HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 05. 16:55

Idézet

Esztergom határában az árokba hajtott egy teherautó, hogy elkerülje a frontális ütközést egy, a kanyart levágó gépkocsival; a vezetőt és utasát súlyos sérülésekkel szállították kórházba, közölte az MTI-bel csütörtökön délután Esztergom rendőrkapitánya.
A 11-es úton, a Szamárhegy lábánál egy teherautó az árokba hajtott, majd egy fának ütközött, mondta el Bognár Ferenc alezredes. Hozzátette: a vezetőt és utasát tűzoltók szabadították ki az összeroncsolódott fülkéből, majd a sérülteket kórházba szállították.

A kapitány tájékoztatása szerint a teherautó vezetője a helyszínen elmondta, hogy egy személyautó levágta a kanyart, és átsodródott abba a sávba, amelyben ő haladt. A vezető az ütközés elkerülése érdekében megpróbált a padkán megállni, de a megrakott teherautó megbillent, s az árokba került, majd egy fának ütközött. A balesetet okozó gépjármű megállás nélkül elhajtott, vezetőjét segítségnyújtás elmulasztása miatt felelősségre vonhatja a rendőrség, fűzte hozzá Bognár Ferenc.

És a baleset okozása miatt nem? :(

#242 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 17:25

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 23:06

Majd én...

Erre írta tolvaly, hogy ez a magatartás nem éppen finom, úri és kultúrlényre valló. Gyorsabb helyett nehezebbet is mondhatott volna, a lényeg ugyanaz.

Szóval ha csak azért nem satuzol, amikor levillognak, mert félted a s****d a kis autóban, de a teherautóval minden további nélkül megtennéd, hát... nem folytatom.

Őszintén szólva, igazi satuféket csak egyszer csináltam, amikor a Hungária körúton egy "cikázó" kisteher úgy 5mm híján majdnem nekinyomott egy busznak (saját nemmondommegmilyen középkatiegóriás autóval voltam).
Boxerral csak olyan "figyelmeztető" fékezést szoktam művelni, természetesen nem akarok balesetet okozni. Amolyan tanító jellegűt ;)
Amiket eddig itt leírtam, szerintem bizonyítják, hogy tőlem telhetően próbálok szabályosan, balesetmentesen közlekedni.

Hű, ez elég magyarázkodásszagúra sikeredett. Legközelebb majd jobban meggondolom, mit írok és hogyan :)

Juteszembe. Ma én bolond, miután megálltam a zebránál a gyalogosnak, aki már átkelés közben volt, rámdudáltak.
Gratula.

#243 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 17:33

Engem újabban azért szoktak ledudálni mert nem adok elsőbbséget annak akinek nincs elsőbbsége. Meg azért ha nem engedek be magam elé valakit aki nem is indexel...

#244 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 17:49

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 18:25

Őszintén szólva, igazi satuféket csak egyszer csináltam, amikor a Hungária körúton egy "cikázó" kisteher úgy 5mm híján majdnem nekinyomott egy busznak (saját nemmondommegmilyen középkatiegóriás autóval voltam).
Boxerral csak olyan "figyelmeztető" fékezést szoktam művelni, természetesen nem akarok balesetet okozni. Amolyan tanító jellegűt ;)
Amiket eddig itt leírtam, szerintem bizonyítják, hogy tőlem telhetően próbálok szabályosan, balesetmentesen közlekedni.

Hű, ez elég magyarázkodásszagúra sikeredett. Legközelebb majd jobban meggondolom, mit írok és hogyan :)

Juteszembe. Ma én bolond, miután megálltam a zebránál a gyalogosnak, aki már átkelés közben volt, rámdudáltak.
Gratula.

Idézet

Egyetlen gond, hogy egy Puntoval voltam. Amikor a Boxerrel megyek, mindig sikerül padlófékeznem, mert én egy ilyen genya vagyok. Csak a Puntoban félek

Nos, a kettő valahogy szöges ellentétben áll, legalábbis számomra.

Na de nekem tökéletesen mindegy, csak ne a közelemben nevelgesd a közlekedőket, hátha véletlen megijed az amúgy eberen figyelő aggresszív gyorshajtó és esetleg engem is bele talál keverni egy balesetbe...

#245 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 18:54

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 14:03

Pedig ők nem jelentenek nagy veszélyt, főleg autópályán. Aki ennyivel megy annak általában megvan az autója, és a reflexei is hozzá, plusz a nagy sebesség eleve nagyobb éberséget kíván meg tőle.

A fizikát is megvették, vagy arra már nekik sem telik?
Viszont ingyen hat rájuk is.

Idézet

Engem inkább attól ver ki a penész, hogy valaki index és tükörbenézés nélkül vált sávot autópályán. Nem kevésszer előfordult már velem mióta ennyit megyek, és igencsak para érzés, mikor melletteted van egy autó, és egyszercsak látod hogy húzza rád a kormányt. Főleg ha a melletted lévő netán egy kamion.

M0-s szindróma. Ott szinte mindig bejön egy pótossal.

Idézet

Pont tegnap este bosszankodtam rajta hazafelé, hogy a buszok és teherautók általában olyan pofátlanok, hogy még ha látják hogy ott jössz, akkor is kivágnak eléd, mert nekik éppen akkor "alkalmas" megelőzni a másik kamiont.

Ez viszont (számomra) az M3-ason sűrű tapasztalat.
(Meg Gyöngyös és Hatvan között az 50-nel ballagó rendőrautó. Ha az nem veszélyforrás, akkor nem tudom mi. )

#246 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 19:21

Haverom nemrég érkezett meg kínából.
És hozott képeket.

Este felnyomom majd a magyar autópályákat megszégyenítő pekingi BICIKLIUTAT. :)

Hát igen, itt tart az ország.
Öt év és a románok ide jönnek tereprallizni az autópályákon.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#247 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 19:24

A kínaiak nagyon fejlődnek.

Unokatesóm viszonylag gyakran jár ott, megnézni a gyárat. (ott olcsó gyártatni ugyebár)

Mondja, hogy három hónap múlva visszamegy, és ott van egy új város, ahol előtte nem volt semmi, csak pusztaság.

#248 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 19:30

Haver is mondta, hogy minimum 500 toronydarut látott a városban...
de minden képen, amit adott, tuti van 1-2....

De hogy ne menjünk előre....
Románia is lehagy minket...
Ott a győri körtyűrű... Az alluljáró elkészülte után 2 hónapra aláducolva...
Aki meg a pest győr autóálya szakaszt ismeri, az tudja, hogy mikor elkészült, már kellett javítani. Folyamatosan javítják...

Szánalmas...
De holnap talán tudok csinálni képet az Enese és Bezi összekötőszakaszról.

Ott tört ki a kerek nagybátyám rendsodrójának, mikor a traktorral húzta.
Csak hogy a pestiek ne panaszkodjanak a rossz út miatt. Oda BÁRMELYIK BP-i út elmenne és szívesen cserélnének a lakók.
Számtalan utat tudnék mondani.
Éppen mikor RiCS volt nálunk, akkor komoly fejtörést okozott, hogy hova menjünk 0-100-at mérni... azt elmaradt....
De egyszerűen nincsen sehol sem tiszta 200-300 méter...
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét

#249 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 20:10

Idézet: GI - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 20:30

Csak hogy a pestiek ne panaszkodjanak a rossz út miatt. Oda BÁRMELYIK BP-i út elmenne és szívesen cserélnének a lakók.
Számtalan utat tudnék mondani.

Rákospalotai határútnak biztos örülnének :D

#250 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 20:10

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 18:25

Gratula.

Régen történt.
A Koós Károly sétányon mentem befelé és a belső sávban megálltam a Vajdahunyad-zebránál. A mögöttem lévő agyatlan vadbarom autós úgy döntött, hogy siet, lendületből ki a külső sávba és el mellettem. Ekkor már a gyalogos elindult előttem (mellesleg mindkét kifelé menő sáv állt, engedte át a gyalogosokat). Nem tudtam mit csinálni, dudáltam ész nélkül, hátha történik valami.
Nagy fékezés, persze, hogy elcsapta a bácsit (teremőr volt a Múzeumban állítólag). Repült vagy 15 m-t. De túlélte. Akkor.
Aztán 2 hét múlva combnyaktörés miatt kapott tüdőgyulladásban meghalt.
Nem tudom, mi lett az elkövetővel, egyszer hívtak be tanúmeghallgatásra a Hungária krt-ra, de ott sem mondtak semmit, csak hogy meghalt a bácsi.
Gondolkoztál már ma?

