HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#1201 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 08. 19:01

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 20:00

Nem Rokker, nem Baumgartner.

Akko' melyik? :D
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1202 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 19:15

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 19:30

Bocs, ha már volt, de ez eszméletlen mák! Hihetetlen.

http://langlovagok.hu/kepek2005/debrecen/0..._ebesalfa.shtml

Az ablakok sötétítéséből ítélve egyéb téren sem volt szabálytisztelő az autó tulajdonosa...
Gondolkoztál már ma?

#1203 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 06:37

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 19:15

Az ablakok sötétítéséből ítélve egyéb téren sem volt szabálytisztelő az autó tulajdonosa...

Ez viszont nagyon is komoly előítélet benyomás alapján.  :mad:
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#1204 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 07:41

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 7:37

Egyetértek, én is komolyan gondolkodom a fóliázáson:
- jobban visszaveri a hőt, jobb a klíma hatásfoka, vagyis olcsóbb üözemeltetni
- nehezebben törik az ablakot be
- ha mégis feltörik a kocsit, nem kell utána hónapokig a szilánkokat szedegetni az ülésekről

Nem az a fajta autóm van, amivel vagánykodni szoktam, és sem ezért csináltatnám meg, egyszerűen csak praktikus lenne. Tudomásom szerint ezt meg lehet csinálni szabályosan is.

#1205 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 07:58

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 7:41

Egyetértek, én is komolyan gondolkodom a fóliázáson:
- jobban visszaveri a hőt, jobb a klíma hatásfoka, vagyis olcsóbb üözemeltetni
- nehezebben törik az ablakot be
- ha mégis feltörik a kocsit, nem kell utána hónapokig a szilánkokat szedegetni az ülésekről

Nem az a fajta autóm van, amivel vagánykodni szoktam, és sem ezért csináltatnám meg, egyszerűen csak praktikus lenne. Tudomásom szerint ezt meg lehet csinálni szabályosan is.

Hátul azt csinálsz az oldalsó ablakokkal amit akarsz ott nincs előírás, elöl és elöl oldalt hivatalosan nem tehetsz rá sötétítő fóliát, mert már gyárilag a megengedett 70%-on vannak az üvegek. Hátulra meg személyautónál nem lehet fóliázni, mondván, hogy a mögötted jövők nem látnak át, de szerintem ez egy gusztustalan előírás, %!"+/'§ kisteherautó, minivan, transporter mind-mind beépíti, meg ahogy vezetnek.... Nekik miért nem baleset veszélyes.
Jha mint látható utálom ezeket a dobozokat, mert vagy büdös füstös rohadó lassú bénázó dög, vagy büdös dízel de állatkodó és szemtelenkedő a nagy része.

#1206 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 08:01

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 8:58

Jha mint látható utálom ezeket a dobozokat, mert vagy büdös füstös rohadó lassú bénázó dög, vagy büdös dízel de állatkodó és szemtelenkedő a nagy része.

:up:

#1207 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 08:06

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 8:58

Hátul azt csinálsz az oldalsó ablakokkal amit akarsz ott nincs előírás, elöl és elöl oldalt hivatalosan nem tehetsz rá sötétítő fóliát, mert már gyárilag a megengedett 70%-on vannak az üvegek. Hátulra meg személyautónál nem lehet fóliázni, mondván, hogy a mögötted jövők nem látnak át, de szerintem ez egy gusztustalan előírás, %!"+/'§ kisteherautó, minivan, transporter mind-mind beépíti, meg ahogy vezetnek.... Nekik miért nem baleset veszélyes.

Hát én az Omegából már egy Ignisen, WagonR-en sem látok át.  :mad:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1208 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 08:21

De elláttsz mellette  :D

#1209 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 08:25

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 7:37

Szerintem itt arra gondolt, hogy szabálytalanul volt sötétítve az oldalsó üveg, merhogy tudtummal arra is megvannak a szabályok, hogy mennyire lehet sötétíteni az első ablakokat.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1210 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 08:38

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 8:25

Szerintem itt arra gondolt, hogy szabálytalanul volt sötétítve az oldalsó üveg, merhogy tudtummal arra is megvannak a szabályok, hogy mennyire lehet sötétíteni az első ablakokat.

Az első oldal üvegek sz"rrá vannak törve, semmit se láttam belőlük, hátul meg mint írtam volt azt teszel az oldalsó üvegeddel amit akarsz. Jha és a hátsó ablak nem volt fóliűázva! Vagyis nem volt sötétítő fóliázva.

#1211 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 08:39

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 9:21

De elláttsz mellette  :D

Jogos :D
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1212 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 13:52

Meg vagyok lepve....... :confused:

Frontális ütközés a 81-es főúton
2005. június 9, csütörtök - [14:13]
Kisgyermek is ült abban az autóban, mely frontálisan ütközött egy teherautóval csütörtökön délben a 81-es főúton. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a székesfehérvári tűzoltóság tájékoztatása szerint a pécsi Opel Vectra Székesfehérvár felé haladt, amikor a déli órákban Sárkeresztesnél előzni kezdett és összeütközött a szemből érkező MAN konténerszállítóval. A személygépkocsiban ülő háromtagú családot, köztük egy kisgyermeket a tűzoltók szabadították ki az összeroncsolódott kocsiból. A két felnőttet életveszélyes sérülésekkel, a kislányt megfigyelésre szállították a mentők kórházba. A teherautó sofőrje nem sérült. (Lánglovagok)

Halálos ütközés Tolna megyében
2005. június 9, csütörtök - [13:08]
Teherautóval ütközött egy Seat Ibiza, vezetője éltét vesztette csütörtök reggel a 61-es főúton. A Dombóvár felől közlekedő Seat Nagykónyin áttért a szemközti sávba, és frontálisan ütközött a pótkocsis teherautóval. A személygépkocsi vezetőjét a tűzoltók szabadították ki a roncsból. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a mentőben életét vesztette – tájékoztatott Berkes Béla, a Tamási Önkéntes Tűzoltóság parancsnoka. (Lánglovagok)

Azt a Vectrás faszkalapot sem értem.  Bent ül a család az autóban...... :think:  :down:  :rolleyes:
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1213 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 16:45

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 14:52

Azt a Vectrás faszkalapot sem értem.  Bent ül a család az autóban...... :think:  :down:  :rolleyes:

Nem is kell.

Te még nem láttál olyat, hogy a fekete Passat kombi TDI, tetején a tetőcsomagtartóval, hátulja plafonig pakolva, egyébként is a földön ül, mert öten ülnek benne (apuka, anyuka, három tizenéves gyerek), olyanokat előz, amit +50 pacival is meg kellene gondolni? Jó neked...

#1214 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 17:01

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 17:45

Nem is kell.

Te még nem láttál olyat, hogy a fekete Passat kombi TDI, tetején a tetőcsomagtartóval, hátulja plafonig pakolva, egyébként is a földön ül, mert öten ülnek benne (apuka, anyuka, három tizenéves gyerek), olyanokat előz, amit +50 pacival is meg kellene gondolni? Jó neked...

Simán lehet szarrápakolt autóval is előzni. Csak éppen meg kell tanulni.

Ilyenkor gondolkozom azon, hogy minden egyes vezetőnek minimum 2 évig Trabanton vagy kispotyón kéne tanulnia. Ha azokkal megtanul előzni, menni fog mással is.

Szerkesztette: BigBear 2005. 06. 09. 17:02 -kor

42

#1215 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 17:07

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 18:01

Simán lehet szarrápakolt autóval is előzni. Csak éppen meg kell tanulni.

Ilyenkor gondolkozom azon, hogy minden egyes vezetőnek minimum 2 évig Trabanton vagy kispotyón kéne tanulnia. Ha azokkal megtanul előzni, menni fog mással is.

Ehm. Nem egészen a telepakoltságon volt a hangsúly. ;)

#1216 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 17:12

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 18:07

Ehm. Nem egészen a telepakoltságon volt a hangsúly. ;)

Persze, hogy nem. Nem (csak) arra értettem. Hanem arra, hogy meg kell tanulni érezni a kocsit. Mert most a legtöbben beülnek valamibe, azt hiszik, hogy hipp-hopp megy minden, csak amikor rádöbbennek, hogy hoppá, akkor már többnyire késő.
42

#1217 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 17:12

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 17:45

Nem is kell.

Te sem gondolhatod komolyan, hogy napi 200-500 km-t levezetve nem látok ilyeneket.....
De akkor sem fogom megérteni őket, talán soha. Hogy megéri a sok baromnak belemenni kockázatos előzésekbe, nem gondolva magára, a családjára, a szembejövőre. Millió olyan eset van, hogy egy teherautó, vagy bármi miatt kialakul egy 5-6 autóból álló konvoj, előzni nem lehet. Persze 99%, hogy van egy állat, aki egyenként előzgeti a kocsikat úgy, hogy centiken múlik az élete. Aztán mit nyer vele??
Inkább követem 5-10 percig 70-el, de akkor sem kockáztatok a semmiért. :)

#1218 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 17:14

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 18:12

Te sem gondolhatod komolyan, hogy napi 200-500 km-t levezetve nem látok ilyeneket.....
De akkor sem fogom megérteni őket, talán soha. Hogy megéri a sok baromnak belemenni kockázatos előzésekbe, nem gondolva magára, a családjára, a szembejövőre. Millió olyan eset van, hogy egy teherautó, vagy bármi miatt kialakul egy 5-6 autóból álló konvoj, előzni nem lehet. Persze 99%, hogy van egy állat, aki egyenként előzgeti a kocsikat úgy, hogy centiken múlik az élete. Aztán mit nyer vele??

:up:  :respect:
42

#1219 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 17:26

Költői volt a kérdés, tudom, hogy látsz ilyeneket.

BigBear: én is kb. ezt akartam mondani, csak kicsit rosszul sikerült. :)

#1220 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 17:30

Épp tegnap láttam egy majdnem tragikusan végződő esetet. Rakpart, egyik sávban munkagép, kb 20-as tempóval (ezt ugye mindannyian nagyon szeretjük :) ). Épp a kanyar végére ért, ki is ment előzni a mögötte lévő első autó, aztán a második, harmadik, negyedik is. Na, eddigre tűnt fel szemben egy kamion. A negyedik autó után még kiment egy dobozos mikróbusz is, gondoltam is, hogy ez elég necces lesz, de még elfér. Node, nagy az isten állatkertje, a tök átláthatatlan mikróbusz mögött még nekiindult egy merci is előzni  :omg: A dobozos vezetője is iparkodott már vissza a sávjába, de el tudom képzelni a merci sofőrjének az arcát, amikor előtűnt a szembejövő kamion... Az mentette meg, hogy a kamionos vészfékezett, így épp vissza tudta rántani az autóját. Ha látta, akkor azé' hülye, ha nem látta, akkor meg azé' :(

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.