Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 18:47
Csak azért tartsak be egy szabályt, mert a jogszabály kimondja? NEM VAGYOK ÉN LÚZER!!!!
nem erről van szó. De azt hiszem egyetértünk, hogy a szabályok (nem csak a kresz, de az is) jelentős része baromság.
Idézet: *Macika*
És mégis, mi alapján válogatsz, mik a szimpatikus jogszabályok és mik azok, amik nem azok?
Hol húzod meg a határt, hogy melyeket tekinted magadra nézve érvényesnek, és melyeket csak a gyávákra/mazsolákra/vesztesekre?
Próbálom racionálisan felmérni a dolgokat. Pl.: van egy kanyar, előtte (100 m-el) egy 40-es tábla. A kanyart kényelmesen (nem csikorgó gumikkal a kisodródás határán) be lehet venni 80-al is azzal a kocsival ami a seggem alatt van. Tudom, mert nem először járok ott. Mennyivel megyek?
a.: kanyar előtt 100 m-rel már csak 40-el, és a kanyar után is még 150 m-t, mert csak ott van feloldva a tábla.
b.: mint az állat, át a záróvonalon, másik sávban íven
c.: fékezve bemegyek úgy, hogy amikor kijövök a kanyarból ne menjek 60-nál (+50%) többet és ha nem látok trafit akkor kigyorsítok, egyébként reménykedek.
Én ilyen esetben a c-t választom.
gyávákra/mazsolákra/vesztesekre témájában: vannak kezdők, balfaszok, "nekem bmw-m van" típusok, mindenféle sofőrök. Vannak profik, ők is hibázhatnak. Mindenkire figyelni kell. Lehetetlen előre megmondani, hogy mit fog csinálni aki előtted/mögötted/melletted van, gyakran kivédeni is elég nehéz. És ez független a tábláktól.
Egyszer volt olyan, hogy a Váci úton a Dózsa Gy. út és a Lehel tér között max. 1 perc alatt 3x akarták összetörni a kocsit. Mind3 irányjelző nélküli sávváltás volt, 2 tükör-senki-kormány elrántással és egy satufékkel elkerültem a balesetet. A szerencsén/odafigyelésen/nem tudom min múlt.
Mentem a 70 megengedettnél 50-et (kis utcából kanyarodtam ki, kigyorsítani sem volt időm az elsőig, aztán szinte fel sem fogtam jött a 2. és a 3.). Ha 70-et megyek (engedélyezett) akkor nem úszom meg.
Szerkesztette: xclusiv 2005. 06. 16. 19:14 -kor