HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1461 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 04. 22:25

Idézet: sn4ke - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 21:09

köszönet de sajnos semelyik gépben sincs fdd és ez a szoftver ahogy elnézem csak onnan működik :(

szerintem lehet cd-ről is.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1462 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 09:46

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 12:23

Most kezdek én is parázni, mert az én alaplapom biosa is majd 2 éves! :rolleyes: Ráadásul nekem is nForce2-es és most a 7en veszek 250GB-os PATA vinyót. :rolleyes: :(

Ne parázz, NF7-en megy a 250-es Maxtor PATA vinyó. Jó, mondjuk a legújabb bios van(volt) benne, de te is beleteheted a tiédbe a legújabbat.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#1463 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 10:50

Idézet: potyo - Dátum: 2006. júl. 5., szerda - 10:46

Ne parázz, NF7-en megy a 250-es Maxtor PATA vinyó. Jó, mondjuk a legújabb bios van(volt) benne, de te is beleteheted a tiédbe a legújabbat.

Ohh, köszönöm a megnyugtatást! :respect: A legújabb F11-es bios van a Gigabyte lapomba, így remélem, hogy tényleg nem lesz semmi gond. :) Pénteken kiderül! :D
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1464 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 10:59

hali! van egy 80as vinyo amivel az a gondom tobb giganyi adat veszett el mert nem tudtam lementeni mert a fajl egy bizonyos pontjan adatolvasasi hibara kidobta.. de leformazni sem tudom mert 9%on all mar vagy fel oraja.. milyen programmal lehet ilyenkor helyrepofozni?? mert mukodott lehetett ra irni.. csak a hibas rezseket akarom lefedetni..
es milyen progival lehet egy vinyon feluletellenorzest tartani ugy hogy ki is irja hol vannak hibas szektorok..????

#1465 Felhasználó inaktív   rimasz 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 06. 12:26

Problémám akövetkező maxtor d540x-4d 40Gb-s wincsi müködött probléma nélkül 3 partició volt rajta ebböl szerettem volna a kék másodlagos particiót összevonni ez megtörtént. Leformáztam a "c" és "d"
particiót majd egy win xp telepítettem volna de az "hibás particiós tábla adatok" felkiáltással újraindult.
ezek után a BIOS nem ismeri fel a wincsit, elnevezte valami maxtor ROMOLUS-nak (ebből a "ROM" az helyes az "olus" honnan jött neki?)
Tudtok valami tippet ,hogy mit lehet ezzel kezdeni? :think:

#1466 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 13:14

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2006. júl. 5., szerda - 11:59

hali! van egy 80as vinyo amivel az a gondom tobb giganyi adat veszett el mert nem tudtam lementeni mert a fajl egy bizonyos pontjan adatolvasasi hibara kidobta.. de leformazni sem tudom mert 9%on all mar vagy fel oraja.. milyen programmal lehet ilyenkor helyrepofozni?? mert mukodott lehetett ra irni.. csak a hibas rezseket akarom lefedetni..
es milyen progival lehet egy vinyon feluletellenorzest tartani ugy hogy ki is irja hol vannak hibas szektorok..????

HDD Regenerator

de az elveszett adatokat nem próbáltad Easy Recovery-vel vagy GetDataBack-el lementeni?  :think:
+

#1467 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 13:18

Idézet: rimasz - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 13:26

Problémám akövetkező maxtor d540x-4d 40Gb-s wincsi müködött probléma nélkül 3 partició volt rajta ebböl szerettem volna a kék másodlagos particiót összevonni ez megtörtént. Leformáztam a "c" és "d"
particiót majd egy win xp telepítettem volna de az "hibás particiós tábla adatok" felkiáltással újraindult.
ezek után a BIOS nem ismeri fel a wincsit, elnevezte valami maxtor ROMOLUS-nak (ebből a "ROM" az helyes az "olus" honnan jött neki?)
Tudtok valami tippet ,hogy mit lehet ezzel kezdeni? :think:

...csak 1 oldalt kellett volna visszaolvasnod... ;)
[Megoldás  :think: ]

[Megoldás_2]  :cool:

:)

Szerkesztette: Thoty 2006. 07. 06. 13:18 -kor

+

#1468 Felhasználó inaktív   rimasz 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 07. 06. 13:46

Köszi Thoty az olvasást az elejéről kezdtem és hamar meg untam. Azt se hidtem hogy ennyire sok azonos problémával szenvedő sorstársam van Még egyszer kösz! :respect:

#1469 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 15:28

Hi!

A számítógéptől nem messze működik egy rágcsáló riasztó (25000Hz-50000Hz). Ez okozhat vmi gondot, adatvesztést a vincsesztereknél?

#1470 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 17:23

Idézet: rimasz - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 14:46

Köszi Thoty az olvasást az elejéről kezdtem és hamar meg untam. Azt se hidtem hogy ennyire sok azonos problémával szenvedő sorstársam van Még egyszer kösz! :respect:

nincsmit :)
+

#1471 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 07. 06. 20:05

Idézet: -=G.I.JOE=- - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 16:28

Hi!