#251 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 20:15

Idézet

Rákospalotai határútnak biztos örülnének :D

Nem ismerem, de ha a gödörmélység olyan, amibe egy személykocsi kereke nem tűnik el, az már megfelelne nekik. :D

#252 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 01:43

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 21:10

Régen történt.
A Koós Károly sétányon mentem befelé és a belső sávban megálltam a Vajdahunyad-zebránál. A mögöttem lévő agyatlan vadbarom autós úgy döntött, hogy siet, lendületből ki a külső sávba és el mellettem. Ekkor már a gyalogos elindult előttem (mellesleg mindkét kifelé menő sáv állt, engedte át a gyalogosokat). Nem tudtam mit csinálni, dudáltam ész nélkül, hátha történik valami.
Nagy fékezés, persze, hogy elcsapta a bácsit (teremőr volt a Múzeumban állítólag). Repült vagy 15 m-t. De túlélte. Akkor.
Aztán 2 hét múlva combnyaktörés miatt kapott tüdőgyulladásban meghalt.
Nem tudom, mi lett az elkövetővel, egyszer hívtak be tanúmeghallgatásra a Hungária krt-ra, de ott sem mondtak semmit, csak hogy meghalt a bácsi.

Ezért tanítják úgy, hogy gyalogosnak párhuzamos közlekedésre alkalmas úton belső sávból NEM adunk elsőbbséget, csak akkor, hogyha egyértelműen meggyőződtünk, hogy a külső sávban is megadják neki. :) Én valahogy így tanultam, bár ha jól tudom, a KRESZ erről nem rendelkezik...Lehet, hogy az oktatóm volt anno előzékeny :)

De Budapesten nem így oktatnak az oktatók, mert én rendszerint tapasztalom, hogy a tanuló vezető autó a belső sávban szépen megáll a zebra előtt, nénike elindul, külső sávban meg a kamion úgy húz el, hogy öröm nézni. Tanuló vezető megszeppen, oktató idegbeteg, nénike szívinfarktus közeli állapotban. De láttam már tapasztalt nénikét, aki a botjával, mindkét kezével, lábaival, szemével, szájával és fülével is integett a tanulóvezetőéknek, hogy menjenek, majd ő átmegy ha ő úgy gondolja :)

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#253 Felhasználó inaktív   biglaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 07:16

Tegnap volt "szerencsém" egy csúnyább balesethez hamar odaérnem. Egy megyeszékhely határában 2x2 sávos főúton egy fiatalember a bazi nagy esőben csumára vette a gázt egy Micsu evo 8-cal. Egy enyhe kanyarban, ami ennek a kocsinak nem is kanyar, vízrefutott. Átcsúszott a másik oldal árkába ahol egy autóbuszmegálló, egy használtautókereskedés, egy autómosó, egy benzinkút és egy volán telep van. Az autóbuszmegállóban felállított fedett részt kidöntötte, elsodort és összetört 3 eladásra kitett autót. A srácnak felrepedt a fejbőre és agyrázkódást kapott (az első diagnózis szerint). A kocsi nagyon összetört, totálkár.
El sem merem képzelni mi lett volna, ha abban a buszmegállóban várokoznak, mert ott bizony sokan szoktak és k*rvára elvitte az egész várót. Vagy mi lett volna, ha nincs oda kirakva az a 3 autó? Akkor berepült volna az autómosó kávézójába és ott bizony voltak jónéhányan.
Szóval itt van az, amikor a jó kocsi és a fizika különváll...

#254 Felhasználó inaktív   WaqWarYou 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 09:20

Idézet: hobizoli - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 15:02

Az En egyik munktarsam is ijen, o "csak" 78 km-rol jar be, es szinten ijen ramegyek 2cm-re es lehuzom a port a lokahritojarol tipusuan vezet, egyszer o is felborult az M1-n, a kierkezo rendorok annyit kerdeztek tole, hogy:

-Mukodott a legzsak?
-Nem, mert nincs
-Be volt kotve?
-Aaa, nem szoktam

Ennek ellenere karcolasokkal meguszta. A Mazda 323-sa az viszont TK lett. Az M1-s orakig le volt zarva a ket auto szetszorodott alkatresz darabjai miatt.

