Elküldve: 2005. 07. 26. 14:14
VW, az csak füstölhet ja, hülye németek, a f*szér nem akasztják fel magukat a VWnél ugye....
Amugy, nézegetem itt ezt a fék-nemfék dolgot. Többször megütöttem a szememet a "én igy állóra fékezem a kereket, én ugy állóra fékezem a kereket" dolog. Mindenki aludt a műszakin, amikor arról volt szó hogy nem az állóra fékezett kerék adja a legjobb fékhatást?
Amugy, ezt a lóerőbuzulást amig élek nem értem meg, de a másik ez a dizel-mánia, jómegy-osztnemfogyaszt dolog. Én elhiszem hogy minden cég űrkorszakbeli innovációkat tesz az autóiba, tudom a mazda hegyi levegőt fúj, a honda 2 köbcentiből 8000 lóerőt hoz ki, és a vw dizelek meg termelik az üzemanyagot, de azért félre lehetne olykor rakni ezt a ez-van-nekem-ez-a-király-és-semmi-más hozzáállást. Én elhiszem, hogy mindenkinek a maga kocsija, akármilye az atyaúristen, de ez mindig oda vezet, hogy az előnyöket telljes mellszélességgel harsogjuk, a hátrányokról meg mélyen kussolunk.
Emlegetett G60as Golf ugy egy oldallal előbb, mint mekkora fejlesztés volt: igen, valóban, marha jó dolog volt, nagyobb hatásfokkal mint a turbó, sőt a 16 szelepes DOHC limited változat 240 lovas volt, 1,8ból az nem rossz, ezt tekerték tovább akár 340 LE-ig is, de az lemaradt mellőle, hogy mennyivel került többe a G-lader egy turbónál, mennyivel karbantartásigényesebb, és ha baja lesz, akkor mennyivel nehezebb javittatni. Mert ugye sima mechankikus feltöltőnél ha megszakad a hajtószij, akkor megáll a feltöltő, és kész. A G-ladernél meg szétveri magát a spirál a házban, és annyi neki.