HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#2091 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 09. 17:20

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. júl. 9., szombat - 18:08

Így van, az olaszoknál is kötelező.

...és a spanyoloknál is.  :)

#2092 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 09. 19:40

Ezek szerint (VW-fiú szerint) ott is mindenki hülye és a korrupt rendőrség hajtja ki a szegény autósok utolsó pénzét, és kényszerítik bele őket irreális kiadásokba, sárga mellények beszerzésébe.
Gondolkoztál már ma?

#2093 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 02:42

Ez a fényvisszaverősdis (láthatósági?) mellényes dolog azért érdekes :)

Nem azért kell az autóban lenni annak a mellénynek, mert kötelező, hanem azért, mert életet menthet. Tehát nem akkor kellene az autóba berakni, amikor azt mondják, hogy márpedig holnaptól kötelző. Hanem most. Ha eszedbe jutott. 490 Ft-ért már lehet kapni. Elfér a kocsiban, akár a kesztyűtartóban is.

Miért akkor akarjuk használni azt, ami NEKÜNK segít, amikor kötelezővé teszik? Ez szerintem nem az a kategória, ami "szerintem felesleges túlszabályozás", hanem bizony ennek én szvsz értelmét látom. Nyugodtan rakd be a kocsiba. Egyszer lehet, hogy ezen fog múlni sokminden.

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#2094 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 08:53

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. júl. 10., vasárnap - 3:42

Ez a fényvisszaverősdis (láthatósági?) mellényes dolog azért érdekes :)

Nem azért kell az autóban lenni annak a mellénynek, mert kötelező, hanem azért, mert életet menthet. Tehát nem akkor kellene az autóba berakni, amikor azt mondják, hogy márpedig holnaptól kötelző. Hanem most. Ha eszedbe jutott. 490 Ft-ért már lehet kapni. Elfér a kocsiban, akár a kesztyűtartóban is.

Miért akkor akarjuk használni azt, ami NEKÜNK segít, amikor kötelezővé teszik? Ez szerintem nem az a kategória, ami "szerintem felesleges túlszabályozás", hanem bizony ennek én szvsz értelmét látom. Nyugodtan rakd be a kocsiba. Egyszer lehet, hogy ezen fog múlni sokminden.

SF

Kár, hogy a kérdés nem erre vonatkozott... :rolleyes:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2095 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 07. 10. 10:44

Idézet

Nálunk is kötelező lesz a fényvisszaverő mellény

Az Országos Rendőr-főkapitányság felhívja a külföldre utazók figyelmét, hogy 2005. május 1-jétől - Olaszországhoz és Spanyolországhoz hasonlóan - Ausztriában is a gépjármű kötelező tartozékává vált a láthatósági mellény.

Viselése kötelező a járművezetők részére az utakon az elakadást jelző háromszög felállításakor, valamint autópályán, illetve autóutakon amikor elhagyja autóját, tartózkodjon akár a haladó sávban, akár a műszaki leállósávban. A törvény csak a gépjárművezető számára írja elő kötelezően a mellényt, de az osztrák autóklub a biztonság érdekében minden utas számára ajánlja. Annak ellenére, hogy ez a hazai szabályozástól eltérő rendelkezés, tapasztalataink szerint nálunk is sokan használják, több bevásárlóközpontban megvásárolható. Az ORFK úgy látja, hogy ennek használata a balesetek megelőzésében jelentős szerepet játszik, kezdeményezni fogja a KRESZ módosítását, a fényvisszaverő mellény kötelezővé tételét. (ORFK)

Idézet

Kötelező a mellény Ausztriában.

Autópályán és közúton csak fényvisszaverő öltözékben szállhatunk ki a kocsiból.

Május elsejétől egyetlen autó sem lépheti át Ausztria határait fényvisszaverő mellény nélkül. A szabály megszegőinek nem csak pénzbüntetéssel kell számolniuk. Kisebb kártérítést követelhetnek, ha a baleset mellény hordásával elkerülhető lett volna.

Tegnaptól az Ausztriába belépő autók kötelező felszereléséhez tartozik legalább egy darab sárga, piros vagy narancsszínű fényvisszaverő mellény vagy kezeslábas is. Az osztrákok azt remélik, hogy az új rendelet életbelépése után csökken majd az olyan balesetek száma, amelyekben autójukat szerelő sofőröket gázolnak el a rossz látási viszonyok miatt. Az osztrák autóklub (ÖAMTC) tájékoztatása szerint akár 2180 eurós, vagyis több mint félmillió forintos büntetést is kiszabhatnak arra a sofőrre, akinek kocsijában nincs mellény, vagy nem hordja, amikor a sztrádán vagy az országúton kénytelen kiszállni az autójából. Az irreálisan magasnak hangzó büntetés persze csak az elméleti határ, a szabályok ellen vétő autósnak a legtöbb esetben tizennégy eurós, azaz háromezer-ötszáz forintos helyszíni bírsággal kell számolnia. Sőt az ÖAMTC ígérete szerint az első három hónapban csak szóbeli figyelmeztetést kapnak a szabálysértők.

A mellény meglétét a határokon nem ellenőrzik. A mellény csak a sofőrnek kötelező, s nem érdemes a csomagtartóba tenni, tilos ugyanis nélküle kiszállni a kocsiból. Az ÖAMTC ajánlja, hogy a kocsi összes utasára jusson egy-egy mellény, sőt gondos gazdák már a kutyájuk számára is beszerezhetik a védőöltözetet.

A mellényt mellőző autósnak nemcsak pénzbüntetéssel kell számolnia, hanem azzal is, hogy ha olyan balesetet szenved, amely fényvisszaverő mellény hordásával elkerülhető lett volna, akkor kisebb kártérítésre tarthat igényt.

A ruhadarabot a sofőrnek minden esetben hordania kell, ha autópályán vagy országúton lakott területen kívül ki kell szállnia a kocsiból, függetlenül attól, hogy éppen defektet kapott, vagy egy bajba jutott autóstársának segít.

A szabályozást elsőként Olaszországban és Spanyolországban vezették be tavaly, idén pedig Ausztria és Portugália következett. A büntetési tarifák harminc és száz euró között mozognak az egyes országokban. Tavaly Németországban is szóba került a szabályozás átvétele, ám a német autóklub (ADAC) szkeptikus.

#2096 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 10:51

szerintem túl van dimenzionálva ez a mellény kérdés
vajon a közlekedési balesetek hány százalékát teszi ki az az eset amikor a kocsiból kiszállva ,mellette ütnek el?
szerintem elenyésző
HP Pavilion DV-5 1160eh

#2097 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 07. 10. 11:53

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. júl. 10., vasárnap - 11:51

vajon a közlekedési balesetek hány százalékát teszi ki az az eset amikor a kocsiból kiszállva ,mellette ütnek el?
szerintem elenyésző

Megfelelő nézőpontból minden elenyésző. :)

#2098 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 12:13

Igen elenyésző.... de ha már 1 ember életét meg lehet vele menteni, akkor szerintem megérte.
"Spartans... The finest soldiers the world has ever known."

"We will stand and fight... and die!"

Blogom

#2099 Felhasználó inaktív   vakhangya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 13:24

Volt kollégám megállt egyszer éjszaka, ködben segíteni defektet szerelni egy ismerősének. Ködből ki egy autó ezerrel; a srác közel egy év után, egy kéz mínusszal hagyta el a kórházat.

Ha lett volna mellény...

#2100 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 15:29

szerintem elenyésző

Nincs túldimenzionálva.
Akit ott akkor - mellény nélkül - elütnek, annak 100%-os a baleseti statisztika.

Ebben is azt kéne felfogni, mint a biztonsági övben és a gyermekülésben. Hogy az életet mentheti meg és nem a kötelezőséget látni benne.

Sajna azonban honfitársaink jelentős részének agyműködése abban a pillanatban leáll, ha hall egy kötelező, vagy egy tilos szót, és zsigeri szinten minden cselekedetével elkezd tiltakozni a kötelezőség vagy a tilosság ellen.

Szerkesztette: *Macika* 2005. 07. 10. 15:30 -kor

Gondolkoztál már ma?

#2101 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 15:41

nagy előnye a mellénynek hogy ha nem figyelünk hogy hol nem kellene mászkálnunk akkor is könnyebben és hamarabb észrevesznek mások hogy kikerüljenek, egyébként kissebb robogókon és bicajosokon is jó lenne talán jobban lehetne rájuk is figyelni
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#2102 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 07:04

szerintem elenyésző

Idézet

Halálos gázolás az M0-on
július 7. 8:21
[MTI]
Két férfit gázolt el egy kamion az M0-ás autópályán. Az autópálya 22. kilométerénél két autó parkolt le a leállósávba, mivel az egyikből kifogyott a benzin. Az autók vezetői kiszáltak a kocsikból. Egy Szeged irányába tartó kamion vezetője feltehetően nem vette észre a férfiakat, és elgázolta őket. Az egyik áldozat a helyszínen életét vesztette, a másik súlyosan megsérült. Az MO-ás autópálya érintett szakaszát a műszaki mentés miatt teljes szélességében lezárták, s előreláthatólag reggel kilenc óra körül indulhat meg ismét a forgalom.

Kérdés, hogy mellény nélkül, vagy az alvó sofőrnek mindegy, mit nem lát?

#2103 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 07:44

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. júl. 10., vasárnap - 16:29

Nincs túldimenzionálva.
Akit ott akkor - mellény nélkül - elütnek, annak 100%-os a baleseti statisztika.

Ebben is azt kéne felfogni, mint a biztonsági övben és a gyermekülésben. Hogy az életet mentheti meg és nem a kötelezőséget látni benne.

Sajna azonban honfitársaink jelentős részének agyműködése abban a pillanatban leáll, ha hall egy kötelező, vagy egy tilos szót, és zsigeri szinten minden cselekedetével elkezd tiltakozni a kötelezőség vagy a tilosság ellen.

És szerinted ez miért van?

(Amennyiben én lennék a VW-fiú, akkor te meg Árnyék-mackó leszel innentől  :D )

#2104 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 07:49

Amikor a gázoló (is) áldozattá válik: :(

Idézet

Lapáttal támadt a gázolóra az elütött kisfiú családja
július 11. 6:22
[Magyar Rádió]
Négyéves kisfiút gázolt el egy munkagép Karcagon, a fiú meghalt. A gyerek az utcán játszott barátaival, és hirtelen a közeledő jármű elé szaladt, ami már nem tudott megállni. A mentők kórházba vitték a kicsit, de az orvosok már nem tudtak rajta segíteni. Az elgázolt kisfiú szülei és egy másik rokon lapáttal támadt rá a munkagép hetvenéves vezetőjére, aki könnyebb sérülésekkel úszta meg a támadást. A gyászolók ellen csoportos garázdaság és súlyos testi sértés miatt indult eljárás.

index.hu

#2105 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 07:53

Idézet: Konor - Dátum: 2005. júl. 10., vasárnap - 16:41

nagy előnye a mellénynek hogy ha nem figyelünk hogy hol nem kellene mászkálnunk akkor is könnyebben és hamarabb észrevesznek mások hogy kikerüljenek, egyébként kissebb robogókon és bicajosokon is jó lenne talán jobban lehetne rájuk is figyelni

Viszont nagy hátránya, hogy mióta elterjedt, folyton azt hiszem, rendőröket látok az út szélén :D
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2106 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 07:54

Idézet: Konor - Dátum: 2005. júl. 10., vasárnap - 16:41

Van benne ráció, hogy valamit nem ártana tenni a saját érdekü(n)kben, de én nem örülnék neki, ha tele lennének az utak ennyire csillogó-villogó kétkerekűekkel.

No meg hiába lenne kötelező, ha nem tartanánk be. A kerékpáron a lámpa vagy az autóban a biztonsági öv is kötelező, mégis mindkettő használata 50% alatt van Magyarországon.

#2107 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 08:00

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 8:53

Viszont nagy hátránya, hogy mióta elterjedt, folyton azt hiszem, rendőröket látok az út szélén :D

Ez mennyire igaz! Én is!  :D

#2108 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 09:50

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 8:53

Ráaádsul az mennyire undorító, amikor ráhúzzák az anyósülésre :Đ

#2109 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 10:02

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 10:50

Ráaádsul az mennyire undorító, amikor ráhúzzák az anyósülésre :Đ

Engem az nem zavar, hogy bénán néz ki a kocsiban, az legyen a tulaj hülyesége.

Ha viszont valami jól látható helyre rakja, ahol a nagy fényvisszaverő-képessége miatt akár őt, akár a többi autóst zavarja, akkor már nem balaesetmegelőző hatása lesz, hanem pont az ellenkezőleg, ezzel okozhat balesetet. :(

#2110 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 13:02

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 8:44

És szerinted ez miért van?

(Amennyiben én lennék a VW-fiú, akkor te meg Árnyék-mackó leszel innentől  :D )

Nem tudom, miért van ez, hisz én nem vagyok ilyen gondolkodásképtelen.

Üdv:
Árnyék-mackó
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108