Idézet: pluhi - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 14:23
Hi All!
Adott egy Maxtor 80G-s Diamondmax. X év folyamatos használat után (egy kisebb rendszer partició és a nagyobb rész adattárolásra) egyszer csak olvashatatlanná vált rajta egy rakat file. Partition Magickel akartam átvariálni, és akkor derült ki, hogy gebasz van, mert kiirta, hogy nem végzi el a műveleteket, mivel hibát talált a vinyon. Ráeresztettem a gyári tesztprogit. Gyorsteszt nem tud lefutni, defektiv vinyo, azt mondta cseréljem ki

. Hosszú teszt detto. Na mondom akkor low level format, vesziteni való nincsen. Lefutott. Utána a tesztek is, a vinyo teljesen jó azóta. Kérdés, hogy lehet e bizni benne?
Tudom, hogy a DiamondMax sorozat nem volt túl megbizható, ez a vinyo is kiszolgálta már, amit kellett. Én már gondolatban el is kapartam, erre most meg műkszik megint.
Nézd meg a smart-ban, hogy mennyi az áthelyezett szaktorok száma! Ha kisebb mint a határérték, akkor elvileg még jó. Ha lassan növekszik, és túllépi a határértéket, érdemes cserélni.
Viszont lehetne végezni egy érdekes kísérletet ha úgy döntessz lecseréled, mert már több az áthelyezett mint a határérték.
Tehát mondjuk az áthelyezett határérték 36, nálad meg van mondjuk 200 áthelyezve. Telemásolod adattal, és megnézed vissza lehet e olvasni.(persze többször ha lehet, és nem ugyanazokkal a fájlokkal.) Ha így vissza lehet olvasni, anélkül, hogy újabb áthelyezések történnének a folyamat közben, meg lehet tudni, hogy akkor mondjuk több mint 36 a tartalékszektorok száma.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.