HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   Gendo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 18. 10:49

Üdv!
Van egy P1-es Sony VAIO PCG-705-ös laptopom. Van rajta egy csatlakozó amiről fogalmam nincs hogy mi.
Légyszi segítsetek kitalálni, az USB melletti sárgára gondolok.
Én nem tudtam másra tippelni mint hogy valami videó kimenet / bemenet, de a laptopban 2 megás ősrégi videókártya van. Szóval nemtom... Várom az ötleteket.  ;)

Csatolt fájl:

寂しい 餓狼      ( まけない ...ネバーギブアップ )

#222 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 18. 12:35

Tesómék vettek egy Lenovo 3000 N100 notebbokot, de valamiért nem akar menni rendesen az integrált hangkártyája. SoundMAX Integrated HD Audio van a gépben.
A driver fel van rakva hozzá, de így se akar megszólalni a gép.
Ha valakinek van ilyen típusú gépe, és van tippe, hogy mi lehet a baj, akkor legyen szíves és segítsen. :)

#223 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 17:19

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 13:35

Tesómék vettek egy Lenovo 3000 N100 notebbokot, de valamiért nem akar menni rendesen az integrált hangkártyája. SoundMAX Integrated HD Audio van a gépben.
A driver fel van rakva hozzá, de így se akar megszólalni a gép.
Ha valakinek van ilyen típusú gépe, és van tippe, hogy mi lehet a baj, akkor legyen szíves és segítsen. :)

http://prohardver.hu...od=40&id=356567
--Powered by IBM

#224 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 17:20

Idézet: Gendo - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 11:49

Üdv!
Van egy P1-es Sony VAIO PCG-705-ös laptopom. Van rajta egy csatlakozó amiről fogalmam nincs hogy mi.
Légyszi segítsetek kitalálni, az USB melletti sárgára gondolok.
Én nem tudtam másra tippelni mint hogy valami videó kimenet / bemenet, de a laptopban 2 megás ősrégi videókártya van. Szóval nemtom... Várom az ötleteket.  ;)

Ha más színű lenne, akkor azt mondanám, hogy a fülhallgató 3.5-ös jack-e. A sárga szín miatt valószínűbb, hogy valami mutáns video-kimenet...  :confused:
--Powered by IBM

#225 Felhasználó inaktív   Gendo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 18. 17:31

Hang tuti nem lehet, a hangkártya dugói megvannak a laptop másik oldalán (kimenet,bemenet,mikrofon).
:confused:
寂しい 餓狼      ( まけない ...ネバーギブアップ )

#226 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 19. 12:06

Idézet: PLacc - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 17:19

Köszi a linket, átolvasom.
Mondjuk nem igazán értem a srác problémáját, mert ha kell akkor a Lenovo (nem IBM) oldalon fent van szó szerint minden cucc a géphet. Tesómnak csak a hangkártyát nem sikerült beizzítani. :)

#227 Felhasználó inaktív   Bumbula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 19. 20:41

Sziasztok!
Nem hardveres, hanem inkább szoftveres kérdés:
rejtett partícióról hogyan tudok winxp-t feltelepíteni?
Nem kaptam a notimhoz bootCD-t vagy recoveryCD-t, sem floppyt, de szeretném , hogy jogtiszta win legyen a gépem, ha már adták hozzá (sajnos nem tudtam le-ghost-olni a régi rendszert, s már kellene egy szűzxp....  :(

Előre is köszönöm a segítséget!
ASUS K8N4-E Deluxe, Sempron 3100+, 2x512MB Kingmax SuperRAM, ASUS EAX 550, Pioneer DVR-107D, LG GCC-4520B, Delux DLC-MG760 "BMW-design", Hama ET-200 , Genius Netscroll+, Fujitsu Siemens Scaleoview T17-1

#228 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 15:08

Idézet: PLacc - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 17:19

Köszi! Ez alapján sikerült tesómnak megszólaltatni a gépet. :)

#229 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 09. 25. 15:11

Idézet: Bumbula - Dátum: 2006. szept. 19., kedd - 21:41

Nem hardveres, hanem inkább szoftveres kérdés:
rejtett partícióról hogyan tudok winxp-t feltelepíteni?
Nem kaptam a notimhoz bootCD-t vagy recoveryCD-t, sem

Van az IBM menük közt egy recovery opció, ott nézd végig, van valami CDgyártós link, fejből nem tudom, de ezzel a rejtett partícióról megír egy csomó CD-t/DVD-t, arról bootolva felrakja az eredeti gyári wint, ahogy vetted a gépet.
Make love not Wor.

#230 Felhasználó inaktív   Bumbula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 22:29

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 14:11

Van az IBM menük közt egy recovery opció, ott nézd végig, van valami CDgyártós link, fejből nem tudom, de ezzel a rejtett partícióról megír egy csomó CD-t/DVD-t, arról bootolva felrakja az eredeti gyári wint, ahogy vetted a gépet.

Sajna nem IBM gépem van, így nekem ilyen menű nincs a gépen.... :(
Megpróbálok még szétnézni a gyártó honlapján, bár az nem lesz egyszerű. mert nem egy márkás gép...

Valakinek más ötlet?
ASUS K8N4-E Deluxe, Sempron 3100+, 2x512MB Kingmax SuperRAM, ASUS EAX 550, Pioneer DVR-107D, LG GCC-4520B, Delux DLC-MG760 "BMW-design", Hama ET-200 , Genius Netscroll+, Fujitsu Siemens Scaleoview T17-1

#231 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 16:23

Lcd kijelző gondom lenne. A háttérvilágítás ment el.
Bővebben: https://forum.hwsw.h...c=83778&st=450#

Valaki tudna segíteni?

#232 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 17:24

Idézet: eMeM - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 17:23

Lcd kijelző gondom lenne. A háttérvilágítás ment el.
Bővebben: https://forum.hwsw.h...c=83778&st=450#

Valaki tudna segíteni?

Oda válaszoltam.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#233 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 13:11

írtam privit meg oda még pár infót

#234 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 03:04

Üdv!

Lenne egy kérdésem!
SiS650-es (http://www.sis.com/p...ts/sism650.htm) notebookba milyen mobil proci megy? Most egy asztali van benne és ami kapható boltban (az M sorozat), az valószínűleg nem jó bele.
Tehát beszerezhető nálunk socket 478-as, nem asztali proci ami elmegy egy SiS650-es Clevoban?

Kösz a választ!
Karesz

#235 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 20:39

S478-as foglalatba 1,5V-os azt hiszem, ami még szokott létezni, ilyet kell hajtani, S479 semmiképpen sem fog belemenni. Ja, és ez asztali proci lehet csak.

Szerkesztette: didyman 2006. 10. 18. 20:39 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#236 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 10:04

didyman PÜ ment!
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#237 Felhasználó inaktív   Rodney 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 20:37

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy hol lehet az AMD Turion64 prociknál a frekvenciát beállítani FIXRE? Ugyanis szép és jó, hogy 800 MHz és 1,8 GHz között ugrál, az elvégezendő feladatot illetően (természetesen energiatakarékosságból) de mikor nem aksiról megy, és játszani szeretnék, akkor is ezt csinálja - játék közben. Nem játszom gyakran, de mikor igen, akkor nagyon idegesítő dolog, mivel perceként belassul kb 2-3 mp-re az egész, irányíthatatlanná válik a játék, aztán visszaáll minden úgy ahogy volt. Gondolom akkor leesik a hertz, aztán kapcsol, hogy "ja de most igénybevétel van" és visszaáll. Netes multiplayernél nagyon kínos. Olyat mondtak, hogy a BIOS-ban a "steppinget" kapcsoljam ki. Ezzel az a baj, hogy nincs semmi ilyesmi a BIOS-ban - legalábbis én nem találtam.
A notebookom: ACER Aspire 5024 WLMi
Előre is köszönöm a válasz(oka)t!
Acer Aspire 5024 WLMi | Nintendo Wii | Logitech x-230

#238 Felhasználó inaktív   Pirinyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 22:08

sziasztok!

Egy olyan gondom van hogy egy IBM 600X es noti ha bekapcsolom 3 másodpercig jó a kijelző amig a ramot számolja de utána elsötétedik és kikapcsol a háttérvilágitása az LCD nek

hogyan lehet megcsinálni?

Köszi

#239 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 09:44

Szia!

Ha a gep maga nem all le, csak a kep megy el, akkor valoszinuleg a hattervilagitas tul nagy aramot vesz fel es a vedelem kikapcsolja. Ellenorizheted, ha mashonnan adod neki a hattervilit, a eredetit  pedig a hattervili-alaplap CSATLAKOZONAL (nem a fenycsonel!) lehuzod. Idonkent visszadugva ellenorizheted, hogy biztosan ez-e a baj. Ha nem jon vissza a kep, akkor nem ez.

Pl kulso monitorrol inditva, lehuzott hattervilivel jo-e? Ha igen, akkor nekem van igazam, ha nem, akkor a gep mashol hibas. De mindenkeppen valami vedelem lekapcsolasa allhat mogotte, pl. az akkut vedd ki es ugy mit csinal halozatrol. A regebbi notebookokban nem volt ilyen vedelem, siman elfustolte a felvezetot.

Igy latatlanban: a hatterviliben elhiccent a trafo szekunder oldala (foleg, ha a fenyero csokkent). Csere, kb 10e.

Ha pont a ram szamlalasig jo, akkor esetleg mas hibaja is lehet. Kulso monitort hasznalva allitsd be a BIOS-ban a FAST/QUICK BOOT-ot (ne checkeljen), akkor is pont 3 sec?
Alopecia perniciosa

#240 Felhasználó inaktív   Pirinyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 11:59

Idézet: BBalazs_ - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 9:44

Szia!

Ha a gep maga nem all le, csak a kep megy el, akkor valoszinuleg a hattervilagitas tul nagy aramot vesz fel es a vedelem kikapcsolja. Ellenorizheted, ha mashonnan adod neki a hattervilit, a eredetit  pedig a hattervili-alaplap CSATLAKOZONAL (nem a fenycsonel!) lehuzod. Idonkent visszadugva ellenorizheted, hogy biztosan ez-e a baj. Ha nem jon vissza a kep, akkor nem ez.

Pl kulso monitorrol inditva, lehuzott hattervilivel jo-e? Ha igen, akkor nekem van igazam, ha nem, akkor a gep mashol hibas. De mindenkeppen valami vedelem lekapcsolasa allhat mogotte, pl. az akkut vedd ki es ugy mit csinal halozatrol. A regebbi notebookokban nem volt ilyen vedelem, siman elfustolte a felvezetot.

Igy latatlanban: a hatterviliben elhiccent a trafo szekunder oldala (foleg, ha a fenyero csokkent). Csere, kb 10e.

Ha pont a ram szamlalasig jo, akkor esetleg mas hibaja is lehet. Kulso monitort hasznalva allitsd be a BIOS-ban a FAST/QUICK BOOT-ot (ne checkeljen), akkor is pont 3 sec?

hogy tudok máshonnan háttérvilit adni??

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.