HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#1621 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 17. 22:05

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 21:05

irta hogy a papírokat megkapja,gondolom a személyije is ideiglenes lesz ,de ezzel semmi gond ,mert ugyanúgy használható határátlépésre mint bármelyik személyi a 3 közül a mi állandóban létezik
tehát határátlépéssel nem lesz gondja

az ideiglenes jogsi megvan, de mint irtam, csak belfoldon ervenyes.
en megkernek mast, hogy menjen, de sajnos nincs senki mas, aki raer most.
jovo heten pedig mar meglesz a jogsim.
a szemelyit egyebkent ki sem valtottam, mert mar nem kotelezo. 99-ben vezettek be, eleg az utlevel is, sot mar a 2001-tol ervenyesitett jogsi (kartyaformaju) is kivalthatja.
http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyle...zemazig#paragr2
a lakcimkartya persze kell, azt mar meg is kaptam.
es a hataron is eleg az utlevel. csak sajnos a nemzetkozi jogsi nem ervenyes az ideiglenes jogsival.....
de mindegy, nem kockaztatok. csak kihuzza meg par napig a bratyo.

viszont szivesen osszekoccannek azzal, aki ellopta az irataimat :box:

Szerkesztette: ion 2005. 06. 17. 22:06 -kor

#1622 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 22:14

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 18:48

Erre már van szabály (látási viszonyoknak megfelelően), ezért kár ilyen törvényt hozni.

Amit mindenki kimagyaraz, hogy szerinte meg nem kellett volna. Ha valami szubjektiv, akkor annak nincs fix mert hatarokhoz kotheto hatarai ergo a hatarhelyzetek korul lavirozik mindenki.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#1623 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 22:31

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 23:05

a szemelyit egyebkent ki sem valtottam, mert mar nem kotelezo.

Valóban nem kötelező, de ne lepődj meg, hogyha bármilyen hivatalos ügyedhez személyit fognak kérni. Sőt még ragaszkodni is fog hozzá :) Bár rendőrnek igazolhatod magad jogsival vagy útlevéllel, de egyéb helyeken nem biztos, hogy sikerrel jársz :(

Ha jól tudom, az útlevél kiváltásához is kérik a személyit :p Legalábbis mikor én csináltattam újra útlevelet, akkor kérte. Bár már volt szabály, hogy nem kötelező a személyi.

Ja és ma láttam hazánkban is olyan jelzőlámpát, amelyik nem volt táblával jelölve :) Biztos alumínium volt a tábla, mert csak a helye látszott...

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#1624 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 22:36

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 22:18

Én speciel nagyon hasznos dolognak tartom a tompított fényszórót LT-n kívül, ellenben LT-n belül számomra ésszerűtlen dolog. :)

Néhány újabb modellen megjelent a "városi" világítás, ami erősebb, mint a helyzetjelző, de nem az 55, rosszabb esetben 75 wattos tompított tölti be fényárral az utasteret egy körúti toporgás esetén.

#1625 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 23:09

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 20:37

Szerintem meg rá kéne bízni az emberekre, hogy van annyira felnőtt, hogy tudja, ha rosszak a látási viszonyok, használja.

ugyan már - az autósok hatalmas hányada teljesen hülye az ilyesmihez, még a műszerfalra sem néznek rá...
ne mondd már, h még sosem találkoztál városban, este teljesen kivilágítatlanul közlekedővel?
naponta egy kézen nem lehetne megszámolni mennyi ilyennel fut össze az ember
ezek az idióták nyilvánvalóan oda sem pillantanak a műszerfalra, hiszen akkor csak föltűnne, h az töksötét
nade az ilyenektől várnád el, h bekapcsolja a körülményeknek megfelelően?
az számára csak akkor jön el, ha már ő nem lát...
(dettó ugyanez pl a szakadó eső: ott is mennyien közlekednek világítás nélkül - de miért is kellene, hiszen ők látják a többieket?)

#1626 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 01:05

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 22:31

Valóban nem kötelező, de ne lepődj meg, hogyha bármilyen hivatalos ügyedhez személyit fognak kérni. Sőt még ragaszkodni is fog hozzá :) Bár rendőrnek igazolhatod magad jogsival vagy útlevéllel, de egyéb helyeken nem biztos, hogy sikerrel jársz :(

Ha jól tudom, az útlevél kiváltásához is kérik a személyit :p Legalábbis mikor én csináltattam újra útlevelet, akkor kérte. Bár már volt szabály, hogy nem kötelező a személyi.

Ja és ma láttam hazánkban is olyan jelzőlámpát, amelyik nem volt táblával jelölve :) Biztos alumínium volt a tábla, mert csak a helye látszott...

