HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 19. 01:08

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 23:28

Erre egyet tudok mondani. Menj el a www.langlovagok.hu oldalra és kezdj el strigulázni.
Hány olyan halálos balesetről tudósítanak ott, amiben az öv bekapcsolása miatt halt meg az illető és hány olyanról, amiben azért maradtak ott, mert nem voltak bekötve.

Aztán gyere vissza és számolj be róla. Légyszives.

Ok.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#682 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 01:12

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 23:33

Szerintem egyértelműen igen. Veszélyesebb be nem kötni magunkat.
Mert ha tudom, hogy szarok a gumiaim, akkor óvatosan vezetek, nem megyek bele olyan helyzetbe, ami veszélyes tud lenni, síkos, esős havas úton pedig a garázsban hagyon az autót.
De az öv az nem csak akkor véd meg, ha én vagyok a f@sz. Hanem akkor is, ha teljesen vétlenül poroszkálok 50-nel a városban és oldalról, szemből vagyafranctudja honnan belémcsattan egy állat.
Akkor hótt közömbös, hogy az autómon 2 cm-es profilmélységű, vagy vászonkilátszós tükörsima gumi van.

A biztonságos autózás ott kezdődik, hogy van egy műszakilag kifogástalan autód, amin megfelelő mintázatmélységű, az évszaknak megfelelő, sérülésmentes gumiabroncs van. Amíg ezek nincsenek rendben nem ülünk autóba. Ha mindez rendben van, akkor autózhatunk, becsatolt biztonsági övvel, vagy anélkül.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#683 Felhasználó inaktív   kokler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 01:34

Ja! Meg hozza kell tennem,hogy mindez nem sokkal a mohacsi vesz utan tortent!
Ha hiszed,ha nem... a legzsak NEM VOLT FELTALALVA!!!!
A kocsi tipusa SKODA OCTAVIA SUPER!
Mondd? Micsinasz TE a kocsiban?
Forumlako

#684 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 06:36

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 21:00

"rszvsz?" <= ezt nem tudom micsoda
"katonai ügyészség?" <= valahogy ez meg kicsit fura lenne, hogy a katonai ügyészség b&szogatja a rendőröket. Talán inkább fordítva.

Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata, egy külön csapat a zsarukon belül. Persze nem csodálkoznék, ha ezt is átnevezték volna, lásd még a rohamzsaruk és a kommandósok (a nagy kommandó) átnevezései, de ez itt OFF.

Katonai Ügyészség: ők járnak el minden fegyveres erő tagjával szemben. Asszem van nyomozati jogkörük is, de nem értek hozzá csak belepofázok.

Ennyit az OFF-ról.

Más: haver tegnapelőtt M1-en jött, vihar, semmit sem látni, hát leállt. Egyébként gyorsan és jól vezet, de tudja hol a határ. Tehát megállt a leállósávban egy álló kamion mögött. Ott gondolkodott egy kicsit, majd átment a kamion elé, megérzés vagy mittudomain. Szóval valaki seggbevágta a kamiont.

#685 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 07:20

Suzukik fekete napja.

Egy halálos áldozata van annak a balesetnek, amely szerdán délután negyed négy tájban történt Budapesten a III. kerületben a Hajógyári-sziget bejáratánál.

A karambolban egy teherautó és egy személyautó ütközött össze. A személyautóban egy ember életét vesztette. A tűzoltókat 15 óra l7 perckor riasztották a helyszínre, hogy kiemeljék a holttestet az összeroncsolódott járműből. A helyszínelés és a műszaki mentés miatt 2 forgalmi sávot lezártak az érintett területen
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Halállal végződő közlekedési baleset történt szerdán délután Győrben, a Bricostore áruház 83-as útra vezető kihajtójánál. 

A balesetben egy Suzuki és egy Toyota típusú gépkocsi ütközött össze, a Suzukiban utazók közül egy ember életét vesztette, ketten pedig súlyosan megsérültek.

