HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 17. 14:03

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 13:01

Gyorhajtásról jut eszembe, jövök haza (Békéscsabára kb 90km) Szegedről az egyetemről pénteken, tök ráértem, na mondom, most be fogom tartani a szabályokat, mindenhol a megengedettel megyek! Hát úgy majdnem Hódmezőig(kb20km) bírtam!  :D

te ÁÁÁÁÁLLLLAT :D:D:D:D:D
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#582 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 14:45

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 15:01

Gyorhajtásról jut eszembe, jövök haza (Békéscsabára kb 90km) Szegedről az egyetemről pénteken, tök ráértem, na mondom, most be fogom tartani a szabályokat, mindenhol a megengedettel megyek! Hát úgy majdnem Hódmezőig(kb20km) bírtam!  :D

A legszebb, hogy ezzel még kérkedsz is, mint valami erénnyel...
Gondolkoztál már ma?

#583 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 14:52

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 11:35

Most őszintén, volt már bárkinek is tisztességes orvosi felülvizsgálata a jogosítvány meghosszabbításánál? Nekem a nonpluszultra a vrényomásmérés volt egyszer, de inkább még az sem volt.

Apámnak volt egy olyan komoly lábtörése, hogy az országban akkor kb. hárman kaptak olyan speciális műanyagcsizmát. Pár hónapra rá hosszabbíttatta a jogsiját, az orvosnak csak annyit mondott, hogy azért sántít, mert elzsibbadt a lába. Természetesen neki sem volt gondja a hosszabbításnál, pedig még három évig járhatott mozgássérült igazolvánnyal.

Arról már ne is beszéljünk, hogy nem egy olyan ismerősöm van, aki a kocsi orráig alig lát el, de szemüveg nélkül vezet hiúságból.

Én a legutóbbira éjszakai meló után mentem, alig láttam már, olyan fáradt voltam. Csináltak egy EKG-t (2. fokú orvosi), meg elmondtam a betűkből, amit láttam. Persze abból is csak a nagy betűket.

Azért ez néha elég komolytalan hozzáállás tőlük, gondolok itt a 70 éves papákra, akik se látnak, se hallnak, szinte semmit sem tudnak a körülöttük zajló dolgokról, és úgy vezetnek autót. Nem tiszteletlenségből mondom, szó sincs róla, de tudomásul kéne venni, hogy az ember öregszik, nem képes már olyan dolgokra, mint régen, tompulnak a reflexek stb. Ezek a dolgok pedig elengedhetetlenek a közlekedésben. De itt nemcsak az idősekre gondolok, egy fiatalnak is elromolhat a szeme, sőt ez egyre gyakoribb. :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#584 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 14:56

Idézet: WaqWarYou - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 12:04

Igaz, ami igaz. Általában csak a látást nézik. Olvassa el a számokat a.... oszt annyi.
(Azt meg be lehet magolni befele menet ;) ;D)

Más:
A hétvégén volt egy esetem. Tegyük fel, hogy olyan kocsival voltam, amiben - bár nem látszik - tetemes energiataralékok rejtőznek. Ezek a gázpedál padlóranyomásával csalhatók elő. Szal, láttam a tökörben, hogy egy farok Peugeot 206-osos előzget, mint állat. Valahogy nem tesztett a stílus. Talán azért, mert ezt egy olyan helyen tette, ahol max 1,5 km van a két lekott terület között, és a lakott terület végig 40-es tábla. Na, annyira gyorsítottam fel, hogy a lakott tarületig ne tudjon megelőzni. Szépen végigcammogtunk ott, aztán, amikor kiértünk - láttam, hogy már készül -, helyreraktam a dolgokat. S, a kis pözsó hirtelen kis ponttá zsugorodott a visszapilantómban :D

Bocs, de úgy éreztem, hogy kijár nekijje.

Hú de jól tetted! :D  :up:
Valahogy én is csipem megszivatni az ilyen erőlködöket. Bár mostanában nem "szórakozok" ilyennel, inkább elengedem, legyen minél messzebb, ne engem sodorjon veszélybe.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#585 Felhasználó inaktív   WaqWarYou 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 15:50

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 15:56

Hú de jól tetted! :D  :up:
Valahogy én is csipem megszivatni az ilyen erőlködöket. Bár mostanában nem "szórakozok" ilyennel, inkább elengedem, legyen minél messzebb, ne engem sodorjon veszélybe.

Most éppen ilyenem volt. De, sokkal jobban szórakoztam, amikor elengedtem egy hasonlót, az meg elhúzott mellettem 1000-rel, át a záróvonalon, bele a traffiba :D. Ez azért tetszett, mert ilyenkor az "áltlagos" vezetők azt gondolják, hogy ezeket bezzeg, sosem fotózzák le. Hát, akkor, ott lefotózták. Hab volt a tortán, hogy a kollégám is ott ült a kocsiban, így volt kivel osztozni az élményben. Arról nemis beszélve, hogy már egy km-rel előtte is villogtak a szembe jövők, és az a hely amúgy is tipikus trafihely volt.
S, ez már másodszor fordult elő :) Még régebben egyszerre 3 vagy 4 kocsit gyomláltak ki. Valahol Miskolc felé... Olyan falu volt, hogy az egész település egy völgyben helyezkedett el. Bejárat, kijárat  dombtetőn. Gyakorlatilag át lehetett látni a falu fölött. S, azt is lehetett látni, hogy a szemközti dombon ott vannak a művészek. Szépen be is tartottam az 50-et. Azok mögöttem, meg nem bírták ki. Szvsz, együtt lehettek, és jaffázhattak egymás előtt. Kíváncsi voltam, melyiket szedik ki. Akkor lepődtem meg legjobban, mikor mindet félreállították. Azt gondoltam, hogy egyszerre csak egyet tudnak.
Úgy gondolom, hogy az ilyen káröröm nem igazságtalan. Ha, meg engem kapnak el, akkor ugyanígy röhögjenek rajtam mások. :)
"A bolondok háza. Nem hülyék háza. Nem véletlenül nem építenek hülyék házát. Felemésztené az építőanyag készletet"

#586 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 16:03

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 21:48

Attól még a hasadon/medencéden is van egy rész és megtart, ha kell. Legfeljebb meghúzza a nyakadat, de élsz.
Jobb, mint ha örökkévalóságig éri a seggedet a talajvíz.

Arra próbáltam célozni, hogy esetleg pont az öv törte ki a nyakát, avagy fojtotta meg. Mielőtt célozgatásba mennénk ezzel nem akarom azt mondani, hogy az övhasználat egyenesen halálos.

#587 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 17:16

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 17:03

Arra próbáltam célozni, hogy esetleg pont az öv törte ki a nyakát, avagy fojtotta meg. Mielőtt célozgatásba mennénk ezzel nem akarom azt mondani, hogy az övhasználat egyenesen halálos.

Szerintem(!) az öv van annyira ferde, hogy egy kulccsonttörésnél komolyabb sérülést ne nagyon tudjon úgy 165 cm testmagasság felett okozni.
(Egyébként a kulccsonttörés jellemző baleseti sérülés bekötött embereknél. Szerencsére hamar gyógyul, csak kellemetlen. Nem nagyon esik jól nagy levegőt venni.)
Gondolkoztál már ma?

#588 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 17:46

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 18:16

Szerintem(!) az öv van annyira ferde, hogy egy kulccsonttörésnél komolyabb sérülést ne nagyon tudjon úgy 165 cm testmagasság felett okozni.

De a fenti hírben éppenhogy erről van szó, 12/14 évesekről lévén szó.

BTW, szerintem ha valaha lesz autóm, akkor első dolgom lesz sport ülések és 4 pontos öv beszerzése  :D

Szerkesztette: Mumia 2005. 05. 17. 17:48 -kor

#589 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 17:59

Jaa, nem, itt még másról volt szó, egy topictárs korábban írta, hogy a 183 centijével vágja a nyakát az öv. Erre írtuk, amit írtunk.

A Suzukis tragédiáról semmi bővebbet nem tudni. Nem tudni, mekkorák voltak a gyerekek (mármint magasságra). Gyakorló szülőként tudom, hogy meddig kell ülésmagasítót használni, mikortól lehet csak a sima övvel rögzíteni őket. Remélem, azok is tudták, akik bekötötték a gyerekeket.
Én nagyon nem hiszem, hogy a két szerencsétlen gyerek az öv miatt lelte volna a halálát. Sokkal inkább az lehetett a gond, hogy az autónak a hátulja sérült és nem tudtak menekülni. Lehet, hogy ha nem lettek volna bekötve, akkor sem lett volna esélyük a túlélésre. :(
Gondolkoztál már ma?

#590 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 18:01

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 18:46

BTW, szerintem ha valaha lesz autóm, akkor első dolgom lesz sport ülések és 4 pontos öv beszerzése  :D

Az nagyon nem hülyeség.
De annak is csak akkor van értelme, ha be akarod kötni. Amenyiben nem érzed a férfiasságod, tekintélyed, személyes szabadságod megnyirbálásának a bekötött övet. Sajnos sokan annak tekintik. És ezért találnak ki rá minden okos ál-indokot...
Gondolkoztál már ma?

#591 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 18:01

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 18:59

Jaa, nem, itt még másról volt szó, egy topictárs korábban írta, hogy a 183 centijével vágja a nyakát az öv. Erre írtuk, amit írtunk.

Az én nyakamat vágta az öv, de ha eleve azt feltételezed, hogy nem mondok igazat, akkor asszem nincs miről beszélnünk a továbbiakban  :rolleyes:

#592 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 18:05

Nem mondtam, hogy nem mondasz igazat.
Csak elgondolkozom a dolgon, hogy ha egy 183 centis embernek vágja az öv a nyakát, akkor mondjuk egy 172 cm-es, normál testalkatú embernek az állát támasztja meg? Számomra ez hihetetlen.
Gondolkoztál már ma?

#593 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 18:48

Idézet: WaqWarYou - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 16:50

Most éppen ilyenem volt. De, sokkal jobban szórakoztam......

