HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#1141 Felhasználó inaktív   comman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 09. 20:25

Sziasztok!

Van egy Dell C600-as laptopom, az a gondom vele, hogy nem érzékeli a hdd-t. Próbáltam kettő hdd-vel is. Lehet rajta segíteni, vagy csak egyszerűen alaplap csere ?

Üdv: Comman.

#1142 Felhasználó inaktív   jaegermeister 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 20:32

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 19:45

Első körben egyszerre csak egy helyen kérdezz, mert elveszünk a válaszokban. Faszért kellett beleírni ennyi topikba?

Nagyon sürgős...

Ha kiderül, hogy hardware-es, akkor még péntekig vissza tudom vinni a 3 napos cseregari keretein belül, és akkor azonnali csere, és megoldódik. Azonban azt ki kell deríteni, hogy hardwarees-e, mert ha nem akkor utána nagy lebaszást kapok a szervíztől, ha bevizsgálják és kiderül, hogy a tökéletes laptopomat becseréltem egy másik tökéletesre...
Úgyho addig minden software-es lehetőséget ki kéne próbálni.

Szóval tudsz segíteni?

#1143 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 04. 10. 00:18

Idézet: jaegermeister - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 21:32

Ha kiderül, hogy hardware-es, akkor még péntekig vissza tudom vinni a 3 napos cseregari keretein belül, és akkor azonnali csere, és megoldódik.

Tedd fel a gyári Vistáját, aztán ha azzal megy, akkor driverrel szoptál be. Másrészt ez a 3 napos gari sem úgy van, hogy csak fogják kicserélik, sőt, sehogy nincs, nem kötelező, de a terméket akkor is meglesik, hogy tényleg rossz-e.
Make love not Wor.

#1144 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 11. 04:12

ACER 5315 no sound xp alatt. se az acer support site-járól letöltött realtek hd audio codec nem működik, se a realtektől letőltött. 10-es error miatt nem megy el a driver xpsp2 - magyar os.
valakinek ötlet? a mellékelt cdn vista business driverek vannak csak..

Szerkesztette: SFIJ 2008. 04. 11. 04:15 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1145 Felhasználó inaktív   jaegermeister 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 06:30

Köszi, feltettem a Vistát, bár nagyon nem volt kedvem hozzá, de ezzel meg működik...
Viszont a jövőben az XP-t szeretném használni. Nem tudnál arra valami tippet adni, hogy hol lehet driver, vagy valami hiba, mert szerencsére mostmár legalább hardware-es hiba nem lehet...
Köszi a segítséget:
Jäger

#1146 Felhasználó inaktív   jaegermeister 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 06:31

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 0:18

Tedd fel a gyári Vistáját, aztán ha azzal megy, akkor driverrel szoptál be. Másrészt ez a 3 napos gari sem úgy van, hogy csak fogják kicserélik, sőt, sehogy nincs, nem kötelező, de a terméket akkor is meglesik, hogy tényleg rossz-e.

Bocs, nem válaszban írtam...=)

#1147 Felhasználó inaktív   tygger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 14:58

sziasztok,

a gond a következő: újratelepítettem a fujitsu-siemens laptopomat (m7440), feltelepítettem a drivereket, de valamiért hiába nyomkodom a wifi bekapcsoló gombját (easy launh sor), nem csinál semmit. a telepítés előtt teljesen normálisan működött. mi lehet a baj???

köszi

#1148 Felhasználó inaktív   Fogo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 18:10

Hi!

Problémám az lenne, hogy a HDD-m a hangja alapján kikapcsol kb 1 percre, majd újraindúl.
Ez hálózati másolásnál rendszeresen eljátsza, többszőr is, de bármilyen műveletre randomra szintúgy.

Az eseménynapló ezt írja: (érdekesség, hogy pont percenként ismétli)

http://csopihu.extra...D/Hibalista.jpg
http://csopihu.extra...yelmeztetes.jpg
http://csopihu.extra.hu/HDD/Hiba.jpg

Kis tech infó a gépről:
Fujitsu Siemens Amilo Pi 1505 noti
Sata-n (I) keresztül csatlakozik a kis WD-HDD, de van mellette firewire-n egy Mybook, de ez szerintem lényegtelen.

http://csopihu.extra...DD/Eszkozok.jpg
Legújabb driverekkel.

