HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#3421 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 11. 09. 08:35

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 11. 08. 23:57

Bameg, ma vótam pesten, akartalak hívni, dee (és itt most egy hosszú-hosszú történet jön)(folytatásos teleregény).

Az úgy nem gyó-ú, ha ma vótá pesten, akkor tegnap akarjál hívni. :-)

#3422 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 09. 08:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 11. 09. 00:43

Igen, ez így jól kezdődik (rituálé rész).
Innen jön a lényeg, az információval való hatás (a mit és hogyan (miben és milyen kódolásban) suttogás).

A rossz dumát nem akarod a saját topikodra korlátozni?

#3423 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 10. 00:32

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 11. 09. 08:36

A rossz dumát nem akarod a saját topikodra korlátozni?

Áruld már el, h miért rossz duma az univerzum informatikai működéséről beszélni?
Ez egy számítógépes fórumrendszerben még témába is vág.

#3424 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 10. 14:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 11. 10. 01:32

Áruld már el, h miért rossz duma az univerzum informatikai működéséről beszélni?

Mert faszság, azért.

Idézet

Ez egy számítógépes fórumrendszerben még témába is vág.

A téma címe: Barkács/hibaelhárító központ
Témába vág?

#3425 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 11. 10. 15:36

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 11. 10. 14:21

A téma címe: Barkács/hibaelhárító központ
Témába vág?

Elromlott, tehát meg kell javítani. Szóval, Hogyan tovább?
Make love not Wor.

#3426 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 11. 22:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 10. 19. 13:52

Ezt nem gondolod komolyan. Egy tiszta telepítés után természetesen az oprendszer folyamatai eszik a procit. Ha pedig a proci nagyon gyenge, akkor ehetik 100%-ban is, ha ez így igaz, akkor sajnos ki lehet mondani, hogy az az oprendszer már nem arra a procira "való".

Alakul ez...
Valószínű, hogy szomszédpistike bepasztázta a procit. Azon a szerencsétlenségen felül is vannak alkatrészek, az ezüst kenőcsből jutott némelyikre. (egyébként ki, mivel távolítja el teljesen, az ilyen problémás helyekről?)
Azon kívül, memóriát "bővítettem".
A benne lévő Elpida chipes Apacer PC2-4300 512-est eltávolítottam, és ideiglenesen kapott 2x1 giga Hynix Pc2-5300-at.
A gép az utoljára felrakott 7-essel használhatóvá vált, és lett annyi ereje is, hogy pár, adddig fel nem ismert hardvert is frissíteni tudott.
Jelenleg csak 800-as ramokat tudnék venni. Ha jól sejtem, azok is minden további nélkül működnek benne, ugye?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#3427 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 12. 02:06

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 11. 11. 23:33

Alakul ez...
Valószínű, hogy szomszédpistike bepasztázta a procit. Azon a szerencsétlenségen felül is vannak alkatrészek, az ezüst kenőcsből jutott némelyikre. (egyébként ki, mivel távolítja el teljesen, az ilyen problémás helyekről?)

Elvileg nem kéne vezetőnek lennie. Takarítani a fogpiszkáló-fültisztító pálcika-papírzsebkendő szentháromsággal szoktam.

#3428 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 11. 12. 06:49

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 11. 11. 22:33

Alakul ez...
Azon kívül, memóriát "bővítettem".
A benne lévő Elpida chipes Apacer PC2-4300 512-est eltávolítottam, és ideiglenesen kapott 2x1 giga Hynix Pc2-5300-at.
A gép az utoljára felrakott 7-essel használhatóvá vált, és lett annyi ereje is, hogy pár, adddig fel nem ismert hardvert is frissíteni tudott.
Jelenleg csak 800-as ramokat tudnék venni. Ha jól sejtem, azok is minden további nélkül működnek benne, ugye?

Fél guga RAM-on miért csodálkozik az úr, hogy tetű volt a hetes, meg az XP is? Pasztát némileg oldja a wd40, könnyebb leszedni vele. Alkatrészeket ne féltse, zsepivel essen neki, kulturáltan, le fog jönni rendesen. Az ezüst pasztából van olyan, amelyik vezet, de a nagyobb gond az, hogy kapacitása tud lenni, nagyfrekin a DC-n szakadás paszta is vezetővé fog válni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3429 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 12. 06:56

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 11. 12. 06:49

Fél guga RAM-on miért csodálkozik az úr, hogy tetű volt a hetes, meg az XP is?

Miért? Itt leírtam az "ellenfelet". Az gyengébb képességekkel, mégis használható volt.

Idézet

Pasztát némileg oldja a wd40, könnyebb leszedni vele. Alkatrészeket ne féltse, zsepivel essen neki, kulturáltan, le fog jönni rendesen. Az ezüst pasztából van olyan, amelyik vezet, de a nagyobb gond az, hogy kapacitása tud lenni, nagyfrekin a DC-n szakadás paszta is vezetővé fog válni.

Ettől tartok én is. Gondolom, többen ismerjük azt az állapotot, amikor levesszük a bordát, még az isten f**** is kenőcsös. Procilábak között is láttam már befolyva.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#3430 Felhasználó inaktív   Cloud00209 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 11. 13. 17:18

Üdv mindenkinek!

Egy jópár hónapja kifogástalanul működő Alienware laptoppal akadt problémám. Egyik napról a másikra úgy döntött, hogy nem ismeri fel a merevlemezeket. A BIOS még látja őket, de a Windows már nem indul el, és nem is tudom újratelepíteni, lévén nincs merevlemez. A gép egyébként csak és kizárólag RAID-ben képes működni. Mindezek fényében tud valaki javasolni valamilyen megoldást?
Egy angol fórumon valaki hozzám vágott egy csomagot, aminek elvileg segítenie kéne feltelepíteni egy 32 bites XP-t, a csomag tartalma:
ptipbm.dll
ULSATA (biztonsági katalógus)
ulsata.sys
vssver.scc
Annyi infót kaptam mellé mindössze, hogy ennek segítenie kell az XP telepítésében, de fogalmam sincs, hogy mit csináljak vele, vagy egyáltalán mivan, és további válaszra nem méltattak. D':
Bocs ha túl sok a pancser kérdés, de remélem valaki tud mondani valamit, ami segítségemre lesz.

#3431 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 13. 20:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Cloud00209 - Dátum: 2012. 11. 13. 17:18

Üdv mindenkinek!

Egy jópár hónapja kifogástalanul működő Alienware laptoppal akadt problémám. Egyik napról a másikra úgy döntött, hogy nem ismeri fel a merevlemezeket. A BIOS még látja őket, de a Windows már nem indul el, és nem is tudom újratelepíteni, lévén nincs merevlemez. A gép egyébként csak és kizárólag RAID-ben képes működni. Mindezek fényében tud valaki javasolni valamilyen megoldást?
Egy angol fórumon valaki hozzám vágott egy csomagot, aminek elvileg segítenie kéne feltelepíteni egy 32 bites XP-t, a csomag tartalma:
ptipbm.dll
ULSATA (biztonsági katalógus)
ulsata.sys
vssver.scc
Annyi infót kaptam mellé mindössze, hogy ennek segítenie kell az XP telepítésében, de fogalmam sincs, hogy mit csináljak vele, vagy egyáltalán mivan, és további válaszra nem méltattak. D':
Bocs ha túl sok a pancser kérdés, de remélem valaki tud mondani valamit, ami segítségemre lesz.

Amennyiben van másik, működő géped, és netelérésed, egy fórumtársunk szájbarágós instrukcióit követheted. http://hogyan.org/xp-telepites-nlite
Kell még írható lemez is mellé.
A szükséges dolgokat a gépedhez itt találod meg: http://support.alien..._downloads.aspx

#3432 Felhasználó inaktív   Annihillator 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 11. 24. 15:58

Hello,

kezembe kerult a napokban egy acer Aspire 4530. A gep le let ontve valamivel mert a billentyuzet ragadt es nem is kapcsolt be ugy nezett ki hogy teljessen halott. ugy dontottem hogy megmentem belole a dolgokat proci, memoria, hdd. Mindharmat sikerult leteszteltem egy masik laptopba hasonlo felszereltseggel es nagy oromomre mukodnek.
A proci az egy AMD Athlon 64 X2 QL-60 1.9Ghz. Jelenleg az interntett bongeszem hogy talalhatnek -e hozza egy (desktop)alaplapot. Egytlen lapot sikerult eddig talalnom ami talan megfelel az KINO-690AM2. Ha valakinek van tapasztalata vagy egyeb infoja errol a laprol hogy kompatibilis -e a fent emlitett procival azt megkoszonnem.

#3433 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 24. 15:10

Sziszatok ehhez a régi modellhez kellene driver Xp-hez: sony vaio pcg-691m

saját oldalán a sonynak már nem is találtam meg. Ha tudnátok segíteni azt megköszönném.

Kellemes Ünnepeket.

#3434 Felhasználó inaktív   Elcogio 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 12. 29. 11:35

Sziasztok, remélem, jó helyen járok, és talán van valaki, aki segítene. Előre csak annyit, hogy megnéztem majdnem minden angol és magyar fórumot, de nem találtam segítséget. HP ProBook4320s, Win7 Home Premium 64 bit, kb. másfél évig minden OK, most viszont az egér és a videolejátszás akad. AVG Internet Sec van, az egérnek semmi baja (csekkoltam), malwarebyte check megvolt, windows újratelepítés megvolt, egér driver újra telepítés megvolt., táblabevitel kikapcsolása megvolt. videokártya (ATI Radeon HD 5400series) driver frissítés megvolt, PC tuneup-pal amit lehetett kikapcsoltam. Tünetek: egér akad kb 3-4mp-enként megakad ilyenkor a CPU usage felmegy 10-20%-ra, majd visszaáll. Ugyanez van videó lejátszáskor is. A szabad fizikai memória csökken, de egy idő után beáll, és még ekkor is van kb. 900MB a 4 GB-ból. A Windows élményindex 4.6, ami elvileg elég kellene lenni, ezt a legalacsonyabb értéket a video kártya produkálja. Egyébként a 4GB RAM egyben van, nem két slotban. A gép nem tűnik forrónak, és a probléma akkor is jelentkezik, amikor hosszú pihenő után elindítom. Az újratelepítés után egy darabig OK volt, majd -miközben windows frissítéseket telepített- újra előjött a gond. de a rendszer visszaállítás nem oldotta meg a gondot, maradtak a tünetek. Nem vagyok profi, eddig jutottam, és csak tovább szívok. Remélem, hogy valaki elolvassa, és talán segít. Tele a hócipőm ezzel a szarral... Nagyra értékelnék egy kis segítséget! Üdv és előre is kösz

#3435 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 29. 23:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Elcogio - Dátum: 2012. 12. 29. 11:35

Nagyra értékelnék egy kis segítséget! Üdv és előre is kösz

Tipp 1.: tele van porral, egy szétszedés és takarítás talán segítene (bár én az első hp noti takarításánál megfogadtam, hogy soha többet nem csinálok ilyet, ahány csavar annyiféle, és az alaplapot is ki kellett szedni, hogy a bordához hozzáférjek. Ráadásul a kollega azóta is lóg nekem ezért pár sörrel...)
Tipp 2.: vga (vagy más) driver, lehet hogy az újabbakban csesztek el valamit
Tipp 3.: újratelepítés után szed össze valami férget valahonnan helyi hálóról. Én egy garantáltan tiszta gépről (akár linux livecd, pl. knoppix) pendrive-ra lementeném az összes drivert a hp-tól, és valami víruskergetőt is a gyártótól (avg, nod, kav, stb., lehet próbaverzió is), és net nélkül telepíteném a windows-t, aztán pendrive-ról a vírusirtót és a driver-eket, és csak aztán engedném netre a frissítésekért.

#3436 Felhasználó inaktív   nulla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 19. 22:34

Nyáron (2012 május-június) vettem egy ilyen laptopot:
http://logout.hu/bej...dg_2/friss.html (8GB rammal én is).
A problémám az hogy 3-4 hete szaggat, akadozik rajta minden 3d-s alkalmazás (játékok meghatározott időközönként, tehát mondjuk 4-5 másodpercenként, a filmek meg összevissza, van hogy 10 percig semmi, aztán elkezd durván akadni).
- Kifújni (házilag, kompresszorral - mondjuk szét nem szedtem, csak a lehetséges réseken fújtam be) próbáltam, nem segített
- drivereket cserélgettem (nem segített)
- windows reinstall nem segített
(és ezek kombinációi)
- még van garancia rá, de a szervíz messze van.
Tudtok valami kézenfekvő megoldást rá, amit házilag is meg lehet csinálni és megoldja, vagy mindenképpen márkaszervíz?

#3437 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 20. 20:29

Üzenet megtekintéseIdézet: nulla - Dátum: 2013. 01. 19. 22:34

- Kifújni (házilag, kompresszorral - mondjuk szét nem szedtem, csak a lehetséges réseken fújtam be) próbáltam, nem segített

Ez az álmoskönyv szerint nem sok jót jelent, egyrészt ez a légnyomás akár letörheti a venti lapátját is, másrészt pedig - ha ez a hibája, fél éves gépnél ez kérdéses - egy nagyobbacska pormacskát hiába próbálsz kifújni, nem fog menni.

Idézet

- még van garancia rá, de a szervíz messze van.

Inkább ezt javasolnám.

Amúgy vga vagy cpu hőmérsékletét monitorozva látod, hogy melegszik?

#3438 Felhasználó inaktív   nulla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 20. 22:05

Menet közben nem néztem, de biztos h melegebb mint lennie kéne (laptop esetében pláne ha játszom is rajta). A kifújást nyilván nagyon alacsony nyomáson csináltam, és csak ésszel, többen is mondták h vigyázni kell vele :)

Szerkesztette: nulla 2013. 01. 20. 22:06 -kor

#3439 Felhasználó inaktív   nulla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 07:05

Na, az érdekes az hogy tegnap megnéztem vele egy divx filmet (BSPlayerrel) és egyszer nem szaggatott. Erre van magyarázat? :D

#3440 Felhasználó inaktív   nulla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 07:05

Na, az érdekes az hogy tegnap megnéztem vele egy divx filmet (BSPlayerrel) és egyszer nem szaggatott. Erre van magyarázat? :D

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.