HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1361 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 13. 19:11

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 16:26

Őszintén nem értelek... :confused:  :(  :omg:

Letöltöd ingyen (de csak a reggelt verzsön ír, tehát azzal tudod csak helyreállítani), és megnézed, hogy felismeri-e.
Ha igen, megveszed, hamar-hamar helyreállítod másik vinyó nélkül, és örülsz... (a Hiren's-en full-os van...)
Ha nem, lépsz tovább a GetDataBack-re.

Mi ezzel a gond ???!  :think:  :omg:

Dial up az a gond!

Szerkesztette: chungee 2006. 06. 13. 19:12 -kor

Fákjúál!!

#1362 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 19:11

Idézet: Cancer - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 16:30

Az lenne a legjobb, csak PATA-t már nem akarok venni, a SATA-t meg nem támogatja az alaplap. Ergo új gép vásárlása lenne a megoldás, az pedig még várat magára...

Vagy párezer forintért veszel egy PCI SATA vezérlő kártyát.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1363 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 19:33

Idézet: chungee - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 20:11

Dial up az a gond!

Az ingyenes APR (+ természetesen a fizetős is) már majdnem 1 (azaz egy!) MB !!!
Nekem még dial-up-os koromban sem okozott gondot ennyit leszedni... :p
Arra sem vagy kiváncsi, hogy egyáltalán sikerülhet-e... ???! :eek:  :confused:  :think:

Feladtam.  :(  :(  :(

#1364 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 00:29

Normál krülmények közötti használatban lévő Maxtor MaXLine Plus II 250 GB SATA150 (ő az)HDD-m, amely rendszerlemezként szolgált gondolt egyet és meghalt. Ültem a gép előtt egyszer csak a Windows XP tálcáján a jobb alsó sarokban egy sárga háromszögben felkiáltójel jelent meg, de semmi felirat nem kapcsolódott hozzá. Aztán eltűnt és ismét megjelent. Aztán kb. 50 mp múlva restartolt a gép. Az induláskor betöltődött a chkdsk. A "vizsgálat" elején (kb. 20%-nál járt az egyik partíción) megfagyott a gép, majd néhány mp. után újraindult. De itt már nem töltődött be a windows, hanem az első "csík" "végigszaladása" után kékhalál: ntfs.sys-re hivatkozva. Többszöri újraindítás során is ez és ugyanez csökkentett módban. Nosza gondoltam behalt a rendszer és újratelepítem. A telepítésnél a CD-ről való boot-olást követően amikor a merevlemezt "ellenőrizte" meg is fagyott és újra is indult. El se juthattam a telepítés elejéig. Na fogtam a másik SATA-s vinyómat, gondoltam feltolom rá az XP-t. Ez sikerült is, de amikor elindult a windows és csatolni akarta a 250-es vinyót le is fagyott és magától újraindult. No persze chkdsk, melynek az elején újraindulás. Az egyetlen "orvosság" az volt amikor az áramtalanítást követően lehúztam a 250-est. Így elindult az XP, ha csatlakoztattam előzőleg a fenti vinyómat akkor viszont rendre fagyás. A vinyó természetszerűleg felpörög, de mihelyt olvasnia kellene kattan egyet és kampó. Mi történhetett vele? A rajta lévő 200 gigányi adataimnak búcsút inthetek? (amennyiben nincs ugye többtíz- illetve többszázezrem a Kürtéknek és a hasonlóan hasznos ám átlagember számára nem megfizethető munkáért)

Szerkesztette: pumper 2006. 06. 14. 00:57 -kor

#1365 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 04:41

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 19:33

Az ingyenes APR (+ természetesen a fizetős is) már majdnem 1 (azaz egy!) MB !!!
Nekem még dial-up-os koromban sem okozott gondot ennyit leszedni... :p
Arra sem vagy kiváncsi, hogy egyáltalán sikerülhet-e... ???! :eek:  :confused:  :think:

Feladtam.  :(  :(  :(

Ne add fel, mert holnapra tuti meg lesz a progi. :reklamacio:
Fákjúál!!