Esetleg valami ötlet?

#1149 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 04. 14. 18:32

smart-ra ránézni pl. hd sentinellel
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1150 Felhasználó inaktív   Fogo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 21:03

Idézet: avman - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 18:32

smart-ra ránézni pl. hd sentinellel

Nem, semmi extrém hibát nem ír...
http://csopihu.extra.hu/HDD/smart.JPG

#1151 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 23:47

Idézet: Fogo - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 18:10

Hi!

Problémám az lenne, hogy a HDD-m a hangja alapján kikapcsol kb 1 percre, majd újraindúl.
Ez hálózati másolásnál rendszeresen eljátsza, többszőr is, de bármilyen műveletre randomra szintúgy.

Az eseménynapló ezt írja: (érdekesség, hogy pont percenként ismétli)

http://csopihu.extra...D/Hibalista.jpg
http://csopihu.extra...yelmeztetes.jpg
http://csopihu.extra.hu/HDD/Hiba.jpg

Kis tech infó a gépről:
Fujitsu Siemens Amilo Pi 1505 noti
Sata-n (I) keresztül csatlakozik a kis WD-HDD, de van mellette firewire-n egy Mybook, de ez szerintem lényegtelen.

http://csopihu.extra...DD/Eszkozok.jpg
Legújabb driverekkel.

Esetleg valami ötlet?

Intel® Matrix Storage Manager Bug
IBM ThinkPad 390E l 256 MB RAM l Intel PRO/Wireless 2200 BG Mini-PCI
IBM X60 1706-8AG l 4 GB RAM l Kingston SNM225-S2B/160GB (Intel SSDSA2M160G2GC) l X6 UltraBase l Plextor PX-608CU
ThinkPad X301
Netgear WNDR3700, iPhone 3G, HTC TyTN II, Plantronics Voyager 510

#1152 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 09:08

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 4:12

ACER 5315 no sound xp alatt. valakinek ötlet? a mellékelt cdn vista business driverek vannak csak..

Szia! :)

Van. Nyugodtan tedd be a gyári driver cd-t, bár Vista "beállítottságú", elindítva a telepítőket egy csomó kiírja, hogy XP-hez is jó. Nekem bejött. Egyre érdemes figyelni, méghozzá a HD Audio Busdriver felrakása után NE ENGEDD, hogy keresgéljen magától, amikor kiírja, hogy új hardvert talált. Mondd azt neki, hogy "köszi, mégsem", aztán indítsd el az audiodrivert. Modemből pedig ne a Foxconn-t rakd fel, mert az is bedilizik!

Egyetlen igazi szívás szokott előfordulni, a WLAN driver nem mindig műxxik, de ha letöltöd az IBM Thinkpad Atheros driverjét, azzal tökéletesen fut...  ;)

Ami aztán már csak hal a tortán, az a webcam, mert ugye 3 fajta driver is van a cd-n. Elvileg a Bison-félével fut, de ha nem piszkálod, az sem baj, mert az XP alapból látja, a Skype dettó.
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#1153 Felhasználó inaktív   Fogo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 10:32

Idézet: Feco - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 23:47

Millió köszönet!
Működik : )

#1154 Felhasználó inaktív   Belfhegor 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 04. 15. 10:53

Helló mindenkinek!
Van 1 IBM ThinkPad R51 laptopom. Az a gondom vele, hogy a képernyő bal oldalán egyszercsak
megjelent egy függőleges csík, ami kb. 6cm széles és világosabb mint a többi részen. Minden látszódik mögötte, csak ott halványabb a kép.
Köszi előre is.
Üdv Tibi

#1155 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 11:09

Idézet: jaegermeister - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 6:30

Köszi, feltettem a Vistát, bár nagyon nem volt kedvem hozzá, de ezzel meg működik...
Viszont a jövőben az XP-t szeretném használni. Nem tudnál arra valami tippet adni, hogy hol lehet driver, vagy valami hiba, mert szerencsére mostmár legalább hardware-es hiba nem lehet...
Köszi a segítséget:
Jäger

Szia!

Keress rá akár a Broadcomnál, vagy akár az Acer oldalán egy másik típusnál. Úgy menni fog.

