HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#981 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 04. 22:27

BH1997. 516. az elsőbbségadásra kötelezett jármű vezetőjét ez a kötelezettség a védett útvonalon közlekedő jármű sebességétől függetlenül terheli [Btk. 187. § (1) bek, KRESZ 26. §, 28. § (2) bek b) pont és (3) bek., 3. § c) pont].

:D
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#982 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 22:34

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 23:27

BH1997. 516. az elsőbbségadásra kötelezett jármű vezetőjét ez a kötelezettség a védett útvonalon közlekedő jármű sebességétől függetlenül terheli [Btk. 187. § (1) bek, KRESZ 26. §, 28. § (2) bek b) pont és (3) bek., 3. § c) pont].

:D

Ezt az előző két gyorhajítás topicba (mert el van rontva a számozás) kellett volna betenni, megkímélted volna a fórummotort jó pár száz postnyi felesleges flame-től. ;)

#983 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 22:59

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 23:34

Ezt az előző két gyorhajítás topicba (mert el van rontva a számozás) kellett volna betenni, megkímélted volna a fórummotort jó pár száz postnyi felesleges flame-től. ;)

Jóvanna', csak most találtam. :respect:  :Đ
Majd ha találok még valami érdekeset, belinkelem. :D
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#984 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 23:07

Azt hiszem, ezek megtörtént esetek feldolgozásai, összepárosítva azzal a jogszabállyal, amit elvileg megszegett.
Én innen ismerem ezeket, de lehet, hogy nem azonos a kettő.

Szerkesztette: *Macika* 2005. 06. 04. 23:08 -kor

Gondolkoztál már ma?

#985 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 23:24

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 0:07

Azt hiszem, ezek megtörtént esetek feldolgozásai, összepárosítva azzal a jogszabállyal, amit elvileg megszegett.
Én innen ismerem ezeket, de lehet, hogy nem azonos a kettő.

Ennek az elején feltüntetik, hogy "(Módosította a 28/2001. (II. 15.) Korm. rendelet, hatályos 2002. január 1-től) ". Persze ettől még lehet ugyanaz. :)

#986 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 23:30

Hú bakker, ha most autóba ülnék, (amit persze nem teszek), akkor legalább egy gépelt oldalnyi paragrafust megszegnék(hágnék) 8)  :Đ . (6 ezrelék szesz  :omg:  :wtf:  :pokeas2: Úgy volt , hogy elmegyünk bulizni, de a sofőr gyerek lemondta a dolgot, úgyhogy elvagyok itt magamba. :omg:  :reklamacio:  :lol:  :Đ

#987 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 01:13

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 0:24

Ennek az elején feltüntetik, hogy "(Módosította a 28/2001. (II. 15.) Korm. rendelet, hatályos 2002. január 1-től) ". Persze ettől még lehet ugyanaz. :)

Ebben is benne vannak a módosítások, úgy vettem észre.
Gondolkoztál már ma?

#988 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 01:14

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 19:40

Én ma láttam egy ilyen táblát :D

Egyébként merrefelé? Nem a hitetlenség mondatja velem, cska tényleg szeretnék már IRL is látni egy ilyet.
Gondolkoztál már ma?

#989 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 08:18

-

Szerkesztette: tolvaly 2005. 06. 05. 08:19 -kor

Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#990 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 10:03

Nah, mégis kocsiba űltem, az eredmény:  8)  :nevet:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

:rolleyes:  :omg:  :D 

Szerkesztette: Lauda 2005. 06. 05. 10:05 -kor

#991 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 10:49

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 11:03

Nah, mégis kocsiba űltem, az eredmény:  8)  :nevet:
http://langlovagok.hu/kepek2005/fehervar/0...3_m7opel_06.jpg

:rolleyes:  :omg:  :D 

Részegen kocsit lopni, ráadásul német rendszámút itthon vezetni, rossz ómen.

Idézet

Ha a hét véget ér, jön a vasárnap.
Te nekidőlnél a vaságynak.
Na, de nyár van és kutyameleg. Nyüszít a gép,
Ahogy lábad a kocsiban a gázra lép.
Le az M7-esen, egyenesen,
Szlalomképesen, és hű, de ügyesen!
A tavalyi Hawaii talán visszatér.
Hol az a rendőr, aki utolér még?!

Érd és Martonvásár, Gyúró,
Kápolnásnyék, Veréb. – Elég!
Az úton a tábla több mint sok.
Hány j-vel írják, hogy Sijófok?
Alig állsz, alig ülsz, néha alig-alig élsz,
Ahol a part szakad, csak ott vagy, mire odaérsz
A vízhez. ó, tele van a tó!
Csak a zseb, ami ma üres, ugye bíztató?

#992 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 10:57

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 11:49

Részegen kocsit lopni, ráadásul német rendszámút itthon vezetni, rossz ómen.

De remélem nem vetted komolyan, amit írtam! :D  :Đ

#993 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 11:24

Két érdekes helyzet jutott eszembe. Az első: "A" autó megy egy úton, amit sorban kereszteznek alárendelt utak, elsőbbségadás kötelező táblával. Ezt a sofőr tudja, ismeri az utat, ezért a megengedett sebességgel (50) halad. De jön "B" autó egy ilyen alárendelt útról, ahonnan fémgyűjtő munkások elvitték a táblát. Azt hiszi elsőbbsége van és kihajt. Kocc - ki a hunyó?

A másik megtörtént velem. Képen ábrázolt kereszt, alulról érkeztem puttonyos autóval, balra fordultam volna. Az íven megy a forgalom, megállok a vonalon. Elmentek az autók, elindulnék, de jobbra nem látom be az ívet. Kormány full jobbra, gurulok és látom hogy ott sem jönnek. Kormány full bal, fordulnék rá az útra (nagy gázzal, mert lakott területen kívül, bárki jöhet ezerrel az íven és nem látom) miközben folyamatosan a bal tükörbe néztem. Ez volt a szerencse, épp meg tudtam állni ugyanis egy bmw elrongyolt mellettem egyenesen. Az irányjelző balra villogott. Biztos azt hitte, hogy balfasz vagyok és jobbra akarok menni, de akkor ott levert a víz. Ha itt kocc van egyértelműen ő a hibás, de elbeszélgettem volna azzal is, aki ezt a keresztet így megcsinálta.

Harmadik dolog meg a fával takart táblák legyen szó lakott terület kezdetéről és végéről, vagy sebességkorlátozásról, elsőbbségadásról, mittomén. Ehh... hagyjuk.

Csatolt fájl:

#994 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 11:40

Idézet

Két érdekes helyzet jutott eszembe. Az első: "A" autó megy egy úton, amit sorban kereszteznek alárendelt utak, elsőbbségadás kötelező táblával. Ezt a sofőr tudja, ismeri az utat, ezért a megengedett sebességgel (50) halad. De jön "B" autó egy ilyen alárendelt útról, ahonnan fémgyűjtő munkások elvitték a táblát. Azt hiszi elsőbbsége van és kihajt. Kocc - ki a hunyó?

Teljesen mindegy, hogy mi volt ott az elsőbbségi viszony 1 hónapja, vagy 5 perce. Abban a pillanatban, ahogy eltűnik onnan a tábla, már egyenrangú lesz a kereszteződés, a jobbról érkezőnek lesz elsőbbsége.

Idézet

A másik megtörtént velem. Képen ábrázolt kereszt, alulról érkeztem puttonyos autóval, balra fordultam volna. Az íven megy a forgalom, megállok a vonalon. Elmentek az autók, elindulnék, de jobbra nem látom be az ívet. Kormány full jobbra, gurulok és látom hogy ott sem jönnek. Kormány full bal, fordulnék rá az útra (nagy gázzal, mert lakott területen kívül, bárki jöhet ezerrel az íven és nem látom) miközben folyamatosan a bal tükörbe néztem. Ez volt a szerencse, épp meg tudtam állni ugyanis egy bmw elrongyolt mellettem egyenesen. Az irányjelző balra villogott. Biztos azt hitte, hogy balfasz vagyok és jobbra akarok menni, de akkor ott levert a víz. Ha itt kocc van egyértelműen ő a hibás, de elbeszélgettem volna azzal is, aki ezt a keresztet így megcsinálta.

Most akkor a BMW a szemközti sávban ment el melletted, vagy hogyan? Egyébként ilyen esetekben 50-50%-ban lesztek hibásak, de ezt már ki lett tárgyalva jó hosszan.

Idézet

Harmadik dolog meg a fával takart táblák legyen szó lakott terület kezdetéről és végéről, vagy sebességkorlátozásról, elsőbbségadásról, mittomén

Ez megint olyan dolog, amivel senki sem törődik, sajnos. Az útkereszteződés megközelítésekor Neked kell keresni a jelzéseket, a fától függetlenül azért az oszlopát látod, hogy ott valamit jelezni akarnak a vezetőnek. :)

#995 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 11:54

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 12:40

Teljesen mindegy, hogy mi volt ott az elsőbbségi viszony 1 hónapja, vagy 5 perce. Abban a pillanatban, ahogy eltűnik onnan a tábla, már egyenrangú lesz a kereszteződés, a jobbról érkezőnek lesz elsőbbsége.

Ez nem igaz, a közútkezelőt kell perelni, legyen az önkormányzat vagy vagy bármi. Volt ilyen tavaly B.fenyvesen az alsó úton.
Nagy káosz lenne az elméleted szerint, mész a főúton, bekötőútról elcsórták a stoppot, vagy háromszöget és ezért jobbkézszabály lépne életbe :omg:

#996 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 12:07

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 12:54

Ez nem igaz, a közútkezelőt kell perelni, legyen az önkormányzat vagy vagy bármi. Volt ilyen tavaly B.fenyvesen az alsó úton.
Nagy káosz lenne az elméleted szerint, mész a főúton, bekötőútról elcsórták a stoppot, vagy háromszöget és ezért jobbkézszabály lépne életbe :omg:

Miért szerinted milyen szabály lép életbe? Az eltűnt STOP-tábla szabálya? Ezt melyik paragrafus írja le?

SZERK.: nyugodtan perelhetsz Te bárkit, kiröhögnek. Ami nincs ott, az nyílvánvalóan nem szabályozhatja a elsőbbséget. Gondolj már bele egy kicsit....

SZERK2 :D : aki először jár arra, honnan tudhatná, hogy mi volt ott előtte, nyílvánvaló, hogy az akkori jelzések alapján fog közlekedni, és ha baj van, a döntés is aszerint történik....

Szerkesztette: Lauda 2005. 06. 05. 12:11 -kor

#997 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 12:11

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 13:07

Miért szerinted milyen szabály lép életbe? Az eltűnt STOP-tábla szabálya? Ezt melyik paragrafus írja le?

SZERK.: nyugodtan perelhetsz Te bárkit, kiröhögnek. Ami nincs ott, az nyílvánvalóan nem szabályozhatja a elsőbbséget. Gondolj már bele egy kicsit....

Még józanodj, aztán gondolkodj ;)

#998 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 12:13

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 12:54

Vecsésen is volt ilyen, ott a macisajt az árokban hevert egy korábbi baleset miatt.
A helyi lakos jött a főúton, a környéket nem ismerő az elvileg alárendelten.
Ő mi mást tett volna, mint hogy jobbkéz alapján hajt ki?

A hivatalos álláspont az, hogy nem vezethetsz megszokásból.

Mit nevezünk megszokásnak?
Nehéz eldönteni. Ahol lakom, az utcánk alárendelt volt egy főbb forgalmasabb utcának.
Majd egy kerületi főokos úgy gondolta, le a macisajtokkal, cserébe az addig főbb útra előjelző x táblák a jobbkézre figyelmeztetéssel.
Ennek úgy tíz éve.
Az arra járók rendszeresen megfeledkeznek erről, köztük Volánbusz sofőrök, akik naponta többször is erre járnak.

#999 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 12:19

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 13:11

Még józanodj, aztán gondolkodj ;)

Nincs már semmi bajom.... :D

Már leírtam az esetet, ami itt Pápán történt.
Az egyik főútba torkolló egyirányú utcába addig a főútról lehetett lekanyarodni, de az utca felujítása miatt megfordították az irányát, így onnan lehetett a főútra kanyarodni. Ez eddig rendbe is van, csak "elfelejtették" letáblázni a kereszteződést, így egyenrangú lett. 3 forgalmi vizsgázó azért tett sikertelen vizsgát, mert nem figyelték a helyet, amíg tanultak, addig végig védett út volt. ;)

#1000 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 12:24

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 13:19

Nincs már semmi bajom.... :D

Már leírtam az esetet, ami itt Pápán történt.
Az egyik főútba torkolló egyirányú utcába addig a főútról lehetett lekanyarodni, de az utca felujítása miatt megfordították az irányát, így onnan lehetett a főútra kanyarodni. Ez eddig rendbe is van, csak "elfelejtették" letáblázni a kereszteződést, így egyenrangú lett. 3 forgalmi vizsgázó azért tett sikertelen vizsgát, mert nem figyelték a helyet, amíg tanultak, addig végig védett út volt. ;)

Gyorsan gyógyulsz :D  :up:

Az eljárás ugyanaz mint például, vadveszély tábla hatálya alatt vaddal ütközni, visszamenni, táblát eltüntetni, rendőrt hívni, aki vszínű ismeri a környéket, helyszínt bejárni, felvetetni vele, hogy nem volt tábla és máris a vadásztársaság fizet. Aki azonban nyomban perli a közútfentartót, de ez már nem érint minket. ;)

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.