Idézet
Úgy olvastam van. Nem akarok neveket sorolni, ezért nem írom le, hogy pl Lauda postjából nekem ez jött le.
Idézet
Lauda, ne hülyéskedj, ez ezerből egy eset! Már a Trabantnál sem lehetett egyértelműen erre építeni... Ha egy modern légzsákod autóban bekötöd magad, akkor sokkal kisebb erők fognak érni, ha bent maradsz, mint ha kirepülnél. Ha meg nem kötöd be magad, és pofán vág a légzsák, nagyon csábos lesz a mosolyod Azért ha oktatni kezdesz, ugye ezirányú nézeteidet (ismeretnek, tudásnak jóindulattal sem nevezném ) nem fogod átadni a nebulóknak?
Ne értsetek félre légyszíves!! Inkább olvassátok el még1szer, amit írtam. Egy rohadt szóval nem mondtam egyszer sem, hogy marhaság az öv, sőt kétszer le is írtam, hogy nem az. Csupán azt szerettem volna kihozni a dologból, hogy talán a rendőrbácsiknak nem az öv meglétének ellenőrzése lenne a legfontosabb feladatuk, mikor még elég sok, úgyszolván roncsnak nevezhető állapotú autó futkozik útjainkon, megvágott gumikkal meg hasonlók. Olvassátok vissza nyugodtan.
De ezt hagyjuk nem érdekes.
A légzsák és a bizt.öv kapcsolatáról ezt írtam:
Idézet
Rengeteg autóban van már ilyen jelző berendezés. Azért nem aktiválódtak, mert lehet, hogy úgy nagyobb lett volna a sérülés. A légzsák 240km/h-s sebességgel jön feléd, mikor aktiválódik. Ha nincs bekötve az öved, pont abba fejelsz bele.
A légzsákok aktiválódásáról pedig ezt:
Idézet
Ha csak az autó eleje ütközik, akkor csak az első légzsákok aktiválódnak, ha csak oldalról, akkor csak az oldalsók. Különben nem is lenne sok értelme a sok légzsáknak.
Ebből melyik vall az ismeretek hiányosságára? Vagy mire gondoltál, ezt írd le légyszíves!
Satriani! Ha jól tudom Te is tanítasz. Az, hogy egy fórumon mi hangzik el és mi nem, azt ne keverjük össze a valós élettel.
Egyébként a gépjárművezető képzés műszaki foglalkozásán a legelső anyag a közlekedés biztonságát közvetlenül befolyásoló szerkezeti elemek ellenőrzése. A JK vizsgán és a forgalmi vizsgán el sem indulhatsz, ha nem ellenőrzöd le ezeket: kormányberendezés, gumiabroncsok, fékberendezés, világító és jelzőberendezések. Ezeket minden nap elindulás előtt is kötelesek vagyunk (kellene) leellenőrizni.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!