#1366 Felhasználó inaktív   sanyamusic 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 14. 07:04

Üdv!
Problémámat közzé tettem az SCSI topicban is, de hátha ide jobban illik és talán többen is olvassák. Beillesztem.

Tudom, hogy hasonló témában már rengetegen hozzászóltak, de...

Törölt adatokat szeretnék visszaállítani scsi winchesteren. (36GB Csita, Ntfs, WinXP Sp1)
Próbálkoztam a GetDataBack progival (amit régebben, ide-s hdd-n már sikerrel használtam), de most egyetlen törölt file-t sem talált. A Norton Undelete (ha jól emléxem ez a neve) sem segített.
További ötleteket várok.

Köszönettel: O. Sanyi 

Pár nappal később:

No.
A már említett két program után (A Getdataback-ból az NTFS-es verziót használtam) jött az R-Undelete. Ez sem lelt semmit. Próba gyanánt egy másik partícióról töröltem egy állományt. Sem az R-Undelete, sem a Getdataback nem lelte meg. Miért??? Nincsen semmi "varázs-program" a gépemen (ami pl. a törléseket "véglegessé" tenné). Net sincs rajta (nem is volt), hogy esetleg illetéktelen behatolásról lenne szó.

Help me!
Köszi!
Sanyi 

#1367 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 09:42

Idézet: XC-biker - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 20:11

Vagy párezer forintért veszel egy PCI SATA vezérlő kártyát.

THX! :respect: ez fel sem merült bennem. Van Sata II vezérlős is?
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#1368 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 10:26

Idézet: Cancer - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 9:42

THX! :respect: ez fel sem merült bennem. Van Sata II vezérlős is?

Asszem van átalakítókábel, de mindenképp kell a SATA vezérlő.
Fákjúál!!

#1369 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 10:31

Idézet: pumper - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 1:29

Normál krülmények közötti használatban lévő Maxtor MaXLine Plus II 250 GB SATA150 (ő az)HDD-m, amely rendszerlemezként szolgált gondolt egyet és meghalt. Ültem a gép előtt egyszer csak a Windows XP tálcáján a jobb alsó sarokban egy sárga háromszögben felkiáltójel jelent meg, de semmi felirat nem kapcsolódott hozzá. Aztán eltűnt és ismét megjelent. Aztán kb. 50 mp múlva restartolt a gép. Az induláskor betöltődött a chkdsk. A "vizsgálat" elején (kb. 20%-nál járt az egyik partíción) megfagyott a gép, majd néhány mp. után újraindult. De itt már nem töltődött be a windows, hanem az első "csík" "végigszaladása" után kékhalál: ntfs.sys-re hivatkozva. Többszöri újraindítás során is ez és ugyanez csökkentett módban. Nosza gondoltam behalt a rendszer és újratelepítem. A telepítésnél a CD-ről való boot-olást követően amikor a merevlemezt "ellenőrizte" meg is fagyott és újra is indult. El se juthattam a telepítés elejéig. Na fogtam a másik SATA-s vinyómat, gondoltam feltolom rá az XP-t. Ez sikerült is, de amikor elindult a windows és csatolni akarta a 250-es vinyót le is fagyott és magától újraindult. No persze chkdsk, melynek az elején újraindulás. Az egyetlen "orvosság" az volt amikor az áramtalanítást követően lehúztam a 250-est. Így elindult az XP, ha csatlakoztattam előzőleg a fenti vinyómat akkor viszont rendre fagyás. A vinyó természetszerűleg felpörög, de mihelyt olvasnia kellene kattan egyet és kampó. Mi történhetett vele? A rajta lévő 200 gigányi adataimnak búcsút inthetek? (amennyiben nincs ugye többtíz- illetve többszázezrem a Kürtéknek és a hasonlóan hasznos ám átlagember számára nem megfizethető munkáért)

valakinek valami tippje???

