HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#1861 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 27. 19:26

"Valóban az öltönyös embereket nem izélgetik.
Talán azért, mert akinek van öltönyre, vasalt ingre pénze és nyakkendőre igénye, annak a közbiztonságra való veszélyessége kisebb, mint 0."

Az "öltönyösökkel" azért nem kezd ki a kmb. mert az öltönyösnek van pénze ügyvédre, a mezítlábas rendőrt meg felfüggesztik egy öltönyössel vívott harc után és ugrott a nyugdíj is ha kirúgják. Arról ne is beszéljünk, hogy a legnagyobb gazdasági bűnözőket nem csak ügyvédek, hanem a kormányőrség is védi, ott sokkal nagyobb vagyon cserél gazdát, mint az összes hazánkban történő rablásnál ;)

22-es csapdája az ügy, mert az anyagilag ellehetetlenített rendőrökön veri el mindenki a port - hiszen azok élnek gusztustalan módon a közlekedésben résztvevőkön- amíg az őket ellehetetlenítő öltönyös réteg pedig ki is használja ezt a saját maguk által, önmaguk anyagi érdekeit szolgáló, saját igényeikre formált törvényhozással.
Azt hiszem innét már nem gyorshajtás....
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#1862 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 19:28

Huha, no offense plz!
Ciciman is on borda

#1863 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 19:52

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 12:13

Azért egy jól kifeszített kötélnek (főleg ha jó kis acélsodrony) bőven elég ha csak 50-el mész neki, max nem levágja a fejed, hanem eltöri a nyakad, sőt alacsonyabb sebességnél meg szimplán a gégéd roppan össze...
Kíváncsi vagyok kinn volt-e a ha a vontatókötél hoszabb mint asszem 2m a   kötelező zászló(k)

Egy vontatókötél általában nem fejmagasságban üzemel, hanem 50-70 cmnél, így max áteshetett rajta. 

Idézet

57. § (6) A vontatórudat, illetőleg a vontatókötelet a járműveken úgy kell rögzíteni, hogy az le ne szakadhasson. A vontatórúdnak, illetőleg a vontatókötélnek olyan hosszúnak kell lennie, hogy a két jármű kanyarodás közben össze ne érhessen; nem lehet azonban hosszabb, mint a vontatott jármű. Ha a vontatórúd, illetőleg a vontatókötél három méternél hosszabb, azt feltűnő módon (pl. zászlóval, lámpával) meg kell jelölni.

Ugyanakkor, kérdés, hogy milyen súlyú egy traktor?

Idézet

(7) Olyan járművet, amelynek üzemi fékberendezése romlott el, vagy amelynek megengedett legnagyobb össztömege a 3500 kilogrammot meghaladja, csak - a húzó- és a nyomóerők felvételére egyaránt alkalmas - merev vontatórúddal szabad vontatni.

#1864 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 20:09

A zászló, a három métert meghaladó kötélnél/rúdnál kötelező. Számomra egyértelmű, hogy ez hoszabb volt, mert ki az a marha, aki ilyen szűk helyen, elszaggat a motorral, hacsak nem valami kamikaze. De ez szigorúan az én véleményem.
Az, hogy milyen magasan van/volt a kötél, ezt nem tudjuk. Egy személy/tehergépkocsinál valóban alacsonyan van, viszont ki tudja, hogy a traktorhoz hova, milyen magasságba rögzítették a kötelet. ;)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1865 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 20:54

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 20:09

A zászló, a három métert meghaladó kötélnél/rúdnál kötelező. Számomra egyértelmű, hogy ez hoszabb volt, mert ki az a marha, aki ilyen szűk helyen, elszaggat a motorral, hacsak nem valami kamikaze. De ez szigorúan az én véleményem.
Az, hogy milyen magasan van/volt a kötél, ezt nem tudjuk. Egy személy/tehergépkocsinál valóban alacsonyan van, viszont ki tudja, hogy a traktorhoz hova, milyen magasságba rögzítették a kötelet. ;)

Pontosan erre gondoltam. Ugyan sok vadbarom van motoron, de annyira ok sem orultek, hogy ha latja, hogy valami nagy dogot vontatnak, hogy atsuhanjon kozottuk, tuti hogy elobb dobta volna oldalra a motort ilyen esetben.
Szerintem itt tuti nem a szabalyos vontatas volt, foleg hogy "ugyan Jozsikam csak az ut masik felere kell athuzni!" eset volt. Valoszinuleg se rud, se zaszlo, tomegre meg tojtak. Termeszetesen attol meg a motoros jocskan atlephette a sebesseget...

En egyszer nekifutottam a szaritokotelnek, hatalmas hatast dobtam :D, de azt tudom hogy a nyakam nagyon meghuztam es a homlokom kozepen a kotel pillanatok alatt lekapta a bort...

