Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van!
Elküldve: 2006. 07. 13. 23:16
Elküldve: 2006. 07. 14. 08:58
Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 0:08
Azert az ffdshow is elkurvult rendesen.
Eddig vmi osregi 2004-es verziot hasznaltam, teljesen jol tette a dolgat, nulla prociterhelessel, tudtam filmnezes kozben 30-40MB/sec-kel vinyorol vinyora masolni.
Most felraktam vmi frissebb verziot, mert kellett egy H264-es filmhez, erre amint megnyitom az MPC-t, onnantol kezdve vinyomuvelet max 4MB/sec, es a kep lejatszasa akadozik.
Az a durva, hogy ha benyomom a pause-t, akkor is max 4MB/sec, amig ki nem lepek az MPC-bol.
Ja, iuVCR alatt is ffdshow-t hasznalok TV felvetelre, regivel orakon at tudtam 0 kepkockadobassal digizni, barmit csinalva a gepen mellette.
Most ujjal digizes kozben elindul az Outlook=-50 kepkocka.
Masolnek valamit egyik vinyorol a masikra, masodpercenkent -3 kepkocka.
Igaz, de én meg sosem teszem fel a bétáit; most is még a 2004.októberi SSE2-s stable-t használom.
Az is igaz, hogy az új 'csodakodekeket' (AAC, H264, stb.) toronymagasról xarom le/droppolom...
Szerkesztette: Zolcsi Baba 2006. 07. 14. 09:01 -kor
Elküldve: 2006. 07. 14. 09:10
Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 20:54
Az ffdshow,ACFilter,PowerDVD,BSPlayer kvartett tökéletesen elegendő sztem, mert akkor nem megy át minden szerencsétlen stream minden bitje 4milla dll-en, mire meglátom/meghallom...
De lehet, hogy csak pesszimista vagyok...
Codec Pack All in 1 6.0.3.0-re gondoltam. 1-2 kattintassal kiválaszthatod melyik feliratkezelot szereted jobban, ill a codecek közül melyik szimpibb (ffdshow vagy a normál divx, xvid)
Ez pont azokat használja amiket én anno feltettem egyesével.
Biztos én vagyok maradi, de én divx-hez a mediaplayer classicot használom.
...Na de ez a topic nem erről szól...
Szerkesztette: XC-biker 2006. 07. 14. 09:18 -kor
Elküldve: 2006. 07. 17. 08:33
Volt egy IBM DeskStar 60GXP winyóm a hétvégéig
típusa : IC35L060AVER07-0
Sajnos egy nagyobb file másolása közben egyszer csak elkezdett hangokat kiadni, olyan mintha a fejet seekelné , aztán megy egy picit (kerreg 1-2 mp ig ), majd kezdi előlről.
Lehet még ezzele kezdeni valamit? :confused:
Esetleg nincsen valakinek egy ilyen panelje kölcsönbe vagy eladásra?
Volt rajta egy két fontos dolog, jó lenne azokat valahogy lementeni.
Előre is köszi a segítséget..
Elküldve: 2006. 07. 17. 23:07
XP telepítés után a 80 gigás Maxtor-ról nem hajlandó
bootolni, azt írja ki, hogy hiányzik az "NTLDR". Mi is ez?
Viszont ha visszateszem a régi 20 gigás Seagat-et "salve"-n
és hagyom arról bootolni, akkor indítja az új XP-t a 80-asról.
Ez mi lehet?
Már újratelepítettem az XP-t hátha valami lemaradt, de semmi változás,
ha lekötöm a Seagat-et, ugyan ez a hibaüzenet...
akkor lehet hogy az új winyó is kuka?
Előre is hálás köszönet!
Elküldve: 2006. 07. 17. 23:32
Elküldve: 2006. 07. 18. 07:18
Idézet: Kory - Dátum: 2006. júl. 11., kedd - 17:51
(A kiégett Seagaten az ST feliratú csip füstölt el, így kívülről ami látszik, a másik "pót" vinyó pedig bekapcsoláskor dobálja a fejet - valószínű ledobták, de elvileg az elektronikája jó)
Kellene a kiégett vinyóról 1-2 dolog.
Na, - bár elvileg senki nem reagált a beírásomra
Az elvileg nem gond, hogy az elfüstölt vinyón 6.01-es firmware, a jón pedig 8.01 van a feliratok szerint - és ezt fogom átrakni a régebbire?
Majd beszámolok mire jutottam.
Elküldve: 2006. 07. 18. 14:00
Idézet: Pelican - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 23:16
A probléma megoldódott.
Mindent próbáltam, de nem használt, aztán tegnap visszaraktam a gépbe és egyszercsak megjavult magától.
