HWSW Informatikai Kerekasztal: Megbízható az MS operációs rendszer? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megbízható az MS operációs rendszer? Hogy érzed?

Szavazás: Szerinted mennyire megbízható a hivatalosan legfrisebb MS operációs rendszere az aktuális időpont aktuális frissítéseivel frissítve? (172 felhasználó adott le szavazatot)

Szerinted mennyire megbízható a hivatalosan legfrisebb MS operációs rendszere az aktuális időpont aktuális frissítéseivel frissítve?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#1 Felhasználó inaktív   droland 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 08. 11:58

Persze ha lehet tessék indokolni, de kérem ne legyen egymás szidása, csak érdekesség képpen indítottam... próbáltam minnél jobban variálni a lehetőségeket, remélem nem hagytam ki semmit...

Szerintem a második.

droland

Szerkesztette: droland 2005. 05. 08. 12:03 -kor

Laptop / C2D 5550 / 2Gb / 160Gb / X3100 / Intel 965 / XP SP3

#2 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 12:10

hát nem tudom hogy pld servert megbízható lenne windows alatt üzemeltetni. részemröl a második opció.

#3 Felhasználó inaktív   droland 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 12:23

Idézet: lehella - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 13:10

hát nem tudom hogy pld servert megbízható lenne windows alatt üzemeltetni. részemröl a második opció.

Ha belegondolsz a világon rengeteg server üzemel windowsként (és persze nem windowsként is) és nem nagyon hallani megállt az élet texasban a windows server megállása miatt, főképp hardveres routeret szoktak elhallni és amiatt állnak meg dolgok. Persze semmi nem jelent semmit, csak én így halottam, biztos vannak dolgok innen is, onnan is, amikről nem tudni, vagy nem hallottam.

#4 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 12:24

Reszemrol is a masodik. Viszont en is akartam egy szavazast joideje. Ciki lenne meg egyet inditani? Engem az erdekelne, hogy hogy allunk a virusokkal/spyware-rel. Hanyan lehetnek itt olyanok, akik nem tudjak, hogyan kell vedeni a rendszeruket? Csak meg nem tudom, mik legyenek a valasztasi lehetosegek.

Szerkesztette: ion 2005. 05. 08. 12:25 -kor

#5 Felhasználó inaktív   droland 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 12:50

Idézet: ion - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 13:24

Reszemrol is a masodik. Viszont en is akartam egy szavazast joideje. Ciki lenne meg egyet inditani? Engem az erdekelne, hogy hogy allunk a virusokkal/spyware-rel. Hanyan lehetnek itt olyanok, akik nem tudjak, hogyan kell vedeni a rendszeruket? Csak meg nem tudom, mik legyenek a valasztasi lehetosegek.

Mit szólnál egy ilyenhez (ahol nincs Windows ott Windows rendszerről van szó)?

1/ Nem férkőzött be még egy komoly virus/féreg a rendszerembe fizetős programokat használok rá
2/ Nem férkőzött be még egy komoly virus/féreg a rendszerembe ingyenes programokat használok rá
3/ Már férkőzött be egy két komoly virus/féreg a rendszerembe fizetős programokat használok rá
4/ Már férkőzött be egy két komoly virus/féreg a rendszerembe ingyenes programokat használok rá
5/ Állandóan újra kell telepítenem kb. havonta a rendszeremet fizetős programokat használok rá
6/ Állandóan újra kell telepítenem kb. havonta a rendszeremet ingyenes programokat használok rá
7/ Nem használok vírusvédelmi eszközöket, Windowsom van, de alig vannak vírusok/férgek a rendszerembe
8/ Nem használok vírusvédelmi eszközöket, Windowsom van, tele vagyok mindíg vírusok/férgekkel
9/ Nem használok vírusvédelmi eszközöket, nem Windowsom van, szinte nincsenek vírusok/férgek a
rendszerembe
10/ Nem használok vírusvédelmi eszközöket, nem Windowsom van, de előfordulnak vírusok/férgek a
rendszerembe
11/ Használok vírusvédelmi eszközöket fizetőst, nem Windowsom van
12/ Használok vírusvédelmi eszközöket ingyenest, nem Windowsom van

Szerkesztette: droland 2005. 05. 08. 12:50 -kor

#6 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 13:31

Nagyon korultekinto vagy :) Koszonom, en is valami ilyesmire gondoltam, de az ingyenes/fizetos programok temakoret es a nem Windows-zal kapcsolatos dolgokat is kihagynam belole. Nem tudom, miert pont igy gondoltad, de tenyleg koszonom.
Szoval akkor ugy pontositanam, hogy a Windows-os problemakkal kapcsolatos szavazast szeretnek (nem is csupan virusokkal/kemprogramokkal kapcsolatban).

De ez mar nagyon offtopic, elnezest kerek, megcsinalom valahogy a szavazast.

#7 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 13:33

Yes! Én vagyok az első aki szerint nem megbízható... szerintem én is vagyok az első, aki tanult elméleti szinten operációsrendszer-tervezést :)
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#8 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 08. 13:36

Idézet: lehella - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 12:10

Éppen ezért írtam, hogy megfelelő kezek alatt megbízhatónak tartom, kollégák nem kevés vindózos vasat üzemeltetnek. Elmúlt 10 évben egy szem nagy ménkűre emlékeznek, mikor NT4-re volt valami pöcs, amit távolról felraktak, de reboot utám kirúgta maga alól a hálózatot, és lehetett konzolról hegeszteni...
Make love not Wor.