Szerkesztette: mocsi 2005. 06. 27. 20:57 -kor

Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#1866 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 21:40

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 21:54

Ugyan sok vadbarom van motoron, de annyira ok sem orultek, hogy ha latja,

hogy integetnek neki, hogy álljon meg, még húz a gázon, és elszáll 170-nel?  :think:

#1867 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 23:26

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 21:40

hogy integetnek neki, hogy álljon meg, még húz a gázon, és elszáll 170-nel?  :think:

Most a Bibilai Noe barkajarol beszelunk, vagy arrol az esetrol amikor a motor fennakadt a kotelen?
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#1868 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 08:25

Ha jól emlékszem, akkor a két traktor kanyarodott ki egy utcából, és akkor kapta el a srác a kötelet. Ott pont olyan kanyar van, hogyha nagyon tép, akkor nem sokat lát a mellékutcából. Értem itt azt, hogy nem 50-60-nal megy. Ja, ez egyébként lakott terület. Az a baj, hogy az újságban sem sokat írtak róla, csak egy fotó, meg 2 sornyi szöveg.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#1869 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 08:41

Idézet

Csala Mariann a Győr-Moson-Sopron-megyei Kisalföld napilap logójával díszített ajándék Suzuki Swift átvétele utáni második napon frontálisan ütközött egy szabálytalanul sávot váltó Volkswagen Golffal, amit P. József, negyvenéves pannonhalmi lakos vezetett. A Szépség Határok Nélkül elnevezésű verseny magyarországi győztese, Miss Kisalföld már jobban van, hétfőn az intenzív osztályról átszállították a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház baleseti osztályára, de éppen beindulni készülő modellkarrierjétől egy időre elbúcsúzhat, mert négy helyen kellett műteni.

index
WoT nick: Atti77

#1870 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 09:34

Szegény. Egy régi swiftben nem is úszta volna meg ennyivel...

#1871 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 09:41

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 21:14

Százhetvennel szállt el a motoros Pécsen
június 26. 20:21
[Havaria]
Száz métert repült és szörnyethalt az a motoros, aki 170 kilométeres sebeséggel lecsúszott az elkerülő út építés alatt álló szakaszáról vasárnap, a kora esti órákban Pécsett, a Pláza közelében, értesült a HavariaPress. A fiatal motoros valószínűleg motorjának teljesítményét akarta kipróbálni az építés alatt álló szakaszon, de nem vette észre, hogy az aszfaltozott rész idő előtt véget ér. A szerencsétlenül járt férfi a szemtanúk szerint száz métert repült járművével együtt, majd a földre érkezés után szörnyethalt. A baleset körülményeinek vizsgálata jelenleg szakértők bevonásával zajlik a baranyai megyeszékhelyen.

"Feltehetően illegális gyorsulási versenyen akart bizonyítani Gilánfa megbízott POLGÁRMESTERE, mikor motorjával 170 km/h-s sebességgel lerepült az útról..."

"Információink szerint a polgármestert egy építőmunkás megpróbálta figyelmeztetni a közelgő veszélyre, azonban a férfi heves integetését Csaba félreérthette és bíztatásnak vehette, így a fiatalember mégtöbb gázt adott a motornak. Ignácz Csaba egy kisfiút és két kislányt hagyott maga után. A férfit gyászoló édesapa a Blikknek elmondta: perelni fogják az útépítő céget, mert nem volt lezárva az út vége és táblák sem figyelmeztettek a veszélyre."

"A baleset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja. Az elsődleges vélemények szerint az áldozat nem az útviszonyoknak megfelelően vezette a járművet. :pokeas: "

"A Blikk úgy tudja, hogy a polgármesternek nem volt érvényes jogosítványa, és a négyéves motorjának is lejárt már a forgalmi engedélye..."

Kicsit Blikkes a cikk, de azért vannak még felelőtlen emberek.

Én úgy tudom, hogy az épülő utakat egy táblával táblázzák ki: mindkét irányból behajtani tilos, kivéve építési forgalom. Kissé nonszensz lenne, ha egy félig megépült útra sebességkorlátozás meg veszélyre figyelmeztető táblát tennének ki... (Persze, ha az út "forgalomba van helyezve, más a képlet, de itt egy épülő útról beszélnek)

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#1872 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 09:51

Én egy szétbontott autópályalehajtón törtem össze a toyotát. Lezárás, figyelmeztető tábla nem volt. A rendőrök pedig majdnem megbüntettek mert nem az útviszonyoknak megfelelően vezettem, és még az utat is elhagytam.

#1873 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 10:40

Tehát se előjelző tábla, fények, se seb. korlátozás tábla, se út széli munkák tábla, se terelőtáblák, felfestett sárga vonal, se munkások, munkagépek nem voltak, egyszerűen hajtottál le a pályáról, és elfogyott az út...... :think:
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1874 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 10:51

Nagybátáymnak is volt egy nagy balesete kivilágítatlan útfelbontásból adódóan. Este motorral ment haza, de az utat valamilyen csatornázási munka miatt felbontották, táblát nem tettek ki, villogót nem tettek ki, ő meg belerohant.... Sok ilyen van sajnos.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1875 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 11:02

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 11:51

Nagybátáymnak is volt egy nagy balesete kivilágítatlan útfelbontásból adódóan. Este motorral ment haza, de az utat valamilyen csatornázási munka miatt felbontották, táblát nem tettek ki, villogót nem tettek ki, ő meg belerohant.... Sok ilyen van sajnos.