A számítógéptől nem messze működik egy rágcsáló riasztó (25000Hz-50000Hz). Ez okozhat vmi gondot, adatvesztést a vincsesztereknél?

Nem valószínű, ahhoz túl alacsony a freki és az amplitúdó sem lehet nagy.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1472 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 20:25

Idézet: didyman - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 20:05

Nem valószínű, ahhoz túl alacsony a freki és az amplitúdó sem lehet nagy.

Köszi!

#1473 Felhasználó inaktív   spetike 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 07. 07. 16:35

sziasztok

Van egy slave-nek beállított vinyóm...elkezdett ciceregni a hdd ( MAXTOR 80 GB ) feje eléggé halk pittyegő hangot adva... majd nem jött föl... felpörög cicereg majd leáll... az alaplap felismeri egy pillanatra majd eldobja... az érdekes az hogy az alaplap CALYPSO-nak ismeri fel (a regi szám helyett) :(

A windows bootolása után sehol sem látszik ez a hdd...nagyon kérek mindenkit aki tud segítsen hogyan tudom a rajta lévő adataimat átmenteni másik hdd-re.

elektronika csere megvolt azzal is ezt csinálja... mit csináljak????????????????????????????????

#1474 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 07. 17:02

Megserult fizikailag a lemez, es a fej orbitalis palyara allt, ramutatva a vinyo szuletese pillanataban lathato csillagkepre.

Tipikus Maxtor halalnem, volt mar par Maxtor Quasar/Neptune/Ares/Athena/Calypso itt a forumon.

#1475 Felhasználó inaktív   spetike 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 07. 07. 17:09

...EZ GÁZ...

akkor most az adatoknak is annyi? esetleg valami megoldás erre?

#1476 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 07. 18:29

Idézet: spetike - Dátum: 2006. júl. 7., péntek - 15:35

sziasztok

Van egy slave-nek beállított vinyóm...elkezdett ciceregni a hdd ( MAXTOR 80 GB ) feje eléggé halk pittyegő hangot adva... majd nem jött föl... felpörög cicereg majd leáll... az alaplap felismeri egy pillanatra majd eldobja... az érdekes az hogy az alaplap CALYPSO-nak ismeri fel (a regi szám helyett) :(

A windows bootolása után sehol sem látszik ez a hdd...nagyon kérek mindenkit aki tud segítsen hogyan tudom a rajta lévő adataimat átmenteni másik hdd-re.

elektronika csere megvolt azzal is ezt csinálja... mit csináljak????????????????????????????????

mentést meg tudunk oldani.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1477 Felhasználó inaktív   -=Tibet=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 11. 06:56

Idézet: -=G.I.JOE=- - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 16:28

Hi!

Kizárt. A rágcsáló viszont igen.....  :D
لا تنزعجي الأصدقاء

#1478 Felhasználó inaktív   cafre 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 07. 11. 14:32

Hali!
Volna egy kis problémám. Valszeg a ti szemetekben elég semmiség,de én még nem nagyon vágom ezeket a dolgokat. Na szóval: a gép bekapcs után ezt írja ki: "Hiányzó NTLDR"...tudtommal ez azt jelenti hogy valami gáz van a windowssal, namost a winyómon van telepítve windows és ennek ellenére a gép nem használja őt (Samsung 160 GB SATA II). Hiába állítgatom a biosban a különböző "first boot" helyeket, eccerűen nem találja.A winyót magát érzékeli mivel a bekapcsnál egy külön oldalon kirészletezi, és felkínál két lehetőséget ('F4' vagy 'Ctrl S')majd megy tovább és eljut az előbb említett feliratig...
Remélem érthető a problémám! Az egyik haver azt mondta hogy nyomjak F4-t, akkor télnyleg bejön valami szürkés ablak, ami kizárólag a sata dolgokkal fgolalkozik, de innen megint megáll a tudomány mivel f*ngom sincs hogy mit csináljak!!! Lehet hogy az a baja hogy SATA II? viszont ebben az esetben miért működött még amikor a régi winyómról bootoltam...ááááá...
Ha tudtok lécci segítsetek!!! Előre is köszönöm!!!
:(

#1479 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 11. 15:48

Az üzenet azt jelenti, hogy a rendszer indításához szükséges file-ok egyike hibás, vagy nem elérhető. Próbáld meg javítókonzolból (telepítőcd be, és az első lehetőségnél "j" betűt kell nyomi) átmásolni a HDD-re az ntldr file-t, a főkönyvtárba (C:\). SP2 ugye van azon a winen?
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1480 Felhasználó inaktív   cafre 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 07. 11. 16:15

Igen ezt tudtam, csak az a bajom még hogy nincs telepítő CD-m. SP2 sincs fenn a winen...
Azért köszi a segítséget... ;)
Esetleg vami floppys disznóság nincs amit ilyenkor el lehet követni?

Szerkesztette: cafre 2006. 07. 11. 16:25 -kor

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.