Valamennyien beszorultak a járműbe. A tűzoltókat 15 óra 44 perckor riasztották a helyszínre, hogy kiszabadítsák a sérülteket, illetve kiemeljék a halottat a személygépkocsiból. A Toyotában utazók könnyű sérülésekkel megúszták a balesetet.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Egy nő életét meghalt, egy férfi életveszélyesen, ketten pedig súlyosan megsérültek egy balesetben szerdán éjjel a főváros XIII. kerületében.

A tragikus karambol a Váci út és a Vizafogó utca kereszteződésében. Egy Volkswagen Passat a szemtanúk elmondása szerint zöld jelzésen akart balra nagy ívben kikanyarodni a Váci útra, amikor egy balról nagy sebességgel érkező Suzuki Swift belerohant.

Mindkét autóban ketten utaztak. A Suzuki jobb első utasa egy nő a roncsok között rekedt és olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A sofőr fiatalembert is a tűzoltók szabadították ki a roncsok közül életveszélyes állapotban.

A Volkswagenben ülő két férfi súlyos sérüléseket szenvedett, őket is feszítő-vágó berendezéssel kellett kimenteni. A baleset miatt teljes szélességében lezárták a Váci utat, a pontos körülményeket a rendőrség még vizsgálja.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#686 Felhasználó inaktív   WaqWarYou 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 07:39

:omg:

Attyaéggg! Mekkorát vitáztok itt az öv kérdésén. Én is beteszem a szubjektív véleményemet.
Közelítsük meg féltudományos alapon! Amikor törés-, és egyéb biztonsági teszteket végeznek a kocsikon a gyárakban, ott - javítsatok ki, ha nem így van - a szabályszerű használat mellett zúzzák a gépeket. Bekötik a bábukat, meg minden. Néhánnyal feljebb volt egy félmondat, hogy valszeg azért nem nyíltak a lufik, mert nem volt bekötve az öv. Ez tuti, hogy így van.
Oda akarok kilyukadni, hogy aki szerint nem kell használni az övet, annak nagyon könnyű kocsit vásárolni, mivel nem kell figyelembe vennie a kocsi biztonsági színvonalát, hiszen ő úgysem olyan "üzemmódban" fogja használni, mint ahogy a teszteket végzik, amiknek alapján kialakítják a biztonsági rendszert.

Anno, mikor én jártam vezetési okulásra, egy példával szemléltették az öv fontosságát. Eszerint, valaki azzal próbált érvelni, hogy neki egyszer bordáját törte az öv egy ütközéskor. Ezért ő azóta nem használja. Erre az volt a válasz, hogy: - Mi lett volna, ha nincs bekötve? :eek: Simán kirepült volna a szélvédőn.

Harmadik: Egy diszkoveris műsorban láttam, hogy mikor az USA-ban bevezették az övet (jó régen), drasztikusan csökkent a halálos balesetek száma.

Szóval, SZEMÉLYES véleményem szerint, annak aki elvből nem kapcsolja be az övet, annak nincs igaza.
"A bolondok háza. Nem hülyék háza. Nem véletlenül nem építenek hülyék házát. Felemésztené az építőanyag készletet"

#687 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 08:00

Én sem értem, ezt az öv-mizériát. Ha valaki nem köti be, nem köti be. De hogy még mindíg ott tartunk, hogy egyáltalán véd-e vagy csak kárt okoz...... :(
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#688 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 08:14

én mikor megvettem a 600as motoromat azon is mindig kerestem az övet mert be akartam kotni magam :D
nekem hiányzik ha nem vagyok bekötve 
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#689 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 19. 08:16

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 9:00

De hogy még mindíg ott tartunk, hogy egyáltalán véd-e vagy csak kárt okoz...... :(

Nem olvastam vissza. Van, akinek ez kérdés?  :eek:

#690 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 08:25

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 9:16

Nem olvastam vissza. Van, akinek ez kérdés?  :eek:

Úgy olvastam van. Nem akarok neveket sorolni, ezért nem írom le, hogy pl Lauda postjából nekem ez jött le. :)

#691 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 08:37

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 9:25

Úgy olvastam van. Nem akarok neveket sorolni, ezért nem írom le, hogy pl Lauda postjából nekem ez jött le. :)

:D

Visszapislantottam. Ő hozta a "nem kötötte be, kirepült, megmaradt" példát, ugye?