SF

így igaz ,ahogy írod
bármilyen bankba ,mobilszolgáltatóhoz ,vagy bármilyen céghez mész szerződést kötni ,tuti elhajtanak ha nincs személyid
bár tényleg igaz , jog szerint nem kötelező ,hogy legyen
HP Pavilion DV-5 1160eh

#1627 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 08:41

Idézet: Degeczi - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 0:09

ugyan már - az autósok hatalmas hányada teljesen hülye az ilyesmihez, még a műszerfalra sem néznek rá...
ne mondd már, h még sosem találkoztál városban, este teljesen kivilágítatlanul közlekedővel?

Igen, én már láttam oktatót, tanulóval közlekedni lámpa nélkül, alkonyatkor, amikor már mindenki lámpával megy.

#1628 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 09:55

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 20:16

Pedig jó az, hidd el.
Kedvenc élményem a borús időben, szürke, vagy ezüst színű autó, az autópályakivezetőkön 90-100 körül, világítás nélkül, amikor épp előznéd az Ifát. 
Fehér autó a havas úton szintén nem feltűnő a visszapillantóban.

Bár bizonyos fényviszonyok az egyébként rikító színű autót is láthatalanná tudják tenni, mondjuk naplementével szemben autózva.
Ha ez ki van világítva, jó eséllyel indul az életért vívott harcban.
Ha annyira segg, hogy nem fogja fel a "LÁTNI ÉS LÁTSZANI" alapelvet, tőlem felfordulhat, csak ne vigyen magával senkit.

Motorosoknak évek óta kötelező a lakott területen belüli kivilágítottság, mégis, egyre kevesebb mocis van, aki használná.
A robogósokat meg ne is említsük.

Hát, ha rosszak a látási viszonyok, akkor evidens, hogy felkell kapcsolni a lámpát, erre halál fölösleges volt még egy ilyen törvényt hozni, bekell tartatni ami van azt kész.
A fin meg a svéd példa elég hülye, mert, ha jártál már arra akkor tudod, hogy finoman szólva is mások az időjárási körülmények, ott az a ritka, ha jó idő van, jók a látási viszonyok, ott teljesen kézenfekvő így szabályozni a dolgokat. Szerintem bőségesen elég lett volna a régi szabályt pontosítani, most verőfényes nappal is égethetem a lámpát (fogy a generátor, aksi, izzó) tök értelmetlenül.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1629 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 09:59

Idézet: Degeczi - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 0:09

naponta egy kézen nem lehetne megszámolni mennyi ilyennel fut össze az ember
ezek az idióták nyilvánvalóan oda sem pillantanak a műszerfalra, hiszen akkor csak föltűnne, h az töksötét
nade az ilyenektől várnád el, h bekapcsolja a körülményeknek megfelelően?
az számára csak akkor jön el, ha már ő nem lát...
(dettó ugyanez pl a szakadó eső: ott is mennyien közlekednek világítás nélkül - de miért is kellene, hiszen ők látják a többieket?)

Ez így van, én is minden nap látok ilyet, de ezen nem segít, ha azt mondod neki, hogy márpedig kapcsold fel, mertha eddig nem tette most se fogja (volt olyan nőismerősöm, aki nemtudta hol kell, miután megszerezte a jogsit :omg: ). Tegyük kötelezővé az automatikus fényszóróvezérlést, ami a látási viszonyoknak megfelelően kapcsolj fel a lámpát.  :) Az megoldana minden ilyen dolgot.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1630 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 10:23

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 10:55

Szerintem bőségesen elég lett volna a régi szabályt pontosítani, most verőfényes nappal is égethetem a lámpát (fogy a generátor, aksi, izzó) tök értelmetlenül.

Lakott területen kívül elég régóta "égetheted a lámpát".
Éjjel-nappal, és nem a látási viszonyoknak megfelelően, hanem azért, hogy lássanak, hogy ott vagy az úton.
Bp külső kerületeiben, ahol magasabb sebességgel lehet menni a városban engedélyezettnél, kiteszik a "Budapest vége" táblát, mehetsz 90-nel, cserébe lámpát kell, hogy gyújts.

Azt azért sejted ugye, hogy az izzó, akksi, generátor olcsóbb, mint az életed?

#1631 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 10:28

A fin meg a svéd példa elég hülye, mert, ha jártál már arra akkor tudod, hogy finoman szólva is mások az időjárási körülmények, ott az a ritka, ha jó idő van, jók a látási viszonyok, ott teljesen kézenfekvő így szabályozni a dolgokat.

