HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#1061 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 05. 16:03

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 16:46

Saját magad meg is válaszoltad:

Pont erről beszélek, hogy a főútvonal táblával biztosított, egészen addig, amíg kint a tábla, utána már nem. Ha ellopták a táblát elmehetsz a sunyiba a főútvonal tábláddal, akkor sem lesz elsőbbséged. :)

Még mindíg nem érted, sebaj, megpróbálom utoljára.  :)
Ha eltűnik egy tábla, aminek kint kell lennie, akkor már nem arról szól a fáma, hogy kinek van elsőbbsége, mert onnantól kezdve a felelősség már nem két ember között dől el, hanem a közútkezelő a ludas vagy az, aki bizonyítottan eltávolította a táblát. Gyakorlatban: ha megyek egy főtúttal jelzett táblán, de valamiért nincs kint tábla jobboldalon (mert ellopták, mert a közútkezelő szerencsétlenkedett) és jobbról jön egy autó és mi összeütközünk, akkor nem arról van szó, hogy nekem van előnyöm, vagy neki, mert a kárt a közútkezelőnek kell kifizetnie.

És egy fontos dolog. Hiába magolja be valaki a KRESZ-t vagy bármilyen szabályt, ha nem tudja értelmezni azt.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1062 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 16:06

egyébként meg védett útvonal létezik a kreszben!

BH1978. 149. Útkereszteződésben az áthaladási elsőbbségadásra kötelezett jármű vezetőjének kötelessége a főútvonal forgalmának gondos megfigyelése, és a védett útvonalra való ráhajtás előtt nem elég feltételeznie az ott közlekedő járműnek haladási irányát, hanem erről meggyőződést kell szereznie [1961. évi V. törvény 194/A. § (1) bek., KRESZ 8. § és Függelék III/b. pont].
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#1063 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 16:09

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 11:40

Teljesen mindegy, hogy mi volt ott az elsőbbségi viszony 1 hónapja, vagy 5 perce. Abban a pillanatban, ahogy eltűnik onnan a tábla, már egyenrangú lesz a kereszteződés, a jobbról érkezőnek lesz elsőbbsége.

Milyen parázs vitát csináltam, bocs.
Viszont: feltételezve, hogy nincs kint az én elsőbbségemet jelző tábla akkor minden kereszthez úgy kell megérkeznem (ha nem látom messziről a keresztező útra kitett macisajtot vagy nyóccöget), hogy arra számítok hogy a jobbról érkezőnek elsőbbsége van. Tegyük fel, hogy a falu főutcáján (amit monnyuk valamilyen forgalmas főút, vagy akár a Bécsi út, Váci út, Kerepesi út) jobbos út, ott áll egy furgon amitől nem látom be  az utat messziről, a macisajtot meg monnyuk elvitte egy nigger vagy takarja egy fa. Tehát kb. 10-el megérkezek a kereszthez, lábam a féken hogy ha valaki jönne a főútra akkor meg tudjak állni.
Elméletileg ez lehet, hogy helyes, gyakorlatilag viszont nincs ember aki ezt így csinálja. Ha lenne akkor azt meglincselnék.

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 11:40

Most akkor a BMW a szemközti sávban ment el melletted, vagy hogyan? Egyébként ilyen esetekben 50-50%-ban lesztek hibásak, de ezt már ki lett tárgyalva jó hosszan.

A gond az, hogy én balra akartam kanyarodni és ezt irányjelzővel jeleztem is. Csak a körültekintés miatt (amit a KRESZ ír elő) kicsit variálnom kellett, mert olyan a kereszt amilyen. A bmw pedig megelőzött engem, mint balra kanyarodó járművet. Ha jobbról megy el mellettem az teljesen OK lett volna, de balról ment, tehát imho nem áll az 50-50% százalék. Max 50 a bömösnek, 50 meg annak a gyökérnek aki ezt az utat így megcsinálta, megtervezte, engedélyezte etc. ott kamionok járnak, főút meg minden.

#1064 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 16:17

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 17:06

egyébként meg védett útvonal létezik a kreszben!

BH1978. 149. Útkereszteződésben az áthaladási elsőbbségadásra kötelezett jármű vezetőjének kötelessége a főútvonal forgalmának gondos megfigyelése, és a védett útvonalra való ráhajtás előtt nem elég feltételeznie az ott közlekedő járműnek haladási irányát, hanem erről meggyőződést kell szereznie [1961. évi V. törvény 194/A. § (1) bek., KRESZ 8. § és Függelék III/b. pont].

Ez egy bírósági határozat. Ha jól tudom.
Ciciman is on borda

#1065 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 16:22

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 17:00

fram, neked meg csak egy idézetet írnék:
"Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if
you win, you're still retarded."

Ha csak ennyiről lenne szó. De Lauda oktató szeretne lenni és már közel is áll hozzá, mintha már a tanfolyamot/képzést is befejezte volna.

Mint mondtam, nekem nem számít, jól tudja-e a szabályokat. Neki(k) fog ez igazán számítani, nomeg azoknak, akiket majd Lauda oktat.

Ha belátják, h nincs igazuk, azzal nem én leszek a nyertes, hanem ők.

Erre kéne csak rájönni.
Ciciman is on borda

#1066 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 16:29

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 17:03

Még mindíg nem érted, sebaj, megpróbálom utoljára.  :)
Ha eltűnik egy tábla, aminek kint kell lennie, akkor már nem arról szól a fáma, hogy kinek van elsőbbsége, mert onnantól kezdve a felelősség már nem két ember között dől el, hanem a közútkezelő a ludas vagy az, aki bizonyítottan eltávolította a táblát. Gyakorlatban: ha megyek egy főtúttal jelzett táblán, de valamiért nincs kint tábla jobboldalon (mert ellopták, mert a közútkezelő szerencsétlenkedett) és jobbról jön egy autó és mi összeütközünk, akkor nem arról van szó, hogy nekem van előnyöm, vagy neki, mert a kárt a közútkezelőnek kell kifizetnie.

És egy fontos dolog. Hiába magolja be valaki a KRESZ-t vagy bármilyen szabályt, ha nem tudja értelmezni azt.

Valóban, én nem értem a KRESZT, a lényeg, hogy Te értsd.....
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1067 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 16:33

Idézet: xclusiv - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 17:09

A gond az, hogy én balra akartam kanyarodni és ezt irányjelzővel jeleztem is. Csak a körültekintés miatt (amit a KRESZ ír elő) kicsit variálnom kellett, mert olyan a kereszt amilyen. A bmw pedig megelőzött engem, mint balra kanyarodó járművet. Ha jobbról megy el mellettem az teljesen OK lett volna, de balról ment, tehát imho nem áll az 50-50% százalék. Max 50 a bömösnek, 50 meg annak a gyökérnek aki ezt az utat így megcsinálta, megtervezte, engedélyezte etc. ott kamionok járnak, főút meg minden.

Bocs, de pont ha a balra kanyarodó járművet előzik meg, akkor áll az 50-50%. Volt már ilyen ütközésem, úgyhogy elég valószínű, hogy így van, persze tévedhetek én is, meg a hatóság is....
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1068 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 16:38

Tök mindegy... Úgyse az oktató tanítja meg az embert vezetni...
A tanulás igazán akkor kezdődhet, ha megvan az embernek a jogosítványa. (Vagy előtte  :cool:  )
Lényeg a lényeg, hogy nem az oktatókocsiban fogod elsajátítani a fortélyokat.
Fasza lenne, ha mindenki úgy vezetne, ahogy egy vizsgán kell  :D
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#1069 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 16:41

Idézet: fram - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 17:22

Ha csak ennyiről lenne szó. De Lauda oktató szeretne lenni és már közel is áll hozzá, mintha már a tanfolyamot/képzést is befejezte volna.

Mint mondtam, nekem nem számít, jól tudja-e a szabályokat. Neki(k) fog ez igazán számítani, nomeg azoknak, akiket majd Lauda oktat.

Ha belátják, h nincs igazuk, azzal nem én leszek a nyertes, hanem ők.

Erre kéne csak rájönni.

Te ne oktatózz itt nekem! Fogalmad nincs arról, hogy milyenek ott a követelmények, milyen nehéz elvégezni, és mennyi tanulás, utánajárás van mögötte. Órákat kell tartanod a többi tanfolyamhallgató és a Főfelügyelet tanára előtt, gyakorlatban kell oktatnod a tanulót úgy, hogy ott ül hátul, szintén a Főfelügyelet vizsgabiztosa, és azt figyeli, hogy milyen instrukciókat adsz, mikor adod, jól adod-e.

Az egy dolog, hogy szarba sem veszed a másik állítását, meg lefikázod alaptalanul a tudását, de ez nem érdekel, viszont ezt az oktató szöveget hanyagoljad......
Azért, mert nem értesz egyet valakivel, még nem kell sértegetni, nem mintha érdekelne.....

#1070 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 16:46

Te Lauda! Akkor szerinted a főútvonalon haladónak gyök2-vel kell megközelíteni minden kereszteződést, hátha ellopták a táblát az adott úton?

#1071 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 16:47

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 17:46

Te Lauda! Akkor szerinted a főútvonalon haladónak gyök2-vel kell megközelíteni minden kereszteződést, hátha ellopták a táblát az adott úton?

Nem érdekel, elég volt a baszogatásból.....

#1072 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 16:53

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 17:47

Nem érdekel, elég volt a baszogatásból.....

Ne add fel!!!! :D
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#1073 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 16:55

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 17:41

Te ne oktatózz itt nekem! Fogalmad nincs arról, hogy milyenek ott a követelmények, milyen nehéz elvégezni, és mennyi tanulás, utánajárás van mögötte. Órákat kell tartanod a többi tanfolyamhallgató és a Főfelügyelet tanára előtt, gyakorlatban kell oktatnod a tanulót úgy, hogy ott ül hátul, szintén a Főfelügyelet vizsgabiztosa, és azt figyeli, hogy milyen instrukciókat adsz, mikor adod, jól adod-e.

Az apám 12 évig oktatott, unokatestvérem 5 évig okatott, férje 2 éve oktat, másik unokatestvérem 7 évig oktatot, a rokonságomba gyakorlatilag ez (volt) a leggyakrabban előforduló szakma (természetesen autós oktatásról van szó :) ). Én egyiküktől sem éppen azt hallottam, hogy olyan nagyon nehéz lenne elvégezni :rolleyes: (Gyakorolni a szakmát már annál inkább, de az már megint más tészta.......)
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1074 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 16:56

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 17:53

Ne add fel!!!! :D

Most engem aztán k&rvára nem izgat ki mennyivel és mit közelít meg. Ha szarrámegy a kocsija emiatt valakinek, legalább lehet pereskedni, meg követelőzni a közútkezelővel szemben, meg örülni, hogy nem ő volt a hibás..... :D

#1075 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 16:58

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 17:55

Az apám 12 évig oktatott, unokatestvérem 5 évig okatott, férje 2 éve oktat, másik unokatestvérem 7 évig oktatot, a rokonságomba gyakorlatilag ez (volt) a leggyakrabban előforduló szakma (természetesen autós oktatásról van szó :) ). Én egyiküktől sem éppen azt hallottam, hogy olyan nagyon nehéz lenne elvégezni :rolleyes: (Gyakorolni a szakmát már annál inkább, de az már megint más tészta.......)

Az akkor volt, ez meg most van. Egyenlőre teljesen le van állítva a téma, nem is indulhat ilyen tanfolyam.

#1076 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 17:02

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 17:33

Bocs, de pont ha a balra kanyarodó járművet előzik meg, akkor áll az 50-50%. Volt már ilyen ütközésem, úgyhogy elég valószínű, hogy így van, persze tévedhetek én is, meg a hatóság is....

És ebben az esetben melyik voltál, az agresszív előző, vagy a figyelmetlen kanyarodó?

#1077 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 17:14

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 16:33

Én olyan 6-7 éve csináltam a jogsit, azóta a(z elméleti) tudásom kicsit megkopott.
De úgy emlékszem, hogy a balra kanyarodó járművet nem szabad (balról) megelőzni, max jobbról elmehetsz mellette, de ez imho nem előzés hanem kikerülés.
Még egyszer mondom: nem vagyok 100% biztos benne, régen volt. De az biztos, hogy ha valaki balra lógatja az irányjelzőjét azt én nem kezdem el balról előzni. Jogos önvédelemből :)

#1078 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 17:18

Idézet: xclusiv - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 18:14

Én olyan 6-7 éve csináltam a jogsit, azóta a(z elméleti) tudásom kicsit megkopott.
De úgy emlékszem, hogy a balra kanyarodó járművet nem szabad (balról) megelőzni, max jobbról elmehetsz mellette, de ez imho nem előzés hanem kikerülés.
Még egyszer mondom: nem vagyok 100% biztos benne, régen volt. De az biztos, hogy ha valaki balra lógatja az irányjelzőjét azt én nem kezdem el balról előzni. Jogos önvédelemből :)

Pedig 50/50% , sok kanyarodó nem érti, mindig azok reklamálnak, ha még tudnak..
Ez tipikusan az "egybalesethez egybalf@szkevés" kategória.

#1079 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 17:29

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 17:00

Főútvonalon nem kell arra számítani, hogy egy ellopott tábla miatt belédjönnek. Ha mégis? Akkor meg egyikőtök sem lesz felelős és fizet a közútkezelő. Ennyi...

Hááát, mit ne mondjak, azért ez kissé jellemző mai leszaromatöbbieket,merténvagyokavédettúton hozzáállásra.
Kicsit abból az irányból közelíted meg a dolgot, mintha Téged azzal egyetlen fillér kár nem érne, ha pozdorjává törik az autódat. Vagy ha csak 4-5 elemet kell újra kicserélni benne. Az az értékcsökkenés, amit kénytelen vagy elviselni, azt nem téríti meg Neked senki.

Lehet, hogy csak én vagyok nagyon csóró Hozzád képest, de én vettem anno egy gyönyörű Fiat Bravat újonnan, szalonból, most 3,5 éves, és beleőrülnék, ha bárki megtörné. És ezért hajalndó vagyok - ha kell - lemondani is az elsőbbségemről.
Az előző autómat 17 hónaposan a parkolóban pozdorjává törték (itthon aludtam közben), minden simán ment a biztosítónál, mégis közel 600.000 Ft-ot buktam az avuláson és egyebeken.
Nekem ez nagyoan nagy összeg ahhoz, hogy azt írjam rá:

Ennyi...
Gondolkoztál már ma?

#1080 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 17:39

Idézet: xclusiv - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 18:14

Ha jol emlekszem akkor kezdhetsz el balra kanyarodni ha meggyozodtel rola h teged nem eloznek balrol. Ezert van az 50-50.

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.