Elküldve: 2006. 07. 18. 16:04
Kérdés (nem konkrétan HDD, de kapcsolódik):
Abit NF7 2.0,
Sec Mas - Pio DVR-107
Sec Sla - Maxtor DM9+ 120gb
Észrevettem, hogy a HDD kicsit (nagyon) sz@r, időnként kattog és leáll. Ez nem lett volna gond, de időnként visszament PIO módba, ami qrva lassú
IDE kábel (hengeres) cserélve lett másik (hengeresre), nem lett jó, aztán sima szalagkábelre, így sem lett jó.
Aztán a vinyó kukába ugrott, lett helyette Samsung 250gb. Nah ez már nem megy PIO módba, viszont a DVD továbbra is!
Mi a francot cseréljek, mi lehet a gond? Tápcsatit is cserélgettem, de biztos nem az a gond (Antec, aranyozott vagymi).
Létezik, hogy a DVD író kezdi megadni magát? Amikor megy, akkor hibátlan, íro-olvas 8x.
Szerkesztette: Bástya elvtárs 2006. 07. 18. 16:07 -kor
Elküldve: 2006. 07. 18. 19:44
Van egy régi Western Digital WD400-as, 40 gigás IDE winyó. Hang alapján semmi baja, ha olvastatom getdataback-kel, kerreg kattog rendesen. Viszont nem lehet róla olvasni egy árva byte-ot sem. Mindenre error 27-et vagy 23-at mond, mikor mit. Utána olvastam, hogy pont ez a fajta winyó néha elfelejti, hogy hol vannak a trackek ill. elég gyakori a fej elromlása is.
A tünetek:
bekapcsoláskor felpörög, winyó led világít. sokáig világít. Közben mintha többször próbálna olvasni valamit, legalábbis olvas a fej, azt hiszem 5x kittkattkatt. Aztán abbahagyja, jön egy hosszabb kerregés és csöndben marad. Ezután bármit akarok olvasni, minden szektorra 00 00 00 00...
A winyó unokatesómé. Családi képek, meg mittudoménmik vannak rajta, és szépen megkért hogy próbáljak vele csinálni valamit. Van ötletetek? Ill. nem tudom hogy ma mennyi egy profi adatvisszanyerő díja, tól-ig. Ez ügyben ha kompenets valaki, kérem szépen, küldjön pü-t.
Köszi szépen,
mucsoo
Szerkesztette: mucsó 2006. 07. 18. 19:46 -kor
..........................
Ázusz ÁHÉTENNYOLCIKSZ Döluksz Kettőpontnulla }{ Atlon Ikszpé Kétezerkétszác Plusz }{ Infineon+Blitz Kettőötvenhat per háromharminchárom }{ Igló szájlentbríz }{ Éjtíáj rádioun hétezer-ötszáz hatvannégy mega }{ Szígét barrakúda Öt Hatvangé }{ Lájton huszonnégy-tíz-negyven CD-RW}{ Sirtec 360-212 }{ piszokdrága Merkjuri csicsaház }{ Ixpé prof hungari legál
Elküldve: 2006. 07. 18. 21:01
Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 17:04
Kérdés (nem konkrétan HDD, de kapcsolódik):
Abit NF7 2.0,
Sec Mas - Pio DVR-107
Sec Sla - Maxtor DM9+ 120gb
Észrevettem, hogy a HDD kicsit (nagyon) sz@r, időnként kattog és leáll. Ez nem lett volna gond, de időnként visszament PIO módba, ami qrva lassú
IDE kábel (hengeres) cserélve lett másik (hengeresre), nem lett jó, aztán sima szalagkábelre, így sem lett jó.
Aztán a vinyó kukába ugrott, lett helyette Samsung 250gb. Nah ez már nem megy PIO módba, viszont a DVD továbbra is!
Mi a francot cseréljek, mi lehet a gond? Tápcsatit is cserélgettem, de biztos nem az a gond (Antec, aranyozott vagymi).
Létezik, hogy a DVD író kezdi megadni magát? Amikor megy, akkor hibátlan, íro-olvas 8x.
Bocs, ha triviálisak a kérdéseim...
1. Slave-re vagy cable select-re van jumper-olva a vinyó, és master-re van állítva a Pio jumper-e ?
2. Próbáltad-e önmagában a Pio-t ?
3. 40-eres kábellel próbáltad ?
4. Tápcsatlakozó nem kontaktos-e ?
5. Hány wattos a tápod, és milyen típusú ?
Elküldve: 2006. 07. 18. 21:03
Idézet: mucsó - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 20:44
Van egy régi Western Digital WD400-as, 40 gigás IDE winyó. Hang alapján semmi baja, ha olvastatom getdataback-kel, kerreg kattog rendesen. Viszont nem lehet róla olvasni egy árva byte-ot sem. Mindenre error 27-et vagy 23-at mond, mikor mit. Utána olvastam, hogy pont ez a fajta winyó néha elfelejti, hogy hol vannak a trackek ill. elég gyakori a fej elromlása is.
A tünetek:
bekapcsoláskor felpörög, winyó led világít. sokáig világít. Közben mintha többször próbálna olvasni valamit, legalábbis olvas a fej, azt hiszem 5x kittkattkatt. Aztán abbahagyja, jön egy hosszabb kerregés és csöndben marad. Ezután bármit akarok olvasni, minden szektorra 00 00 00 00...
A winyó unokatesómé. Családi képek, meg mittudoménmik vannak rajta, és szépen megkért hogy próbáljak vele csinálni valamit. Van ötletetek? Ill. nem tudom hogy ma mennyi egy profi adatvisszanyerő díja, tól-ig. Ez ügyben ha kompenets valaki, kérem szépen, küldjön pü-t.
Köszi szépen,
mucsoo
7 hsz-t nézzél vissza szerintem...
Elküldve: 2006. 07. 18. 21:23
Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 20:01
1. Slave-re vagy cable select-re van jumper-olva a vinyó, és master-re van állítva a Pio jumper-e ?
Semmi gond. Köszönöm a gyors választ!
1. Volt master az alaplapon, úgy error 27. Volt USB-s mobil rackben, úgy error23. PIO jumper az nem tudom micsoda.
2. Akárhova állítgatom, nem megy
3. Nem. Az lehet baj? Azelőtt 80on volt. Este kikapcsolta a gépet, reggelre nem ment.
4. Nem hiszem, de ki tudja. Felpörög a winyó, és kommunikál is a géppel, a fej mozog. szerintem meg kell lennie a 12 és az 5V-nak is.
5. Chieftec 350. Az USB-snek külön tápja van.
Azóta próbáltam, hogy végigolvastattam elejétől a végéig. Az összes létező sectorra hibát jelez. Ennyi bad sector nem lehet egy winyón, szerintem. Kicsit be is melegedett, kikapcsoltam, bekapcsoltam, hátha. De semmi. Éjszakára beteszem a hűtőbe, vagy nem tudom mi lesz
Kaptam árajánlatot a mentésre, de szerintem az ehhez túl sok, úgyhogy nemtom mi lesz. Próbálok szerezni másik elektronikát, vagy szétverem kalapáccsal.
@XC-biker: sajnos nem tudok írni neked pü-t, azt mondja, nem létező felhasználónév. Köszönöm, hogy ilyen hamar írtál, még meggondoljuk, nem tudom mi lesz.
Szerkesztette: mucsó 2006. 07. 18. 21:28 -kor
Ázusz ÁHÉTENNYOLCIKSZ Döluksz Kettőpontnulla }{ Atlon Ikszpé Kétezerkétszác Plusz }{ Infineon+Blitz Kettőötvenhat per háromharminchárom }{ Igló szájlentbríz }{ Éjtíáj rádioun hétezer-ötszáz hatvannégy mega }{ Szígét barrakúda Öt Hatvangé }{ Lájton huszonnégy-tíz-negyven CD-RW}{ Sirtec 360-212 }{ piszokdrága Merkjuri csicsaház }{ Ixpé prof hungari legál
Elküldve: 2006. 07. 18. 21:27
Idézet: mucsó - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 22:23
1. Volt master az alaplapon, úgy error 27. Volt USB-s mobil rackben, úgy error23. PIO jumper az nem tudom micsoda.
2. Akárhova állítgatom, nem megy
3. Nem. Az lehet baj? Azelőtt 80on volt. Este kikapcsolta a gépet, reggelre nem ment.
4. Nem hiszem, de ki tudja. Felpörög a winyó, és kommunikál is a géppel, a fej mozog. szerintem meg kell lennie a 12 és az 5V-nak is.
5. Chieftec 350. Az USB-snek külön tápja van.
Azóta próbáltam, hogy végigolvastattam elejétől a végéig. Az összes létező sectorra hibát jelez. Ennyi bad sector nem lehet egy winyón, szerintem. Kicsit be is melegedett, kikapcsoltam, bekapcsoltam, hátha. De semmi. Éjszakára beteszem a hűtőbe, vagy nem tudom mi lesz
Kaptam árajánlatot a mentésre, de szerintem az ehhez túl sok, úgyhogy nemtom mi lesz. Próbálok szerezni másik elektronikát, vagy szétverem kalapáccsal.
Asszem elnézted, hogy kinek írtam ezen hsz-emet...
A Neked írtban XC-biker kollégára próbáltam utalni; őt kellene megkeresned szerintem...
Szerkesztette: Zolcsi Baba 2006. 07. 18. 21:28 -kor
Elküldve: 2006. 07. 18. 21:29
Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 20:27
A Neked írtban XC-biker kollégára próbáltam utalni; őt kellene megkeresned szerintem...
