HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   sokadikgab 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 17. 08:05

Hello,
ha mar 'hibaelhárító központ', akkor nekem is lenne 1 kerdesem:
Van egy IBM ThinkPad R60as notebookom, amit kb. 8 honapja vettem. Filmnezes kozben az egyik pillanatrol a masikra kikapcsolt/meghallt. Elvittem szervizbe, kicsereltek az alaplapot, most pedig nem tudok bejelentkezni az ujjlenyomatolvasoval, ahogyan eddig is... aztmondja, hogy nem aktiv, adjam meg a jelszot (Biosban nincs letiltva). Igen am, de ezt a jelszot mar vagy fel eve nem hasznaltam, mert ha be van allitva az ujjlenyomat nem lehet jelszoval belepni. :mad:
A recovery consolban me'g van lehetoseg visszahozni a jelszot, itt 3 kerdesre kell valaszolni (kutya, utca, film), de miutan kitoltom, kiirja,h. nincsenek eltarolva a valaszok.  :mad:

1, az ujjlenyomatolvaso az alaplapon tarolja az adatokat?
2, az a bizonyos 3 kerdes szinten az alaplapon volt eltarolva?
3, megoldas? Hiren's boot CD, vagy valami masik es ott helyreallitani a jelszot?

koszi szepen

#702 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 17. 08:32

2 kérdés :)

honann lehet megtudni,  hogy egy notebookban (LG LW25) cserélhető-e a proci?

ramokkal mennyire vannak kompatibilitási gondok? egy Asus notiba kellene ram, ismerős gépe. (panaszkodott hogy lassú. megnézem, hát 256 mb ram mellé van XP...) +1 gigát akarnék belerakni. veszek simán ramot és bepattintom, vagy valamire figyelni is kéne? (asszem sima  DDR)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#703 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 08:48

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 8:32

2 kérdés :)

honann lehet megtudni,  hogy egy notebookban (LG LW25) cserélhető-e a proci?

ramokkal mennyire vannak kompatibilitási gondok? egy Asus notiba kellene ram, ismerős gépe. (panaszkodott hogy lassú. megnézem, hát 256 mb ram mellé van XP...) +1 gigát akarnék belerakni. veszek simán ramot és bepattintom, vagy valamire figyelni is kéne? (asszem sima  DDR)

Szia!

Ha már legalább PIII-as kategória, akkor lehet cserélni a procit. A felett pedig tuti. A RAM-ok esetében a szabvány mellett SD/DDR/DDR2 jó, ha egyezteted a meglévővel, nehogy sebességbeli gondok legyenek. Bár, ha gyorsabbat teszel bele másodiknak, az soxxor már nem gáz, mert a 0-ás bankhoz szinkronizálja a sebességet. Viszont vannak "háklis" gépek, amik csak az egyformákat fogadják el még márkára is.

A legegyszerűbb azonban, ha levadászod a gép leírását a netről. Úgy biztos lehetsz a prociban és a ram sebességében is. Extrém esetben leveszed alul a csavarokat, ha szerencséd van, a két memóriabank ugyanott van. Ha nem, akkor le kell venni a billentyűzetet is.  :(
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#704 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 08:51

thx.
a "procicserés" gép az elég új, 430as CeleronM  van benne,  illetve ugyanezt árulják core2duo-val is... most állunk vásárlás előtt, és akartam tudni hogy jövőben, ha úgy alakulna cserélhető-e a  proci.

ramnak meg utánanézek természetesen jobban. csak nem tudtam van-e valami márkapara...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#705 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 08:53

Idézet: sokadikgab - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 8:05

Hello,
ha mar 'hibaelhárító központ', akkor nekem is lenne 1 kerdesem:
Van egy IBM ThinkPad R60as notebookom, amit kb. 8 honapja vettem. Filmnezes kozben az egyik pillanatrol a masikra kikapcsolt/meghallt. Elvittem szervizbe, kicsereltek az alaplapot, most pedig nem tudok bejelentkezni az ujjlenyomatolvasoval, ahogyan eddig is... aztmondja, hogy nem aktiv, adjam meg a jelszot (Biosban nincs letiltva). Igen am, de ezt a jelszot mar vagy fel eve nem hasznaltam, mert ha be van allitva az ujjlenyomat nem lehet jelszoval belepni. :mad:
A recovery consolban me'g van lehetoseg visszahozni a jelszot, itt 3 kerdesre kell valaszolni (kutya, utca, film), de miutan kitoltom, kiirja,h. nincsenek eltarolva a valaszok.  :mad:

1, az ujjlenyomatolvaso az alaplapon tarolja az adatokat?
2, az a bizonyos 3 kerdes szinten az alaplapon volt eltarolva?
3, megoldas? Hiren's boot CD, vagy valami masik es ott helyreallitani a jelszot?

koszi szepen

Szia!

