HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin vs Diesel III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin vs Diesel III. TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 27. 20:01

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 20:47

Na nem azért, de Balatonkeresztúrnál Balatonmáriafürdő van. Balatonszentgyörgyről pedig most hallok először, valószínűleg nem ott van. :) Főleg mert Budapestről mentünk Máriára. :D

Hat pedig ott van az a Balaton deli partjanak vegen, Keszthely elotti utolso, tanyanal nagyobb telepules, Balatonkeresztur es Keszthely kozott van. Itt kapcsoljak szet a vonatot is, Nagykanizsara megy x kocsi es Keszhelyre atpotyog par perc alatt a maradek 3-4 a szerelvenybol.

Balatonmariafurdohoz is Balatonkereszturon megy az ut -egyebkent pont errol az utrol irtam En is szerintem amire Ti is rafordultatok-, csak eddig egy fikabb emelkedon jartatok, mert nekem emelkedonek csak ez ugrott be Balatonszentgyorgynel, ami Balatonfoldvaron(?) van az joval rovidebb is es nem kanyarodik kozben. Mondjuk ott ugyis lakott teruleten van ugyhogy hova is sietnel 65-l, nem jo az 45-l? Amit En irtam odaig Ti mar nem mentek el az uton, egy korforgalom is van ott -mar-, szoval meg "neki futni" sem nagyon lehet, foldvarinak azert neki lehet esni nemi kezdosebesseggel, akkor meg mar nem nagy szam.

hobizoli

Szerkesztette: hobizoli 2005. 05. 27. 20:04 -kor

Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#862 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 20:04

Idézet: hobizoli - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 21:01

Hat pedig ott van az a Balaton deli partjanak vegen, Keszthely elotti utolso, tanyanal nagyobb telepules. Itt kapcsoljak szet a vonatot is, Nagykanizsara megy x kocsi es Keszhelyre atpotyog par perc alatt a maradek 3-4 a szerelvenybol.

Balatonmariafurdohoz is Balatonkereszturon megy az ut, de akkor Ti csak egy fikabb emelkedon jartatok eddig, mert nekem emelkedonek csak ez ugrott be Balatonszentgyorgynel, ami Balatonfoldvaron(?) van az joval rovidebb is es nem kanyarodik kozben. Mondjuk ott ugyis lakott teruleten van ugyhogy hova is sietnel 65-l, nem jo az 45-l? Amit En irtam odaig Ti mar nem mentek el az uton, egy korforgalom is van ott -mar-, szoval meg "neki futni" sem nagyon lehet, foldvarinak azert neki lehet esni nemi kezdosebesseggel, akkor meg mar nem nagy szam.

hobizoli

Akkor a fenyvesi. Egyékbént nekem is Fenyves ugrott be, csak nem mertem mondani, hátha nem az. :)

65? Akkor nem én vezettem. A 45-ösnél igen.

#863 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 20:07

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 21:04

Akkor a fenyvesi. Egyékbént nekem is Fenyves ugrott be, csak nem mertem mondani, hátha nem az. :)

65? Akkor nem én vezettem. A 45-ösnél igen.

Ja, lehet hogy fenyves, mind1 (elnezest az tt lakoktol). En csak azt tudom, hogy merre kell menni a celig, de hogy miken at azt...khm :D. Minden unokatesomhoz eltalalok, ha mar egyszer voltam naluk, de hogy ki mijen nevu utcaban lakik azt nemtom...neha meg a telepules nevet sem.

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU

#864 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 20:14

Idézet: hobizoli - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 21:07

Ja, lehet hogy fenyves, mind1 (elnezest az tt lakoktol). En csak azt tudom, hogy merre kell menni a celig, de hogy miken at azt...khm :D. Minden unokatesomhoz eltalalok, ha mar egyszer voltam naluk, de hogy ki mijen nevu utcaban lakik azt nemtom...neha meg a telepules nevet sem.

hobizoli

Jaj, most látom, hogy Földvárt írtál. Felőlem Földvár is lehet, passzolok. :D

Egyékbént én is csak Máriát és Keresztúrt ismerem, mert oda járok emberemlékezet óta.