#9 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 13:36

Idézet: orbano - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 14:33

Yes! Én vagyok az első aki szerint nem megbízható... szerintem én is vagyok az első, aki tanult elméleti szinten operációsrendszer-tervezést :)

De fogalmazasbol valoszinuleg nem te voltal az elso ;)

#10 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 13:50

Idézet: ion - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 14:36

ON:

Részemről 2. opció

#11 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 13:53

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 13:36

Éppen ezért írtam, hogy megfelelő kezek alatt megbízhatónak tartom, kollégák nem kevés vindózos vasat üzemeltetnek.

Teljesen igaz, ahogy az is hogy nem megfelelő kezekben a linux is szar. Láttam már idióták által üzemeltetett debian-t meg hasonlókat.  :D
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#12 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 14:24

Idézet: ion - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 14:36

De legalább szövegértés órán ottvoltam...  :D
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#13 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 17:05

Gondolom ez a "megbizhatosag" az internetes biztonsagra vonatkozik leginkabb. De barhogyis ertjuk sztem 2. pont. :cool:
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#14 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 17:26

Én meg arról akarok témát nyitni, mi lesz az MS után ? Mondjuk ha csődbe megy, pl azért mert lesz egy gazdasági világválság, felrobbantják a terroristák, belecsapódik egy meteor.
Mi történne a windowssal, fojtatná a fejlesztését egy másik cég, vagy végképp eltűnne, és akkor mit használnánk helyette ?
A linux még nem éppen felhasználóbarát, és ami a tendenciákat illeti soha nem is lesz igazán az. Illetve a rendszer felépítéséből adódóan soha nem is lehet azzá tenni(legalábbis szerintem).
Vajon mindenki más rendszert használna(agyonütve a kompatibilistást) ? Vagy megint lenne egy kváziszabvány rendszer ?

Csak azt nem tudom hogy ez az Agora-ba vagy a Másvilágba illik, esetleg ide ?

Szerkesztette: attilav 2005. 05. 08. 17:29 -kor

Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#15 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 17:29

nekem 8 radiogomb van es kilenc valaszthato szoveg oldalt...
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#16 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 19:06

Részemről a 3. opció.
Van - volt sok olyan vasam, amin a Win épp aktuális változata jól futott, de annyi megbocsáthatatlan tervezési/programozási hiba van a Winben, hogy megbízhatónak nem nevezném.
Természetesen most is ez van a gépemen (1 db Me, 2 db XP SP2, 2 db 2003 SP1 és egy Longhorn 5048), plusz még a céges gépen és notebook-on is.
Épp elég alkalommal szállt már el az oprenccerem normális leállítás utáni bootnál, WHQL driver telepítés után, CD/DVD lemez olvasóba behelyezése után, hogy fenntartással kezeljem a Windows megbízhatóságát. Tény és való, hogy a fejlődés szemmel látható volt a 3.1, 95, 98, NT, Me, 2000, XP, 2003 vonalon (Longhornt hagyjuk, majd ha lesz végleges verzió, akkor érdemes megnézni) megbízhatóságot tekintve is, de még mindig nem az igazi.
Ha egyszer belőtte az ember az adott hardverrel és a telepített szoftverekkel, akkor tényleg elmegy hónapokig is, de az állandó kísérletezgetést (SW-k, driverek install/uninstallja, registryben a szemét szaporodása) egyre szaporodó nyavalyákkal hálálja meg.
És hízik, mint egy disznó - az XP windows mappája két évvel a telepítés után 4.8 gigás (sp1, sp2 béta, sp2, Office 2K, Office 2K3, Visual Studio 6, 7, 2005 beta 1 telepítve, Office 2K és VS 6 és 7 törölve) .
 aláírás
Spoiler

#17 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 07:55

Gratulálok a topicnyitónak! Szépen összeszedett választási lehetőségeket sorolt fel. Szerintem mindenki megtalálja közötte a kedvére valót. Én is a másodikra szavaztam. Szakértő kezek alatt egész jól működik, de néha akkor is felléphetnek X-aktás jelenségek  :think: 
De amatőr (internet)használat után rendbetenni a gépet az egy halál. Gyakran gyorsabb lenne újratelepíteni az egészet.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#18 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 10:02

Én igazából a Kernellel vagyok elégedetlen. Van már HT, meg dual core, meg apám f***a, de a folyamatkezelés még mindig ratyi...

Az internetes biztonság terén meg nyilván megbízható, scak érteni kell hozzá. Világ életemben vindozt használtam, de se egy trójai, se egy kutyafüle nem volt a gépemen, pedig XP alatt csak a beépített tűzfalat használom, w98 alatt pedig semmit sem használtam.
--HunFrost vízhűtés--

#19 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 10:59

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 9:55

De amatőr (internet)használat után rendbetenni a gépet az egy halál. Gyakran gyorsabb lenne újratelepíteni az egészet.

Ez így van  :up:
Amúgy én a másodi lehetőségre szavaztam. Bármilyen oprendszer biztonságos lehet a megfelelő kezekben, de amikor ember - ember ellen versenyzik (vírus/trójai(...) írója ember, aki védelmet állít az is ember) akkor megtörténik, hogy beszámíthatatlanok a dolgok. ;)

#20 Felhasználó inaktív   razoli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 09. 11:41

Az utolsó elöttire szavaztam. Úgy gondolom, hogy megfelelő kezekben biztonságosan lehet vele dolgozni, amikor az ember odafigyel, hogy mit telepít, nem használja rendszergazdaként a gépét (és a "tuti lövöldözős játék, töltsd le és telepítsd!" felszólításokat figyelmen kívül hagyja)  :) Amiért kicsit bizalmatlan lehetnék az a zárt forráskód - azaz nem tudom pontosan, hogy adott program még mit csinál sutyiban (jó ez már az én paranoiám)  ;)
Debian Sid 2.6.9-razoli
én is szeretnék hatalmas aláírást ahova leírhatnám a gépem, de sajnos az lspci kimenete nem fér be...

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó