Gyorshajtás II.
Elküldve: 2005. 06. 24. 22:16
Idézet: joe39 - Dátum: 2005. jún. 24., péntek - 0:43
Miért, ha nem nézem jó szemmel, hogy az úttest közepén bambán témfereg, azzal a közlekedéshez való jogát kérdőjelezem meg? Szerintem nem. Ha önmagától nem képes olyan normákat maga elé állítani, amik betartásával nem veszélyeztetné saját maga és mások testi épségét, akkor bizony másoknak kell neki szabályokat állítani ehhez, ilyen a kresz is. Ettől én még nem érzem, hogy ő ne tudna eljutni oda ahová akar, csak bizonyos játékszabályokat tartson be, és kultúrált formában közlekedjen. Nem azt ítélem el eredendően, hogy az úttesten tolja a babakocsit, de ha ezt teszi, akkor úgy tegye, hogy ha jármű közeledik, akkor annak biztosítani tudja, és biztosítsa is az akadálymentes elhaladás lehetőségét. NE kelljen rádudálni, hogy méltóztasson utat biztosítani, hanem ha már olyan helyen közlekedik, ahol elvileg semmi keresnivalója, de saját kényelme miatt mégis ezt választja, akkor azoknak, akik rendeltetésszerűen szeretnék használni ezt az utat, ne kelljen lassítania, ezzel erőt pazarolva, ne őket kényszerítse hirtelen irányváltásra, a meggondolatlan mozdulataival. És ez különösképpen igaz, a kerékpárutakon előszeretettel sétálgató emberekre.
Idézet
Szóval, a helyes magatartás, az, hogy keresztül kasul sétálgatunk a kerékpárúton, és a közúton, figyelmetlenül, le sem szarva az ott szabályosan közlekedő autósokat, és kerékpárosokat, hadd szegje nyakát a hülye. Akinek pedig ez nem tetszik, az az érzéketlen, önző tuskó. Szép új világ.
Idézet
Hol emelem én magamat az egekbe?
Egész biztosan ezzel például, egészen az egekbe emeltem magamat:
Idézet
Szerkesztette: Mumia 2005. 06. 24. 22:18 -kor
Elküldve: 2005. 06. 24. 22:35
Idézet: Mumia - Dátum: 2005. jún. 24., péntek - 23:16
Idézet
Például itt is. Amikor érzéketlen, önző tuskóként fújod a magadét.
Elküldve: 2005. 06. 25. 07:09
Elküldve: 2005. 06. 25. 08:05
Idézet: joe39 - Dátum: 2005. jún. 24., péntek - 23:35
Például itt is. Amikor érzéketlen, önző tuskóként fújod a magadét.
Nem értem, ezzel miért emelem magamat bárhová is, ha egyszer ha én megyek ott, ahol a gyalogosok mehetnek, akkor ugyanezt teszem. Mi ezen az önzőség? Ha nem tetszik, hogy valaki a tilosba megy, akkor öznő tuskó vagyok? És aki a tilosba megy az a szent? Szóval szerinted nekem kell félreállnom, sőt el kell bújnom a föld színéről, hogy ő a tilosban lófrálhasson. Hát igen érdekes értékrendről adsz nekem tanubizonyságot. De ha az érem másik oldalát nézzük, akkor a te elméleted szerint én biciklizhetek a járdán, és a gyalogosoknak kutya kötelességük hagyni hogy én ott randalírozzak, ellenben öznő tuskók lennének ők is
Elküldve: 2005. 06. 25. 08:08
Elküldve: 2005. 06. 25. 08:30
Idézet: Mumia - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 9:05
Mondom neked igazad van.
Elküldve: 2005. 06. 25. 11:49
Egész nyugodtan hajtogasd a téziseid, mert a gyalogosnak semmi keresnivalója az úttesten. Ott csak a legvégső esetben közlekedhet, ha minden egyéb más alkalmatlan az úton való közlekedésre.
Gyalogosok közlekedése
21. § (1) A gyalogosnak a járdán, ahol pedig járda nincs, a leállósávon, az útpadkán vagy a kerékpárúton kell közlekednie.
(2) Ha az úton sem járda, sem leállósáv, sem útpadka, sem kerékpárút nincs - vagy az a gyalogosközlekedésre, illetőleg a kerekes székkel való közlekedésre alkalmatlan -, a gyalogosok az úttesten közlekedhetnek.
(3) Ha a gyalogosok az úttesten közlekednek, az úttest szélén, egysorban
a) lakott területen lehetőleg a menetirány szerint a bal oldalon, lakott területen kívül mindig a bal oldalon, a járműforgalommal szemben,
b) a segédmotoros kerékpárt vagy kerékpárt toló, továbbá a kerekes székkel közlekedő mozgáskorlátozott gyalogosok mindig a menetirány szerint a jobb oldalon haladhatnak.
(4) A gyalogosnak az úton olyan tárgyat, illetőleg anyagot, amely sérülést, rongálást vagy szennyezést okozhat, csak megfelelően becsomagolva szabad vinnie. Olyan tárggyal, amely méretei miatt a gyalogosforgalmat zavarná, az úttesten - a menetirány szerinti jobb oldalon, az úttest szélén - kell közlekedni; éjszaka és korlátozott látási viszonyok között az ilyen tárggyal közlekedő gyalogosnak a járművek vezetői által elölről és hátulról kellő távolságból észlelhető lámpát kell vinnie.
Tudom ebből most az fog következni, hogy a 30 centis lapokból kirakott járda alkalmatlan erre.....
Ezt azért írtam most, hogy az egekbe emeljem magam, és felfelé pakolgatom magam az uborkafán....
Elküldve: 2005. 06. 25. 12:35
Idézet: joe39 - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 9:30
Nem te egy nagy nullát mondasz, csak azt hajtogatod, hogy én kiemelem magamat, és önző tuskó vagyok. De még mindig nem értem miért. Végre azt írd le, hogy szerinted mi a helyes magatartás?
Elküldve: 2005. 06. 25. 12:47
Az úttesten, kormányra akasztott pb-palackkal, biciklit toló Mari nénit (ez esetben gyalogos) nem fogja elütni Jani bácsi a traktorral, csak mert nem a járdán megy.
Mindketten tudják, hogy nem fér el a palackkal, vagy a vázon átvetett terményeszsákkal a fal mellett úgy, hogy ne boruljon közben az árokba, esetleg nem akar a járdának nevezett kőlapokon fel-le erőművészkedni.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2005. 06. 25. 13:10
Az ilyen öregek szenilisek, felelőtlenek, azt sem tudják, hol vannak, veszélyeztetik a saját életüket (ebbe speciel nem akarok beleszólni, de van az öngyilkosságnak kellemesebb módja is), valamit más, esetleg szabályosan közlekedő életét.
Szóval, a joga megvan hozzá, valóban.
Viszont felelőtlenség, bárki, bármit mond.
Most lehet engem is anyázni. Nálunk, ha az öregeknek kell vmi, akkor a nagybátyám bepakolja a kocsiba, vagy én, és elmegyünk.
Elküldve: 2005. 06. 25. 13:11
Nyilvánvaló, hogy ha nem fér el a járdán, akkor hol máshol közlekedhetne?
Viszont csak azért nem kalézolhat az úttesten, mert nem olyan a járda, mint az M1-es.
Elküldve: 2005. 06. 25. 13:22
Egy Budapest felé tartó kamion a 88-as kilométerszelvényben eddig tisztázatlan okból a szalagkorlátnak vágódott, és azt áttörve a szemben lévő forgalmi sávban egy Győr felé szabályosan haladó német rendszámú mikrobusszal ütközött - mondta Gálik Viktória.
A mikrobuszban utazó, feltehetően német állampolgárságú személyek közül hárman a helyszínen meghaltak, ketten súlyos sérüléseket szenvedtek. A magyar rendszámú kamion vezetőjét életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba - mondta a rendőrségi szóvivő.
Hozzátette: az M1-esen Győr felé haladó forgalmat a komáromi lehajtónál elterelték, és az utat a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták. Budapest felé akadálytalan a forgalom.
[origo]
Na erre aztán nem lehet felkészülni......
Elküldve: 2005. 06. 25. 13:27
Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 14:11
Tőlem aztán akkor is kimehet, ha egy porszemmel több van a járdán, és az neki már nem jó. Csak ha az úttesten ne felejtse el hogy nem a járdán van, és itt autók is közlekednek, nem az övé az egész.
Elküldve: 2005. 06. 25. 14:05
Pl. most érkeztem haza egy kis nyaralásból, és a kempingben kb. 100, német és holland házaspár volt lakókocsival, hetven év felett. Ők is lejutottak valahogy, és nem kevés kilométert vezettek. És haza is fognak menni, és jövőre újra eljönnek.
Engem soha nem zavart az, ha a német mama a hetes BMW-jével hetvennel megy az út szélén.
Persze tény, egész más a reakcióidő. De még akkor sem láttam kétszázzal előzni nyolcvanéves mamát. Hatvannal közlekedni pedig már igen.
Az én véleményem, hogy joga van ahhoz, hogy részt vegyen a közlekedésben, ha neki erre képessége van. Az már más kérdés, hogy ezt a képességet hogy kell(ene) felmérni...
SF
Elküldve: 2005. 06. 25. 14:57
Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 15:05
Pl. most érkeztem haza egy kis nyaralásból, és a kempingben kb. 100, német és holland házaspár volt lakókocsival, hetven év felett. Ők is lejutottak valahogy, és nem kevés kilométert vezettek. És haza is fognak menni, és jövőre újra eljönnek.
Engem soha nem zavart az, ha a német mama a hetes BMW-jével hetvennel megy az út szélén.
Persze tény, egész más a reakcióidő. De még akkor sem láttam kétszázzal előzni nyolcvanéves mamát. Hatvannal közlekedni pedig már igen.
Az én véleményem, hogy joga van ahhoz, hogy részt vegyen a közlekedésben, ha neki erre képessége van. Az már más kérdés, hogy ezt a képességet hogy kell(ene) felmérni...
SF
Nyilvánvaló, mivel a közlekedők legalább 80%-a ebből a korosztályból való. Merészebbek, bevállalósabbak, mindíg sietnek valahová. Az idősekre ez nem jellemző, viszont a korukból kifolyólag sok esetben már alkalmatlanok a közlekedésre. Nem azért, mert direkt megszegi a szabályokat, szarik az egészre, egyszerűen sem a reflexeik, sem az érzékszerveik nem olyanok, mint korábban. Persze ez IS-IS. Nekem is van olyan ismerősöm, aki 75 éves, és bármit rá mernék bízni, olyan figyelme van, szabályosan közlekedik, nem csinál marhaságokat.
Most mondhatnánk azt, hogy az orvosin ugyis kibukik, aki alkalmatlan, de mindenki tudja, hogy ez nem így van. Max a látását megnézi, de ez édeskevés. Ha alkalmas a közlekedésre, természetes, hogy ugyanolyan joga van hozzá, mint bárki másnak, csak általában nincs bennük annyi önkritika, hogy az orvositól függetlenül felmérje, már nem alkalmas a közlekedésre. (amit Omega is említett a papájáról, hogy saját maga rájött, és inkább nem vezetett)
Elküldve: 2005. 06. 25. 16:59
Idézet: joe39 - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 9:30
Szerintem is.
Elküldve: 2005. 06. 25. 17:01
Idézet: leslie - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 14:10
Az ilyen öregek szenilisek, felelőtlenek, azt sem tudják, hol vannak, veszélyeztetik a saját életüket (ebbe speciel nem akarok beleszólni, de van az öngyilkosságnak kellemesebb módja is), valamit más, esetleg szabályosan közlekedő életét.
Szóval, a joga megvan hozzá, valóban.
Viszont felelőtlenség, bárki, bármit mond.
Most lehet engem is anyázni. Nálunk, ha az öregeknek kell vmi, akkor a nagybátyám bepakolja a kocsiba, vagy én, és elmegyünk.
Elküldve: 2005. 06. 25. 17:04
Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 14:22
Na erre aztán nem lehet felkészülni......
Elsőkézből tőlem.
Szerk.: a kamionvezető elaludt. /szerk
Más.
Hárman haltak meg ma kora reggel Sormás határában (Nagykanizsa után, Letenye felé a horvát határhoz tartva). A család, apa, anya és 16 éves lányuk.
Az elsődleges vizsgálatok alapján a söfőr elaludt, és így hajtott a szemközti sávban szabályosan közlekedő kamion alá.
Az autó kigyulladt, a személygkcs-ban utazó mindhárom ember a helyszínen életét vesztette.
Jó reggelt...
Szerkesztette: Omega 2005. 06. 25. 17:06 -kor
Elküldve: 2005. 06. 25. 18:00
Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 15:57

Súgó
A téma zárva.