HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 05. 18:31

Ok! Köszi! akkor szerintem marad az 533-as, mert nem szeretnék vele kísérletezgetni, meg az biztos! Az, hogy más gyártó nem számít???

#582 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 18:34

Idézet: djviktorio - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 17:31

Ok! Köszi! akkor szerintem marad az 533-as, mert nem szeretnék vele kísérletezgetni, meg az biztos! Az, hogy más gyártó nem számít???

Nem kellene számítani, de minden notinak más a lelkivilága.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#583 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 20:41

akkor azonos lesz... Köszi a választ!

#584 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 13:24

Idézet: lorenzo - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 17:23

Hali
Albacomp Activa Standard Mobile Business V3. Szép név. :)

Nincs véletlen kikapcsolva (felette gomb, vagy BIOS-ban tiltva)? Tudtommal az összes touchpad-ot a Win natívan kezeli, elvileg driver sem kéne...
--Powered by IBM

#585 Felhasználó inaktív   marcipunk 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 09. 22:41

Sziasztok!

megőrülök

adott egy fujitsuSiemens laptop. nem látta rajta az xp a cd-dvd meghajtót

újratelepítést indítottam cdről (!!!) mivel a bios látja az optikai meghajtót, ami el is indult, de a telepítés első újraindítása után, mikor már szép grafikus felületen menne tovább az install, már nem látja azt a k*rva install cd-t.

most van egy félbeszakadt telepítésem.

próbáltam miniPE-vel hozzáférni legalább a hdd-hez, arra meg aszongya nincs oprendszer

mit tegyek?

Segítsetek!

#586 Felhasználó inaktív   Todymano 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 12:17

Hello!
Van egy Asus F5R-AP063-om, milyen márkájú ramot lehet belerakni? A veritek nem jo, csak a felét ismerte fel. Nagyon fontos lenne! Viszont a boltban más nincs, csak rendelésre, de nem tudom milyet kéne rendelni. Segitség!
köszi

#587 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 14:52

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.

Van egy Acer 9813WKMi típusú laptop, amely rejtélyes körülmények között nem akar "bekapcsolni".

Azaz ha bekapcsolom, akkor a kijelző sötét marad, CD-t viszont bevesz meg kiad, de semmire sem reagál.
Igazából nem is hallom, hogy "dolgozna" a gép. (tehát nem csak a kijelző marad sötét, hanem nem is bootol be szerintem)

Mit lehetne kezdeni vele? Merre induljak el hibátelhárítani?

SF

UI: Rejtélyes körülmények között, az aksi kivétele után csak hálózatról elindult...

Szerkesztette: Sasfióka 2007. 06. 15. 14:54 -kor

"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#588 Felhasználó inaktív   Tovi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 09:46

Sziasztok!

Van egy kis (nagy) gondom egy FU-SI Amilo 7320 notebookkal. Gépkocsiban használtam szivargyújtós adapterrel, egy darabig teljesen jól is működött.
Egyszer csak kikapcsolt úgy, hogy be volt dugva az adapter, lemerült az akkumlátor. Na azóta semmivel nem működik, a hálózati adapterről sem. Nem tölti az akksit, és nem reagál a bekapcsoló gombra.

Van valami tippetek hogy mi lehet?? Nagyon kellene a gép, fontos adatok voltak rajta.....

Esetleg a gépben van valamilyen kis biztositék, ami tönkremehetett, vagy az elektronika lett hibás?

Köszi
Abit NF8;AMD Semptron 3400+(250x8);Titan D5TB4 CU35;2x512MB Infineon PC3200;Sapphire AGP8x X1650Pro 256MB GDDR3;IBM DeskStar 120GByte+Seagate Barracuda IV 160Gbyte 7200rpm;Pioneer DVD-106;Morex 9689 Silver ház

#589 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 18. 09:21

Akkor ott a betápnál lehet gond, FET vagy biztosíték, ahogy írtad. Viszont ne állj neki, ha nem szereltél ilyesmit. Gugánál bele tudok nézni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#590 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 18. 09:21

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 15:52

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.

Van egy Acer 9813WKMi típusú laptop, amely rejtélyes körülmények között nem akar "bekapcsolni".

Azaz ha bekapcsolom, akkor a kijelző sötét marad, CD-t viszont bevesz meg kiad, de semmire sem reagál.
Igazából nem is hallom, hogy "dolgozna" a gép. (tehát nem csak a kijelző marad sötét, hanem nem is bootol be szerintem)

Mit lehetne kezdeni vele? Merre induljak el hibátelhárítani?

SF

UI: Rejtélyes körülmények között, az aksi kivétele után csak hálózatról elindult...

CMOS elem, csatlakozók.. Elsőre ennyi.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#591 Felhasználó inaktív   krisz073 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 12:58

Sziasztok.

Egy kis segitséget szeretnék  kéne.

Adott egy Acer Aspire 3020-s noti.