#1156 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 11:34

Idézet: Belfhegor - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 11:53

Az a gondom vele, hogy a képernyő bal oldalán egyszercsak
megjelent egy függőleges csík, ami kb. 6cm széles és világosabb mint a többi részen.

Első körben az LCD kábel sérülésére tippelnék.

#1157 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 11:37

Idézet: Belfhegor - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 10:53

Helló mindenkinek!
Van 1 IBM ThinkPad R51 laptopom. Az a gondom vele, hogy a képernyő bal oldalán egyszercsak
megjelent egy függőleges csík, ami kb. 6cm széles és világosabb mint a többi részen. Minden látszódik mögötte, csak ott halványabb a kép.
Köszi előre is.
Üdv Tibi

Szia!

Mit? :D

Amúgy ez relatív csúnya hiba. Van olyan mókus, aki javít LCD-t, de nem occsó. Mi csak szalagkábel, ill. inverter szintig javítunk, de ez jószerivel egyik sem, ha amúgy a világosabb felületen egyébként minden jól látszik. Szerintem ha nem zavarja jelentősen a képet hagyd, amíg megdöglik teljesen, aztán szerezz bele egy új LCD-t.

#1158 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 13:29

Idézet: Molli72 - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 20:04

Sziasztok!

Van egy CLEVO MS660 notebookom, 3 hónapos, legtöbbször hálózatról használom. Két napja a hütőventillátor a legmagasabb fokozatba kapcsol,a bekapcsolás után kb. 5 percel, (3 vagy 4 fokozat van rajta) ha lekapcsolom a hálózati tápot pár perc múlva vissza áll a legkissebb fokozatra akkumulátorról használva, azelött hálózatról is így üzemelt. A hütőventillátor és járatai teljesen tiszták, a gépbe belenyulva nem volt!!! A  szervíz  telefonos megkeresésemre, azt az infot adta hogy a gépet így ne használjam, a hütőventillátort ki kell tisztitani. De szerintem nem ez okozza a hibát. Ha valakinek van valamilyen tapasztalata, hogy mi okozza a hibát, légyszi írjon. Előre is köszönöm a segítséget.

koszos a hűtő! :Đ
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#1159 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 18:07

Sziasztok!

Van egy hp nx 7400 notim...

Celeronnal vettem, hogy majd ha kevés lesz, akkor úgyis tudok bele procit rakni.

Hát nem:( Elvittem egy helyre, szétkapták, és megpróbáltak belerakni egy Dothan-t, és sajnos a lábai nem stimmelnek :((( A proci sarkán van egy v több láb, ami meggátolja azt, h más proci menjen bele, mint celeron :((( Volt ott a srácnál egy másik celeron, ami simán belement volna, de a Dothan nem:(

Core Duo / Core 2 Duo-t meg nem tudtunk kipróbálni, de ezek után esélyem sincs ezekre sem.

Szóval ezek a mocsadékok :) hardveresen meggátolták h más fajta proci menjen ebbe a noti alaplapba :(((

Ami most van benne:

1,4 celeron
2G ddr2 (ezt már én raKtam bele)

Tudtok erről az egész kavarásról, lábkompatibilitásról valamit? Esetleg lábletörés segíthet? Bár mondta a srác, hogy próbált már egyszer ilyesmit, de nem jött össze:)

Köszi!

#1160 Felhasználó inaktív   Belfhegor 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 04. 16. 18:27

Idézet: Borzas73 - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 11:37

Szia!

Mit? :D

Amúgy ez relatív csúnya hiba. Van olyan mókus, aki javít LCD-t, de nem occsó. Mi csak szalagkábel, ill. inverter szintig javítunk, de ez jószerivel egyik sem, ha amúgy a világosabb felületen egyébként minden jól látszik. Szerintem ha nem zavarja jelentősen a képet hagyd, amíg megdöglik teljesen, aztán szerezz bele egy új LCD-t.

Szia.
Igazából a szalagkábel és az inverter hibát szeretném kizárni, másik LCD-t amúgy sem tudok most venni.
Ha világosabb a háttér akkor nem vészes, de ha képet vagy filmet nézek akkor látszik.
Köszi szépen. Szia

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.