HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#1461 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 14. 10:28

Idézet: xclusiv - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 10:03

Én inkább autópályán tiltanám ki az összes tgk-t a belső sávból. Előzgessenek 5 km/h sebességkülönbséggel ott, ahol 3 sáv van, ne tartsák fel 90-el azokat, akik szabályosan 130-al (vagy nem szabályosan többel) közlekednének.

Tehát akkor az M1-en nem is előzhetnének a TGK-k, több száz km hosszan, max az emelkedőkön, ahol úgysem tudna. Ez egy életképes gondolat...... ;)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1462 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 11:17

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 10:23

Tartósan szerintem nem mehetnek a kamionok a belső sávban, csak egy előzés idején. Annyit meg ki lehet bírni, az is ember, aki azt vezeti.

Jha elmélet, de Angliában mindig a a külső sávban közlekedtem, mert a sok türelmes angol imádott sorban állni a belső sávban, és amíg egy teherautó cca. 8-10 percig (mértem!) előzte a 96 helyett 95.5-el haladó riválisát kib nagy tumultus alakult ki a háromsávos belső sávjában. Jha és még tolakodni se kellett a kamion előzés után.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#1463 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 13:57

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 12:17

Jha elmélet, de Angliában mindig a a külső sávban közlekedtem, mert a sok türelmes angol imádott sorban állni a belső sávban, és amíg egy teherautó cca. 8-10 percig (mértem!) előzte a 96 helyett 95.5-el haladó riválisát kib nagy tumultus alakult ki a háromsávos belső sávjában. Jha és még tolakodni se kellett a kamion előzés után.

Akkor ezek tényleg faszagyerekek. LT-n kívül be sem mehetne a 3 sávos legbelső sávjába, legalábbis itthon nem. Bár lehet ottkint nem így van, franc se tudja. Nekem is tele a lőcsöm néha, mikor egy más mellett kínlódnak, pedig csak el kéne vennie a gázt egy pillanatra, és máris be tud menni eléje.  :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1464 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 14:43

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 13:57

Akkor ezek tényleg faszagyerekek. LT-n kívül be sem mehetne a 3 sávos legbelső sávjába, legalábbis itthon nem. Bár lehet ottkint nem így van, franc se tudja. Nekem is tele a lőcsöm néha, mikor egy más mellett kínlódnak, pedig csak el kéne vennie a gázt egy pillanatra, és máris be tud menni eléje.  :)

Ott sem mehet be a legbelsőbe, de a két külsőben előzgethet, viszont amikor előzgetni kezd akkor minden autós kirohan a belsőbe és mivel mindenki nagyon tartja a sebességet ezét ott se mehetsz sokkal gyorsabban mint 112kmh, ezért ott tömött sorokban haladgatnak, míg én a középsőben szépen lehagyom őket és mire elérem az előzgető tgk-t addig már be is fejezte a műveletet.

Azért nem veszi le a gázt, mert tempomatja van és nem akarja állandóan B'szogatni amit szépen beállított. Igaza van, az előzőnek kellene jobbban meggondolnia hogy tényleg előznie kell-e, mert a sebességet ők is nagyon betartják. Max. 96 oszt csók.

#1465 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 16:23

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 15:43

...akkor minden autós kirohan a belsőbe és mivel mindenki nagyon tartja a sebességet ezét ott se mehetsz sokkal gyorsabban mint 112kmh, ezért ott tömött sorokban haladgatnak, míg én a középsőben szépen lehagyom őket és mire elérem az előzgető tgk-t addig már be is fejezte a műveletet.

Érdekes, ott nincs olyan szabály, hogy csak jobbról szabad autópályán előzni? Balról pedig tilos???
Gondolkoztál már ma?

#1466 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 16:32

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 17:23

Érdekes, ott nincs olyan szabály, hogy csak jobbról szabad autópályán előzni? Balról pedig tilos???

Szerintem ezt gondold át még1szer. :rolleyes:

#1467 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 16:35

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 16:23

De van, viszont ott is érvényben van az a szimpla szabály (logikusan) hogy amennyiben a sávod gyorsabb akkor te attól még a belsőbb sávtól függetlenül haladhatsz nem kötelező kimenni a belső sávba, vagy netalántán lassítani. Soha nem mentem be ilyen "előrahaladáskor" a belső sorba, pedig beengedtek volna (láttam másoknál megtették többször is)

#1468 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 16:36

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 16:32

Szerintem ezt gondold át még1szer. :rolleyes:

jól írta.

#1469 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 16:37

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 15:43

Ott sem mehet be a legbelsőbe, de a két külsőben előzgethet, viszont amikor előzgetni kezd akkor minden autós kirohan a belsőbe és mivel mindenki nagyon tartja a sebességet ezét ott se mehetsz sokkal gyorsabban mint 112kmh, ezért ott tömött sorokban haladgatnak, míg én a középsőben szépen lehagyom őket és mire elérem az előzgető tgk-t addig már be is fejezte a műveletet.

Azért nem veszi le a gázt, mert tempomatja van és nem akarja állandóan B'szogatni amit szépen beállított. Igaza van, az előzőnek kellene jobbban meggondolnia hogy tényleg előznie kell-e, mert a sebességet ők is nagyon betartják. Max. 96 oszt csók.

Persze, az előzőnek kellene elgondolkodni, hogy érdemes-e, illetve meg tudja-e előzni, meg azt is, hogy mikor teszi ezt. Ettől függetlenül akit előznek az is segíthetné a műveletet. Ezek a tempomatok már programozhatók, több beállítás is elmenthető, szerintem csak a sofőrön múlik, hogy akarja-e, vagy sem.
Amúgy megértem őket, mert 80%-ban tuti a pályán mennek, való igaz, elég fárasztó lehet agyilag is, hogy állandóan b&sztatnia kell a sebességet, mert valaki 1.5km/h-val gyorsabban szeretne menni. :)

#1470 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 16:43

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 17:36

jól írta.

Nem fordítva? :think:

#1471 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 16:44

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 16:43

Nem fordítva? :think:

Angliáról volt szó, ott balra tarts van.

#1472 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 16:54

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 17:44

Angliáról volt szó, ott balra tarts van.

Jaj, bocsánat, ez elkerülte a figyelmem! Köszönöm a helyreigazítást. :)  :respect:

#1473 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 18:16

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 17:35

De van, viszont ott is érvényben van az a szimpla szabály (logikusan) hogy amennyiben a sávod gyorsabb akkor te attól még a belsőbb sávtól függetlenül haladhatsz nem kötelező kimenni a belső sávba, vagy netalántán lassítani. Soha nem mentem be ilyen "előrahaladáskor" a belső sorba, pedig beengedtek volna (láttam másoknál megtették többször is)

Ilyen szimpla szabály vajon van itthon is??? Mert hiába keresgélek a memóriámban, nem találok ilyenre utaló emléket. Csak arra, hogy jobbra tarts.

Lauda, Neked úgyis a kisujjadban van, nem tudsz linket?
Gondolkoztál már ma?

#1474 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 18:25

Idézet: Syner - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 10:25

Ezt bátyám látta, én sem voltam messze, de esküszünk, hogy nem Tipo, hanem Punto volt. Jól le volt zárva az út vagy két órán keresztül. Egyébként a 48-ason aki motorral megy már normális tempóban is életveszélyes, mert akkora lyukak vannak, hogy szimplán elszáll.

Ma már Punto van a linken.  :think:

#1475 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 18:26

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 19:16

Ilyen szimpla szabály vajon van itthon is??? Mert hiába keresgélek a memóriámban, nem találok ilyenre utaló emléket. Csak arra, hogy jobbra tarts.

