Idézet: fram - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 2:31
Vegyük azt az időpillanatot, mikor elüti a motoros a gyalogost.
Motor, előtte gyalogos. Az úttest valamelyik sávjában vannak.
És itt jön be a bibi. A motoros szabályosan tarózkodik az úttest azon pontján, viszont a gyalogos hót illegál. Ott sem kéne lennie, mert ha szabálytisztelő (azaz neked sem kéne arra számítanod, h így meglep az utcán), akkor elbattyog a legközelebbi alujáróig ill. lámpás zebráig.
Az a baj, h a gyalogost felmented, pedig ő pont ugyanabba a táborba tartozik (szabálytalankodók), mint a motoros. Ismered a viccet:
- Kisasszony, feljönne velem 10 millió forintért a lakásomra?
A hölgy rövid gondolkodás után:
- Fel.
- És tízezerért?
- Nade minek néz maga engem ?!
- Azt, h ön micsoda, már az elején tisztáztuk, most már csak az árban egyezkedünk.
Azon el lehet gondolkodni, ebben a motoros+gyalogos esetben melyik fél volt a felelőtlenebb, ki kockáztatott többet, de ettől még a kevésbe felelőtlen nem válik ártatlanná (azaz szabályossá) az én szememben.
Te szoktad állandóan mondogatni, h nah, ez sem kötötte be magát.
Arra is csak azt tudom mondani, h ÍJ. Nem vette a fáradtságot, h a saját magának biztosítható védelmet megadja magának. Ugyanígy nem vette a fáradtságot ez a gyalogos sem, ha kijelölt átkelőhelyen keresztezze az úttestet. Te sem siratod meg, aki pusztán azért szenved súlyos fejsérülést, mert nem kötötte be magát.
A viccet ismerem.
A baleset körülményeit viszont kellőképpen nem.
Nem tudom, az ütközés hol következett be (mert hogy a darabjaik hol álltak meg, abból ÉN nem tudok következtetni, hol történt fizikailag a gázolás). Egyelőre csak Wizard leírásából okoskodunk mindannyian, de hát a sebesség kitalálásánál is látszott, hogy jó alaposan mellélőttünk.
Ráadásul a helyszínt sem ismerem kellőképpen (na jó, hetente párszor járok arra, de nem ismerem annyira jól).
Szóval pontosabb információkig azt hiszem visszavonulok a további okoskodástól.

Súgó
A téma zárva.