Bakker, tényleg. Bocsika
Elküldve: 2006. 07. 18. 21:38
Idézet: DjRoly - Dátum: 2006. júl. 17., hétfő - 7:33
Volt egy IBM DeskStar 60GXP winyóm a hétvégéig
típusa : IC35L060AVER07-0
Sajnos egy nagyobb file másolása közben egyszer csak elkezdett hangokat kiadni, olyan mintha a fejet seekelné , aztán megy egy picit (kerreg 1-2 mp ig ), majd kezdi előlről.
Lehet még ezzele kezdeni valamit? :confused:
Esetleg nincsen valakinek egy ilyen panelje kölcsönbe vagy eladásra?
Volt rajta egy két fontos dolog, jó lenne azokat valahogy lementeni.
Előre is köszi a segítséget..
Ez valószínűleg nem panelhiba!
Nem is értem miért hiszik sokan, hogy egy panel mindent megold.
Nem hozzáértő cserélgető még nagyobb károkat is tud okozni.
Nem mindegy milyen panelt használ az illető, nem mindegy mitől szállt el a panel.
Egy letapadt fej a jót is hazavághatja.
Sok típusnál nem is csereszabatosak a nyákok, és soknál nem is ez a jellemző elszállás (D540X-4K, DMP8...)
Elküldve: 2006. 07. 18. 21:47
Elküldve: 2006. 07. 18. 23:29
Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 22:01
1, Cable Select, így próbáltam Masternek és Slavenek is. Masterra jumperolva szintén (a Pio-t, a vinyó mindig CS). Mint írtam, a régi Maxtor időnként visszaállt PIO-ba, a Samsung lassan két hete megy, és még nem.
2, Nem
3, Nincs olyanom.
4, Több tápcsatival is próbáltam.
5, Antec TruePower 380S
(6, nForceWin2KXP 5.10 van fent, már lassan évek óta)
Most megírtam 6 DVD-t 6x sebességgel, hiba nélkül (verify-val).
A hiba csak pár naponként (hetenként?) jön elő (ráadásul mindig akkor, amikor lemezt írnék, és 2x-esen megy). Ekkor reboot, és a gép megy tovább. Ebből következően (mármint hogy 24/7) nem tudok vinyót kivenni, meg nagyon buherálni sem.
Lehet hogy kicserélem a céges ugyanilyen íróval, de az fehér
Ez az egész X-Atka. Vagy az író kezdi eldobni magát. Vagy az IDE vezérlő. Vagy valami más
Elküldve: 2006. 07. 19. 00:10
Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 0:29
2, Nem
3, Nincs olyanom.
4, Több tápcsatival is próbáltam.
5, Antec TruePower 380S
(6, nForceWin2KXP 5.10 van fent, már lassan évek óta)
Most megírtam 6 DVD-t 6x sebességgel, hiba nélkül (verify-val).
A hiba csak pár naponként (hetenként?) jön elő (ráadásul mindig akkor, amikor lemezt írnék, és 2x-esen megy). Ekkor reboot, és a gép megy tovább. Ebből következően (mármint hogy 24/7) nem tudok vinyót kivenni, meg nagyon buherálni sem.
Lehet hogy kicserélem a céges ugyanilyen íróval, de az fehér
Ez az egész X-Atka. Vagy az író kezdi eldobni magát. Vagy az IDE vezérlő. Vagy valami más
Kebelszelekt helyett +próbálnám a 'tiszta' szlévet a vinyónak...
/ Nemßeresse Zolika a cable-select-et; ßopótényező tud lenni soxor IMHO (WD-vinyóknál nagyon gyakran péel)... A fix mester/szolga dzsamper tisztább/szárazabb érzés. Szerintem... /
Szerintem qttyaballya az írónak...
Elküldve: 2006. 07. 19. 08:26
Van egy hatalmas problémám:
ma reggel egy xp prof gép resetelte magát munka közben, és azóta az "xp töltés" logó közben kék képernyő, majd reset... se csökkentett mód, se xp cd-ről boot (telepítés), semmi...
Ugyanez, ha berakom egy másik xp-s gépbe slave-ként, akkor már az a rendszer sem áll fel, resetel confused.gif
kék képernyő: ntfs.sys és sok szám...
nekem úgy tűnik hogy a file rendszer sérült meg, ezzel most mit tudok kezdeni? A hdd-n két partició volt, jó lenne lementeni az adatokat legalább az egyikről (gondolom ha megsérült az egyik, akkor a másik még olvasható marad...). Az a baj, hogy egy xp-s gép sem indul el, ha belerakom ezt a winyót... mad_2.gif
előre is köszönöm a segítségeket!
(xp-s topicban is kérdeztem, onnan küldtek ide, hogy hdd hiba lesz
gizmo

Súgó
A téma zárva.