A Fiat nem egy tipikus skandináv autó.
Mégis, elég bekapcsolnod egyszer a világítást, aztán elfelejtheted a kapcsolót, mert a gyújtás fullosan kezeli.

#1632 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 18. 10:29

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 11:23

Éjjel-nappal, és nem a látási viszonyoknak megfelelően, hanem azért, hogy lássanak, hogy ott vagy az úton.
Bp külső kerületeiben, ahol magasabb sebességgel lehet menni a városban engedélyezettnél, kiteszik a "Budapest vége" táblát, mehetsz 90-nel, cserébe lámpát kell, hogy gyújts.

Csak azon tünődöm, hogy ha elfogyott a generátor, azt az izzókkal együtt, vagy külön kell cserélni?

#1633 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 11:45

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 11:23

Hát az már régen rossz, ha neked lámpa kell ahhoz, hogy fényes nappal láss, lássanak.  :omg: Ehhez tényleg csak gratulálni tudok.

#1634 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 11:46

Idézet: joe39 - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 11:29

Csak azon tünődöm, hogy ha elfogyott a generátor, azt az izzókkal együtt, vagy külön kell cserélni?

Örülök, hogy remek logikai késséggel sikerült megérteni, amit írtam, csak így tovább.

#1635 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 11:57

Azt, hogy a motorosok nem "lámpáznak" cáfolnám.
Bevett szokás motoros berkekben, hogy lakott területen kívül (egyesek LTB is) reflektorral közlekednek, ugyanis az autós hajlamos semmibe venni a távolban közeledő kis "alig világító (tompított fény) " pontot. Nem egyszer kezdett el a szembejövő autós előzni, holott látta, hogy én jövök vele szemben. Azt gondolják, hogy a motoros úgyis le tud húzódni ha muszáj... Főleg hasznos ez, ha a motoros "kicsit" gyorsabban megy a megengedettnél. Természetesen éjszaka tompított only.
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#1636 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 12:15

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 12:45

Hát az már régen rossz, ha neked lámpa kell ahhoz, hogy fényes nappal láss, lássanak.  :omg: Ehhez tényleg csak gratulálni tudok.

Szerintem arra gondolt, hogy JOBBAN lássák azt, aki közlekedik (bekapcsolt fényszóróval), engem pl. kifejezetten zavar már, ha valaki LTK nem kapcsolja fel a tompítottat. Nyilván te ettől fikarcinyival nem fogsz többet látni. :)

#1637 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 13:25

pontosítani, most verőfényes nappal is égethetem a lámpát (fogy a generátor, aksi, izzó) tök értelmetlenül.

Ezt már hallottam párszor. Főleg olyanoktól, aki viszont a légkondit már 20°C külső hőmérsékletnél is meneti, ami 3-szor annyit fogyaszt. A másik delikvens meg belerakja az 1000W-os hifi cuccot a kocsiba, és full hangerőn nyomatja, de a tompított 120W-os fogyasztását sokallja. :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1638 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 13:43

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 20:53

Szegény svédek, és finnek.
Már eleve úgy kapják az autóikat, hogy a gyújtás felkapcsolja a világítást is. (Legalábbis régebben így volt)
Kötelezően, leszabályozva, pedig nem is tipikus magyarok.
Ha rábízod az emberekre, azt amit mondvacsinált okokra hivatkozva nem tesznek meg, szabályozni kell.
Miért nem tud a generátor rendesen tölteni?
Elmúlt három éves az akksid, vagy a vásárlás óta még nem töltötted fel vízzel, hogy megfelelő legyen az elektrolitszint?
A ház előtt áll a húszéves kocsi, amit használok. Havonta kétszer elmegyek egy városszéli áruházba bevásárolni. Kb 2x15 km, mindig világítással.
Ha van benzin a járgányban, akkor bármikor első pöccre indul.

Egyébként még csak az osztrákok vezetik be a nappali világítást, nem a magyarok.
Ott, ahol annyi "zöld mellény" kell, ahányan kiszállnak a kocsiból.
Nálunk még az sem kötelező, szabadon elüttetheti magát a nép.

Gondolom a tiedben is annyi elektronika van mint az enyémben, akkora böszme önindítóval. Ha sokszor használod 5 km-es távon, igen is lehervad.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1639 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 13:47

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 11:28

A Fiat nem egy tipikus skandináv autó.
Mégis, elég bekapcsolnod egyszer a világítást, aztán elfelejtheted a kapcsolót, mert a gyújtás fullosan kezeli.

Nem csak a Fiat olasz, és az olaszoktól ne várd el, hogy tudja kezelni a kapcsolókat. :p :D

#1640 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 13:47

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 12:45

:up:

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »