HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1381 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 15. 19:01

Tothy:
Kíváncsi lennék meddig jutottál a dologgal, mármint kísérleteztél e? Gondolom még a motorvezérlő elektronika is hibázhat.
Amúgy kidobandók? Az egyikkel meg lehetne nézni nyitott állapotban, hogy mi van ha megpiszkálod a fejet, attól fel tud e pörögni? Persze ehhez adott esetben elég sok fejet kéne egyszerre piszkálni ha soklemezes :) de egy próbát megér ha úgyis mindegy.

UI:  :omg:  De talán egyszerűbba lemezt betolni egy kissé.

Szerkesztette: Gurgula 2006. 06. 15. 19:16 -kor

Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#1382 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 19:05

Idézet: pumper - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 1:29

Normál krülmények közötti használatban lévő Maxtor MaXLine Plus II 250 GB SATA150 (ő az)HDD-m, amely rendszerlemezként szolgált gondolt egyet és meghalt. Ültem a gép előtt egyszer csak a Windows XP tálcáján a jobb alsó sarokban egy sárga háromszögben felkiáltójel jelent meg, de semmi felirat nem kapcsolódott hozzá. Aztán eltűnt és ismét megjelent. Aztán kb. 50 mp múlva restartolt a gép. Az induláskor betöltődött a chkdsk. A "vizsgálat" elején (kb. 20%-nál járt az egyik partíción) megfagyott a gép, majd néhány mp. után újraindult. De itt már nem töltődött be a windows, hanem az első "csík" "végigszaladása" után kékhalál: ntfs.sys-re hivatkozva. Többszöri újraindítás során is ez és ugyanez csökkentett módban. Nosza gondoltam behalt a rendszer és újratelepítem. A telepítésnél a CD-ről való boot-olást követően amikor a merevlemezt "ellenőrizte" meg is fagyott és újra is indult. El se juthattam a telepítés elejéig. Na fogtam a másik SATA-s vinyómat, gondoltam feltolom rá az XP-t. Ez sikerült is, de amikor elindult a windows és csatolni akarta a 250-es vinyót le is fagyott és magától újraindult. No persze chkdsk, melynek az elején újraindulás. Az egyetlen "orvosság" az volt amikor az áramtalanítást követően lehúztam a 250-est. Így elindult az XP, ha csatlakoztattam előzőleg a fenti vinyómat akkor viszont rendre fagyás. A vinyó természetszerűleg felpörög, de mihelyt olvasnia kellene kattan egyet és kampó. Mi történhetett vele? A rajta lévő 200 gigányi adataimnak búcsút inthetek? (amennyiben nincs ugye többtíz- illetve többszázezrem a Kürtéknek és a hasonlóan hasznos ám átlagember számára nem megfizethető munkáért)

Olyat csináltál, hogy boot a gyári tesztprogival hogy megnézd egyáltalán fizikailag hibás e a vinyó?
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#1383 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 19:14

Idézet: pluhi - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 14:23

Hi All!

Adott egy Maxtor 80G-s Diamondmax. X év folyamatos használat után (egy kisebb rendszer partició és a nagyobb rész adattárolásra) egyszer csak olvashatatlanná vált rajta egy rakat file. Partition Magickel akartam átvariálni, és akkor derült ki, hogy gebasz van, mert kiirta, hogy nem végzi el a műveleteket, mivel hibát talált a vinyon. Ráeresztettem a gyári tesztprogit. Gyorsteszt nem tud lefutni, defektiv vinyo, azt mondta cseréljem ki :D . Hosszú teszt detto. Na mondom akkor low level format, vesziteni való nincsen. Lefutott. Utána a tesztek is, a vinyo teljesen jó azóta. Kérdés, hogy lehet e bizni benne?
Tudom, hogy a DiamondMax sorozat nem volt túl megbizható, ez a vinyo is kiszolgálta már, amit kellett. Én már gondolatban el is kapartam, erre most meg műkszik megint.

Nézd meg a smart-ban, hogy mennyi az áthelyezett szaktorok száma! Ha kisebb mint a határérték, akkor elvileg még jó. Ha lassan növekszik, és túllépi a határértéket, érdemes cserélni.
Viszont lehetne végezni egy érdekes kísérletet ha úgy döntessz lecseréled, mert már több az áthelyezett mint a határérték.
Tehát mondjuk az áthelyezett határérték 36, nálad meg van mondjuk 200 áthelyezve. Telemásolod adattal, és megnézed vissza lehet e olvasni.(persze többször ha lehet, és nem ugyanazokkal a fájlokkal.) Ha így vissza lehet olvasni, anélkül, hogy újabb áthelyezések történnének a folyamat közben, meg lehet tudni, hogy akkor mondjuk több mint 36 a tartalékszektorok száma.

#1384 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 19:19

Idézet: chungee - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 18:09

HELP!! Mégsem sikerült vissza hoznom a particiót. Csak a WinXP-s partit sikerült visszahozni, de a fontos partit, amely 100GB-os nem tudja visszaállítani az Active PR. Ezt írja ki amikor arra a 10GB-osra megyek:

"ERROR READING SECTOR #0 OR BOOT SECTORS INVALID"

Hiába scanelem be hosszú időn át, de a végén amikor esc-et nyomok, akkor télleg felajánlja hogy melyik partit akarom helyre állítani oszt reboot, de akkor is RAW marad.

HELP!!!! MI A TEENDŐŐŐŐŐ??????

Erre vki PLS!!!
Fákjúál!!

#1385 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 20:58

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 20:01

Tothy:
Kíváncsi lennék meddig jutottál a dologgal, mármint kísérleteztél e? Gondolom még a motorvezérlő elektronika is hibázhat.
Amúgy kidobandók? Az egyikkel meg lehetne nézni nyitott állapotban, hogy mi van ha megpiszkálod a fejet, attól fel tud e pörögni? Persze ehhez adott esetben elég sok fejet kéne egyszerre piszkálni ha soklemezes :) de egy próbát megér ha úgyis mindegy.

UI:  :omg:  De talán egyszerűbba lemezt betolni egy kissé.

Hátugye nagyon sokra nem jutottam
Először is elkezdtem nyákokat cserélgetni, így sikerült életrekelteni 2 vinyót, mert azoknak alapból nyákhibájuk volt. Ezek működnek szépen...

Egyiket szétszedtem, de sokra nem jutottam: szétkaptam, megfogtam azt a részt ami a fejet mozgatja, és megmozgattam előre hátra. Aztán egyszer felpörgött (nyitott állapotban) de a gép nem ismerte fel, aztán összeraktam, most pedig már csak ugyanazt csinálja mint eddig csak az a fura hang hangosabb.

kb ennyi

de még majd holnap is megpróbálok egyet

Szerkesztette: Thoty 2006. 06. 15. 21:05 -kor

+

#1386 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 21:16

Idézet: Thoty - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 19:58

Hátugye nagyon sokra nem jutottam
Először is elkezdtem nyákokat cserélgetni, így sikerült életrekelteni 2 vinyót, mert azoknak alapból nyákhibájuk volt. Ezek működnek szépen...

Egyiket szétszedtem, de sokra nem jutottam: szétkaptam, megfogtam azt a részt ami a fejet mozgatja, és megmozgattam előre hátra. Aztán egyszer felpörgött (nyitott állapotban) de a gép nem ismerte fel, aztán összeraktam, most pedig már csak ugyanazt csinálja mint eddig csak az a fura hang hangosabb.

kb ennyi

de még majd holnap is megpróbálok egyet

Lészives ne tedd őket tönkre mégjobban! Lehet nekem még értéket képvisel.  :omg:
Házi körülmények közt úgysem fogsz tudni működőt csinálni belőlük, főleg nem ha szétszeded.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1387 Felhasználó inaktív   pluhi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 21:22

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 20:14

Nézd meg a smart-ban, hogy mennyi az áthelyezett szaktorok száma! Ha kisebb mint a határérték, akkor elvileg még jó. Ha lassan növekszik, és túllépi a határértéket, érdemes cserélni.
Viszont lehetne végezni egy érdekes kísérletet ha úgy döntessz lecseréled, mert már több az áthelyezett mint a határérték.
Tehát mondjuk az áthelyezett határérték 36, nálad meg van mondjuk 200 áthelyezve. Telemásolod adattal, és megnézed vissza lehet e olvasni.(persze többször ha lehet, és nem ugyanazokkal a fájlokkal.) Ha így vissza lehet olvasni, anélkül, hogy újabb áthelyezések történnének a folyamat közben, meg lehet tudni, hogy akkor mondjuk több mint 36 a tartalékszektorok száma.

A raw értékeket kell nézni? Speedfan netes analizálás eredménye:

Kép

Gondolom a raw a lényeg, különben nem lenne olyan very good minden. Érdekes a power on hours is azért 7 éves még nincs a cucc :think: .

#1388 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 21:43

Idézet: XC-biker - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 22:16

Lészives ne tedd őket tönkre mégjobban! Lehet nekem még értéket képvisel.  :omg:
Házi körülmények közt úgysem fogsz tudni működőt csinálni belőlük, főleg nem ha szétszeded.

ok :)
+

#1389 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 04:26

HELP!! Mégsem sikerült vissza hoznom a particiót RAW-ról. Csak a WinXP-s partit sikerült visszahozni, de a fontos partit, amely 100GB-os nem tudja visszaállítani az Active PR. Ezt írja ki amikor arra a 100GB-osra megyek:

Hiába scanelem be hosszú időn át, de a végén amikor esc-et nyomok, akkor télleg felajánlja hogy melyik partit akarom helyre állítani oszt reboot, de akkor is RAW marad.

Fákjúál!!

#1390 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 07:46

Idézet: chungee - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 3:26

HELP!! Mégsem sikerült vissza hoznom a particiót RAW-ról. Csak a WinXP-s partit sikerült visszahozni, de a fontos partit, amely 100GB-os nem tudja visszaállítani az Active PR. Ezt írja ki amikor arra a 100GB-osra megyek:

ha fontos adatok, akkor leadod egy szakszervizbe.
ha nagyon nem, akkor meg mas programokkal is probalkozol.

Szerkesztette: XC-biker 2006. 06. 16. 07:55 -kor

Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1391 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 08:01

Idézet: XC-biker - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 7:46

ha fontos adatok, akkor leadod egy szakszervizbe.
ha nagyon nem, akkor meg mas programokkal is probalkozol.

Mennyit kérhetnek?
Fákjúál!!

#1392 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 10:41

Idézet: chungee - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 7:01

Mennyit kérhetnek?

20-60eft közt vannak az ilyenek.

#1393 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 10:56

Idézet: XC-biker - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 10:41

20-60eft közt vannak az ilyenek.

:mad:  :eek:  :omg:  :reklamacio:  :(
Fákjúál!!

#1394 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 11:02

Idézet: chungee - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 11:42

Neked is Hiren's!!!

Mi ez a Hiren's?

#1395 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 15:35

Idézet: pluhi - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 22:22

A raw értékeket kell nézni? Speedfan netes analizálás eredménye:

Kép

Gondolom a raw a lényeg, különben nem lenne olyan very good minden. Érdekes a power on hours is azért 7 éves még nincs a cucc :think: .

A power on hours az nem számít ha maxtor, mert percnként, vagy hogy számít. Gondolom nem 7 éve használod megállás nélkül :)
Egyébként azt hiszem a raw-ot kell nézni(én az everestet használom) és eszerint csak két áthelyezett szektor van. A 2 az talán hexában is annyi ha úgy mutatná :). Ez elvileg még teljesen jó, nézegesd néha, hogy nem emelkedik é. És természetesen életed adatait azért nem árt lementeni, mert minden megeshet.
Majd tegyél be egy everest-es képet is ha van időd , mert az többet mutat.

#1396 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 15:36

Idézet: chungee - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 11:56

:mad:  :eek:  :omg:  :reklamacio:  :(

Azért  a getdataback-ot még kipróbálhatod.

#1397 Felhasználó inaktív   pluhi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 16:28

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 16:35

Majd tegyél be egy everest-es képet is ha van időd , mert az többet mutat.

Tök ugyanezt mutatja meg a hőmérsékletét. (44C)
Úgy tűnik okés. Majd nyúzom, ha lesz időm.

#1398 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 09:39

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 20:05

Olyat csináltál, hogy boot a gyári tesztprogival hogy megnézd egyáltalán fizikailag hibás e a vinyó?

Melyik az a "gyári" tesztprogi? (amúgy nálam nem, de másik gépben elindul a vinóy és az 5 partícióból 4 látszik, pont az 5. nem, amin a lényegesebb cuccok vannak)

#1399 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 10:12

Minden gyártónak van egy saját, alacsonyszintű ellenőrzőprogramja a vinyóhoz,  ami bootlemezként funkcionál, és amivel meg lehet állapítani hogy vajon fizikai hiba adódott e. (A smart értékeket nem mutaják mondjuk, de azért az efféle nem akar működni helyzetekben elsőként érdemes ezekkel szórakozni)
Különben lehet hogy semmi baja a merevlemeznek,  és esetleg máshol keresendő a hiba eredete.

#1400 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 11:11

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 11:12

Minden gyártónak van egy saját, alacsonyszintű ellenőrzőprogramja a vinyóhoz,  ami bootlemezként funkcionál, és amivel meg lehet állapítani hogy vajon fizikai hiba adódott e. (A smart értékeket nem mutaják mondjuk, de azért az efféle nem akar működni helyzetekben elsőként érdemes ezekkel szórakozni)
Különben lehet hogy semmi baja a merevlemeznek,  és esetleg máshol keresendő a hiba eredete.

Szerintem azért történhetett valami, mert a hőmérséklete iszonyat magas, tojást lehetne rajta sütni 20-30 perc elteltével. A C, D, E, F partíciók egy másik gépbe rakva már látszanak, de a G nem.

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.