HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#1041 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 05. 14:53

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 15:46

De. És? :D

Ugyanilyen sztori volt a topicban.

Ha pedig a szemben lévő táblára gondolsz, akkor beszéljünk tovább "T" alakú kereszteződésről.!

Hűű, most kellene Omega, Szigetváron van egy olyan kereszteződés, ami T alakú, a 6-os főút kanyarodik, és amikor a lámpa nem működik akkor az egyenesen haladóknak van elsőbbsége a főúton haladókkal szemben!!!
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#1042 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 14:57

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 15:53

Hűű, most kellene Omega, Szigetváron van egy olyan kereszteződés, ami T alakú, a 6-os főút kanyarodik, és amikor a lámpa nem működik akkor az egyenesen haladóknak van elsőbbsége a főúton haladókkal szemben!!!

Attól még, hogy egyjegyű, nem lesz ott és akkor magasabbrendű...

#1043 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 15:02

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 15:51

A főútvonal tábla önmagában semmit sem jelent, csak az útvonal típusát jelzi. Nem is egy csoportba tartozik az elsőbbségadás kötelező, és az ÁLLJ, elsőbbségadás kötelező táblákkal.

Nem egyenrangú, de egyértelműen jelzi, hogy ott előnye van az arra haladónak és az ilyen tábla után már nem kell lassítgatni a kereszteződésekben kutatva, hogy vajh ez most jobbkezes vagy macisajtos. Ha én megyek egy főúton, ahol kivan téve ez a sárga tábla és a közútkezelő elbabrál valamit és nem teszik ki a jobbról becsatlakozó útra a macisajtot, akkor az ziher, hogy én nem vagyok hibás, ha valaki mégis jobbrój jönne (és az sem, aki jobbról jön). Erről egyékbént volt egy komoly cikk az auto2-ben (ott baleset is történt ezügyben) Kovács Kázmérral, aki kifejezetten erre szakosodott jogász és ott is az volt a végeredmény, hogy a közútkezelő a hibás, mintahogy az abból a cikkből is kiderül, ami Tolvaly linkelt be az elöbb.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1044 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 15:04

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 16:02

Nem egyenrangú, de egyértelműen jelzi, hogy ott előnye van az arra haladónak és az ilyen tábla után már nem kell lassítgatni a kereszteződésekben kutatva, hogy vajh ez most jobbkezes vagy macisajtos. Ha én megyek egy főúton, ahol kivan téve ez a sárga tábla és a közútkezelő elbabrál valamit és nem teszik ki a jobbról becsatlakozó útra a macisajtot, akkor az ziher, hogy én nem vagyok hibás, ha valaki mégis jobbrój jönne (és az sem, aki jobbról jön). Erről egyékbént volt egy komoly cikk az auto2-ben (ott baleset is történt ezügyben) Kovács Kázmérral, aki kifejezetten erre szakosodott jogász és ott is az volt a végeredmény, hogy a közútkezelő a hibás, mintahogy az abból a cikkből is kiderül, ami Tolvaly linkelt be az elöbb.

Így van, táblával biztosított elsőbbsége van, egészen addig, amíg kint a tábla. :)

Maga a főútvonal jelzőtábla nem biztosít neked elsőbbséget, csak a keresztező utakon kihejezett elsőbbséget szabályozó jelzőtáblák.

Szerkesztette: Lauda 2005. 06. 05. 15:07 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1045 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 15:08

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 15:40

A nagy ledorongolások közepette inkább erre a postra tessék koncentrálni.

De hozhatom példának a Cegléd-Kecskemét útvonalat is, hogy legyen benne lakott területen kívüli és belüli rész is.

Lauda sem védett útvonalat írt, én sem. Főútvonalról volt szó. Szerepelt még az alsó(bb)rendű út becsatlakozást jelző tábla.