Újra kell generálni az egészet, mert az alaplapi TPM chip-ben voltak az infók. A csere után ezek nyilvánvalóan nincsenek meg. Ha valahogyan be tudsz férkőzni a gépbe:

1) azonnal adatmentés  ;)

2) generáld újra az egészet (ujjlenyomat, pwd, stb.)

#706 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 08:59

Idézet: T.S.Eliot - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 7:24

A wincsi csere kizárva, mivel ebben a gépben késes érinkezős  van, mely az újabbakkal nem kompatibilis.

Mi az, hogy "késes"???

Vagy IDE, vagy SATA. De mivel a CSx idejében a SATA még nem is létezett, maradt az IDE, ami ugye leginkább "tüskés".  :D

Vagy arra gondolsz, hogy van rajta egy sötétszürke adapter, amit jól le lehet húzni?  :)

Utána már menni fog...  :cool:

#707 Felhasználó inaktív   MADKING 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 09:00

Idézet: XC-biker - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 8:07

Keress meg privátban, vagy msn-en!

ok folvettelek msnre

#708 Felhasználó inaktív   sokadikgab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 09:14

Idézet: Borzas73 - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 7:53

2) generáld újra az egészet (ujjlenyomat, pwd, stb.)

Ez alatt azt erted, h. telepithetem ujra a gepet 0rol? Haat igen valszeg mas megoldas nem maradt...
Meg szerencse,h. nyitottam elotte egy uj, korlatolt usert, igy legalabb hozzaferek a gephez menteni ami mentheto.

#709 Felhasználó inaktív   T.S.Eliot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 09:28

Idézet: Borzas73 - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 9:59

Mi az, hogy "késes"???

Vagy IDE, vagy SATA. De mivel a CSx idejében a SATA még nem is létezett, maradt az IDE, ami ugye leginkább "tüskés".  :D

Vagy arra gondolsz, hogy van rajta egy sötétszürke adapter, amit jól le lehet húzni?  :)

Utána már menni fog...  :cool:

Köszi a válszt!
Adapter volt rajta. Lehúztam és azonnal ismerőssé vált a wincsi csatlakozója.
Mégegyszer nagyon köszönöm.

#710 Felhasználó inaktív   -=Tibet=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 10:21

Idézet: Borzas73 - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 9:48

Szia!

Ha már legalább PIII-as kategória, akkor lehet cserélni a procit. A felett pedig tuti. A RAM-ok esetében a szabvány mellett SD/DDR/DDR2 jó, ha egyezteted a meglévővel, nehogy sebességbeli gondok legyenek. Bár, ha gyorsabbat teszel bele másodiknak, az soxxor már nem gáz, mert a 0-ás bankhoz szinkronizálja a sebességet. Viszont vannak "háklis" gépek, amik csak az egyformákat fogadják el még márkára is.

A legegyszerűbb azonban, ha levadászod a gép leírását a netről. Úgy biztos lehetsz a prociban és a ram sebességében is. Extrém esetben leveszed alul a csavarokat, ha szerencséd van, a két memóriabank ugyanott van. Ha nem, akkor le kell venni a billentyűzetet is.  :(

Súlyos T.vedés. Sony Vájóban már szaladtam bele fixen forrasztott Core Solo prociba... ;)
لا تنزعجي الأصدقاء

#711 Felhasználó inaktív   -=Tibet=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 10:23

Idézet: T.S.Eliot - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 10:28

Köszi a válszt!
Adapter volt rajta. Lehúztam és azonnal ismerőssé vált a wincsi csatlakozója.

Ha már berheled nagyon ajánlott egy recovery partició megcsinákolása, mintegy elkerülendő a későbbi szívások sorozata... :think:
لا تنزعجي الأصدقاء

#712 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 10:55

Idézet: T.S.Eliot - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 9:28

Nincs mit!  :)  De azért biztos, ami biztos, készíts be 1 doboz seduxent, mielőtt kidobod a cuccot az ablakon...  :D

#713 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 11:06

Idézet: -=Tibet=- - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 10:21

Súlyos T.vedés. Sony Vájóban már szaladtam bele fixen forrasztott Core Solo prociba... ;)

Nos ez esetben +követlek, nem tudtam a kivételről...  :respect:

Bár úgy gondolom, hogy globálisan véve nem mondtam nagy baromságot. Normális gépekben évek óta tokozzák a procit, hogy ne "egyszer használatos" legyen. Érdekes módon a nemcsak a HP-kban, de még egy gagyi Siemensben is tokban volt már a P-III-as proci, hátha a hüjje júzer bővíteni akar...

Utccsó pontban egyébként ezért ajánlóttam a lúzergájdot, mert az lenne jó esetben az "etalon".

