Idézet: Konor - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 23:40
Gyorshajtás II.
Elküldve: 2005. 08. 18. 06:58
Elküldve: 2005. 08. 18. 06:59
Idézet: MisterY - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 23:54
Én nem álltam volna meg. Mondjuk, picit nagyot hallok vagy nem hallottam hogy nekem szólnak.
Elküldve: 2005. 08. 18. 07:04
Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 13:22
Szóval előbb utóbb (sajnos csak utóbb) elfogynak majd a 'kitérdekel,ajózsimajdkivesziegyhuszasé' emberkék, akiknek mindent szabad.
nem 20, 30.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!
Elküldve: 2005. 08. 18. 07:25
Idézet: Omega - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 7:59
Én sem álltam meg, mert meg sem fordult a fejemben, hogy nekem szólnak. Viszont utánamszaladtak, és az egyik megfogott. Baromnak tartottam őket, de azért egy intézkedő rendőr elől nem fogok ok nélkül elszaladni. Okot meg igyekszem nem adni rá.
Elküldve: 2005. 08. 18. 07:28
Idézet: fram - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 2:59
Sajnos - ha jól értem - azt próbálod elmagyarázni nekünk, hogy mivel ilyen rossz a helyzet, ezért "kötelező" a szállítóknak szabálytalankodni, hogy akár mások veszélyeztetésével is teljesítsék a kibaszott feladatot. No, ezt nem vesz be a gyomrom.
Elküldve: 2005. 08. 18. 07:30
Idézet: MisterY - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 8:28
Bár kiszabott-at akartam írni, de jobban belegondolva így még jobb lett.
Elküldve: 2005. 08. 18. 07:50
Idézet: MisterY - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 9:01
Múltkor jártam valahol vidéken, és egy érdekes táblát láttam egy kisebb városban. Helységnévtábla, rajta a 30-as tábla és az egyenetlen úttest tábla volt kitéve. Vagyis ha szabályosan akartam volna közlekedni, akkor kilométereken keresztül mehettem volna 30-cal, pedig az út csak pár sarokyi hosszon volt rossz. :confused:
Erről már volt is itt egyszer egy vita a totalcarban megjelent cikk nyomán, amely a hasonló eseteket taglalta. Tényleg döbbenetesen sok kint felejtett tábla van (az a kedvencem, amikor országúton két városka között tesznek ki egy 40-es táblát még valami régi útépítés miat, viszont a feloldó táblát, már nem felejtik el elvinni így elméletileg útkereszteződés hián 20-30 km-en keresztül kellene araszolni) és ami nem ilyen kint felejtett azok nagyrésze is teljesen indokolatlan, ráadásul eddig trafit csak ilyen táblánál láttam, csak erre utaznak.
Elküldve: 2005. 08. 18. 08:20
Idézet: fram - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 1:56
Vagy a legesleggyakoribb: megállsz elakadásjelzővel ott, ahol nem lehetne.
A behajtás tényleg nem veszélyes, de a tilos helyen parkolás igenis az!
Rohadtul veszélyes mikor valaki úgy áll meg az utcasarkon a zárt kisteherautóval hogy nem lehet tőle kilátni. A múltkor kb fél másodpercen múlt hogy nem durrantottak oldalba egy ilyen hülye miatt (pláne, hogy simán megálhatott volna máshol is, csak így valószínűleg kényelmesebb volt neki)
Elküldve: 2005. 08. 18. 08:55
Valahol pár oldallal előbb olvastam, hogy ha minimálbérre vagy bejelentve, akkor az csak a munkáltató felelőssége. Csak azért írok, hogy pontosítsak, ne legyünk tévhitben: Ha tudatában vagy a minimálbérre való bejelentésnek, és ennél több pénzt kapsz, TE IS tb-t és adót csalsz, és bizony felelősségre fognak vonni. Ezért nem jellemző az öt éve dolgozó, de a főnöke ki akarja rúgni és az öt év alatt minimálbérre volt bejelentve embereknél a fenyegetés, illetve a feljelentés, mert őt ugyanúgy megbüntetik, mint a munkaadót!
Bíróság előtt nehéz lenne bebizonyítani, hogy nem voltál tudatában a minimálbérnek, max ha egy-két hónapos dolgozó vagy.
Off vége
SF
Elküldve: 2005. 08. 18. 09:04
Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 17:54
Nem azt mondom, hogy az autós ártatlan, meg ugye szabálysértést követ el (tehát a KRESZ szerint hibás), de ha egyszer van 2 fél, mindkettő hibázik, de csak az egyik halhat bele, ALAP lenne, hogy 5x körbenézzen. Ezzel félre értés ne legyen, nem az autóst védem! Meg is kapja érte a jól megérdemelt büntetését. De a hullává/nyomorékká tett embert szerinted ez vigasztalja? Ma hajnalban 5:30-kor a tök sötétben, szakadó esőben találkoztam az úton egy kivilágítatlan biciklistával. Akkor vettem észre, amikor már elment mellettem. Szerinted ha ott mondjuk elütöm, akkor kevésbé hal meg mert én nem hibáztam? Nem elemi érdeke, hogy szereljen a kerékpárra egy lámpát/prizmát/bármit?
A kivilágitatlan biciklis más tészta szerintem, és nagyon is idegesít, néha lehúzom az ablakot és ráförmedej hogy huzzon a p***ba a kivilágitatlan biciklijével.
Ja és ha elütöd tuti te vagy a hibás hiába nem volt kivilágitva!
Általában (!) az autósok a hibások, persze van olyan hogy a gyalogos átmegy, elütik és mégsem az autós a hibás.
Ez amúgy teljesen szituációfüggő, látni kell hogy mennyivel ment, hol, volt-e gyalogosátkelő, meg ilyesmik.
Én azt mondom, hogy az autósnak kell vigyáznia a gyalogosra és nem forditva. Mégpedig mert a gyalogos van veszélyeztetve jobban, ez olyan minthogy a gyerekedet sem engeded el egyedül ha mondjuk 4 éves, vagy hagyod a lakásban fél napig, mert veszélyeztetve van. Nem a gyereked vigyáz rád, hanem forditva. Lehet nem voltam érthető
Elküldve: 2005. 08. 18. 09:04
Idézet: Degeczi - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 16:51
pontosan!
Elküldve: 2005. 08. 18. 09:07
Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 7:50
Vidéken útkereszteződés nem oldja fel a korlátozást...
Elküldve: 2005. 08. 18. 09:08
Idézet: Omega - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 20:58

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Felborult egy személygépkocsi az M7-esen
2005. augusztus 15.
A Renault az 53-as kilométernél elhagyta sávját, a vizes úton felborult, majd a szalagkorlátnak csapódott. Fiatal női vezetőjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba.
>Forrás: Lánglovagok<<
Repülőnapra mentünk szombaton akkor láttam az autópályán egy felborult kocsit az árokba, le van fotózva, ráadásul a 130km/h biztonságos vezetés tábla előtt 2 méterre, elég vicces volt (a tábla miatt)!
Beteszem ha kéritek.
Elküldve: 2005. 08. 18. 09:09
Idézet: Larson - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 9:04
Általában (!) az autósok a hibások, persze van olyan hogy a gyalogos átmegy, elütik és mégsem az autós a hibás.
Azért ennyire nem rémes a helyzet, főleg nem a kivilágítatlan kerékpárosoknál, itt ugyanis nem ítélik el automatikusan az autóst. Inkább általában az autósok haladnak nem megfelelően az útviszonyoknak.
Elküldve: 2005. 08. 18. 09:09
Idézet: Larson - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 10:04
Ez amúgy teljesen szituációfüggő, látni kell hogy mennyivel ment, hol, volt-e gyalogosátkelő, meg ilyesmik.
Én azt mondom, hogy az autósnak kell vigyáznia a gyalogosra és nem forditva. Mégpedig mert a gyalogos van veszélyeztetve jobban, ez olyan minthogy a gyerekedet sem engeded el egyedül ha mondjuk 4 éves, vagy hagyod a lakásban fél napig, mert veszélyeztetve van. Nem a gyereked vigyáz rád, hanem forditva. Lehet nem voltam érthető
Fogjuk már fel, a gyalogosok nem degenerált gyógypedesek, hanem ugyan olyan felnőtt emberek mint te vagy én. Ez kb olyan mint amikor átmegy az idióta autós a piros jelzés ellenére a vasúti átkelőn és csodálkozik, ha eltolja a vonat. Hülyeség ellen nincs orvosság. Én pl megteszem amit tudok (gondolom más is), hogy ne üssük el a gyalogost, de az autós is lehet fáradt, figyelmetlen stb.
Elküldve: 2005. 08. 18. 09:10
Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 9:09
állat stb..
Elküldve: 2005. 08. 18. 09:11
Idézet: mocsi - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 10:09
Persze ez szép megfogalmazás, bármit rá lehet sütni.
Elküldve: 2005. 08. 18. 09:14
Idézet: mocsi - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 10:10
Uh, egyszer még friss jogsim volt, persze bagóztam a kocsiban, és leesett a parázs a t*k*mhöz. Első reakció, hogy neki álltam ugrálni meg keresgélni, a kocsi meg közben haladt kb 50 métert mire észbekaptam, hogy én most vezetek tulajdonképpen
Elküldve: 2005. 08. 18. 09:15
Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 9:11
Pedig igaz, éjjel faluban, ahol még utcai világítás se nagyon van én pl nem merek a "pesti 60 az áltag" tempót se menni, hiába engedi meg a tábla sok helyen.
Elküldve: 2005. 08. 18. 09:18
Idézet: mocsi - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 10:15
Szakadt az eső, mentem kb 40-el de ha 22-vel megyek is ugyan úgy elütöm, mert SEMMI nem látszott belőle.

Súgó
A téma zárva.