Remélem most nem azt akarod nekem mondani, h nem tudod, milyen útvonalon haladsz? Ha nem főútvonal (és nincs az említett jelzőtábla), akkor miért próbálod/próbáljátok idekeverni? Ha főútvonal (vagy van tábla), akkor meg mi az, ami nem érthető számodra?

Sz@r dolog, h nincs igazad, de ha ezt belátod, neked lesz jobb. Ha nem, csak neked lesz rosszabb.
Nekem tök mindegy, h melyiket választod. Egyikbe sem fogok belehalni.
Ciciman is on borda

#1046 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 15:11

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 15:57

Attól még, hogy egyjegyű, nem lesz ott és akkor magasabbrendű...

A 31-es úton van Nagykátán, hogy a főközlekedési út alárenddeltté válik a helység főútjának, ill. az abból folytatódó 311-es útnak.

#1047 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 15:16

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 16:04

Maga a főútvonal jelzőtábla nem biztosít neked elsőbbséget, csak a keresztező utakon kihejezett elsőbbséget szabályozó jelzőtáblák.

Bocsika, akkor egyet mondj meg, oops,  kettőt:

Ha nem biztosít elsőbbséget, miért előzhetek mindezek ellenére akár kereszteződésben is, ha főútvonalon haladok?

Ez a két tábla mégis jelez?

Kép  Kép

:confused:
Ciciman is on borda

#1048 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 15:17

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 16:04

Így van, táblával biztosított elsőbbsége van, egészen addig, amíg kint a tábla. :)

Látom nem érted.
A főútvonal jelző sárga rumbusznak együtt kell járnia az arra becsatlakozó utakra kitett elsőbségadás kötelező táblákkal, ez a közútkezelő dolga, ugyanis a főútvonal tábla nem mást jelent, mint azt, hogy azon az úton nemkell megadnod az elsőbséget senkinek. Olyan utat nem tudsz mondani, ami főút és egyben jobkezes is, max olyat, ahol ellopták a táblát vagy a közútkezelő szerencsétlenkedett.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1049 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 15:25

Idézet: fram - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 16:08

Lauda sem védett útvonalat írt, én sem. Főútvonalról volt szó. Szerepelt még az alsó(bb)rendű út becsatlakozást jelző tábla.

Remélem most nem azt akarod nekem mondani, h nem tudod, milyen útvonalon haladsz? Ha nem főútvonal (és nincs az említett jelzőtábla), akkor miért próbálod/próbáljátok idekeverni? Ha főútvonal (vagy van tábla), akkor meg mi az, ami nem érthető számodra?

Sz@r dolog, h nincs igazad, de ha ezt belátod, neked lesz jobb. Ha nem, csak neked lesz rosszabb.
Nekem tök mindegy, h melyiket választod. Egyikbe sem fogok belehalni.

Kérlek. Kezdjük az elején! Szerinted mi a főútvonal? A "védett út" kifejezés pedig a KRESZ-ben nem szerepel, nem tudom, hogy ehhez az egyszerű halandónak mi köze van.

A személyeskedő hangvételt pedig szíveskedjél mellőzni mindaddig, amíg én meg nem engedem ugyanezt magamnak veled szemben!

#1050 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 15:37

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 16:25

Kérlek. Kezdjük az elején! Szerinted mi a főútvonal? A "védett út" kifejezés pedig a KRESZ-ben nem szerepel.

Kezdjük, de nagyon az elején. Látom, te a KRESZ-hez ragaszkodsz. Helyes. Remélem tudod, mit értettem védett útvonalon. Ha ragaszkodunk a KRESZ-hez, akkor nincs szerintem. Az a főútvonal, ami a KRESZ szerint is az. Nem is beszéltünk más főútvonalról. Mert nincs is másik :)

Hogy hova sorolható be az általad említett ceglédi út, ugye még mindig nem tőlem akarod megtudni?

"Védett út" meghatározás nem szerepel a KRESZ-ben, azért remélem, tudod, mit jelent. És azt is, h miért írtam ott és akkor le.
Ciciman is on borda

#1051 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 15:39

Idézet: fram - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 16:16

Bocsika, akkor egyet mondj meg, oops,  kettőt:

Ha nem biztosít elsőbbséget, miért előzhetek mindezek ellenére akár kereszteződésben is, ha főútvonalon haladok?

Ez a két tábla mégis jelez?

Kép  Kép

:confused:

Azért, mert a főútvonalon haladóknak táblával jelzett elsőbbsége van, a keresztező úton érkező járművekkel szemben.
Nem azért van elsőbbségük, mert főútvonalon haladnak, hanem mert a keresztező utakon ott az elsőbbséget szabályozó tábla, értesd már meg......

Attól, hogy főútvonalon halad, még nem lesz elsőbbsége, ezért ha eltűnik a betorkolló útról a tábla, mindjárt nem lesz elsőbbsége. Egyszerűbben nem tudom elmagyarázni, a másik, hogy úgysem hiszed el, amit írok, nem is értem miért kérdezel.....

Szerkesztette: Lauda 2005. 06. 05. 15:41 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1052 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 15:42

Idézet: fram - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 16:37

Kezdjük, de nagyon az elején. Látom, te a KRESZ-hez ragaszkodsz. Helyes. Remélem tudod, mit értettem védett útvonalon. Ha ragaszkodunk a KRESZ-hez, akkor nincs szerintem. Az a főútvonal, ami a KRESZ szerint is az. Nem is beszéltünk más főútvonalról. Mert nincs is másik :)

Hogy hova sorolható be az általad említett ceglédi út, ugye még mindig nem tőlem akarod megtudni?

"Védett út" meghatározás nem szerepel a KRESZ-ben, azért remélem, tudod, mit jelent. És azt is, h miért írtam ott és akkor le.

Nem, nem értem, mert a fogalom, mint olyan, nem létezik. Ha már te is ragaszkodsz a KRESZ-hez.

#1053 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 15:43

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 16:39

Azért, mert a főútvonalon haladóknak táblával jelzett elsőbbsége van, a keresztező úton érkező járművekkel szemben.
Nem azért van elsőbbségük, mert főútvonalon haladnak, hanem mert a keresztező utakon ott az elsőbbséget szabályozó tábla, értesd már meg......

És nekem nem is kell kételkednem abban, h a keresztező utakon nincs kint a tábla.

Pont, mint mikor zöld a lámpa, akkor is a keresztező utakon lévő lámpán a tilos/piros jelzés biztosítja számomra az elsőbbséget. És SOHA nem kell azt mérlegelnem, h nah, vajon tényleg pirosra váltott-e a lámpa.
Ciciman is on borda

#1054 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 15:43

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 16:39

Attól, hogy főútvonalon halad, még nem lesz elsőbbsége, ezért ha eltűnik a betorkolló útról a tábla, mindjárt nem lesz elsőbbsége. Egyszerűbben nem tudom elmagyarázni, a másik, hogy úgysem hiszed el, amit írok, nem is értem miért kérdezel.....

u) "Útkereszteződés alárendelt úttal" (89. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az úton olyan útkereszteződés van, amelyben a járműnek elsőbbsége van a keresztező úton érkező járművel szemben; a jelzőtábla azt is jelezheti, hogy az alárendelt út melyik irányból torkollik az elsőbbséggel rendelkező útba (89/a. ábra). A jelzőtábla alatt elhelyezett kiegészítő tábla mutathatja az útkereszteződés alaprajzi vázlatát, vastag vonallal jelezve az elsőbbséggel rendelkező út vonalvezetését (89/b. ábra);

Tehát a tábla tájékoztat, hogy elsőbbséged lesz.

Szerkesztette: Carmaged 2005. 06. 05. 15:45 -kor

#1055 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 15:46

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 16:17

Látom nem érted.
A főútvonal jelző sárga rumbusznak együtt kell járnia az arra becsatlakozó utakra kitett elsőbségadás kötelező táblákkal, ez a közútkezelő dolga, ugyanis a főútvonal tábla nem mást jelent, mint azt, hogy azon az úton nemkell megadnod az elsőbséget senkinek. Olyan utat nem tudsz mondani, ami főút és egyben jobkezes is, max olyat, ahol ellopták a táblát vagy a közútkezelő szerencsétlenkedett.

Saját magad meg is válaszoltad:

Idézet

Olyan utat nem tudsz mondani, ami főút és egyben jobkezes is, max olyat, ahol ellopták a táblát vagy a közútkezelő szerencsétlenkedett.

Pont erről beszélek, hogy a főútvonal táblával biztosított, egészen addig, amíg kint a tábla, utána már nem. Ha ellopták a táblát elmehetsz a sunyiba a főútvonal tábláddal, akkor sem lesz elsőbbséged. :)

#1056 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 15:52

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 16:42

Nem, nem értem, mert a fogalom, mint olyan, nem létezik. Ha már te is ragaszkodsz a KRESZ-hez.

Akkor maradjunk csak a főútvonalnál. Azzal remélem vili minden.
Ciciman is on borda

#1057 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 15:52

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 16:43

u) "Útkereszteződés alárendelt úttal" (89. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az úton olyan útkereszteződés van, amelyben a járműnek elsőbbsége van a keresztező úton érkező járművel szemben; a jelzőtábla azt is jelezheti, hogy az alárendelt út melyik irányból torkollik az elsőbbséggel rendelkező útba (89/a. ábra). A jelzőtábla alatt elhelyezett kiegészítő tábla mutathatja az útkereszteződés alaprajzi vázlatát, vastag vonallal jelezve az elsőbbséggel rendelkező út vonalvezetését (89/b. ábra);

Tehát a tábla tájékoztat, hogy elsőbbséged lesz.

Ennek a táblának semmi köze a főútvonalhoz, bárhova kihejezhetik, ahol táblával biztosított elsőbbséged lesz.

Szerintem ne ragozzuk tovább.

Mutassatok egy olyan szabályt, paragrafust, vagy bármit, ami leírja, hogy a főútvonalon haladóknak elsőbbsége van a többi járművel szemben, függetlenül a nekik kitett jelzéstől.

;)

#1058 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 15:55

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 16:52

Mutassatok egy olyan szabályt, paragrafust, vagy bármit, ami leírja, hogy a főútvonalon haladóknak elsőbbsége van a többi járművel szemben, függetlenül a nekik kitett jelzéstől.

;)

Előzés kereszteződésben:

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=8...dpost&p=2914476

Ezen tényleg nincs mit ragozni.
Ciciman is on borda

#1059 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 15:59

Idézet: fram - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 16:55

Előzés kereszteződésben:

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=8...dpost&p=2914476

Ezen tényleg nincs mit ragozni.

De ne előzgess itt, arra mutass szabályt, amire írtam.....

#1060 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 16:00

te Carmaged! Nem kellene folyton annyit okoskodnod, és el kellene ismerned, ha valaki másnak igaza van...
Szerinted akkor minden egyes kereszteződésben le kell lassítani, hátha ellopták a táblát a mellékútról? Nonszensz. De te tudod... Csak akkor ne lepődj meg, ha egyszer valakitől kapsz egy maflást mert indokolatlanul feltartod a forgalmat.

Egyértelmű, hogy framnak van igaza... Főútvonalon nem kell arra számítani, hogy egy ellopott tábla miatt belédjönnek. Ha mégis? Akkor meg egyikőtök sem lesz felelős és fizet a közútkezelő. Ennyi...

fram, neked meg csak egy idézetet írnék:
"Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if
you win, you're still retarded."
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.