#865 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 20:26

Idézet: hobizoli - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 20:32

Raadasul mindezt a Matraban...csak, hogy fokozzuk az elvezeteket. :D

hobizoli

És persze 5.ben dombnak felfelé elindulva 0-ról :Đ (kuplungcsúsztatás nélkül ofkoz)

#866 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 20:27

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 21:26

És persze 5.ben dombnak felfelé elindulva 0-ról :Đ (kuplungcsúsztatás nélkül ofkoz)

Nem-nem, a mar hatra gurulo autoval :D

hobizoli
Powered by:

#867 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 22:41

Idézet

Nem-nem, a mar hatra gurulo autoval

Félig meddig lapos gumival.. :D
Ja és persze erős szembeszél :D
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#868 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 08:18

Ma reggel láttam a tesco parkolóban egy osztrák új polot. TDI.
A vén fószer inditgatta, de csak tekert és tekert és tekert... meg kattogott hozzá jó nagyokat.
Ami még érdekesebb volt, hogy az alatt a negyed óra alatt, amig ott tébláboltam, végig ezt csinálta, és nem merült le az akksija baszki :D
A szivar nagyon kétségbe lehetett esve, hogy hogy jut haza, mert kitartóan hitte végig, hogy majd a 44.-re beindul az autó... szívás.

#869 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 08:22

Kifogyott a gázolaj? Vagy benzint tankolt. :D

Szerkesztette: Kory 2005. 05. 28. 08:22 -kor

#870 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 08:30

Télen a nyugatinál láttam egy hasonlót, csak Passattal. Ott is azon csodálkoztam, h 10 perc után is simán pörgette az akksi. Gondolkodtam is rajta, h megkérdem, h milyen akksi van benne, mert nekem is olyan kell. De asszem nem értékelt volna eléggé. :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#871 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 08:53

"2005. március 3.

Vita Genfben: dízelmotor kontra hibridautó

A Genfi Autószalonon egymással homlokegyenest ellentmondó vélemények hangzottak el autóipari vezetők körében, hogy vajon a csendes járású akkumulátorral támogatott (hibrid) benzinüzemű járművek képesek lesznek-e kiszorítani a dízeleket a piacról.

A Mercedes vezére Eckhard Cordes például meg van győződve arról, hogy a dízel járművek kora még csak most veszi kezdetét. A Mercedes az autógyárak között elsőként kínált dízel motoros személygépkocsit és ebben már 70 éves múltra tekinthet vissza. "A trend a tiszta, gazdaságos és sportos dízel motorok felé mutat" - jelentette ki. "Az elmúlt hónapokban az Európában üzembe helyezett dízel járművek száma először a történelemben meghaladta a benzin üzeműekét."

A Toyotánál némileg másképp látják

A Toyota Motor Corp. ügyvezető alelnöke Yoshio Ishizaka némileg másképp látja a helyzetet. "A hibrid technológia szerintünk nem egy átmenetet képvisel, hanem a jövő technológiáját" - jelentette ki a Reuters hírügynökségnek adott interjúban. Véleménye szerint idővel a technológia globális szabvánnyá válik és még sportkocsikban is megtalálható lesz. A Toyota hibridmeghajtású autója, a Prius egyébként óriási piaci sikernek örvend és még kultusz rangra is szert tett az amerikai médiasztárok kedvelt típusaként. Az autóhoz már csak várólistán lehet hozzájutni.

A hibridjárművek akkumulátorral és villanymotorral egészítik ki a benzinmotort és villanyhajtással futnak alacsony igénybevétel esetén, míg benzinmotoros hajtással gyorsításkor, valamint egyéb más viszonylag megerőltető közlekedési helyzetekben. Ezzel azonban hatékonyság terén csak egy szintre emelkednek a modern dízel járművekkel. A dízel népszerűsége azonban nem kerüli el a Toyota figyelmét sem. Jelenleg Európában eladott autóinak 36 százaléka dízel üzemű. Az arányt a jövőben növelni szeretné. Ebből a célból csatába küldi a Lengyelországban készülő új, 2,2 literes dízelmotorját is.

A dízelmodellek kínálatának szaporításával kívánja növelni európai eladásait a Honda, valamint a dél-koreai Hyundai is. A Honda Civic dízelváltozata 2006 elején jelenik meg a piacon, a CR-V és FR-V terepjárók dízel verziói pedig már az idén. A várakozások szerint az eladott új Civic modellek egyharmada lesz gázolajos. Még a Jaguar is a dízelhullámot kívánja meglovagolni Európában értékesítései felfuttatására. A tulajdonos, a Ford emellett tervezi hibrid Jaguar és Land Rover modellek bemutatását is ötéves időtávon belül.

A GM nem hisz a dízelekben és a hibridekben

A General Motors európai elnöke viszont homlokegyenest ellentétes nézetet vall. Véleménye szerint az egyre szigorodó környezetvédelmi előírások miatt mind drágábban lehet majd csak megfelelő dízelmotorokat előállítani, vagyis a jövő mégis csak a benzinmotoroké. Ugyanez a helyzet szerinte a hibrid technológiával is, ami szintén meglehetősen drága, mivel gyakorlatilag két hajtásláncot épít be egyetlen járműbe. A GM ennek ellenére is együttműködésre lépett tavaly a DaimlerChrysler konszernnel hibrid technológia fejlesztése céljából. A hidrogén üzemű üzemanyag cellás autók viszont minden szakértő egybehangzó véleménye szerint egyelőre csak egy szép álom.

www.mti.hu "

#872 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 08:59

Kicsit régi cikk, de gondoltam olvassatok :)

"2005. február 16.

Megszűnőben a dízelmotorok takarékossága

A francia példa nyomán a német autógyárak is egyre inkább rákényszerülnek arra, hogy dízelmotoros modelljeiket koromszűrővel hozzák forgalomba. Hogy eddig berzenkedtek e szükségesnek és ésszerűnek tűnő műszaki tartozék bevezetése ellen, az alkalmasint azzal magyarázható, hogy a hivatalosan "részecskeszűrőnek" nevezett alkatrész növeli a dízelmotor fogyasztását, ráadásul még drága is.

Már az Euro-3-as szabvány előírásainak megfelelő motorok is csak úgy tudták teljesíteni a nitrogénoxid kibocsátására megszabott normát, hogy a konstruktőrök megemelték a visszavezetett kipufogógáz mennyiségét (AGR), valamint későbbre tolták el a befecskendezés kezdéspontját a motor részleges terhelési tartományában. Az idén általánossá váló részecskeszűrők beépítése az Euro-4-es szabványnak megfelelő motorokba tovább növeli a dízelek fogyasztását - mint minden olyan lépés, amelynek célja az, hogy mennél tisztább gázokat pöfögjön ki egy dízelmotor.

Ennek során a legtöbb feladat a befecskendezés körül adódik. Ez késztette a Volkswagen konstruktőreit arra, hogy - a Siemens mérnökeivel összefogva - kifejlesszék az úgynevezett piezo szivattyúfúvókát (PPD), amelyet a Chemnitz melletti Stollbergben létrehozott vadonatúj gyárban készítenek sorozatban. Innen szállítják a PPD-egységeket a VW gyáraiba, hogy ott elsőként a Passat TDI típusokba szereljék be őket. (Ez az új verzió tavasszal kerül a német VW-szalonokba.)

Az új TDI motor alapesetben 140 lóerős, illetve ennél nagyobb teljesítményű változatban kerül majd a Passatok motorterébe. A továbbfejlesztés egyik eleme, hogy a befecskendezés nyomásértéke 2050 barról 2200 barra emelkedett, amit a PPD alkalmazása tesz lehetővé. A nyomást tovább is lehetne fokozni, ám a VW mérnökei ezt nem tartják járható útnak, mivel a nyomás növekedésével emelkedne a befecskendezés által fölvett teljesítmény (amelyet szintén a motornak kell leadnia, ezáltal viszont tovább nőne a fogyasztás).