Pontosan mire gondolsz?
Valahogy fordítsd le nekem, amire "mocsi" gondolt, mert nekem zavaros, lehet csak fáradt vagyok, de nem értem teljesen. :)

#1476 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 18:27

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 18:16

VAn itthon is a párhuzamos haladásnál van leírva. Gondold meg, miért kellene bemened a belső sávba ha előtted rengeteg hely van a te sávodban?  :confused:

#1477 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 19:04

Párhuzamos közlekedésnél törekedni kell arra, hogy a különböző sávokban, különböző sebességgel haladjon a forgalom. Nyílván ez nálunk "kintről-befelé" értendő. LT-n kívül minden járműnek kötelező a jobbratartás, tehát ha nem folyamatosan előzöl, ergo vissza tudsz térni a szélső sávba, akkor meg kell tenned.
A folyamatos előzés feltétele, hogy a mögötted gyorsabban haladókat ne akadályozd. Itt megjegyzi a szabály, hogy ha a folyamatos előzést végző jármű, az útra engedélyezett legnagyobb seb.el halad, akkor nem akadályozza a mögötte haladókat. Erre amúgy mondta a főfelügyeletes csaj, hogy valószínű módosítva lesz. Viszont az nincs odaírva, hogy melyik járműveknek engedélyezett sebesság, csak a gépkocsi és a mkp van megjegyezve. A gépkocsiba azonban belefér minden. Tehát ha egy TGK 80-al halad a pályán, ami számára az engedélyezett max seb., attól még akadályozza a mögötte haladó szgk-at.
De ez most csak úgy eszembe jutott.

"mocsi" nem értem mire gondolt, de arra is van megoldás biztos. :respect:  :up:

#1478 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 20:05

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 19:27

VAn itthon is a párhuzamos haladásnál van leírva. Gondold meg, miért kellene bemened a belső sávba ha előtted rengeteg hely van a te sávodban?  :confused:

Azé, h kisöpörd onnan őket :D :lol:
Ciciman is on borda

#1479 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 20:37

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Karambol az M7-esen
2005. június 14, kedd - [15:41]
Szalagkorlátnak csapódott az a Lada, mely egy Opellel ütközött kedden délben az M7-es autópálya szabadbattyáni lehajtójánál. Vén Norbert, a székesfehérvári tűzoltóság munkatársa elmondta: az Opel Balaton felé tartott a belső sávban, amikor nekiütközött a külső sávban haladó Ladának, ami a járművet a leállósáv melletti szalagkorlátnak lökte. A Ladában utazók közül egy ember súlyosan, hárman könnyen sérültek. A sofőrt a tűzoltók szabadították ki a roncsból. Az Opelban senki sem sérült meg. (Lánglovagok)

#1480 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 20:42

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 20:04

Párhuzamos közlekedésnél törekedni kell arra, hogy a különböző sávokban, különböző sebességgel haladjon a forgalom. Nyílván ez nálunk "kintről-befelé" értendő. LT-n kívül minden járműnek kötelező a jobbratartás, tehát ha nem folyamatosan előzöl, ergo vissza tudsz térni a szélső sávba, akkor meg kell tenned.
A folyamatos előzés feltétele, hogy a mögötted gyorsabban haladókat ne akadályozd. Itt megjegyzi a szabály, hogy ha a folyamatos előzést végző jármű, az útra engedélyezett legnagyobb seb.el halad, akkor nem akadályozza a mögötte haladókat. Erre amúgy mondta a főfelügyeletes csaj, hogy valószínű módosítva lesz. Viszont az nincs odaírva, hogy melyik járműveknek engedélyezett sebesság, csak a gépkocsi és a mkp van megjegyezve. A gépkocsiba azonban belefér minden. Tehát ha egy TGK 80-al halad a pályán, ami számára az engedélyezett max seb., attól még akadályozza a mögötte haladó szgk-at.
De ez most csak úgy eszembe jutott.

"mocsi" nem értem mire gondolt, de arra is van megoldás biztos. :respect:  :up:

Szóval arról írogatott, hogy az angol autópályákon (teküntsünk el, merre van az 'arra'tarts) ha a belső sávban haladnak sokan és a középső sáv netalán gyorsabban halad, akkor szabályos, ha párhuzamos közlekedés-szerűen elhaladok a belső sávban haladók mellett, kvázi rossz oldalról (ott balról) előzöm meg őket.
Ezt kérdeztem, hogy itthon van-e olyan szabály, ami ilyen esetben megengedi az elhaladást a belső sávban haladó kocsisor mellett. Mert én nem tudok ilyen megengedő szabályról.

Szerkesztette: *Macika* 2005. 06. 14. 20:44 -kor

Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »