HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1351 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 11. 11:36

Idézet: chungee - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 17:29

Még egy ucsó 2 kérdés: melyik a legújabb Hiren's :omg:?  És ennek köze van a próblémám megoldásához? :confused:

8.2 talán...

Csak annyi, hogy ne túl régi verzió legyen, tehát a 'beleintegrált' Active Partition Recovery verziója 3.0 legyen, és ne 2.x....

7.x-es már tuti jó. :)

Még 1 dolog: nem is feltétlenül kell neked a Hiren's: elég, ha megveszed (a Te dolgod, hogy hogyan) a neten a full-os APR 3.0-t, kimásolod egy bútolható floppy-ra, és már mehet is az ügylet... :D

Szerkesztette: Zolcsi Baba 2006. 06. 11. 11:40 -kor

#1352 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 14:49

Üdv! Annyi lenne a problémám, hogy van egy 45GB-os IBM vinyóm. Olyan 4-5 éve lehet. Mostanában rájött, hogy elkezd töltés közben kerregni. Hibák keletkeznek rajta, és amíg ezeket tölti (elég nehezen) folyamatosan ketyereg. Egyszer már volt ilyen, akkor asszem egyik bekapcsolásnál a Windows autómatikusan javította. De most ez a D\: wincsi és a C\:-n meg nincs hiba. (Azon csak zenék, meg filmek vannak) És a windows mindíg csak azon ellenőrzi a konzisztenciát...  :think:
Szoft...bazis-ról töltöttem le pár HDD javító programot, de azok csak megkeresik és megmutatják, hogy baj van. Oszt szevasz. Hmm... ezt nélkülük is tudtam.

Tudja valaki, hogy mivel vs. mit csináljak, hogy meggyógyúljon?

THX!
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#1353 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 15:46

Idézet: XC-biker - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 17:32

1. látatlanban: megtapadt a fej

2. nem tudok ilyen programot.

köszi :)
+

#1354 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 16:04

Idézet: Cancer - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 13:49

Üdv! Annyi lenne a problémám, hogy van egy 45GB-os IBM vinyóm. Olyan 4-5 éve lehet. Mostanában rájött, hogy elkezd töltés közben kerregni. Hibák keletkeznek rajta, és amíg ezeket tölti (elég nehezen) folyamatosan ketyereg. Egyszer már volt ilyen, akkor asszem egyik bekapcsolásnál a Windows autómatikusan javította. De most ez a D\: wincsi és a C\:-n meg nincs hiba. (Azon csak zenék, meg filmek vannak) És a windows mindíg csak azon ellenőrzi a konzisztenciát...  :think:
Szoft...bazis-ról töltöttem le pár HDD javító programot, de azok csak megkeresik és megmutatják, hogy baj van. Oszt szevasz. Hmm... ezt nélkülük is tudtam.

Tudja valaki, hogy mivel vs. mit csináljak, hogy meggyógyúljon?

THX!

Nem érdemes egy ilyen koru és értékű vinyót gyógyítgatni, mert úgy jársz mint az egyik ismerősöm. - beadta neki az unalmast és az adatai odavesztek. (az is egy 40-es IBM volt)
Többségében ezeknél a fej megy tönkre egy idő után.

Szerintem inkább vegyél egy újat.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1355 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 16:29

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 11:36

8.2 talán...

Csak annyi, hogy ne túl régi verzió legyen, tehát a 'beleintegrált' Active Partition Recovery verziója 3.0 legyen, és ne 2.x....

7.x-es már tuti jó. :)

Még 1 dolog: nem is feltétlenül kell neked a Hiren's: elég, ha megveszed (a Te dolgod, hogy hogyan) a neten a full-os APR 3.0-t, kimásolod egy bútolható floppy-ra, és már mehet is az ügylet... :D

RAW-nak látja a 250GB Samung-omat az XP és majd azzal a progival vissza tudom-e állítani NTFS-re? Anélkül hogy kell kölcsön kérnem  még egy min. 160GB-os vinyót hogy oda mencsem az adatokat?
Fákjúál!!

#1356 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 17:30

Idézet: XC-biker - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 17:04

Nem érdemes egy ilyen koru és értékű vinyót gyógyítgatni, mert úgy jársz mint az egyik ismerősöm. - beadta neki az unalmast és az adatai odavesztek. (az is egy 40-es IBM volt)
Többségében ezeknél a fej megy tönkre egy idő után.

Szerintem inkább vegyél egy újat.

Az lenne a legjobb, csak PATA-t már nem akarok venni, a SATA-t meg nem támogatja az alaplap. Ergo új gép vásárlása lenne a megoldás, az pedig még várat magára...

#1357 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 10:53

Idézet: chungee - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 16:29

RAW-nak látja a 250GB Samung-omat az XP és majd azzal a progival vissza tudom-e állítani NTFS-re? Anélkül hogy kell kölcsön kérnem  még egy min. 160GB-os vinyót hogy oda mencsem az adatokat?

Vki PLS válasz erre!!!
Fákjúál!!

#1358 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 11:46

Idézet: chungee - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 11:53

Vki PLS válasz erre!!!

Persze, azért írtam, amit !  :omg:

Nem veszítesz semmit ha mégsem ismerné fel/állítaná vissza, mert a GetDataBack-el akkor is nekieshecc még...  :)

#1359 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 13:10

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 11:46

Persze, azért írtam, amit !  :omg:

Nem veszítesz semmit ha mégsem ismerné fel/állítaná vissza, mert a GetDataBack-el akkor is nekieshecc még...  :)

Ja, aha, szóval kétes. :(
Fákjúál!!

#1360 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 16:26

Idézet: chungee - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 14:10

Ja, aha, szóval kétes. :(

Őszintén nem értelek... :confused:  :(  :omg:

Letöltöd ingyen (de csak a reggelt verzsön ír, tehát azzal tudod csak helyreállítani), és megnézed, hogy felismeri-e.
Ha igen, megveszed, hamar-hamar helyreállítod másik vinyó nélkül, és örülsz... (a Hiren's-en full-os van...)
Ha nem, lépsz tovább a GetDataBack-re.

Mi ezzel a gond ???!  :think:  :omg:

#1361 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 13. 19:11

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 16:26

Őszintén nem értelek... :confused:  :(  :omg:

Letöltöd ingyen (de csak a reggelt verzsön ír, tehát azzal tudod csak helyreállítani), és megnézed, hogy felismeri-e.
Ha igen, megveszed, hamar-hamar helyreállítod másik vinyó nélkül, és örülsz... (a Hiren's-en full-os van...)
Ha nem, lépsz tovább a GetDataBack-re.

Mi ezzel a gond ???!  :think:  :omg:

Dial up az a gond!

Szerkesztette: chungee 2006. 06. 13. 19:12 -kor

Fákjúál!!

#1362 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 19:11

Idézet: Cancer - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 16:30

Az lenne a legjobb, csak PATA-t már nem akarok venni, a SATA-t meg nem támogatja az alaplap. Ergo új gép vásárlása lenne a megoldás, az pedig még várat magára...

Vagy párezer forintért veszel egy PCI SATA vezérlő kártyát.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1363 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 19:33

Idézet: chungee - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 20:11

Dial up az a gond!

Az ingyenes APR (+ természetesen a fizetős is) már majdnem 1 (azaz egy!) MB !!!
Nekem még dial-up-os koromban sem okozott gondot ennyit leszedni... :p
Arra sem vagy kiváncsi, hogy egyáltalán sikerülhet-e... ???! :eek:  :confused:  :think:

Feladtam.  :(  :(  :(

#1364 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 00:29

Normál krülmények közötti használatban lévő Maxtor MaXLine Plus II 250 GB SATA150 (ő az)HDD-m, amely rendszerlemezként szolgált gondolt egyet és meghalt. Ültem a gép előtt egyszer csak a Windows XP tálcáján a jobb alsó sarokban egy sárga háromszögben felkiáltójel jelent meg, de semmi felirat nem kapcsolódott hozzá. Aztán eltűnt és ismét megjelent. Aztán kb. 50 mp múlva restartolt a gép. Az induláskor betöltődött a chkdsk. A "vizsgálat" elején (kb. 20%-nál járt az egyik partíción) megfagyott a gép, majd néhány mp. után újraindult. De itt már nem töltődött be a windows, hanem az első "csík" "végigszaladása" után kékhalál: ntfs.sys-re hivatkozva. Többszöri újraindítás során is ez és ugyanez csökkentett módban. Nosza gondoltam behalt a rendszer és újratelepítem. A telepítésnél a CD-ről való boot-olást követően amikor a merevlemezt "ellenőrizte" meg is fagyott és újra is indult. El se juthattam a telepítés elejéig. Na fogtam a másik SATA-s vinyómat, gondoltam feltolom rá az XP-t. Ez sikerült is, de amikor elindult a windows és csatolni akarta a 250-es vinyót le is fagyott és magától újraindult. No persze chkdsk, melynek az elején újraindulás. Az egyetlen "orvosság" az volt amikor az áramtalanítást követően lehúztam a 250-est. Így elindult az XP, ha csatlakoztattam előzőleg a fenti vinyómat akkor viszont rendre fagyás. A vinyó természetszerűleg felpörög, de mihelyt olvasnia kellene kattan egyet és kampó. Mi történhetett vele? A rajta lévő 200 gigányi adataimnak búcsút inthetek? (amennyiben nincs ugye többtíz- illetve többszázezrem a Kürtéknek és a hasonlóan hasznos ám átlagember számára nem megfizethető munkáért)

Szerkesztette: pumper 2006. 06. 14. 00:57 -kor

#1365 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 04:41

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 19:33

Az ingyenes APR (+ természetesen a fizetős is) már majdnem 1 (azaz egy!) MB !!!
Nekem még dial-up-os koromban sem okozott gondot ennyit leszedni... :p
Arra sem vagy kiváncsi, hogy egyáltalán sikerülhet-e... ???! :eek:  :confused:  :think:

Feladtam.  :(  :(  :(

Ne add fel, mert holnapra tuti meg lesz a progi. :reklamacio:
Fákjúál!!

#1366 Felhasználó inaktív   sanyamusic 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 14. 07:04

Üdv!
Problémámat közzé tettem az SCSI topicban is, de hátha ide jobban illik és talán többen is olvassák. Beillesztem.

Tudom, hogy hasonló témában már rengetegen hozzászóltak, de...

Törölt adatokat szeretnék visszaállítani scsi winchesteren. (36GB Csita, Ntfs, WinXP Sp1)
Próbálkoztam a GetDataBack progival (amit régebben, ide-s hdd-n már sikerrel használtam), de most egyetlen törölt file-t sem talált. A Norton Undelete (ha jól emléxem ez a neve) sem segített.
További ötleteket várok.

Köszönettel: O. Sanyi 

Pár nappal később:

No.
A már említett két program után (A Getdataback-ból az NTFS-es verziót használtam) jött az R-Undelete. Ez sem lelt semmit. Próba gyanánt egy másik partícióról töröltem egy állományt. Sem az R-Undelete, sem a Getdataback nem lelte meg. Miért??? Nincsen semmi "varázs-program" a gépemen (ami pl. a törléseket "véglegessé" tenné). Net sincs rajta (nem is volt), hogy esetleg illetéktelen behatolásról lenne szó.

Help me!
Köszi!
Sanyi 

#1367 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 09:42

Idézet: XC-biker - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 20:11

Vagy párezer forintért veszel egy PCI SATA vezérlő kártyát.

THX! :respect: ez fel sem merült bennem. Van Sata II vezérlős is?

#1368 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 10:26

Idézet: Cancer - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 9:42

THX! :respect: ez fel sem merült bennem. Van Sata II vezérlős is?

Asszem van átalakítókábel, de mindenképp kell a SATA vezérlő.
Fákjúál!!

#1369 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 10:31

Idézet: pumper - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 1:29

Normál krülmények közötti használatban lévő Maxtor MaXLine Plus II 250 GB SATA150 (ő az)HDD-m, amely rendszerlemezként szolgált gondolt egyet és meghalt. Ültem a gép előtt egyszer csak a Windows XP tálcáján a jobb alsó sarokban egy sárga háromszögben felkiáltójel jelent meg, de semmi felirat nem kapcsolódott hozzá. Aztán eltűnt és ismét megjelent. Aztán kb. 50 mp múlva restartolt a gép. Az induláskor betöltődött a chkdsk. A "vizsgálat" elején (kb. 20%-nál járt az egyik partíción) megfagyott a gép, majd néhány mp. után újraindult. De itt már nem töltődött be a windows, hanem az első "csík" "végigszaladása" után kékhalál: ntfs.sys-re hivatkozva. Többszöri újraindítás során is ez és ugyanez csökkentett módban. Nosza gondoltam behalt a rendszer és újratelepítem. A telepítésnél a CD-ről való boot-olást követően amikor a merevlemezt "ellenőrizte" meg is fagyott és újra is indult. El se juthattam a telepítés elejéig. Na fogtam a másik SATA-s vinyómat, gondoltam feltolom rá az XP-t. Ez sikerült is, de amikor elindult a windows és csatolni akarta a 250-es vinyót le is fagyott és magától újraindult. No persze chkdsk, melynek az elején újraindulás. Az egyetlen "orvosság" az volt amikor az áramtalanítást követően lehúztam a 250-est. Így elindult az XP, ha csatlakoztattam előzőleg a fenti vinyómat akkor viszont rendre fagyás. A vinyó természetszerűleg felpörög, de mihelyt olvasnia kellene kattan egyet és kampó. Mi történhetett vele? A rajta lévő 200 gigányi adataimnak búcsút inthetek? (amennyiben nincs ugye többtíz- illetve többszázezrem a Kürtéknek és a hasonlóan hasznos ám átlagember számára nem megfizethető munkáért)

valakinek valami tippje???

#1370 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 10:42

Idézet: pumper - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 10:31

valakinek valami tippje???

Neked is Hiren's!!!
Fákjúál!!

Téma megosztása:

• (146 Oldal)