Amúgy, ha már szóba került, kíváncsi lennék a véleményedre a Vaio-val kapcs:

Nekem nem túl szimpatikus, mert irreálisnak tűnik az ár / teljesítménye, 1-2 darabot javítottunk is, de nehézkes a cucc, az alkatrészutánpótlása dettó és ismét csak drága...  :mad:

#714 Felhasználó inaktív   -=Tibet=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 11:25

Idézet: Borzas73 - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 12:06

Nos ez esetben +követlek, nem tudtam a kivételről...  :respect:

Bár úgy gondolom, hogy globálisan véve nem mondtam nagy baromságot. Normális gépekben évek óta tokozzák a procit, hogy ne "egyszer használatos" legyen. Érdekes módon a nemcsak a HP-kban, de még egy gagyi Siemensben is tokban volt már a P-III-as proci, hátha a hüjje júzer bővíteni akar...

Utccsó pontban egyébként ezért ajánlóttam a lúzergájdot, mert az lenne jó esetben az "etalon".

Amúgy, ha már szóba került, kíváncsi lennék a véleményedre a Vaio-val kapcs:

Nekem nem túl szimpatikus, mert irreálisnak tűnik az ár / teljesítménye, 1-2 darabot javítottunk is, de nehézkes a cucc, az alkatrészutánpótlása dettó és ismét csak drága...  :mad:

Na vagyok csak közben pacalt installálok... :)
A Sony Vaio-k esetében a PCG széria ami szignifikánsan hibásodik, egyéb eszközök nem nagyon fordultak meg nálam. Ott is a bekapcs panel előtti áramkörrel, illetve a töltéssel voltak gondok zömmel.
Drágának drága mint a heroin, de... Leszámítva ezeket az eléggé könnyen áthidal6ó hibákat nem nagyon szoktak elszállni. Én nem vennék sony-t az tuti. Inkább Dell, vagy valami egyéb DC gép. FuSi-t a lifebokk szériából sem akarnék.... :D
لا تنزعجي الأصدقاء

#715 Felhasználó inaktív   sokadikgab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 12:49

Koszonom szepen a valaszod, de idokozben sikerult megoldanom a problemat. Kikopiroztam a SAM filet es ezzel a progival megkerestem (Proactive Password Auditor 1.70). Egy betut tevedtem csak tegnap, amikor vagy 50 fele valtozatat kiprobaltam a kodnak...  :smoker:

#716 Felhasználó inaktív   ToMikaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 11:15

Üdv mindenki!

Egy kérdésem lenne. Az normális, hogy egy új, kb. 2 hónapos Sony VAIO VGN-A417M laptopom van és az akksija egy hét állás után kb 3%-ra merül? Ugyanis pont egy hete hagytam teljesen feltöltött állapotba és mikor visszajöttem a nyaralásból, egyből szembesültem azzal, hogy csak töltővel tudom elindítani. A laptop fogyasztotta le valahogy az akksit, vagy alapból az akku a rossz?

#717 Felhasználó inaktív   Rallyboy74 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 11:33

Sziasztok! tud valaki segíteni hogy honnan tudnék letölteni a Sony VAIO pcg-fx109k notebookomhoz leírást ami a BIOS beállításokat is tartalmazza???
kabelnet846366@t-online.hu
Rallyboy74

#718 Felhasználó inaktív   -=Tibet=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 12:49

Idézet: ToMikaa - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 12:15

Üdv mindenki!

Egy kérdésem lenne. Az normális, hogy egy új, kb. 2 hónapos Sony VAIO VGN-A417M laptopom van és az akksija egy hét állás után kb 3%-ra merül? Ugyanis pont egy hete hagytam teljesen feltöltött állapotba és mikor visszajöttem a nyaralásból, egyből szembesültem azzal, hogy csak töltővel tudom elindítani. A laptop fogyasztotta le valahogy az akksit, vagy alapból az akku a rossz?

Esetedben javaslom hogy töldsd fel az akksit olyan 80%-ra, vedd ki a lapiból, és tedd el vagy 2-3 napra. Ha nem veszti a feszt, az az marad 80-78% közt akkor az akksi jó. Ha drasztikusan esik a töltöttségi szint akkor gázos valamelyik cella vagy cellák benne.
Addig meg használd hálózatról a gépet. ;)
لا تنزعجي الأصدقاء

#719 Felhasználó inaktív   -=Tibet=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 12:51

Idézet: Rallyboy74 - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 12:33

Sziasztok! tud valaki segíteni hogy honnan tudnék letölteni a Sony VAIO pcg-fx109k notebookomhoz leírást ami a BIOS beállításokat is tartalmazza???
kabelnet846366@t-online.hu

:think: Holnap majd jól megnézem hogy van-e neked való manual nálam...

Szerk: vagyis majd 7főn... Miért van ennyire vasárnap-érzésem??? :confused:

Szerkesztette: -=Tibet=- 2007. 08. 18. 12:52 -kor

لا تنزعجي الأصدقاء

#720 Felhasználó inaktív   Rallyboy74 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 13:32

Előre is köszi. lenne még valami, ha a DIP switch rossz pozicióban van az tönkre tud tenni bármit a gépen?
vagy csak szimplán nem jelenik meg kép a kijelzőn? miért nem bootol cd-rom ról? az e-mail címemre küldd a választ ha tudod légyszi. kabelnet846366@t-online.hu
Rallyboy74

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.