HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#2021 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 05. 07:11

Idézet: Degeczi - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 19:01

hát az a nagy helyzet, h mindegyik ilyen: nem körszeletet, hanem klotoid görbét írnak le

belegondolni is egyszerű az okába, hiszen a kormányt és így a kerekeket folyamatosan húzza rá az ember a megfelelő állásra, tehát kell egy folyamatosan erősödő átmeneti ív, csak ezután jöhet egy állandó görbületű szakasz, majd a kivezetésnél persze mindez visszafelé

Mint Macika is írta nem tökéletes körívre gondoltam, hanem bizony arra, hogy vagy folyamatosan erősödik az ív a kanyar végéra, vagy pedig hektikusan változik az ívhúr görbéje azaz pl. belemész, ugye szépen erősödik az ív, majd kezd kiengedni, majd megint erősödik kienged, kienged és amikor már azt hiszed vége hirtelen elkezd erősödni hogy majdnem kisodródsz. Jha és mindezt nem a Mátrában hanem a döglapos BácsKiskun Megyei Tompa környékén.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#2022 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 07:21

(tudom, csak nem hagyhattam ki  ;)
gondolom régi, birtokhatárok közt tekergő dűlőt betonozhattak le, nem jelöltek ki új útvonalat

#2023 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 07:40

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 8:11

... folyamatosan erősödik az ív a kanyar végéra,...

Gyertek ki ausztriába, meg is pusztultok az első autópálya le/felhajtón :Đ Tipikusan ilyenek. Az osztrákok híresek a szivatós le/feljáróikról. Ráadásul van olyan, amire kitették a 60-80-as táblát, de a passat már 40-el is fel akar borulni :D

#2024 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 08:59

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 7:40

Gyertek ki ausztriába, meg is pusztultok az első autópálya le/felhajtón :Đ Tipikusan ilyenek. Az osztrákok híresek a szivatós le/feljáróikról. Ráadásul van olyan, amire kitették a 60-80-as táblát, de a passat már 40-el is fel akar borulni :D

Az a Passatot minősíti, Passátok meg. :Đ

#2025 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 09:08

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 9:59

Az a Passatot minősíti, Passátok meg. :Đ

Ja hát azt nem akartam mondani, hogy a Hondával meg 100-al veszem be, mert akkor be vagyok skatulyázva "felelőtlen gyilkos"nak :Đ

#2026 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 10:03

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 9:08

Ja hát azt nem akartam mondani, hogy a Hondával meg 100-al veszem be, mert akkor be vagyok skatulyázva "felelőtlen gyilkos"nak :Đ

:omg:  :nevet2:

#2027 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 10:58

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 10:08

:D

Jókor nézek én is be ide. :nevet:

#2028 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 11:00

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 8:11

Mint Macika is írta nem tökéletes körívre gondoltam, hanem bizony arra, hogy vagy folyamatosan erősödik az ív a kanyar végéra, vagy pedig hektikusan változik az ívhúr görbéje azaz pl. belemész, ugye szépen erősödik az ív, majd kezd kiengedni, majd megint erősödik kienged, kienged és amikor már azt hiszed vége hirtelen elkezd erősödni hogy majdnem kisodródsz. Jha és mindezt nem a Mátrában hanem a döglapos BácsKiskun Megyei Tompa környékén.

Naigen, ez életveszélyes. Sőt, vannak olyanok, amiknek van egy konstans ívük, majd egyszer hirtelen még élesebbek lesznek. Télen volt már ilyennel bajom, nyáron csak nyikkant a kerék.

#2029 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 11:02

Idézet: Locutus a felelőtlen gyilkos - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 10:08

:nevet2:

#2030 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 14:06

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 10:08

Ez mondjuk nem a Honda<>Passat differncia, hanem Passat<>Civic, ez es az utobbi sokkal sportosabbra hangolt futomuve miatt ijen, pl En itt a kozelben levo fekvorendoron a Tipoval lenduletbol fekezes nelkul atmegyek 25-30-l es alig erezni vmit, a Punto-val meg meg kell allnom elotte, es ugy atmenni lepesben 1-sben, pedig mindkettot ugyanaz a ceg gyartotta. Mas kerdes, hogy komfort/kenyelem szempontjabol a Tipo(Passat) a jobb, nem jelzi vissza, ha atmegyek egy hangyanyi aszfalthiban, de ezert ugyanugy billegosebb is.

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#2031 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 14:26

Idézet: hobizoli - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 15:06

Ez mondjuk nem a Honda<>Passat differncia, hanem Passat<>Civic, ez es az utobbi sokkal sportosabbra hangolt futomuve miatt ijen, pl En itt a kozelben levo fekvorendoron a Tipoval lenduletbol fekezes nelkul atmegyek 25-30-l es alig erezni vmit, a Punto-val meg meg kell allnom elotte, es ugy atmenni lepesben 1-sben, pedig mindkettot ugyanaz a ceg gyartotta. Mas kerdes, hogy komfort/kenyelem szempontjabol a Tipo(Passat) a jobb, nem jelzi vissza, ha atmegyek egy hangyanyi aszfalthiban, de ezert ugyanugy billegosebb is.

hobizoli

Ez így van. A Honda alatt a kavicsot is megérzem, míg a Passattal mintha légpárnán mennék. Mind a kettőnek megvan az előnye, meg a hátránya is. Ehhez a futómű, meg a gumik is hozzájárulnak. Előbbi alatt sportfutómű + 195/50-es gumi van, míg utóbbi ringását egy hajó is megirigyelné, ráadásul 195/65 gumikkal.
Ennek ellenére a hirtelen élesedő kanyar mindkettőnek betesz, ha eleve határon megyek be az elején... csak ez a határ van máshol :Đ

Szerkesztette: Locutus 2005. 07. 05. 14:27 -kor

#2032 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 07. 06. 18:10

Idézet

Észrevetted már, hogy mindenki, aki lassúbb nálad, idióta, aki gyorsabb, az meg mániákus?

#2033 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 18:21

Hülyeség, aki lassabb az mazsola, aki gyorsabb az meg gyilkos  :D

#2034 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 18:22

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 19:21

Hülyeség, aki lassabb az mazsola, aki gyorsabb az meg gyilkos  :D

Öööö, mi az hogy gyorsabb? :D :D
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2035 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 18:46

Előzmény:

2005. május 14.

Egy teherautóvezető szerint a miniszterelnököt szállító konvoj felvezetője miatt borult árokba kocsija pénteken, mivel leszorította az útról - adta hírül a TV2 híradója. A rendőrség szerint azonban a sóderszállító sofőrje magától hajtott a padkára, ahol a jármű a puha talajon felborult.

A miniszterelnöki konvojt felvezető autót vádolta egy felborult teherautó sofőrje az őt ért baleset miatt. A TV2 esti híradójának nyilatkozó sofőr, Galyas István azt állítja, hogy pénteken azért borult árokba sódert szállító teherautójával a Csongrád megyei Kistelek közelében, mert a miniszterelnöki konvojt felvezető gépkocsi - bár erre nem lett volna szükség - leszorította őt az útról.

Csongrád megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, valamint Szabó Ferenc tábornok, a kormányőrség parancsnoka cáfolta, hogy a teherautó balesetét a konvoj okozta volna.

A rendőrség pénteki közleménye szerint a teherautó Kistelek irányába tartott, amikor szembe jött a kormányfőt szállító konvoj - megkülönböztető jelzést használva. Az úton közlekedő járművek a konvojt észlelve félrehúzódtak, azonban a megrakott tehergépkocsi az előtte fékező és lassító járművek mögött nem tudott megállni, ezért a sofőr jobbra, az út szélére kormányzott. A konvoj már elhaladt, amikor az út melletti füves területen, a fellazult talajon a teherautó jobb oldala megsüllyedt és a jármű rakományával együtt az árokba borult. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Galyas István szerint az elhaladó konvoj autóiból is látni kellett, hogy az ő járműve az árokba borult. Azt állította, hogy a baleset után öt perccel "öltönyös urak" jelentek meg a helyszínen, akik arról akarták meggyőzni, hogy mindaz, ami történt, egészen másként, más miatt történt.

A balesetet szenvedett teherautó egy jakabszállási családi vállalkozás tulajdonában van. A tulajdonos, Sebestyén Zsolt, az MTI-nek azt mondta, a sofőr a vállalkozás egyetlen teherautóját vezette, és a két családnak kenyeret biztosító járművet feltehetően gazdaságtalan lenne megjavítani, mivel azon "semmi nincs a helyén".

(MTI)

Ma pedig:

A sóderszállító teherkocsi - sofőrje állítása szerint - azért borult árokba, mivel a vele szemben érkező miniszterelnöki konvoj felvezető autója nagy sebességgel felé tartott ezért ő kénytelen volt a padkára kormányozni a nehéz járművet. A köztársasági őrezred korábban azt állította, hogy szó sem volt arról, hogy a felvezető jármű veszélyes manővert tett volna a teherautó felé.

A Juhász István, a kisteleki rendőrség által kirendelt műszaki szakértő által elkészített jelentés szerint ugyanakkor a felelősök egyértelműen a kormányőrök. A szakértő azt állítja, hogy a 140 kilométeres óránkénti sebességgel száguldó konvoj felvezető kocsija egyenesen a teherautó felé tartott a kérdéses útszakaszon, és sóderszállító sofőrje csak a jármű árokba kormányzásával tudta elkerülni a frontális karambolt. A kormányőrök felelősségét szemtanúk is megerősítették.