#1370 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 10:42

Idézet: pumper - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 10:31

valakinek valami tippje???

Neked is Hiren's!!!
Fákjúál!!

#1371 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 13:03

Idézet: chungee - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 11:26

Asszem van átalakítókábel, de mindenképp kell a SATA vezérlő.

Mármint SATA PCI kártya, bele átalakító, így vezérli a SATA II vinyókat. Ahm. THX!  :respect:
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#1372 Felhasználó inaktív   pluhi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 13:23

Hi All!

Adott egy Maxtor 80G-s Diamondmax. X év folyamatos használat után (egy kisebb rendszer partició és a nagyobb rész adattárolásra) egyszer csak olvashatatlanná vált rajta egy rakat file. Partition Magickel akartam átvariálni, és akkor derült ki, hogy gebasz van, mert kiirta, hogy nem végzi el a műveleteket, mivel hibát talált a vinyon. Ráeresztettem a gyári tesztprogit. Gyorsteszt nem tud lefutni, defektiv vinyo, azt mondta cseréljem ki :D . Hosszú teszt detto. Na mondom akkor low level format, vesziteni való nincsen. Lefutott. Utána a tesztek is, a vinyo teljesen jó azóta. Kérdés, hogy lehet e bizni benne?
Tudom, hogy a DiamondMax sorozat nem volt túl megbizható, ez a vinyo is kiszolgálta már, amit kellett. Én már gondolatban el is kapartam, erre most meg műkszik megint.

#1373 Felhasználó inaktív   hokitojas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 14:04

hi

nekem olyan gondom lenne h van egy 120GB samsung sata vinyóm és olyat csinál kb 1héten 1szer 1napig hogy kattog és meg fagy kb 3 másodpercre. ez mitől lehet??????

Lenne még egy gondom hogy van egy másik vinyom: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
belinkelve, és ami sor kivan jelölve az mi, meg az everest 56 foknak jelzi mikor van egy külsö höméröm is és avval 33fokos, az mitől van?
Cseréltessem ki (3 hónapos a vinyóm)????
Mit tegyek, mondojon vki valamit.

#1374 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 14:27

Idézet: hokitojas - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 15:04

hi

nekem olyan gondom lenne h van egy 120GB samsung sata vinyóm és olyat csinál kb 1héten 1szer 1napig hogy kattog és meg fagy kb 3 másodpercre. ez mitől lehet??????

Lenne még egy gondom hogy van egy másik vinyom: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
belinkelve, és ami sor kivan jelölve az mi, meg az everest 56 foknak jelzi mikor van egy külsö höméröm is és avval 33fokos, az mitől van?
Cseréltessem ki (3 hónapos a vinyóm)????
Mit tegyek, mondojon vki valamit.

1: tápegység

2: lehet nem ugyanott méred ahol az everest, rakj rá valami hűtést  /  a kép meg nem látszik...
+

#1375 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 14:30

Idézet: pluhi - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 14:23

...
Adott egy Maxtor 80G-s Diamondmax...

Ilyen nekem is volt, 3 maxtorral is (2db 120Gb és 160Gb) a két 120-as hálistennek azóra is műxik, a 160-as kb fél év után teljesen meghalt (kattogott összevissza, nem ismerte fel a gép, stb)
szerintem fontos adatot ne bízz rá, de hurcolni még tökéletes amíg meg nem hal :)
+

#1376 Felhasználó inaktív   hokitojas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 14:47

Idézet: Thoty - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 14:27

1: tápegység

2: lehet nem ugyanott méred ahol az everest, rakj rá valami hűtést  /  a kép meg nem látszik...

itt a kép: http://kepfeltoltes.hu/view/060614/ever_ww...ltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Szerkesztette: hokitojas 2006. 06. 14. 14:47 -kor

#1377 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 19:11

HELP!! Meg van a Hiren's BOTT 8-as.

Aki ismeri az előzményemet kérem segícsen.

Elindítottam az Active Partition Recovery 3-at. De nem tudtam semmit sem csinálni, csak bele kukantani a RAW-nak hitt particióba, kétségtelen minden úgy van ahogy volt. Sokat scanelt a progi, de nem találtam más funkciót. Mint, az hogy visszaállít vagy mentés, vagy másolás.

PLS HELP, mert nem akarom elbaszni a adataimat!!

Ezerhálám!!!

Szerkesztette: chungee 2006. 06. 14. 19:13 -kor

Fákjúál!!

#1378 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 19:18

Idézet: chungee - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 20:11

HELP!! Meg van a Hiren's BOTT 8-as.

Aki ismeri az előzményemet kérem segícsen.

Elindítottam az Active Partition Recovery 3-at. De nem tudtam semmit sem csinálni, csak bele kukantani a RAW-nak hitt particióba, kétségtelen minden úgy van ahogy volt. Sokat scanelt a progi, de nem találtam más funkciót. Mint, az hogy visszaállít vagy mentés, vagy másolás.

PLS HELP, mert nem akarom elbaszni a adataimat!!

Ezerhálám!!!

A mentéssel elmenti a bútrekord, és a partíciós tábla jelenlegi állását.
Visszaállítással a partíciós táblában átírja a RAW-t NTFS-re.

Teendők: ELŐSZÖR mented, UTÁNA helyreállítás.

Hajrá !  :)

FONTOS !!!!

Az előbb hülyeséget írtam, mert a helyreállítás a mentést  csinálja vissza.

Ha felnyaltad az adatokat a scan-nel, MENTED, aztán Escape-t nyomsz, és akkor kérdezi meg, hogy felülírja-e a partíció adatait, erre nyomsz neki "Y"-t. Ezután ribút.
(Régen volt rá szükségem hál'Istennek, azért emlékeztem rosszul...)

Szerkesztette: Zolcsi Baba 2006. 06. 14. 19:34 -kor

#1379 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 15. 01:46

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 19:18

A mentéssel elmenti a bútrekord, és a partíciós tábla jelenlegi állását.
Visszaállítással a partíciós táblában átírja a RAW-t NTFS-re.

Teendők: ELŐSZÖR mented, UTÁNA helyreállítás.

Hajrá !  :)

FONTOS !!!!

Az előbb hülyeséget írtam, mert a helyreállítás a mentést  csinálja vissza.

Ha felnyaltad az adatokat a scan-nel, MENTED, aztán Escape-t nyomsz, és akkor kérdezi meg, hogy felülírja-e a partíció adatait, erre nyomsz neki "Y"-t. Ezután ribút.
(Régen volt rá szükségem hál'Istennek, azért emlékeztem rosszul...)

Ezerhálám :respect: sikerült. Az ucsó bájtig!!!!!!!!!

Meg akaorm előzni az ilyent, hogyan csináljam? És mért következett be egyátalán? Elsősorban kivácsi vok mért vált RAW-vá az egész vinyóm?

Szerkesztette: chungee 2006. 06. 15. 01:48 -kor

Fákjúál!!

#1380 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 18:09

HELP!! Mégsem sikerült vissza hoznom a particiót. Csak a WinXP-s partit sikerült visszahozni, de a fontos partit, amely 100GB-os nem tudja visszaállítani az Active PR. Ezt írja ki amikor arra a 10GB-osra megyek:

"ERROR READING SECTOR #0 OR BOOT SECTORS INVALID"

Hiába scanelem be hosszú időn át, de a végén amikor esc-et nyomok, akkor télleg felajánlja hogy melyik partit akarom helyre állítani oszt reboot, de akkor is RAW marad.

HELP!!!! MI A TEENDŐŐŐŐŐ??????
Fákjúál!!

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »