HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#2411 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 18. 18:28

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 19:18

Ez csak egy riportokból szerkesztett cikk semmi több, amiben egy kicsit többet tud meg az ember a soförről. Azt hiszem, ha valakinek akinek két gyermeket kell felnevelnie és ennek ellenére még józanul sincs semmiféle önkontrollja az elkerülhetetlenül így végzi elöbb vagy utóbb.  :(

Jól értem?
6-an egy 5 személyes autóban?
150-nel?

És tulajdonképpen ki a hibás (mert hát az autóban ülők egyike sem, gondolom)???
Az út?
A szembe jövő kamion?
Vagy netalán a gumikat eladó/felrakó gumis?

Valakinek hibásnak kell lennie pedig. Erre vonatkozólag még várnánk a Blikk című szakújság szakvéleményét...
Gondolkoztál már ma?

#2412 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 18:48

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 12:27

Őszintén szólva nem nagyon tudom már, hogy eredetileg mit is írtál, mert szinte nincs szerkesztetlen post-od az idézetek meg nem a teljes hozzászólásokat tartalmazzák.
Ugyan nem Te írtad, hogy 100-zal kell menni a teljesítéshez (bár tényleg nem akarok ezen lovagolni), de a szavaidból tényleg azt lehet kivenni, hogy ha nem szabálytalankodsz, akkor nem tudsz teljesíteni. Ha nem ez volt a mondandód lényege, akkor mondd el kérlek, hogy mi!

Ugye nem azt akarod sugallni, h érdemben módosítom a hozzászólásaim tartalmát ...

Figy, te mások (életének) veszélyeztetését durrogtatod folyamatosan.
Az, h valaki szabálytalan, abból nem következik egyenesen, h mások életét is veszélyezteti.
Mint mondtam, ha veszélyeztetek netán, akkor az leginkább az én saját életem. De azért megengedhetnéd magadnak, h ne eszement őrülteket képzelj a volán mögé :)
És akkor nem azt vízionálnád, h füstölgő gumikkal, kilinccsel előrefelé sodródik az áruszállító jármű az ártatlan élőlények torlódási pontjának epicentruma felé :Đ

Leegyszerűsítve (hogy most már aztán tényleg világos legyen): ha áthúzzák a programom, akkor lesz@rom, h kapu elé állok és 5 percig nem tudnak ki-be állni,
ha nincs zebra, nem adok lehetőséget a gyalogosoknak átkelni,
ha nincs tempó, jobbról előzök (ha van sáv),
ha hosszú a sor, nyitok egy új sávot,
teherautóval behajtani tilos feloldva.

Ez a szabálytalankodás része.

A mondandóm pedig arról (és nem többről, azaz még a szabálytalankodásról sem) szólt, h a szép magyar valóságban mik azok a tényezők, amik keresztbe tesznek annak, h nyugodtan, tervezetten tudja az áruszállító végezni munkáját.
Ciciman is on borda

#2413 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 19:15

Idézet: fram - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 19:48

ha áthúzzák a programom, akkor lesz@rom, h kapu elé állok és 5 percig nem tudnak ki-be állni,

Azért szabad megkérdeznem, hogy miből gondolod, hogy neked ezt is szabad? Mitől tartod magadat a szabályok feleltt állónak?
Csak úgy kérdezem...
Gondolkoztál már ma?

#2414 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 20:20

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 20:15

Azért szabad megkérdeznem, hogy miből gondolod, hogy neked ezt is szabad? Mitől tartod magadat a szabályok feleltt állónak?
Csak úgy kérdezem...

Macika... ez így nem lesz jó. Te túl hihetetlen vagy. Művészúr, akinek vállalkozása van, ugyanakkor rendőrökkel jár ki baleseti helyszínelésre és traffipaxozni. Valahogy túl hiteltelen az egész, amit előadsz. Mindig úgy érzem, hogy Te nem is vagy benne az egészben, csak elméleti síkon próbálsz észt osztani. Komolyan... teljesen életszerűtlen a gondolkodásod. :)

#2415 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 20:23

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 20:15

Csak úgy kérdezem...

Nem szabályok felettiségről van szó, olyan ez mint az adócsalás, pl amikor te nem adsz számlát (tudom tudom, te mindenkinek és mindenkor számlát adsz a vállalkozásodban, és minden tekintetben fedhetetlen vagy, maga a tökély). Mindenki a maga asztalán tágítja az élleterét, a nagyobb haszon reményében.

#2416 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 20:24

:)

Szerkesztette: Omega 2005. 08. 18. 20:26 -kor

#2417 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 20:38

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 19:28

Jól értem?
150-nel?

Az út?
A szembe jövő kamion?

Valakinek hibásnak kell lennie pedig. Erre vonatkozólag még várnánk a Blikk című szakújság szakvéleményét...

Szerintem egy korábbi hírükben leírták az esetet ez csak az utóélete a dolognak (legalábbis így szokott lenni :rolleyes: ).  Ennek a képeit láttad te is ez volt az a BMW ami porrá tört, a lánglovagokon is rajta van.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#2418 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 21:14

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 17:46

Még mindig könnyes a szemem.....

szóval.... aki ezt a cikket megírta, odaköltöztetném a Máté utcába  :up:

Hm... tudod, mi a véleményem az esetről? :]

#2419 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 21:16

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 19:28

Jól értem?
150-nel?

Az út?
A szembe jövő kamion?

Ilyeneket minek írsz? Főleg egy olyan hozzászólásra reagálva, ami szintén lefikázza a vétkest: azt a gizdázó 21 éves cigánygyereket, aki a másik 5 füstössel együtt szétplaccsant. :cool:

#2420 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 21:26

Akkor még örö, bódottá tezstvéreim:

Idézet: ***** - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - *****

Hali!

Tegnap felénk is volt egy karambol. Gelse belterületén előzött egy biciklist az 1200-es LADA, 4 személlyel, és áttért a másik sávba, irányíthatatlan lett a kocsi, nekicsapódott egy betonhíd gyűrűnek. A kocsi fejreállt és úgy néz ki mint egy harmónika. 2 hallott, 2 súlyos sérült. Nem sikerült megállapítani a személyazonosságukat, mert nem volt náluk semmilyen papír...

Valszeg vmilyen roma banda volt a kocsiban...
Részletesen itt

Idézet: ***** - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - ****

...karambol. Gelse belterületén ... 1200-es LADA... 2 hallott
...
Valszeg vmilyen roma banda volt a kocsiban...
:cool:

#2421 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 21:38

Egyszóval örülök, hogy nem velem jöttek szembe ezek az ámokfutók. Velem, a gyorshajtóval, aki bár néhol megy 80-nal belterületen, de biciklist nem előz 50-nel sem.
Aki bár autópályán megy 150-nel, de nem pördül meg emberekkel a fedélzeten 160-nal.

Az értékrendet kéne helyretenni és különválasztani az ámokfutót a gyorshajtótól.

Remélem nem indítottam 8 oldalas vitát a semmiről elméleti sofőrok és gyakorlati sofőrök között. :smoker:

#2422 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 21:46

Idézet: Omega - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 22:38

Remélem nem indítottam 8 oldalas vitát a semmiről elméleti sofőrok és gyakorlati sofőrök között. :smoker:

De. :D

Egyébként kár kategorizálni. Attól még, hogy nem gyorshajtok, lehetek gyakorlati sofőr.

#2423 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 21:51

Idézet: Omega - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 22:16

Ilyeneket minek írsz? Főleg egy olyan hozzászólásra reagálva, ami szintén lefikázza a vétkest: azt a gizdázó 21 éves cigánygyereket, aki a másik 5 füstössel együtt szétplaccsant. :cool:

Nono...

#2424 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 21:52

Ugye nem azt akarod sugallni, h érdemben módosítom a hozzászólásaim tartalmát ...

Eszembe sem jutott. Komolyan.

Leegyszerűsítve (hogy most már aztán tényleg világos legyen): ha áthúzzák a programom, akkor lesz@rom, h kapu elé állok és 5 percig nem tudnak ki-be állni,

Ez a szabálytalankodás része.

Tehát nem ámokfutsz, csak minden lehetséges szabályt megszegsz.
Nem veszélyeztetsz, csak olyan a viselkedésed, amire a közlekedés egyetlen másik szereplője sem készülhet fel.
Nem akadályozol senkit, csak amikor Te arra jársz, akkor más ne akarjon mozdulni.

Aham. Értelek. Valóban így kell ezt.  :(
Valóban így kell ezt?  :confused:

#2425 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 22:06

Idézet: Omega - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 21:20

Macika... ez így nem lesz jó. Te túl hihetetlen vagy. Művészúr, akinek vállalkozása van, ugyanakkor rendőrökkel jár ki baleseti helyszínelésre és traffipaxozni. Valahogy túl hiteltelen az egész, amit előadsz. Mindig úgy érzem, hogy Te nem is vagy benne az egészben, csak elméleti síkon próbálsz észt osztani. Komolyan... teljesen életszerűtlen a gondolkodásod. :)

Mindjárt leLamexpertezed, és kizárják.

#2426 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 22:26

Idézet: Omega - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 22:38

Egyszóval örülök, hogy nem velem jöttek szembe ezek az ámokfutók. Velem, a gyorshajtóval, aki bár néhol megy 80-nal belterületen, de biciklist nem előz 50-nel sem.
Aki bár autópályán megy 150-nel, de nem pördül meg emberekkel a fedélzeten 160-nal.

Az értékrendet kéne helyretenni és különválasztani az ámokfutót a gyorshajtótól.

Vasárnap este Pécel előtt a helyi ügyeletes barom (fekete, sötétített üvegű Golf I, vagy II) akarta hasonló módszerrel eltenni láb alól kis családomat.
A vasúti átjáró, és a Pécel tábla közti kb 800 méteren van egy erős jobbkanyar, kétoldalt növényzettel.
Mi a sávunkban be a kanyarba, mert arra megy az út.
Jobbos kanyarba általában úgy megyünk be, hogy gázelvétel, majd a kanyar közepe táján elkezdjük "kihúzatni".
2200-zal meg lehet tenni jól.
És ekkor a párom a fékre lépett, mert megszólalt benne a vészcsengő, a kanyarból kifelé talán 30-cal, ha mehettünk. 
A golfos a sávban szemből jó 100-as tempóval, úgy 8-10 méternyire.
Négy autót megelőzve próbálta megöngyilkolni magát, gondosan ügyelve arra, hogy legalább még két autóst veszélybe sodorjon.
Amikor elhaladt a szemközti Opelos, és köztünk, valami koppanást halottunk, de úgy tűnik a mi autónkat nem érintette.

Ő ámokot futott, vagy csak szimplán gyorshajtott?

#2427 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 23:12

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 21:26

egyiksem ő öngyilok jelölt állat
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#2428 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 01:16

Idézet: Omega - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 21:20

Most mit mondjak? Minden, amit leírtam, igaz.
Hiteltelen az életem. De legalább a lelkiismeretem tiszta, mert nem hazudtam.

Pár emberrel már megismerkedtem személyesen, szeretnék Veled is, hogy rájöjjél, nem hazudok.
Persze azt az esélyt is mérlegelnem kell, hogy mi van, ha Te nem szeretnél megismerkedni személyesen velem... :)))

Szerk.: A művészurat hagyd meg kérlek a Pongó művész úrnak. Ő megérdemli. Sokat tanult érte.

Szerkesztette: *Macika* 2005. 08. 19. 01:18 -kor

Gondolkoztál már ma?

#2429 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 03:27

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 17:46

Még mindig könnyes a szemem.....

szóval.... aki ezt a cikket megírta, odaköltöztetném a Máté utcába  :up:

Nem kell a marhának így vezetni ennyi.
Nem ivott persze... buliból haza 150-el 5-an a kocsiban.. vazz gondolom a testvérek piros zsigulija lehalt..
Azért én brahiból ugy szétplaccsanva is néztem volna egy véralkohol szintet.. máris nem sírt volna ugy az az utca.
Én autopályán is 6x meggondolom hogy 150-el menjek-e. Igaz alig van 1 éves jogosítványom de szerintem alapvető önkontrollt kell gyakorolni.
Csórikám ha nem is ivott egy buliban azért kábul/fárad az ember. Fasznak kell neki 150-el rongyolnia haza... hova sietett? A halálba? sikerült..

Bocs de ez a cikk felhuzott!

Üdv

#2430 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 05:04

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 23:26

Vasárnap este Pécel előtt a helyi ügyeletes barom (fekete, sötétített üvegű Golf I, vagy II) akarta hasonló módszerrel eltenni láb alól kis családomat.
A vasúti átjáró, és a Pécel tábla közti kb 800 méteren van egy erős jobbkanyar, kétoldalt növényzettel.
Mi a sávunkban be a kanyarba, mert arra megy az út.
Jobbos kanyarba általában úgy megyünk be, hogy gázelvétel, majd a kanyar közepe táján elkezdjük "kihúzatni".
2200-zal meg lehet tenni jól.
És ekkor a párom a fékre lépett, mert megszólalt benne a vészcsengő, a kanyarból kifelé talán 30-cal, ha mehettünk. 
A golfos a sávban szemből jó 100-as tempóval, úgy 8-10 méternyire.
Négy autót megelőzve próbálta megöngyilkolni magát, gondosan ügyelve arra, hogy legalább még két autóst veszélybe sodorjon.
Amikor elhaladt a szemközti Opelos, és köztünk, valami koppanást halottunk, de úgy tűnik a mi autónkat nem érintette.

Ilyen esetet kitárgyaltunk már nem egyszer. Külön kéne már választani a dolgokat, aki szabálytalanul, beláthatatlan kanyarban előz az szimplán egy barom függetlenül attól, hogy 90-el vagy 110-el előz-e. Visszakérdezek: Ha az adott helyzetben az a  gófegyes' 90-el előzi a kocsisort akkor micsoda?
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.