Ha nem a hozzá adott gyári recovery cd-röl telepitem fel a Windows XP Home verziot, hanem bármilyen más windowst ( XP Pro, Vista )akkor egyszerüen nem tudom bekapcsolni és nincs bekapcsolodva a integrált Wlan kártya :(

Nézztem már biosba ott nem találtam semmit.Probáltam a noti elején nyomkodni a gombot de arra se történik semmi.
Én vagyok a béna ,vagy csak a hozzá adott XP Home-al müködik az integrált Wlan kártya?

Ha valaki tudna segiteni annak előre is köszi.

#592 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 13:33

Idézet: krisz073 - Dátum: 2007. jún. 30., szombat - 11:58

Sziasztok.

Egy kis segitséget szeretnék  kéne.

Adott egy Acer Aspire 3020-s noti.

Ha nem a hozzá adott gyári recovery cd-röl telepitem fel a Windows XP Home verziot, hanem bármilyen más windowst ( XP Pro, Vista )akkor egyszerüen nem tudom bekapcsolni és nincs bekapcsolodva a integrált Wlan kártya :(

Nézztem már biosba ott nem találtam semmit.Probáltam a noti elején nyomkodni a gombot de arra se történik semmi.
Én vagyok a béna ,vagy csak a hozzá adott XP Home-al müködik az integrált Wlan kártya?

Ha valaki tudna segiteni annak előre is köszi.

Wlan drivert feltetted?
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#593 Felhasználó inaktív   krisz073 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 13:43

Idézet: XC-biker - Dátum: 2007. jún. 30., szombat - 14:33

Wlan drivert feltetted?

Vista alapbol telepitette.
Mikor probálnék bármit csinálni a vezeték nélküli hálozatba akkor mindig abba a hibaüzenetbe botlok,hogy nincs bekapcsolva a wlan.
De sehol nem találok olyan lehetőséget ahol be tudnám külön kapcsolni.

#594 Felhasználó inaktív   moohaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 10:44

Hi!
Van egy Toshiba notebook-om amihez FireWire csatlakozót szeretnék csatolni. A kézikönyvben a PC-kártya foglalatnál ezt írják: "A nyílás 16 bites PC-kártyák és CardBus PC-kártyák használatát támogatja." A neten böngésztem, de eddig csak 32 bites kártyákat találtam. Jelent ez vmiféle problémát?

#595 Felhasználó inaktív   dzsozefo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 08. 20:44

Igazából nem tudom mennyire passzol a témába az én gondom de hátha!

- Pár napja megjelent egy pár CM - fehér csik az lcd közepén ( illusztrálok képet )

- AcerTravelMate4502Lmi - google

- Esetleg eladó v cserélhető bármilyen infos dologra...

- Esetleg érdekelne javitatás, operálás, barkácsolás... árakat várok! köszi  :respect:  :Đ

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
AMD Athlon64 X2 4200+ | Gigabyte GA-MA69G-S3H | 2x1GB Kingmax DDRII-800MHz |
Geforce 8600GT 256 GDDR3 | Samsung - 400GB | Maxtor - 200GB | Pioneer DVR - 212 D | Pinnacle TV-Tuner | Codegen 400W | Codegen 604AL-CA

Ipod Touch 2.0 customized firmware
Nokia E51 200.34.36
-> Szerverhosting,Szerverbérlés,.hu domain,tárhely

#596 Felhasználó inaktív   troger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 09:48

Kérdésem: a notebook-ok lcd inverterei mennyire kompatibilisek egymással?

Valahol olvastam, hogy valaki egy szkennerét rakta bele, és ment... Egyébként egy Acer TM2200-asról van szó, amiben nagy valószínűség szerint ez ment tönkre, a kijelző Hitachi. (Hiba leírás: kijelző kinyit, kép felvillan, majd elmegy a fény... ezt megcsinálta párszor; most azt játsza, hogy zizeg az inverterben a tekercs, és nagyon halványan a jobb alsó része a képnek dereng, vibrál. Esetleg lehet, hogy a CCFL a hibás, de azt kicsit macerásabb cserélni, ezért bízom az inverter hibájában.)

Láttam eladó invertert TM290-esbe. Ez tönkre tudja-e tenni a gépet/kijelzőt, ha nem olyan (biztos, hogy nem olyan), mint ami ebben van?

Esetleg valaki nem tud egy eladó ilyet? (Mondjuk törött TM2200-as kijelző esetén tudom elképzelni.)

#597 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 09:56

Idézet: troger - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 9:48

Kérdésem: a notebook-ok lcd inverterei mennyire kompatibilisek egymással?

Valahol olvastam, hogy valaki egy szkennerét rakta bele, és ment... Egyébként egy Acer TM2200-asról van szó, amiben nagy valószínűség szerint ez ment tönkre, a kijelző Hitachi. (Hiba leírás: kijelző kinyit, kép felvillan, majd elmegy a fény... ezt megcsinálta párszor; most azt játsza, hogy zizeg az inverterben a tekercs, és nagyon halványan a jobb alsó része a képnek dereng, vibrál. Esetleg lehet, hogy a CCFL a hibás, de azt kicsit macerásabb cserélni, ezért bízom az inverter hibájában.)

Láttam eladó invertert TM290-esbe. Ez tönkre tudja-e tenni a gépet/kijelzőt, ha nem olyan (biztos, hogy nem olyan), mint ami ebben van?

Esetleg valaki nem tud egy eladó ilyet? (Mondjuk törött TM2200-as kijelző esetén tudom elképzelni.)

Az inverterek cseréje elviekben lehetséges, az adott kijelzőtipushoz gyártott darabok, amineknek a csatlakozójuk is stimmel, azzal meg lehet próbálkozni, gyakorlatilag azonban érdemesebb ugyanolyat beszerezni.

Ha leírod nekem, hogy ki gyártotta az adott invertert ( pl Sumida, YEK, Ambit stb), valamint az adott inverter pontos számát, akkor utánnanézek, hogy mivel lehetne helyettesíteni, esetleg ilyet mennyiért tudok beszerezni.

Egyébként olyan 12-15k ból szereléssel együtt ki szoktak jönni ezek (új garis inverter esetén), ilyen tételben nem érdemes kockáztatni. ( ki lehet lőni vele a videokártyát, az meg nem olcsó, lévén alaplapcsere/javítással jár együtt)

Szerkesztette: LML 2007. 07. 09. 10:04 -kor

100%

#598 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 10:01

Idézet: dzsozefo - Dátum: 2007. júl. 8., vasárnap - 20:44

Igazából nem tudom mennyire passzol a témába az én gondom de hátha!

- Pár napja megjelent egy pár CM - fehér csik az lcd közepén ( illusztrálok képet )

- AcerTravelMate4502Lmi - google

- Esetleg eladó v cserélhető bármilyen infos dologra...

- Esetleg érdekelne javitatás, operálás, barkácsolás... árakat várok! köszi  :respect:  :Đ

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szia!

Ez vagy szalagkábel hiba, vagy a kijelző elektronikájának elmozdulása okozza ezt a jelenséget (acert és fujitsut sokat javítottam ilyan hibával), illetve elhalálozhatott maga a kijelző is
Előbbit cserével, utóbbit újraragasztással meg lehet oldani, de van a gépedhez való bontott kijelzőm is.

Én meg tudom javítani a géped, konkrét árakat pontos diagnózis után tudok mondani.
(cca 6-8k ból megvan az újra ragasztás szereléssel együtt, ha szalagkábel kell akkor lehet bontott és új között választani, de a távgyógyítás még nem megy, úgyhogy látni kéne a gépet)

Ha érdekel a dolog, akkor keress meg priviben.

Szerkesztette: LML 2007. 07. 09. 10:03 -kor

100%

#599 Felhasználó inaktív   troger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 10:04

Idézet: LML - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 9:56

Az inverterek cseréje elviekben lehetséges, az adott kijelzőtipushoz gyártott darabok, amineknek a csatlakozójuk is stimmel, azzal meg lehet próbálkozni, gyakorlatilag azonban érdemesebb ugyanolyat beszerezni.

Ha leírod nekem, hogy ki gyártotta az adott invertert ( pl Sumida, YEK, Ambit stb), valamint az adott inverter pontos számát, akkor utánnanézek, hogy mivel lehetne helyettesíteni, esetleg ilyet mennyiért tudok beszerezni.

Egyébként olyan 12-15k ból szereléssel együtt ki szoktak jönni ezek, ilyen tételben nem érdemes kockáztatni. ( ki lehet lőni vele a videokártyát, az meg nem olcsó, lévén alaplapcsere/javítással jár együtt)

Este szétszedem (újra), és megmondom neked, mert most éppen ezen a gépen dolgozom. (: Előre is köszi a segítséget.

(Ha pontosan egyező típusú invertert rakok bele, a videokártya attól is elszállhat?)

#600 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 12:31

Az inverter es a videokartya semmilyen kapcsolatban nincs egymassal.

Ha elszall, akkor maximum a tapja szallhat el (biztositek), ami ha a videokartyaval kozos, akkor esetleg a videokartya sem kap tapot. Ha ez az alaplapon alul van, akkor nagy melo...

Az inverterek altalaban csomerethez vannak kalibralva, tehat pl. a 14.1-es kijelzobe valo inverter jo lesz a masikba. Nagyobbol kisebbe tenni rizikos, mert nagyobb feszultseget kaphat, jobban melegszik, jobban terheli a cso elektrodait. Kisebbol nagyobba jo LEHET, csak nem biztos, hogy mindig begyujt,  halvanyabb.
Ami miatt megis erdemes eredetit beletenni, az a komaptibilitas miatt van, egyes inverterek mas-mas bemeno feszultseget kerhetnek. Lattam mar 12,18,5V peldanyokat is.
A masik ok, hogy a fenyeroszabalyzas es az engedelyezes is lehet mas. Az ujabbakban altalaban sima PWM fenyeroszabalyzas es TTL (esetenkent 3.3V) engedelyezes van.
Alopecia perniciosa

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.