Lauda, ne hülyéskedj, ez ezerből egy eset! Már a Trabantnál sem lehetett egyértelműen erre építeni... Ha egy modern légzsákod autóban bekötöd magad, akkor sokkal kisebb erők fognak érni, ha bent maradsz, mint ha kirepülnél. Ha meg nem kötöd be magad, és pofán vág a légzsák, nagyon csábos lesz a mosolyod  :tooth: Azért ha oktatni kezdesz, ugye ezirányú nézeteidet (ismeretnek, tudásnak jóindulattal sem nevezném ;)) nem fogod átadni a nebulóknak? :)

#692 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 08:48

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 9:37

:D

Visszapislantottam. Ő hozta a "nem kötötte be, kirepült, megmaradt" példát, ugye?

Lauda, ne hülyéskedj, ez ezerből egy eset! Már a Trabantnál sem lehetett egyértelműen erre építeni... Ha egy modern légzsákod autóban bekötöd magad, akkor sokkal kisebb erők fognak érni, ha bent maradsz, mint ha kirepülnél. Ha meg nem kötöd be magad, és pofán vág a légzsák, nagyon csábos lesz a mosolyod  :tooth: Azért ha oktatni kezdesz, ugye ezirányú nézeteidet (ismeretnek, tudásnak jóindulattal sem nevezném ;)) nem fogod átadni a nebulóknak? :)

Arról nem beszélve, hogy itt valaki feszegette az Audi kapcsán, a légzsákokat. Én is láttam híradást pár éve, ahol négy majom meghalt egy a8-asban, amiben volt vagy 6 légzsák, persze egyik iq-huszár sem kötötte be magát,  kocsi lement az útról az árokba, mind a négy kirepült és meg is halt. Egy légzsák sem nyílt ki, mert komolyabb autókban ez így működik.

#693 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 09:33

Idézet: xclusiv - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 7:36

Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata, egy külön csapat a zsarukon belül. Persze nem csodálkoznék, ha ezt is átnevezték volna, lásd még a rohamzsaruk és a kommandósok (a nagy kommandó) átnevezései, de ez itt OFF.

Katonai Ügyészség: ők járnak el minden fegyveres erő tagjával szemben. Asszem van nyomozati jogkörük is, de nem értek hozzá csak belepofázok.

:respect:
Az ilyen szerveken belüli szervekhez, akik ráadásul ellenőriznek is, valahogy nem értek. :D

#694 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 09:57

Idézet

Úgy olvastam van. Nem akarok neveket sorolni, ezért nem írom le, hogy pl Lauda postjából nekem ez jött le. 

Idézet

Lauda, ne hülyéskedj, ez ezerből egy eset! Már a Trabantnál sem lehetett egyértelműen erre építeni... Ha egy modern légzsákod autóban bekötöd magad, akkor sokkal kisebb erők fognak érni, ha bent maradsz, mint ha kirepülnél. Ha meg nem kötöd be magad, és pofán vág a légzsák, nagyon csábos lesz a mosolyod Azért ha oktatni kezdesz, ugye ezirányú nézeteidet (ismeretnek, tudásnak jóindulattal sem nevezném ) nem fogod átadni a nebulóknak? 

Ne értsetek félre légyszíves!! Inkább olvassátok el még1szer, amit írtam. Egy rohadt szóval nem mondtam egyszer sem, hogy marhaság az öv, sőt kétszer le is írtam, hogy nem az. Csupán azt szerettem volna kihozni a dologból, hogy talán a rendőrbácsiknak nem az öv meglétének ellenőrzése lenne a legfontosabb feladatuk, mikor még elég sok, úgyszolván roncsnak nevezhető állapotú autó futkozik útjainkon, megvágott gumikkal meg hasonlók. Olvassátok vissza nyugodtan.
De ezt hagyjuk nem érdekes.

A légzsák és a bizt.öv kapcsolatáról ezt írtam:

Idézet

Rengeteg autóban van már ilyen jelző berendezés. Azért nem aktiválódtak, mert lehet, hogy úgy nagyobb lett volna a sérülés. A légzsák 240km/h-s sebességgel jön feléd, mikor aktiválódik. Ha nincs bekötve az öved, pont abba fejelsz bele.

A légzsákok aktiválódásáról pedig ezt:

Idézet

Ha csak az autó eleje ütközik, akkor csak az első légzsákok aktiválódnak, ha csak oldalról, akkor csak az oldalsók. Különben nem is lenne sok értelme a sok légzsáknak.

Ebből melyik vall az ismeretek hiányosságára? Vagy mire gondoltál, ezt írd le légyszíves!

Satriani! Ha jól tudom Te is tanítasz. Az, hogy egy fórumon mi hangzik el és mi nem, azt ne keverjük össze a valós élettel. :)

Egyébként a gépjárművezető képzés műszaki foglalkozásán a legelső anyag a közlekedés biztonságát közvetlenül befolyásoló szerkezeti elemek ellenőrzése. A JK vizsgán és a forgalmi vizsgán el sem indulhatsz, ha nem ellenőrzöd le ezeket: kormányberendezés, gumiabroncsok, fékberendezés, világító és jelzőberendezések. Ezeket minden nap elindulás előtt is kötelesek vagyunk (kellene) leellenőrizni. :)

#695 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 15:37

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 2:06

Mondjuk ez is érdekes. Ha csak az autó eleje ütközik, akkor csak az első légzsákok aktiválódnak, ha csak oldalról, akkor csak az oldalsók. :)  Különben nem is lenne sok értelme a sok légzsáknak.

Kiforratlan (még) a technika. Sok a szögelés.
Ciciman is on borda

#696 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 18:32

Idézet: WaqWarYou - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 8:39

Néhánnyal feljebb volt egy félmondat, hogy valszeg azért nem nyíltak a lufik, mert nem volt bekötve az öv. Ez tuti, hogy így van.

Elképzelhető, hogy vannak olyan felsőkategóriás autók, amikben így van.

Az ellenkezőket tapasztaltam a következő típusoknál: Opel Astra, Suzuki Swift, Skoda Fabia, Fiat Brav* és még sorolhatnám, amelyekben akkor is elsül a nyitótöltet, ha nincs becsatolva a biztonsági öv.
Gondolkoztál már ma?

#697 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 21:10

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 10:57

...A JK vizsgán és a forgalmi vizsgán el sem indulhatsz, ha nem ellenőrzöd le ezeket: kormányberendezés, gumiabroncsok, fékberendezés, világító és jelzőberendezések. Ezeket minden nap elindulás előtt is kötelesek vagyunk (kellene) leellenőrizni. :)

Elhiszed, hogy reggelente szemrevételezéssel ellenőrzök mindent és ez nem tart tovább 15 mp-nél? :think:

#698 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 21:16

Idézet: Omega - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 22:10

Elhiszed, hogy reggelente szemrevételezéssel ellenőrzök mindent és ez nem tart tovább 15 mp-nél? :think:

Akkora autón? Nahallod! :D

#699 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 19. 21:44

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 22:16

Akkora autón? Nahallod! :D

A garázsban látszik minden, mérettől függetlenül. ;)
Csupacsupszkremóza :lollypop:

#700 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 21:48

Idézet: Omega - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 22:44

A garázsban látszik minden, mérettől függetlenül. ;)
Csupacsupszkremóza :lollypop:

Van most is itton 5-6 db ;) :D

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37