A konstruktőrök némileg zúgolódva dolgoztak a részecskeszűrőhöz kapcsolódó feladatok megoldásán. "A dízelmotorok fejlesztői közül senki sem rajong a koromszűrőért - árulta el a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak a VW mérnökcsoport vezetője, Hartmut Stehr. "A szűrő tisztán politikai kérdés, amelyhez annyi csodavárás kapcsolódik, a vásárlók olyan makacsul ragaszkodnak hozzá, hogy az ipar kénytelen meghajolni a nyomás előtt. Csak remélhetjük, hogy a gázolaj homogén elégetésére való áttérés nyomán a szűrő fölöslegessé válik." Addig azonban jönnek az újabb és újabb "ketyerék", hogy tisztábbá varázsolják a dízelmotorok kipufogógázait, emelve az eddig takarékosnak számító erőforrások fogyasztását. Tekintettel a hazai üzemanyagárak alakulására (hovatovább már nincs különbség a 95-ös oktánszámú benzin és a gázolaj ára között), ez a trend megtörheti a dízelek Magyarországon is tapasztalható térhódítását.

www.mti.hu"

Szerkesztette: Kory 2005. 05. 28. 09:00 -kor

#873 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 10:18

Kép
6gen VTI ;)

#874 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 10:19

Locutus: nyiss inkább egy Honda-topicot! :D

#875 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 10:36

Inkább a 86-os Audi. :D
Bár nekem tetszik a honda műszerfala is... de igazán válaszolhatna végre valaki, hogy ez miért különb, mint a Poloé... Persze azon kívül, hogy egyeseknem nem szimpi a márka.

Locutus ne godnold véletlenül sem hogy fikázni akarom a géped....
Csak ezen is éppen annyi kifogásolni valót lehet találni, mint a végletekig unalmas, szürke, sötét Polon. :)

Egyébként jó helyen áll a fordulatszámmérő és a sebesség. :)
Úton történt vagy megemelve ? :D
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét

#876 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 10:39

Idézet: GI - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 11:36

Inkább a 86-os Audi. :D
Bár nekem tetszik a honda műszerfala is... de igazán válaszolhatna végre valaki, hogy ez miért különb, mint a Poloé... Persze azon kívül, hogy egyeseknem nem szimpi a márka.

Locutus ne godnold véletlenül sem hogy fikázni akarom a géped....
Csak ezen is éppen annyi kifogásolni valót lehet találni, mint a végletekig unalmas, szürke, sötét Polon. :)

Egyébként jó helyen áll a fordulatszámmérő és a sebesség. :)
Úton történt vagy megemelve ? :D

Azért izé... ne keverd a mostani új autókat a tíz év körüliekkel!

#877 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 10:42

Milyen 10 éves????

Nekem semmi bajom nincsen a civic és a polo belsejével sem....
Mindezekmellett megjegyeztem, hogy egy 20 éves audi belseje szebb, elegánsabb és igényesebb.... :D
Ebböl ne vonj le konkluziót.
Nem összehasonlítottam, csak megjegyeztem. :D

#878 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 10:52

Idézet: GI - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 11:42

Milyen 10 éves????

Nekem semmi bajom nincsen a civic és a polo belsejével sem....
Mindezekmellett megjegyeztem, hogy egy 20 éves audi belseje szebb, elegánsabb és igényesebb.... :D
Ebböl ne vonj le konkluziót.
Nem összehasonlítottam, csak megjegyeztem. :D

Miért, szerinted a 6gen Civic hány éves? Közelebb van a 10-hez, mint a 0-hoz, az biztos. Azt hasonlítod egy Polohoz (feltételezésem szerint újhoz).

#879 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 11:03

Én csak arra próbálok magyarázatot találni, hogy ha valakinek pl a 6. gen Civic megfelel belsőre, akkor egy vadi új Polo miért nem.

Elöbb volt az RTL-en pár alfa... olyan FEKETE belsővel, mint az atom.. éjjellátó közelező...

na mindegy.

#880 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 11:05

Idézet: GI - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 12:03

Én csak arra próbálok magyarázatot találni, hogy ha valakinek pl a 6. gen Civic megfelel belsőre, akkor egy vadi új Polo miért nem.

Elöbb volt az RTL-en pár alfa... olyan FEKETE belsővel, mint az atom.. éjjellátó közelező...

na mindegy.

Locutus sosem mondta, hogy neki nem tetszik a Polo...

Nem vagy képben. :)

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.