti
Googléba irnak sokmindent de azt nem találtam, hogy ilyen hibával, hogy tudom ujra telepiteni

• 7 inch TFT
  • 800 x 480 Resolution
  • 4GB Flash Memory
  • 64MB DDR Ram
  • 3 USB Ports
  • SD Card Slot
  • Built-in WiFi
  • Ethernet Port
  • ARM Processor
  • Windows CE 5.0
  • Headphone Port
  • Mic Port
  • Dual Frontal Speakers
  • 248 MHz ( arm926ej-s )
  • Dimensions(WxHxD): 8.25" x 5.5" x 1.25
  • Weight: 2Lbs
Vagy vmi hard resetett nem lehet csinálni rajta?

Elöre is nagyon köszönöm!!!!!! Kép Kép Kép Kép Kép

Szerkesztette: lacee5 2011. 02. 22. 18:38 -kor

#3023 Felhasználó inaktív   leslye 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 22. 20:03

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.Vettem egy DELL Vostro 3500-at,telepített W7-el.
Nvidia geforce gt 310 m tipusú videókártya van benne,viszont nem működik tökéletesen.
Pl.egy sima 3D-s órát sem lehet kirakni képernyőkimélőnek,vagy egy egyszerű,gyári játékot indítva azt írja ki,hogy(A hardveres gyorsítás le van tiltva,vagy azt a videókártya illesztőprogramja nem támogatja.Győződjön meg arról,hogy telepítette a legfrissebb videókártya-illesztőprogramot,és hogy ahardveres gyorsítás be van kapcsolva.)
Igazából főleg felhasználói szinten mozgok a számítástechnikában,gőzöm nincs,hogy mit lehetne ilyenkor csinálni.Kérem segítsen valaki!

#3024 Felhasználó inaktív   Iwanski 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 23. 04:03

Üdvözletem.
A gond megincsak nem kerül el, most nem akkora a problémám, sokkal inkább zavaró. A gondom az, hogy mikor a Win7-emen bekapcsolom az Aero témát (bármilyet) akkor elkezd furán villogni a kép, Kék,zöld,stb. , de ha a klasszikus témát választom akkor semmi gond nincs. A kérdésem mi lehet a baj, vagy hol lehet megnézni, hogy lehet visszaállítani az aeromat. Olvastam registry- "hack" ról de az sem segített semmit. Úgy mekszoktam az aerot, hogy élvezhetetlennek érzem anélkül a gépem..segítetek.

Elöre is köszönöm, Iwanski !

#3025 Felhasználó inaktív   Iwanski 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 23. 04:03

Üdvözletem.
A gond megincsak nem kerül el, most nem akkora a problémám, sokkal inkább zavaró. A gondom az, hogy mikor a Win7-emen bekapcsolom az Aero témát (bármilyet) akkor elkezd furán villogni a kép, Kék,zöld,stb. , de ha a klasszikus témát választom akkor semmi gond nincs. A kérdésem mi lehet a baj, vagy hol lehet megnézni, hogy lehet visszaállítani az aeromat. Olvastam registry- "hack" ról de az sem segített semmit. Úgy mekszoktam az aerot, hogy élvezhetetlennek érzem anélkül a gépem..segítetek.

#3026 Felhasználó inaktív   Iwanski 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 23. 04:04

Üdvözletem.

#3027 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 23. 13:05

Üzenet megtekintéseIdézet: leslye - Dátum: 2011. 02. 22. 20:03

(A hardveres gyorsítás le van tiltva,vagy azt a videókártya illesztőprogramja nem támogatja.Győződjön meg arról,hogy telepítette a legfrissebb videókártya-illesztőprogramot,és hogy ahardveres gyorsítás be van kapcsolva.)
Igazából főleg felhasználói szinten mozgok a számítástechnikában,gőzöm nincs,hogy mit lehetne ilyenkor csinálni.Kérem segítsen valaki!

Azt kell csinálni, amit a gép írt neked, amit zárójelben írtál.
1. windows update
2. support.dell.com, kiválasztod a notidat, letöltöd a legfrisebb driver-eket w7-hez és felteszed
3. ha ez se vált be, akkor nvidia.com-on keresel a vga-hoz driver-t

Az aero-s problémád (amit 3x post-oltál) is ehhez köthető imho. Nem mellesleg ez a topic hw hibákkal és azok javításával foglalkozik elsősorban, valszeg a vga részlegen inkább tudnának segíteni, de szerintem próbáld meg a fentieket.

#3028 Felhasználó inaktív   Kaos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 26. 15:56

Sziasztok!
Az lenne a gondom, hogy az egyik billentyű nem működik(Asus K50IN), nem folyt rá semmi a billentyűzetre, és csak ez az egy billentyű nem megy( 8 ). És még lenne egy olyan, gondom is, hogy néha a windows 7 vga mode-ban bootol, ilyenkor egy újraindítás után minden rendben. Van, hogy pár napig semmi gond, de néha minden bekapcsolásnál ez van. Mi lehet vajon ez, alaplap, vga meghibásodás?: ( Remélem valaki tud segíteni, és előre is köszönöm.

Szerkesztette: Kaos 2011. 02. 26. 15:57 -kor

#3029 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 26. 16:29

Nincs valami beszorulva a billentyű alá?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#3030 Felhasználó inaktív   robicsek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 27. 17:45

Sziasztok! Nem igazán találtam más helyet ahol ezt megkérdezhetném, remélem tudtok segíteni!
Notebook típusa: HP xe4500, Op. rendszer: Windows Xp SP3
Valamiért a notim nem képes felismerni a merevlemezt és a cd/dvd meghajtót bootoláskor. (nem is érzékeli a jelenlétét a biosban egyiknek sem).
A dolog pikantériája, hogy csak Usb kulcsról hajlandó bootolni. Így ezt kihasználva kipróbáltam a Knoppix-t, ami a ram-ot használja ideiglenesen. A Knoppix alatt pedig minden működik, látszik a merevlemez, az adatokat elérem, és a cd/dvd meghajtót is érzékeli.
Először a merevlemez fájlrendszerének sérülésére gyanakodtam, de ezt elvetetettem. Talán az alaplapi bios elemének alacsony a feszültsége? Egy egyszerű elem csere megoldja a problémát?
Mit gondoltok?

#3031 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 27. 19:59

Üzenet megtekintéseIdézet: robicsek - Dátum: 2011. 02. 27. 17:45

Sziasztok! Nem igazán találtam más helyet ahol ezt megkérdezhetném, remélem tudtok segíteni!
Notebook típusa: HP xe4500, Op. rendszer: Windows Xp SP3
Valamiért a notim nem képes felismerni a merevlemezt és a cd/dvd meghajtót bootoláskor. (nem is érzékeli a jelenlétét a biosban egyiknek sem).
A dolog pikantériája, hogy csak Usb kulcsról hajlandó bootolni. Így ezt kihasználva kipróbáltam a Knoppix-t, ami a ram-ot használja ideiglenesen. A Knoppix alatt pedig minden működik, látszik a merevlemez, az adatokat elérem, és a cd/dvd meghajtót is érzékeli.
Először a merevlemez fájlrendszerének sérülésére gyanakodtam, de ezt elvetetettem. Talán az alaplapi bios elemének alacsony a feszültsége? Egy egyszerű elem csere megoldja a problémát?
Mit gondoltok?

Mióta csinálja ezt? Merthogy azt írod, hogy XP SP3, azt gondolom, mintha fel lenne telepítve. De akkor meg felismeri. Nem értem...

ps.: annyi bizonyos, hogy akármilyen sérült fájlrendszer van a hdd-n, az független a BIOS-általi hdd-felismeréstől. Ott ugyanis nem a fájlrendszer, hanem maga az eszköz kerül "azonosításra".

Szerkesztette: Warrior 2011. 02. 27. 20:00 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3032 Felhasználó inaktív   robicsek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 21:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 02. 27. 19:59

Mióta csinálja ezt? Merthogy azt írod, hogy XP SP3, azt gondolom, mintha fel lenne telepítve. De akkor meg felismeri. Nem értem...

ps.: annyi bizonyos, hogy akármilyen sérült fájlrendszer van a hdd-n, az független a BIOS-általi hdd-felismeréstől. Ott ugyanis nem a fájlrendszer, hanem maga az eszköz kerül "azonosításra".

igen, a windows xp van fel telepítve. kb 1 hónappal ezelőtt jelentkezett a probléma.

viszont a cd meghajtót sem érzékeli. Hardveres hiba lenne? még a bios chip meghibásodására gondoltam.

bootolásnál ezt írja ki: PXE-E61: Media test failure, check cable
Operating system not found

#3033 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 22:04

Üzenet megtekintéseIdézet: robicsek - Dátum: 2011. 02. 28. 21:38

igen, a windows xp van fel telepítve. kb 1 hónappal ezelőtt jelentkezett a probléma.

viszont a cd meghajtót sem érzékeli. Hardveres hiba lenne? még a bios chip meghibásodására gondoltam.

bootolásnál ezt írja ki: PXE-E61: Media test failure, check cable
Operating system not found

Áram ki, akksi le. HDD-t, és cd/dvd-t kiszerelni. Gépet bekapcsolni, majd a hibaüzenetek lefutása után újraindítás, belépés a biosba, és alapértékekre állítani a rendszert, LAN-bootolást hátrébb tenni, vagy kikapcsolni teljesen. Majd kikapcs, áramtalanítás, összeszerelés.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#3034 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 01. 15:12

Az utánn érdeklődnék, hogy Acer Travelmate 2400 notira Windows 7-et fel lehet e valahogy varázsolni? A gyártó oldalán csak XP drivereket látni. Létezik Windows 7-hez valami ami használható?
RaidX

#3035 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 03. 01. 16:25

Üzenet megtekintéseIdézet: RaidX - Dátum: 2011. 03. 01. 15:12

Az utánn érdeklődnék, hogy Acer Travelmate 2400 notira Windows 7-et fel lehet e valahogy varázsolni? A gyártó oldalán csak XP drivereket látni. Létezik Windows 7-hez valami ami használható?

Felteszed, használod, leszedi, amit nem talál.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3036 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 01. 17:41

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 03. 01. 16:25

Felteszed, használod, leszedi, amit nem talál.

Köszönöm. Holnap hozza keresztfiam, majd beszámolok, hogy sikerült.

RaidX

#3037 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 27. 00:03

Lenne itt egy Fujitsu-Siemens Pa3553 noti
Hibajelenség: bekapcsol, hdd, optika, hűtés működik, de képet nem ad. Se LCD-re, se külső monitorra.
Olyan, mindtha csak bios baja lenne (diag kártya FF üzenetnél áll és nem lép tovább)
Nem tudja valaki, hogy hogyan lehetne ezen a típuson egy recovery bios updatet végrehajtani? :)
Google-ben semmi normális megoldást nem találok...
+

#3038 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 04. 21:31

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. A múlt héten az egyik ismerősöm laptopjára ráborítottak egy kis vörösbort, ami főleg a billentyűzetre került, de szerencsére nem lett nagy baja, leszámítva, hogy a képernyő bal alsó sarkából a képernyő közepéig egy olyan 3 cm vastak "beázás" szerű foltsáv jelent meg. Ez a folt az elmúlt napok alatt felszáradt, de a nyoma ott maradt. Ez csak akkor látható, ha oldalról nézik a képernyőt.
Szerintetek mi lehet ez? Rosszat jelent? El fog valaha tűnni a folt? Lesz későbbiekben valamilyen következménye?
Kép
Kép
(Bocsi a nagy képért, de nem tudom, hogy hogyan lehet átméretezni)

#3039 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 09. 19:28

Srácok!
Van nálam egy LG LGE23 E300-A.CPF1E1 13.3as noti. Win7 x64et raktam rá, de az "fn" gombra nem reagál, tudom valami dricer kellene hozzá, de sajna nem találok sehol. Pedig már az összes oldalt ( :Đ ) átnéztem a neten. Tud valaki egy driver CD-t vagy ilyesmit linkelni? Köszi előre is.
:respect: :)

#3040 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 04. 09. 21:44

Üzenet megtekintéseIdézet: fgabor - Dátum: 2011. 04. 04. 22:31

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. A múlt héten az egyik ismerősöm laptopjára ráborítottak egy kis vörösbort, ami főleg a billentyűzetre került, de szerencsére nem lett nagy baja, leszámítva, hogy a képernyő bal alsó sarkából a képernyő közepéig egy olyan 3 cm vastak "beázás" szerű foltsáv jelent meg. Ez a folt az elmúlt napok alatt felszáradt, de a nyoma ott maradt. Ez csak akkor látható, ha oldalról nézik a képernyőt.
Szerintetek mi lehet ez? Rosszat jelent? El fog valaha tűnni a folt? Lesz későbbiekben valamilyen következménye?
Kép
Kép
(Bocsi a nagy képért, de nem tudom, hogy hogyan lehet átméretezni)

Ez ilyen fog maradni. Gondot nem fog okozni. Billentyűzetet ki kéne szedni viszont, mert ki tudja, hova folyott, ott viszont lassan,d e biztosan felmarja a vezetősávokat és a panelen sincs jó helye.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.