Húúú ilyen velem is volt, többször is. :D
Látom, hogy a faszikám már nagyon nem bír magával mögöttem, én meg direkt szabályosan közlekedtem, szépen 50-el, ahogy illik. Persze nem bírta sokáig, elhúzott, mint a szél. Mit ad isten, 3 kanyarral arréb már ott sunnyogott a lézeres rendőrbácsik mellet, én meg intettem neki egy jó nagyot "szevasz öccsém". :Đ

#594 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 19:06

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 19:01

Az nagyon nem hülyeség.
De annak is csak akkor van értelme, ha be akarod kötni. Amenyiben nem érzed a férfiasságod, tekintélyed, személyes szabadságod megnyirbálásának a bekötött övet. Sajnos sokan annak tekintik. És ezért találnak ki rá minden okos ál-indokot...

Az ilyen négypontos övek is autómaták? Vagy olyan, mint a régi trabikban, egyszer beállítod, azt úgy marad? Én is gondoltam már arra, hogy a négypontos öv sokkal jobb, mint a hárompontos, hisz jóval kisebb a sérülés kockázata (őszintén szólva azt sem igazán értem, hogy miért nem ez terjedt el), de ha nem autómata, akkor nem bírnám elviselni.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#595 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 19:19

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 19:05

Nem mondtam, hogy nem mondasz igazat.
Csak elgondolkozom a dolgon, hogy ha egy 183 centis embernek vágja az öv a nyakát, akkor mondjuk egy 172 cm-es, normál testalkatú embernek az állát támasztja meg? Számomra ez hihetetlen.

Három ajtós G astra volt, és amikor hátrafordultam, hogy állítsak az öv magasságán meglepődve tapasztaltam, hogy fix. Mondjuk ha az ülést hátrébb tolom valszeg lejjebb kerül az öv a nyakamból, de annyira nem akartam átrendezni a kocsit.

#596 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 21:27

Idézet: Konor - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 9:41

a vasúti szerelvények nem tudnak 40méteren belül megállni egy rendes nagy szerelvénynek akár 1km is lehet a féktávja a teher vonatról ne is szóljak biztos süket volt mefg vak a trabi sofőr sajna nem csak ő itta meg a levét :(

Valahol olyat hallottam, hogy a 30km/h-val guruló szerelvény fékútja általában a szerelvény hosszának a háromszorosa.

#597 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 22:13

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 22:27

Valahol olyat hallottam, hogy a 30km/h-val guruló szerelvény fékútja általában a szerelvény hosszának a háromszorosa.

Persze, és a mesékben is hiszel? :D Ez a 3x-os hossz, még talán akkor sem igaz, ha 1db mozdonyról van szó.

#598 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 22:15

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 20:19

Három ajtós G astra volt, és amikor hátrafordultam, hogy állítsak az öv magasságán meglepődve tapasztaltam, hogy fix. Mondjuk ha az ülést hátrébb tolom valszeg lejjebb kerül az öv a nyakamból, de annyira nem akartam átrendezni a kocsit.

Bevallom, kicsit sem ismerem a G Astrákat. Szerintem nagyon fapados manapság már az az autó, aminek nincs állítható magasságú öve. Főleg, ha azt veszem, hogy a 2000-ben - 16 évesen a Suzuki szalonban leadott - Citroën BX 1.9 TD-ben már volt övmagasság-állítás. Pedig az még 1984-es évjárat volt.
Gondolkoztál már ma?

#599 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 22:18

Én is meglepődtem, a mi F Astránkban is állítható.

BTW, ki volt az a marha, aki egy BX után suzukiba ült?  :omg: Csak nem te? :D

Szerkesztette: Mumia 2005. 05. 17. 22:18 -kor

#600 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 22:23

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 23:13

Persze, és a mesékben is hiszel? :D Ez a 3x-os hossz, még talán akkor sem igaz, ha 1db mozdonyról van szó.

Minden esetre autós szemmel nézve a fékutak többszörösei az általunk megszokottnak.
1980-ban (14 évesen) szemtanúja voltam a Balatonszabadi-Sóstónál történt buszbalesetnek (sőt, nagyon picin múlott, hogy nem voltam magam is a buszon), amiben 19 ember halt meg (ha jól emlékszem). Akkor a Szergej már vagy 500 m-rel előtte csúszó-szikrázó kerekekkel haladt (tulajdonképpen a mozdonydudálásra-csikorgásra lettünk figyelmesek).
A mozdonyvezető meg - állítólag - rohant hátra, otthagyva mindent. És - szintén állítólag - hátra is ért, így karcolás nélkül élte túl az ütközést, pusztán "csak" sokkot kapott a dologtól.
Aztán meg mi jöttünk sokkolódni, a két legkedvesebb tanárunk halt ott a buszon (két szegedi egyetemista, talán már jegyesek is voltak.) Velük kellett volna, hogy bemenjek Siófokra, és valószínűleg este ezzel a buszjárattal jöttem volna vissza én is velük.
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.