Ja, es vett egy A Vectra-t ez utan, az kb ket hete volt meg, amikor bekoccolt maga elott egy autot vele az M0-n. Kivetelesen eppen lepesben haladt a sor egy baleset vagy vmi miatt es "elbambultam"

hobizoli

:cool:

Hidd el! Be volt kötve. Kölönben kiesett volna a naptetőn.

Mer' annyit tévedhettem, hogy nem pont 100km, de hogy a SF haverunkról beszélünk, az már eccer tutti :)

Vagy, ha mégsem, akkor nagy divat az M1-en 323-as mazdát tk-r zúzni, majd utána vectrát venni. :)
"A bolondok háza. Nem hülyék háza. Nem véletlenül nem építenek hülyék házát. Felemésztené az építőanyag készletet"

#255 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 13:19

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. máj. 6., péntek - 2:43

Ezért tanítják úgy, hogy gyalogosnak párhuzamos közlekedésre alkalmas úton belső sávból NEM adunk elsőbbséget, csak akkor, hogyha egyértelműen meggyőződtünk, hogy a külső sávban is megadják neki. :) Én valahogy így tanultam, bár ha jól tudom, a KRESZ erről nem rendelkezik...Lehet, hogy az oktatóm volt anno előzékeny :)

De Budapesten nem így oktatnak az oktatók, mert én rendszerint tapasztalom, hogy a tanuló vezető autó a belső sávban szépen megáll a zebra előtt, nénike elindul, külső sávban meg a kamion úgy húz el, hogy öröm nézni. Tanuló vezető megszeppen, oktató idegbeteg, nénike szívinfarktus közeli állapotban. De láttam már tapasztalt nénikét, aki a botjával, mindkét kezével, lábaival, szemével, szájával és fülével is integett a tanulóvezetőéknek, hogy menjenek, majd ő átmegy ha ő úgy gondolja :)

SF

Ha ez igaz lenne, akkor *Macika* két lehetőség közül választhatott volna.
Vagy nem ad elsőbbséget a balról áthaladó gyalogosnak, vagy ő üti el.
A gyalogosnak a zebrán elsőbbsége van.
Ha repül, ha hason csúszik, ha kézenállva megy jobbról balra, vagy balról jobbra, akkor is.
Hányszor kell még elmondani?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#256 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 15:49

SF

Nem volt más lehetőségem.
A szembejövő oldal mindkét sávban állt, engedték át a Vajdahunyad felől érkező gyalogosokat (5-6 főt).
Valószínűleg elkerülte a figyelmedet, hogy mi MINDKETTEN a belső sávban haladtunk és amikor én lefékeztem, hogy elengedjem a közben lassan elém beérő gyalogosokat, akkor MÖGÜLEM vágott ki fékezés nélkül az addig mögöttem, a belső sávban haladó autós.
Gondolkoztál már ma?

#257 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 22:30

Akkor ennyi erővel a külső sávban se adjunk elsőbbséget, amíg meg nem győződtünk arról, hogy a belső sávban érkező is megadja-e. Nincs különbség a kettő között.

Tény és való, hogy a gyalogosok védelmében ilyen helyzetben mérlegelnünk kell, hogy szabályos vagyok és elengedem, vagy látom, hogy a másik barom tuti nem fog megállni, és elhúzok a gyalogos orra előtt.

Erre is csak a szabályokat nem ismerő/leszaró vezetők miatt van szükség. A szabály egyértelműen fogalmaz itt is.

Párhuzamos közlekedésre alkalmas úton tilos a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen és közvetlenül előtte másik jármű mellett elhaladni.
Ha pedig egy másik jármű áll a gyalogos-átkelőhely előtt, kötelesek vagyunk megállni mellette és elengedni a gyalogosokat, vagy kellő körültekintés után továbbhaladhatunk, de mindenképp meg kell állni mellette.