Az őrezred lapnak nyilatkozó parancsnokhelyettese szerint még nem zárult le a vizsgálat, és az őket képviselő ügyvéd is szakértő bevonását kérte. Kardos Imre ezredes szerint, ha megállapítják felelősségüket, a biztosító a kötelező alapján fizeti ki a teherautósofőrt ért kárt.

Tehát eddig eltelt két hónap, se pénz se autó.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#2036 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 19:23

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 18:46

Kardos Imre ezredes szerint, ha megállapítják felelősségüket, a biztosító a kötelező alapján fizeti ki a teherautósofőrt ért kárt.

Tehát eddig eltelt két hónap, se pénz se autó.

sajnos nem fogja kifizetni,egyszer voltam egy biztosítóban ,és az előttem lévő embernek ugyanez volt a szituja ,annyi különbséggel,hogy aki miatt az árokba hajtott el is ismerte a felelősségét ,de az ügyintéző azt mondta ,hogy mivel a 2 autó nem ért össze ,ezért nem történt biztositásí esemény
azt is hozzátette ,hogy neki kellett volna kicsit menni a másik kocsinak ,akkor már tudnának fizetni  :omg:  :eek:
persze ,elképzelhető ha az ember bíróságra viszi az ügyet ,akkor neki itélnek, nem tudom

azt se fizetik ki ,ha az előtted menő teherautóról leeső vagy felpattanő kő betöri a szélvédőd,hiába ismeri be a teherautós
HP Pavilion DV-5 1160eh

#2037 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 19:47

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 20:23

sajnos nem fogja kifizetni,egyszer voltam egy biztosítóban ,és az előttem lévő embernek ugyanez volt a szituja ,annyi különbséggel,hogy aki miatt az árokba hajtott el is ismerte a felelősségét ,de az ügyintéző azt mondta ,hogy mivel a 2 autó nem ért össze ,ezért nem történt biztositásí esemény
azt is hozzátette ,hogy neki kellett volna kicsit menni a másik kocsinak ,akkor már tudnának fizetni  :omg:  :eek:
persze ,elképzelhető ha az ember bíróságra viszi az ügyet ,akkor neki itélnek, nem tudom

azt se fizetik ki ,ha az előtted menő teherautóról leeső vagy felpattanő kő betöri a szélvédőd,hiába ismeri be a teherautós

A kő okozta kárt már kifizetik, több biztosító is fizet erre, de tény hogy csak kb 1 éve van ez így.

Ha leszorítanak, de nem mennek neked, akkor is ki kell fizetni, hiszen a baleset elkerülése (közvetlen életvédelem) érdekében mentél le az árokba.
(barátom volt ilyen esetben, felrántotta a padkára, futómű első lökős, tükör, lámpa húzások az oldalán stb...) A biztosító a vétkes fél kötelezőjére fizette az esetet, bár egyértelmű volt a dolog, mert a barátom előtti autó telibeverte a vétkest).
100%

#2038 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 20:08

Idézet: LML - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 19:47

A kő okozta kárt már kifizetik, több biztosító is fizet erre, de tény hogy csak kb 1 éve van ez így.

Ha leszorítanak, de nem mennek neked, akkor is ki kell fizetni, hiszen a baleset elkerülése (közvetlen életvédelem) érdekében mentél le az árokba.
(barátom volt ilyen esetben, felrántotta a padkára, futómű első lökős, tükör, lámpa húzások az oldalán stb...) A biztosító a vétkes fél kötelezőjére fizette az esetet, bár egyértelmű volt a dolog, mert a barátom előtti autó telibeverte a vétkest).

elképzelhető,én csak azt irtam le amit a biztosítónál hallottam
lehet ez az első lépcsőfok volt ,mikor a károsultat le akarták pattintani

a kő dolog lehet megváltozott,amikor kb 3 éve kiflibe törte a calimat egy bogár egy jobbkezes utcában ,akkor mondta ezt a biztositó ügyintézője
HP Pavilion DV-5 1160eh

#2039 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 20:53

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 20:08

elképzelhető,én csak azt irtam le amit a biztosítónál hallottam
lehet ez az első lépcsőfok volt ,mikor a károsultat le akarták pattintani

a kő dolog lehet megváltozott,amikor kb 3 éve kiflibe törte a calimat egy bogár egy jobbkezes utcában ,akkor mondta ezt a biztositó ügyintézője

A "calimat" az mi?

#2040 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 21:15

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 20:53

A "calimat" az mi?

Calibra
HP Pavilion DV-5 1160eh

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +