HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   Igazi hős 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 24. 22:19

Látott már valaki ehhez hasonlót? Az a válasz, hogy "igen, a ThinkPades topikban, mert ott tetted fel először a kérdést", nem ér.  ;)

#522 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 04. 24. 23:05

Idézet: didyman - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 20:30

Való igaz. Bár akkor már egy T23 is szóba kerülhet :Đ .
Hmmm. A procihoz le kell kapni a felső burkolatot és a billentyűzetet, úgy rémlik...De tudok egy sokkal jobb módszert a szétszedésre, itt láthatod is, hogy működik: http://cowboyneal.org/ex-powerbook.jpg

áhh ez a kép kész, fáint lesz vele a macis haverokat idegesíteni, miszerint a legjobb póverbúk a halott póverbúk...  :Đ
egyébként mikor csilingelt a végösszeg, én is rájöttem, h 150-ért végülis sikerült vennem egy laptopnak látszó tárgyat  :D  (165, ha  az ótós tőtőt is beleszámolom + 20-ba volt a gps és a térképprogram). de legalább 2 év gari, jó könnyű, szép kijelző, meglepően jó bill és ergonómia meg semmi felesleges sallang és haszontalanság (blútrutty, wifi, úlylenyomat és römikártya meg gázóraleolvasóvasó'). ja, és kibírt egy készenléti állapotban hátsó ülésről ívben repkedő, ülés alá szánkázó vészfékezést is, az alján lett csak némi horzsolás. 130-ról blokkoltunk abs-t rezegtetve.

Szerkesztette: avman 2007. 04. 24. 23:06 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#523 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 04. 25. 06:37

Idézet: Igazi hős - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 22:19

Látott már valaki ehhez hasonlót? Az a válasz, hogy "igen, a ThinkPades topikban, mert ott tetted fel először a kérdést", nem ér.  ;)

Az LCD hozzávezetése kontakthibás. Általában nem javítható megbízhatóan.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#524 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 09:40

Hi! A segítségeteket kérném.
Az lenne a kérdésem, hogy lehet e valahogy a notebookok dinamikus sebességgel működő processzorainak sebességét manuálisan állítani? Konkrétan egy FS AMILO M7440-em van.
Szeretném ha a processzora a maximális 1600 Mhz-n menne, mindig. Meg lehet ezt valahogy oldani?

#525 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 04. 25. 12:12

Idézet: bgabor - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 10:40

Hi! A segítségeteket kérném.
Az lenne a kérdésem, hogy lehet e valahogy a notebookok dinamikus sebességgel működő processzorainak sebességét manuálisan állítani?

töltsd le azt a progit, h notebook hardware control. a beállításoknál látni fogod kapásból,h mit állíts (cpu speed). sztem menni fog vele.

Szerkesztette: avman 2007. 04. 25. 12:12 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#526 Felhasználó inaktív   ufosrac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 13:18

Hali!

Egy olyan gondom lenne, hogy BIOS valahogy resetelte magat es "belevarazsolodott" egy supervisor password is. A gond, hogy nem a default jelszo. Minden egyeb beallitas is default lett. Factory default alapjan nincs jelszo, nekem megis van :(

Gep: Acer Travelmate 2492 WLMI
Bios: Phoenix BIOS

Sehol nem talaltam service manult se. Szerencsere az aljat le tudom szedni, de gyanitom a bill alatt van a CMOS reset. Esetleg vki tudja, h lehet resetelni szoftveresen? A CMOSPWD progi nem tudja kiolvasni linuxban sem :(
Amit probaltam jelszonak: phonenix, Phoenix, PHOENIX, 000000, Acer, acer, password, Password, PASSWORD, pwd, err, psw
Kb ezeket dobta ki a google, mint leheteseges, de nem mukodott egyik sem :((
Legysziiiiiii help!!!

uFo
@ powered by debian

#527 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 21:22

Idézet: avman - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 13:12

töltsd le azt a progit, h notebook hardware control. a beállításoknál látni fogod kapásból,h mit állíts (cpu speed). sztem menni fog vele.

Kösz a tippet!  :)

#528 Felhasználó inaktív   inter01 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 01. 11:01

Sziasztok!

Van nekem egy FS Amilo D 7850-es laptop-om! Mióta megvan 2-3 éve, úgy használom hogy nem veszem le töltőröl! Na és most az a kis gond történt, hogy majdnem egész nap játszottam a gépen. Kikapcsoltam, majd miután újra bekapcsoltam még a win logo felvillanása előtt kikapcsolt. És ezt játszotta. Ja és azt jelzi, mintha töltené az aksit, pedig elvileg mindíg felvan töltve! Na most kivettem az aksit és megy, nem kapcsol ki tök jól működik. Megfigyeltem és általában akkor áll le mikor abbahagyja az akku töltését. Miután bedugom a tápot, kb. 3-4 percig jelzi hogy tölti az akksit aztán leáll. 1x-2x beindult már ugy a gépe a tegnapi leállás óta hogy benne volt az akksi és töltőn volt 1x azt jelzi hogy 0%-os a töltöttsége, 2.x pedig azt 75%-os.

A kérdésem az lenne, hogy szerintetek miért áll le, ha benne van az akksi(10ből 2x indul el ugy hogy benne van az akku, tegnap óta)? Milyen alkatrész lehet a hibás, én az akksira tippelek.

#529 Felhasználó inaktív   deak21 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 11:32

Idézet: avman - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 12:12

Speedstep-es Intel procikhoz kiváló a Speedswitch XP. Én mindig ezt használtam, elég jól és egyszerűen be lehet állítani.
Én már akkor csajoztam, mikor még
szép lány volt az anyátok.
Én már akkor nyomultam, mikor még
jó fej volt az apátok.

#530 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 18:15

no, szoval mikor multkor felraktam a kis gepecskemre a kubuntut, ott a tapipadnak lett egy olyan funkcioja, hogy a jobb also sarok jobbegergombkent mukodott, es a jobb szelen gorgokent.
namarmost, ezt bele tudom varazsolni vhogy windowsba is?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#531 Felhasználó inaktív   Cornel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 19:33

Sziasztok!
Nem tudja valaki, hol és hogyan kell ramot tenni egy Asus A2500L notiba?
Előre is köszi.

Szerkesztette: Cornel 2007. 05. 02. 19:33 -kor

#532 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 11:31

Sziasztok!

Én egy Acer Aspire 9813WKMi laptopom francia billentyűzetét szeretném magyar nyelvűre cseréltetni, ha megoldható olyan szervízben, ahol a garancia nem sérül.
Illetve ugyanehhez a laptophoz keresnék táskát is (20,1" ha jól tudom, 16:10-es képernyővel) de eddig sikertelenül.

Segítségeteket köszönöm,

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#533 Felhasználó inaktív   deak21 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 11:50

Idézet: charlie - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 18:15

no, szoval mikor multkor felraktam a kis gepecskemre a kubuntut, ott a tapipadnak lett egy olyan funkcioja, hogy a jobb also sarok jobbegergombkent mukodott, es a jobb szelen gorgokent.
namarmost, ezt bele tudom varazsolni vhogy windowsba is?

A Synaptics tapilapok drivere tud ilyet. Tudtommal elég sok laptopba szerelnek ilyen tapit, úgyhogy nézd meg a beállításait, esetleg tegyél fel új drivert (már ha a tiéd Synaptics). Egyébként nem lepődnék meg, ha a legtöbb tapilap tudna ilyet.
Én már akkor csajoztam, mikor még
szép lány volt az anyátok.
Én már akkor nyomultam, mikor még
jó fej volt az apátok.

#534 Felhasználó inaktív   szabiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 17:50

lécci segítsetek, mer megőrülök...

itt van nálam egy asus a6m noti, már harmadszor cserélték az alaplapot, de most egy olyat sikerált belerakniuk, aminél valszeg biosból tiltva van a LAN, legalábbis winfos nem látja. a gondom, hogy az alap bios-ban nem látom a ki/bekapcsolási lehetőséget, meg sok mást sem, gondolom van nekije advanced része, de hogyan lehet azt elérni, nem tudja valamelyikőtök?
vagy ilyen hidden bios keywords netes gyűjtemény is megtenné, csak lássam, hogy tényleg tiltva van, mielőtt ezt is visszaküldjük garba,
köszi
'/###############:"  ~  ' ":################'
/,  .   .   .   .    .  .   .;  ~    ~   ~  ;   '"##########.:
Í@@@@@@@@@@; .   ~  ~   ~ ,    .    .   .    .   .  .:
I@@@@@@@@@@@@.   ~   ,@@@@@@@@@@@@@.
A kormány súlyosan károsítja az Ön és környezetében élők egészségét!

#535 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 20:08

Idézet: szabiii - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 18:50

lécci segítsetek, mer megőrülök...

itt van nálam egy asus a6m noti, már harmadszor cserélték az alaplapot, de most egy olyat sikerált belerakniuk, aminél valszeg biosból tiltva van a LAN, legalábbis winfos nem látja. a gondom, hogy az alap bios-ban nem látom a ki/bekapcsolási lehetőséget, meg sok mást sem, gondolom van nekije advanced része, de hogyan lehet azt elérni, nem tudja valamelyikőtök?
vagy ilyen hidden bios keywords netes gyűjtemény is megtenné, csak lássam, hogy tényleg tiltva van, mielőtt ezt is visszaküldjük garba,
köszi

Nincs az tiltva, szerintem bele sem rakta a szervíz az alaplap cseréjekor. De ezt Te is megnézheted.

#536 Felhasználó inaktív   szabiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 20:52

Idézet: TiLa - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 20:08

Nincs az tiltva, szerintem bele sem rakta a szervíz az alaplap cseréjekor. De ezt Te is megnézheted.

? a lan nem általánosan integrált eszköz laptopok esetén? és hogyan hagyhatja ki, ha más nem is de egy ilyen: onboard LAN bootrom ena/dis - van a biosban? megtudom lesni garvesztés nélkül? :)
kösz

#537 Felhasználó inaktív   maniakus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 06. 11:38

üdvözletem

amilo pi 1505-tel van problémám, végülis nem nagy, csak úgy kb 1 hete rejtélyes zörgés jön belőle valahonnét, halk sípolás. gondolom másnak nem annyira lenne zavaró, viszont nekem olyan, mintha drótkefével simogatná valaki az agyamat.

érdeklődnék, hogy ez mitől van?

remélem érthető voltam, de nem tudom másképp megfogalmazni.

#538 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 06. 16:16

Idézet: szabiii - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 21:52

? a lan nem általánosan integrált eszköz laptopok esetén? és hogyan hagyhatja ki, ha más nem is de egy ilyen: onboard LAN bootrom ena/dis - van a biosban? megtudom lesni garvesztés nélkül? :)
kösz

Biztosan nem integrált, van minden gépben egy miniPCI csatlakozó, abba kell tenni a WLAN kártyát, plusz a kártyára rádugni - a gépbe már előre beépített - antenna csatlakozóját és megy a WLAN. Eszközkezelőben a hálózati eszközöknél kell látszania.

Megnézni nem tudom konkrétan hol kell a Te gépedben, de ha megnézed az alját, akkor szerintem látni fogsz különböző mérető műanyag lapokat, ezek mögött szokott lenni a memóriabővítés, a hdd, és a miniPCI foglalat.

Itt egy link, hogy mit is kell keresned:
WLAN kártya

#539 Felhasználó inaktív   szabiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 11:40

Idézet: TiLa - Dátum: 2007. máj. 6., vasárnap - 16:16

Biztosan nem integrált, van minden gépben egy miniPCI csatlakozó, abba kell tenni a WLAN kártyát, plusz a kártyára rádugni - a gépbe már előre beépített - antenna csatlakozóját és megy a WLAN. Eszközkezelőben a hálózati eszközöknél kell látszania.

Megnézni nem tudom konkrétan hol kell a Te gépedben, de ha megnézed az alját, akkor szerintem látni fogsz különböző mérető műanyag lapokat, ezek mögött szokott lenni a memóriabővítés, a hdd, és a miniPCI foglalat.

Itt egy link, hogy mit is kell keresned:
WLAN kártya

köszi, de nem wlan, a sima lan csatiról volt szó, a wlanról frissült a windóz, az okés. sz'al megy vissza garba, annak mennie kellene, de nem megy, hajrá asus :)

#540 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 05. 07. 12:59

Idézet: TiLa - Dátum: 2007. máj. 6., vasárnap - 16:16

Nem igaz, ugyan valóban különálló modulként, de nem a miniPCI foglalatot használva szokás belerakni (és kihagyni is persze). De az újabb szubnotikban kizárt, hogy külön panelra tennék. a LAN már alaplapon van évek óta.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.