De ez nem az a kategória, amikor egy még át nem adott úton száguldozik valaki, legalábbis szerintem...
Bár hozzá kell tenni, hogy messze nem elfogadható egy nem jelzett útfelbontás, használt úton.

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#1876 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 11:32

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 12:02

De ez nem az a kategória, amikor egy még át nem adott úton száguldozik valaki, legalábbis szerintem...
Bár hozzá kell tenni, hogy messze nem elfogadható egy nem jelzett útfelbontás, használt úton.

SF

Jóhát persze, az más tészta, meghát gondolom az kiis volt táblázva meg minden.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1877 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 12:12

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 11:40

Tehát se előjelző tábla, fények, se seb. korlátozás tábla, se út széli munkák tábla, se terelőtáblák, felfestett sárga vonal, se munkások, munkagépek nem voltak, egyszerűen hajtottál le a pályáról, és elfogyott az út...... :think:

Éjszaka volt már, és a lehajtóban pont kiégett a lámpa is mert ott már kellett volna lennie közvilágításnak.
Pontosan nem is lehetett látni hogy most elfogyott az út, vagy csak több centi vastag föld borítja, az a lényeg, hogy bármerre néztem ugyanolyan barna göröngyös földet láttam, nem tudtam megállapítani hogy merre visz az út. A kanyarban a jelzőkarók se voltak a helyükön. Én még 70 körül jöttem, elkezdtem fékezni és akkor csúsztam meg azon a tömény földön/homokon ami az utat, vagy annak a helyét borította.
Valószínűleg a munkagépek cseszték szét az utat, amik ott parkoltak pár száz méterre a benzinkút közelében egy lekerített részen, egy pár km-rel arrébb dolgoztak napközben a páyafelújításon, de ahol ez történt már nem volt se felújítás se semmi. Ők nem az úton mentek oda hanem simán lehajtva az útról, letarolva a környéket, ezért a sötétben egy egybefüggő letarolt földes pusztának nézett ki minden.
A corollám kicsit kifarolt és pont a hátsó kerékkel telibevertem egy beton lámpaoszlopot, az el is tört csak valami vasak tartották meg hogy ne dőljön ránk. A segge így visszadobódott aztán az "út"széli földhányáson álltam meg, kicsit még leamortizálva az első lökhárítót. A bal hátsó ajtó, ablak, futómű, sárvédő ment el. A sárvédő pereme kinyílt és beleért a gumiba, arrébb kellett feszegetni, és az elferdült kerék egész hazáig dörzsölte a dobot, 50-nel tettem meg a Bp-Siófok távot.
A hülye csajom meg nem volt bekötve, lefejelte a visszapillantót a helyéről, és később ki is dobott, nem fogta föl a kis agyacskája hogy ezt nem tudhattam előre...

#1878 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 12:32

Idézet: Arp - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 13:12

A hülye csajom meg nem volt bekötve, lefejelte a visszapillantót a helyéről, és később ki is dobott, nem fogta föl a kis agyacskája hogy ezt nem tudhattam előre...

Mivel nem lett komoly baja, ezért merem azt mondani: megérdemelte.  :(

Ha tanult belőle, akkor ez egy olcsó lecke volt neki a biztonsági öv előnyeiről. Ha viszont csak téged hibáztat mindezért, akkor:  :(

#1879 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 12:35

Persze, én tehettem mindenről, de az ilyen emberektől tényleg jobb megszabadulni.

#1880 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 13:23

Idézet: Arp - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 13:35

Persze, én tehettem mindenről, de az ilyen emberektől tényleg jobb megszabadulni.

Én ott a helyszínen tettem volna ki a leányzót egy ilyen beszólás után.

Az én barátnőmbe be van építve egy okos műszer, amit néha használ is :) (agynak hívják, sok modellből hiányzik).

Ha szlalomozok, akkor kapaszkodik, és nem szól.
Ha 150 felett megyek, akkor nem kapaszkodik, (nem lenne értelme) és nem szól :D

Az övet én is, és ő is mindíg beköti, ha ő nem köti be, akkor el se indulok addig....
Bár mióta szétszedtem a gyári övet és megnéztem, hogy milyen lófasz alkatrészekből van, egyre inkább gondolkodom egy 4 pontos övben az anyósülésre is.
Csak sajnos azt nem lehet átvezetni a két cici között, szóval ha van valami eset, akkor egy lánynak az fájdalmas lenne, ez tart vissza a dologtól kicsit. :(
De sztem ahogy lesz rá keret, beruházok egyre 4pontos övre, a magam részéről hasznos dolognak tartom.
100%

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.