HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#3261 Felhasználó inaktív   KiFe 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 22. 21:29

Van-e itten olyan jómunkásember, aki megnézne/megjavítana két kezem ügyébe került lapost.
1. Acer Aspire One ZG5 - csak külső monitorral ad képet, de az is függőlegesen hullámzós-szellemképes
2. Lenovo N300, seképsehang - nem indul, nem pörög fel, megszagolgatva amperszagot érzek alaplap felől..

köszi

#3262 Felhasználó inaktív   KiFe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 29. 18:12

Üzenet megtekintéseIdézet: KiFe - Dátum: 2012. 05. 22. 22:29

Van-e itten olyan jómunkásember, aki megnézne/megjavítana két kezem ügyébe került lapost.
1. Acer Aspire One ZG5 - csak külső monitorral ad képet, de az is függőlegesen hullámzós-szellemképes
2. Lenovo N300, seképsehang - nem indul, nem pörög fel, megszagolgatva amperszagot érzek alaplap felől..

köszi

A Lenovo 3000 n500-as, kicsit szétszedtem, touchpad alatti Intel chip melegszik mint állat.... javítható,érdemes, vagy bontsam el?

#3263 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 05. 29. 19:31

Üzenet megtekintéseIdézet: KiFe - Dátum: 2012. 05. 29. 19:12

A Lenovo 3000 n500-as, kicsit szétszedtem, touchpad alatti Intel chip melegszik mint állat.... javítható,érdemes, vagy bontsam el?

Déli híd kuka. vagy a tápellátása miatt, vagy villmot kapott. NIC, KBC nem forró?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3264 Felhasználó inaktív   KiFe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 29. 19:57

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 05. 29. 20:31

Déli híd kuka. vagy a tápellátása miatt, vagy villmot kapott. NIC, KBC nem forró?

Villám nem volt, este kikapcs, reggel se kukk.
NIC nem meleg, keyboard controller meg nem tom hol van rajt...:)
javaslat?

#3265 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 29. 20:08

Üzenet megtekintéseIdézet: KiFe - Dátum: 2012. 05. 29. 20:57

Villám nem volt, este kikapcs, reggel se kukk.
NIC nem meleg, keyboard controller meg nem tom hol van rajt...:)
javaslat?

KBC: ENE, SMSC, Winbond soklábú lesz. Előbbi KB©xxx, középső EMC/ENMxxxx, utóbbi WPC/WPExxx.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3266 Felhasználó inaktív   KiFe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 31. 10:08

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 05. 29. 21:08

KBC: ENE, SMSC, Winbond soklábú lesz. Előbbi KB©xxx, középső EMC/ENMxxxx, utóbbi WPC/WPExxx.

Déli híd kuka valóban, szépen látszik hogy megolvadt kicsit a teteje, Intel AF82801 a típusa..
Vélemények? Kuka az egész vagy érdemes még vele szórakozni?

#3267 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 14. 21:13

Üdv! A következő kérdést meg tudná nekem valaki válaszolni? :)
A laptopokban, amikor ki van kapcsolva a gép és nem lett kivéve az akku, olyankor a memória slotok áram alatt vannak?
Alvó módban tudom, hogy feszültség alatt tartja a RAM-okat az alaplap, de mi a helyzet amikor teljesen shut downolva lett?
Köszi, ha valaki tudja és megosztja a választ ;)

Szerkesztette: DarkChild 2012. 06. 14. 21:14 -kor

#3268 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 14. 22:05

Üzenet megtekintéseIdézet: DarkChild - Dátum: 2012. 06. 14. 21:13

Üdv! A következő kérdést meg tudná nekem valaki válaszolni? :)
A laptopokban, amikor ki van kapcsolva a gép és nem lett kivéve az akku, olyankor a memória slotok áram alatt vannak?
Alvó módban tudom, hogy feszültség alatt tartja a RAM-okat az alaplap, de mi a helyzet amikor teljesen shut downolva lett?
Köszi, ha valaki tudja és megosztja a választ ;)

Akkor nem. A hibernált állapothoz elment mindent ami a felélesztéshez kell.
Egyébként meg, (szabályos kilépéskor) lezár mindent.

#3269 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 16. 20:12

Üdv,
öt éves Acer Aspire ntoebookomban, úgy látszik, taccsa ment a ventillátor (bekapcsoláskor nem pörög fel, majd Linux valamilyen Thermal error-ral áll le), ez mekkora tragédia? (Lehet-e cserélni, mennyibe fáj?)

Thx

#3270 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 16. 20:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Hülyesamu - Dátum: 2012. 06. 16. 21:12

öt éves Acer Aspire ntoebookomban, úgy látszik, taccsa ment a ventillátor (bekapcsoláskor nem pörög fel, majd Linux valamilyen Thermal error-ral áll le), ez mekkora tragédia? (Lehet-e cserélni, mennyibe fáj?)

Lehet csak a porcica.
Make love not Wor.

#3271 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 16. 20:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Hülyesamu - Dátum: 2012. 06. 16. 21:12

Üdv,

Thx

5Ft.

#3272 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 16. 22:46

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 06. 16. 21:54

5Ft.

Thx, ez mennyire user friendly, mit kell hozzá tudnom? A notiban vincsit cseréltem, de az alaplapot még nem ástam ki, (a ventillátort sem láttam), milyen paramétereit kell tudnom (méret, csati, ilyesmi), hogy a siker reményével vegyem fel a harcot?