A gond az, hogy ezt az autósok 99%-a nem tartja be, sőt azt lehet mondani, hogy csa a "T"-betűs kocsik tartják be. :(  :(
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#258 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 22:33

Idézet: csozsi - Dátum: 2005. máj. 6., péntek - 14:19

Ha repül, ha hason csúszik, ha kézenállva megy jobbról balra, vagy balról jobbra, akkor is.

Ne is mondjatok, majdnem elcsaptak ma reggel a Jozsef nador teren a zebran.

Szalltam le a 105-os buszrol, eppen akkor volt zold a zebra a Nador utca fele, gyalogoscsoport megindul.
Gyalogoscsoport mogott egy Nador utcabol balra, belso savba kanyarodo auto atbujt a lyukon, setalnek at mogotte, mivel meg mindig zold a zebra.

Kovetkezo autos nez jobbra, kozben nagygazzal indul balra, ugy kellett felreugranom elole.

Csak azt nem ertem, mi a francnak nez jobbra, ha egyszer a vele parhuzamos zebra meg mindig zold???
Akkor nyilvan a Jozsef Attila uton jobbrol jovo kocsisornak piros van...

Szerkesztette: nyunyu 2005. 05. 06. 22:35 -kor

#259 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 22:47

Idézet: csozsi - Dátum: 2005. máj. 6., péntek - 14:19

Ezek szerint nem ment át a lényeg...

A gyalogosnak a zebrán elsőbbsége van. Ez tény. Írott szabály melyet be kellene tartani. De sajnos hazánk vezetési kultúrája sem annyira művelt hogy lehetővé tegye azt, hogy ez a szabály maradéktalanul teljesüljön.

Nem azt mondtam, hogy Maci hibát követett el, mert ő jogosan és helyesen járt el. Én azt mondtam, hogy az oktatóm nekem anno erre a jelenségre fokozottan felhívta a figyelmemet, hogy ez a jelenség sajnos él és virul haznánkban. Belső sávból adott elsőbbségnél fokozottan kell figyelni. Ennyit akartam mondani. És igen. Külső sávból adott elsőbbség esetén is illik figyelni a másik sávot, ha van két sáv.

Mégegyszer: Abszolút nem volt célom Macit bármivel is megvádolni. Csak megerősítettem abban, hogy sajnos vannak ilyen lehetetlen helyzetek.

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#260 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 23:07

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. máj. 6., péntek - 23:47

Ezek szerint nem ment át a lényeg...

A gyalogosnak a zebrán elsőbbsége van. Ez tény. Írott szabály melyet be kellene tartani. De sajnos hazánk vezetési kultúrája sem annyira művelt hogy lehetővé tegye azt, hogy ez a szabály maradéktalanul teljesüljön.

Nem azt mondtam, hogy Maci hibát követett el, mert ő jogosan és helyesen járt el. Én azt mondtam, hogy az oktatóm nekem anno erre a jelenségre fokozottan felhívta a figyelmemet, hogy ez a jelenség sajnos él és virul haznánkban. Belső sávból adott elsőbbségnél fokozottan kell figyelni. Ennyit akartam mondani. És igen. Külső sávból adott elsőbbség esetén is illik figyelni a másik sávot, ha van két sáv.

Mégegyszer: Abszolút nem volt célom Macit bármivel is megvádolni. Csak megerősítettem abban, hogy sajnos vannak ilyen lehetetlen helyzetek.

SF

Na de az illető mögöttem jött, a sávomban!!!
Nem hiszem, hogy van ember, aki számításba veszi, hogy a mögötte levő (vagy az a mögött levő, vagy az a mögött mögött lévő) ki akar vágni fékezés nélkül a külső sávba, mert ő siet.
Ilyen állatokra nem lehet számítani!

Ilyen alapon az összes kereszteződésben meg kellene állni, mert sose lehet tudni, ki akar az életemre ill. mások életére törni a szabálynemtiszteletével.

Nem hiszem, hogy alkalmazkodni kellene az antiszociális "emberekhez" a KRESZ-ben is. Valamiben alkamazkodjanak már ők is a normálisakhoz!

Jó, tudom, akkor mondjam meg nekik!?

Nincs ötletem...
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15