#3273 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 17. 07:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Hülyesamu - Dátum: 2012. 06. 16. 23:46

Thx, ez mennyire user friendly, mit kell hozzá tudnom? A notiban vincsit cseréltem, de az alaplapot még nem ástam ki, (a ventillátort sem láttam), milyen paramétereit kell tudnom (méret, csati, ilyesmi), hogy a siker reményével vegyem fel a harcot?

Típus kell csak. Aceren többnyire van szervízluk a hűtéshez, nem kell darabokra szedni. A ventit sem feltétlenül kell cserélni, de újat csak jó eséllyel kompletten kapsz, a hűtőbordákkal együtt, vagy önmagában, de akkor jó drágán. Ritkán megy tönkre amúgy, a csak megállt, lehet elektronika is az alaplapon, vagy egyszerűen csak por.

#3274 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 17. 08:18

didy: FuSi Amilo Li2727 csodalapos, mostanában túlmelegszik a proci, 99 foknál a hw-es hővédelem levágja. Már nincs rá gari. Valószínű nincs baja, csak eltömődött porral valamelyik szellőzőnyílás, a venti rendesen megy. Meg lehet ezt csinálni itthon anélkül, hogy elemeire hullana ez a szar? Vagy vigyem el szervizbe? Mennyit adjak egy ilyen kiporolásért, ami még nem számít lehúzásnak?

Ilyen választ nem fogadok el:
Kép

Szerkesztette: Raynes 2012. 06. 17. 08:19 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#3275 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 17. 08:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 06. 17. 09:18

didy: FuSi Amilo Li2727 csodalapos, mostanában túlmelegszik a proci, 99 foknál a hw-es hővédelem levágja. Már nincs rá gari. Valószínű nincs baja, csak eltömődött porral valamelyik szellőzőnyílás, a venti rendesen megy. Meg lehet ezt csinálni itthon anélkül, hogy elemeire hullana ez a szar? Vagy vigyem el szervizbe? Mennyit adjak egy ilyen kiporolásért, ami még nem számít lehúzásnak?

Ilyen választ nem fogadok el:
Kép

Há pedig de. :Đ Beszéjjé az avmanisztánival, kiderült, hogy az mán járt nálunk, de még vissza kellene jönnie. Oszt gyertek el. Vonat áthoz százzal a Dunán, sejjhaj, csizmaszár..
Amúgy van szervizluk a hüttéshö', lekapod az aljáról a fedelet ( :Đ ) és alatta vanik, a venti bennemarad, de a hőcső kijön, ki tudod pucerválni. De lehet, hogy szar a hőcsöved. Szedd ki, aztán hass rá valami meleggel az egyik végén. A másikon szinte azonnal érezned kell. Ha oké, és csak dudva poros volt, akkor a gyári trutymót szedd le valami kemény, éles műanyaggal és némi wd40-el, tegyél rá fehér pasztát. Ahol esetleg thermal pad volt, azt gyurmázd össze golyóvá, tedd rá az IGP tetejére és aztán jóidő (nem jósebesség!!).

#3276 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 17. 09:41

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 06. 17. 09:36

Beszéjjé az avmanisztánival, kiderült, hogy az mán járt nálunk, de még vissza kellene jönnie. Oszt gyertek el. Vonat áthoz százzal a Dunán, sejjhaj, csizmaszár..

Most passzolom, de egyszer majd tervezem elmennni Frogville-be, akkor egész konténernyi ilyen ingyért javítandó cuccot öntök a fejedre dömperrel, zömében megtört fülesek (amiknek a javítására már ígéretet tettél). Aztán ACME stopperrel mérem mennyi idő alatt csinálod meg, és jár-e olyan szorgosan a kezed, mint a mesebeli békakirályfiaknak. A végén meg, ha jó leszel, megköszönheted, hogy ingyért dolgozhattál :Đ

avmant hagyjuk, túlságosan lefoglalja a bogdannal almássörözés.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#3277 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 17. 14:25

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 06. 17. 08:44

Típus kell csak. Aceren többnyire van szervízluk a hűtéshez, nem kell darabokra szedni. A ventit sem feltétlenül kell cserélni, de újat csak jó eséllyel kompletten kapsz, a hűtőbordákkal együtt, vagy önmagában, de akkor jó drágán. Ritkán megy tönkre amúgy, a csak megállt, lehet elektronika is az alaplapon, vagy egyszerűen csak por.

Üdv, szétkaptam, tényleg ott figyelt a venti, kiszereltem, meg sem tudtam mozdítani a forgórészt, alapos porszívózás után megindult, most tökéletes, meg van javítva.

Köszi!

#3278 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 21. 08:35

HP 4330s ma reggeltől azt produkálja, hogy folyamatosan pörög a hűtőventilátor. HW változás, BIOS/driver frissítés, de még Windows update se volt tegnap este óta. A gép sincs tele porral, a hőmérsékletek normálisnak tűnnek (most a proci a legmelegebb, 46 fokos). Melege se lehet, légkondis helyiségben vagyok, idefele se volt melegebb, mint tegnap vagy tegnapelőtt. Valaki találkozott már hasonlóval?

Szerkesztette: debaj 2012. 06. 21. 08:36 -kor

#3279 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 21. 10:36

Na, gőzöm sincs, mitől, de úgy tíz perce abbahagyta.

#3280 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 21. 11:31

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 06. 21. 11:36

Na, gőzöm sincs, mitől, de úgy tíz perce abbahagyta.

Olvastam 'oszt levettem a rontást róla (remote)

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.