HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1521 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 19. 09:12

Idézet: hgizmo - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 9:26

...Az a baj, hogy egy xp-s gép sem indul el, ha belerakom ezt a winyót...

Esetleg megpróbálhatsz DOS programmal ránézni, pl. Hiren's boot CD. Ezen találhatók olyan programok, amivel hozzá lehetne férni a másik partícióhoz, ha mégsem hardverhiba.

Bár az én egyik vinyóm is hasonlóan viselkedett, amikor tönkrement, de azért van némi különbség, mert annál XP töltés sem volt.

#1522 Felhasználó inaktív   hgizmo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 10:28

beszerzem... thx!

#1523 Felhasználó inaktív   monguru 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 21. 20:59

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 17:04

Hali

Kérdés (nem konkrétan HDD, de kapcsolódik):

Abit NF7 2.0,

Sec Mas - Pio DVR-107
Sec Sla - Maxtor DM9+ 120gb

Észrevettem, hogy a HDD kicsit (nagyon) sz@r, időnként kattog és leáll. Ez nem lett volna gond, de időnként visszament PIO módba, ami qrva lassú :) És ugyanekkor a DVD is MINDEN ESETBEN visszaugrott PIO módba.

IDE kábel (hengeres) cserélve lett másik (hengeresre), nem lett jó, aztán sima szalagkábelre, így sem lett jó.
Aztán a vinyó kukába ugrott, lett helyette Samsung 250gb. Nah ez már nem megy PIO módba, viszont a DVD továbbra is! :eek:

Mi a francot cseréljek, mi lehet a gond? Tápcsatit is cserélgettem, de biztos nem az a gond (Antec, aranyozott vagymi).

Létezik, hogy a DVD író kezdi megadni magát? Amikor megy, akkor hibátlan, íro-olvas 8x.

Szia!

A DVD iró valoszinüleg NEM hibás!

A wincseszter sorozatos hibás müködése miatt  a vezérlő beállítása az XP-nek átváltott PIO módba!

Megoldás:     

Hajtsa végre az alábbi műveleteket, és lépjen ki a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőből:
1.    Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
2.    Keresse meg a rendszerleíró adatbázis következő kulcsát, és kattintson rá:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0001
3.    Mutasson az Eszközök menü Új pontjára, és kattintson a Duplaszó parancsra.
4.    Írja be a ResetErrorCountersOnSuccess azonosítónevet, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
5.    Kattintson a Szerkesztés menü Módosítás parancsára.
6.    Írja be az 1 értéket, és kattintson az OK gombra.
Hajtsa végre az alábbi műveletsort, majd lépjen ki a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőből.
1.    Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
2.    Keresse meg a rendszerleíró adatbázis következő kulcsát, és kattintson rá:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0002
3.    Mutasson az Eszközök menü Új pontjára, és kattintson a Duplaszó parancsra.
4.    Írja be a ResetErrorCountersOnSuccess azonosítónevet, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
5.    Kattintson a Szerkesztés menü Módosítás parancsára.
6.    Írja be az 1 értéket, és kattintson az OK gombra.
Megjegyzés: A korábban felsorolt számozott alkulcsok az elsődleges és másodlagos IDE-csatornának felelnek meg egy olyan számítógépen, amely csak egy IDE-vezérlőt tartalmaz. Ha a számítógép két IDE-vezérlőt tartalmaz, a két vezérlő elsődleges és másodlagos IDE-csatornájához tartozó számozott alkulcsok a következők lehetnek:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0002

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0003

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0004

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0005

Ha meg szeretne bizonyosodni arról, hogy megtalálta a megfelelő alkulcsot, ellenőrizze, hogy az adott alkulcs DriverDesc bejegyzése a „Elsődleges IDE csatorna” vagy „Másodlagos IDE csatorna” karakterláncértéket tartalmazza.

Szerkesztette: monguru 2006. 07. 21. 21:01 -kor

"Boldogság mindenkinek ingyen és senki ne maradjon elégedetlen!"

Redrick Schuchart 

#1524 Felhasználó inaktív   dean23 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 22. 09:07

Haverom 2 NTFS partíciót akart öszzevonni partition magiccel és erre eltűnt neki az egyik partíciója! A mappák be voltak tömörítve. Sok fontos adatja volt és nem akarja leformázni az egész winchesterét! Van erre valamilyen jó program, hogy megoldja? Linuxos megoldási módszer is érdekli.

Bocsánat, ha van már ilyen probléma és nem olvastam végig mind az 51 oldalt! :D

Válaszokat előre is köszönöm! ;)

#1525 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 12:51

Idézet: dean23 - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 10:07

Haverom 2 NTFS partíciót akart öszzevonni partition magiccel és erre eltűnt neki az egyik partíciója! A mappák be voltak tömörítve. Sok fontos adatja volt és nem akarja leformázni az egész winchesterét! Van erre valamilyen jó program, hogy megoldja? Linuxos megoldási módszer is érdekli.

Bocsánat, ha van már ilyen probléma és nem olvastam végig mind az 51 oldalt! :D

Válaszokat előre is köszönöm! ;)

Partition Magic tartozéka a ptedit.exe, van belőle DOS és Win változat, külön is letölthető:

ftp://ftp.symantec.com/public/english_us_...ties/ptedit.zip
ftp://ftp.symantec.com/public/english_us_...es/PTEDIT32.zip

A partíciós táblában minden partícióhoz tartozik egy 2 bájtos azonosító, ezt ellenőrizni kell, hogy nincs-e átírva pl. 3C vagy egyéb, rejtett típusra:

Csatolt fájl:

#1526 Felhasználó inaktív   Biaggi 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 23. 16:41

Hi! Olyan gondom van, hogy az IBM 120-as vinyom kb 3 órán keresztül jó, aztán kattog , vagy nem kattog , de leáll a motor benne... vagyis mint ha azt hallanám, hogy nem pörög, meg erölködik, hogy felpörögjön, és nem müködik utána , de ha kiveszem akkor másnap megint megy!

Mi lehet a probléma , van-e értelme szerelőhöz vinni? Vagy dobjam ki? Amugy az adat se veszik el róla , másnap ugyanugy ott van, és egy ideig bírom is használni :think:

Köszi a segitséget!
Max Biaggi a legjobb azt csá!!!

#1527 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 17:01

Idézet: Biaggi - Dátum: 2006. júl. 23., vasárnap - 15:41

Hi! Olyan gondom van, hogy az IBM 120-as vinyom kb 3 órán keresztül jó, aztán kattog , vagy nem kattog , de leáll a motor benne... vagyis mint ha azt hallanám, hogy nem pörög, meg erölködik, hogy felpörögjön, és nem müködik utána , de ha kiveszem akkor másnap megint megy!

Mi lehet a probléma , van-e értelme szerelőhöz vinni? Vagy dobjam ki? Amugy az adat se veszik el róla , másnap ugyanugy ott van, és egy ideig bírom is használni :think:

Köszi a segitséget!

A kánikula nem tesz jót a winyónak sem.

hasznos program:
http://www.freeweb.h...sentinel/dl.php

Szerkesztette: XC-biker 2006. 07. 23. 17:02 -kor

Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1528 Felhasználó inaktív   Biaggi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 17:10

Idézet: XC-biker - Dátum: 2006. júl. 23., vasárnap - 18:01

A kánikula nem tesz jót a winyónak sem.

hasznos program:
http://www.freeweb.h...sentinel/dl.php

de ez még télen lett ilyen... most meg a 40 gigásom (seagate) ment tönkre szinte ugyanígy , de az már csak kattog :mad:
Max Biaggi a legjobb azt csá!!!

#1529 Felhasználó inaktív   Barpi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 09:00

Sziasztok! Segítségre lenne szűkségem. Tegnap este feltelepítettem a Norton Systemworks 2006-ot, majd az ebben lévő disc doctort futtattam. Sajnos van pár idétlen nevű rejtett file a hdd-ken amik be vannak ragadva és nem lehet őket letörölni. Gondoltam majd a NDD segít. A folyamat közben a két 120Gb-os HDD-m nem értem el, a többit igen. Viszont amikor végzett, ez egyik HDD végleg elérhetetlen lett. Már mindent megpróbáltam, de nem férek az adatokhoz. A Bios, és a Windows is látja, sőt azt írja ki, hogy az eszköz megfelelően működik. Itt egy kép is. Sajnos csak törölni engedi a Partition Magic, nekem viszont az adatok kellenének. Legalábbis egy részére szükségem lenne. Családi képek, amiket nem tudok pótolni sehonnan. Van rá lehetőség, hogy valamilyen progival visszanyerjem őket, egy estleges formázás után? Légyszives segítsetek. Köszönöm.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#1530 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 12:17

Idézet: Barpi - Dátum: 2006. júl. 24., hétfő - 10:00

...Van rá lehetőség, hogy valamilyen progival visszanyerjem őket, egy estleges formázás után? Légyszives segítsetek. Köszönöm.

A GetDataBack (vagy ahhoz hasonló) programmal kellene megnézni, lementeni az adatokat, utána formázhatod.

#1531 Felhasználó inaktív   hopper 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 07. 24. 14:21

Sziazstok!

Van egy Samsung 120GB winyo, nem volt vele semmi baj egészen mostanáig.
Elöször azt hittem a táp vagy a proci halt meg.
Később kierült hogy ha ezt a vinyót lekötötöm a tápról indul a gép,
ha rákötöm akár csak a tápkábelt leáll a tápegység és ezáltal a gép is.
Ennek mi lehet az oka?
Motor v. elektronika?

István

#1532 Felhasználó inaktív   DjRoly 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 17:15

Idézet: XC-biker - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 21:38

Ez valószínűleg nem panelhiba!
Nem is értem miért hiszik sokan, hogy egy panel mindent megold.
Nem hozzáértő cserélgető még nagyobb károkat is tud okozni.
Nem mindegy milyen panelt használ az illető, nem mindegy mitől szállt el a panel.
Egy letapadt fej a jót is hazavághatja.
Sok típusnál nem is csereszabatosak a nyákok, és soknál nem is ez a jellemző elszállás (D540X-4K, DMP8...)

Sziasztok.

Nos annyi fejlemény történt , hogy megpróbáltam mit szól a winyó a getdatback hez.
Érdekes módon el is kezdi keresni a fájlokat. Meg is talál 278 bejegyzést és 2 directory struktúrát
Szóval olyan mintha olvasná a winyó tartalmat.  Majd a 6182399 es blokknál elszáll
121 es IO error  al.. device reading error  CHS -1x-1x-1 azt hiszem ezt írja ki.
És kezdődik a winyó reset, és 2x fej seekelés sorozatban...
Valaki ebből tud valami okosra következtetni!?
Választ előre is köszönöm!

#1533 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 18:48

Idézet: DjRoly - Dátum: 2006. júl. 24., hétfő - 18:15

...Valaki ebből tud valami okosra következtetni!?
Választ előre is köszönöm!

Szektorhibának tűnik:

http://www.dposoft.net/#b_hddhid

Ezt még ideszerkesztem:

Idézet

http://homepage.ntlworld.com/hiren.thanki/...recovery11.html

Unstoppable Copier

Program to Recover Damaged Files.

Recovers files from disks with physical damage. Allows you to copy files from disks with problems such as bad sectors, scratches or that just give errors when reading data. The program will attempt to recover every readable piece of a file and put the pieces together. Using this method most types of files can be made useable even if some parts were not recoverable in the end.

Szerkesztette: Signal 2006. 07. 24. 19:05 -kor

#1534 Felhasználó inaktív   Barpi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 20:14

Idézet: Signal - Dátum: 2006. júl. 24., hétfő - 13:17

A GetDataBack (vagy ahhoz hasonló) programmal kellene megnézni, lementeni az adatokat, utána formázhatod.

Köszi, megpróbálom.

#1535 Felhasználó inaktív   DjRoly 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 11:30

Idézet: Signal - Dátum: 2006. júl. 24., hétfő - 18:48

Szektorhibának tűnik:

http://www.dposoft.net/#b_hddhid

Ezt még ideszerkesztem:

Köszi a tippet.
Letöltöttem a két proggyt. Estére megpróbálom, hátha segít valamit...
Igazából egy nagy file van rajta ami kellene atöbbi adat nem olyan fontos, remélem az még ép..
Roly

#1536 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 29. 09:29

hali,

úgy néz ki, hogy elhalálozott az unokatesóm notebook vincsije.

"Előzmények: 4-5 hónapja kezdődött, hogy bizonyos programok futtatásakor nagyon felmelegedett a laptop. Sőt, volt, hogy jött a kék halál: lefagyott az egész, kék képernyő. De ezután mindig újra lehetett indítani, és felállt a rendszer.
Igyekeztünk ezután kerülni azokat a programokat, amiknél ez előfordult.

Tudni kell még, hogy már igen kevés hely volt a merevlemezen.

Aztán egy hónapja néha elkezdett kattogni is a gép. Ilyenkor leállítás után újra üzemelt. Mivel azonban egyre több baj jött, vettünk a héten egy külső tárhelyet, és pont tegnap kezdtük arra kimenteni a fényképeket. Sajnos azonban a mentés közben véglegesen meghalt a winchester :(((
Nem tudjuk hogyan, mert ott hagytuk éjszakára átmenteni a fénykép-mappákat (mivel 3 órát írt ki másolási időnek).

Ma reggel kikapcsolva találtuk a gépet, és bekapcsolás után már azt írta ki, a winchester nem elérhető."

vajon mi lehet a baj? a getdataback segíthet vagy mit érdemes megpróbálni?
(egyáltalán: egy notebook vincsit rá tudok kötni egy pc-re? bocs a lámaságért, de eddig még nem volt szerencsém hozzá  :think: )

előre is köszi!  :)
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#1537 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 29. 11:08

Idézet: probalaci - Dátum: 2006. júl. 29., szombat - 8:29

hali,

úgy néz ki, hogy elhalálozott az unokatesóm notebook vincsije.

"Előzmények: 4-5 hónapja kezdődött, hogy bizonyos programok futtatásakor nagyon felmelegedett a laptop. Sőt, volt, hogy jött a kék halál: lefagyott az egész, kék képernyő. De ezután mindig újra lehetett indítani, és felállt a rendszer.
Igyekeztünk ezután kerülni azokat a programokat, amiknél ez előfordult.

Tudni kell még, hogy már igen kevés hely volt a merevlemezen.

Aztán egy hónapja néha elkezdett kattogni is a gép. Ilyenkor leállítás után újra üzemelt. Mivel azonban egyre több baj jött, vettünk a héten egy külső tárhelyet, és pont tegnap kezdtük arra kimenteni a fényképeket. Sajnos azonban a mentés közben véglegesen meghalt a winchester :(((
Nem tudjuk hogyan, mert ott hagytuk éjszakára átmenteni a fénykép-mappákat (mivel 3 órát írt ki másolási időnek).

Ma reggel kikapcsolva találtuk a gépet, és bekapcsolás után már azt írta ki, a winchester nem elérhető."

vajon mi lehet a baj? a getdataback segíthet vagy mit érdemes megpróbálni?
(egyáltalán: egy notebook vincsit rá tudok kötni egy pc-re? bocs a lámaságért, de eddig még nem volt szerencsém hozzá  :think: )

előre is köszi!  :)

Fejhiba.
Az este működött annyira, hogy a fájlrendszert lássa és esetleg mentsen is róla, de a folyamat rontott az állapotán. Asztali PC-re kötés megoldható egy 2,5"->3,5" hdd adapterrel.
GetDataBack nem segít rajtad, ha a gép, windows nem látja a disket.

Szakszervizben talán megoldható róla az adatmentés.

Szerkesztette: XC-biker 2006. 07. 29. 11:10 -kor

Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1538 Felhasználó inaktív   j0nNyKa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 29. 16:34

Üdv!
A dolog egyik pillanatról a másikra történt, játszottam.
Elkezdett swappolni a vinyó, mint állat. Kiléptem, megnéztem, mi lehet. Nod nem frissített, msnen nem írtak, semmi nem történt. A vinyó meg csak swappolt. Vártam kicsit, hátha a win hülyéskedik, majd abbahagyja, hát nem. Szépen elkezdtem bezárogatni a programokat, semmi. Reboot. Ahogy indul a windows, indul a swap. Csökkentett mód, vírus, trojan keresés. Semmi. Msconfig, autóindítás. Semmi. Everest, hőmérséklet, ilyesmik. Semmi.
Mostmár csak arra tudok gondolni, hogy haldoklik a vinyóm. (délelőtt óta, tehát kb 6-7 órája swappel.)
Találkozott már valaki ilyesmivel? Van erre ötlet, megoldás?
Válaszokat előre is köszönöm

#1539 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 29. 18:06

Idézet: j0nNyKa - Dátum: 2006. júl. 29., szombat - 15:34

Üdv!
A dolog egyik pillanatról a másikra történt, játszottam.
Elkezdett swappolni a vinyó, mint állat. Kiléptem, megnéztem, mi lehet. Nod nem frissített, msnen nem írtak, semmi nem történt. A vinyó meg csak swappolt. Vártam kicsit, hátha a win hülyéskedik, majd abbahagyja, hát nem. Szépen elkezdtem bezárogatni a programokat, semmi. Reboot. Ahogy indul a windows, indul a swap. Csökkentett mód, vírus, trojan keresés. Semmi. Msconfig, autóindítás. Semmi. Everest, hőmérséklet, ilyesmik. Semmi.
Mostmár csak arra tudok gondolni, hogy haldoklik a vinyóm. (délelőtt óta, tehát kb 6-7 órája swappel.)
Találkozott már valaki ilyesmivel? Van erre ötlet, megoldás?
Válaszokat előre is köszönöm

Neked is javaslom a HDSentinel programot az állapot felmérésére.
http://hdsentinel.hu

#1540 Felhasználó inaktív   j0nNyKa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 29. 18:41

Idézet: XC-biker - Dátum: 2006. júl. 29., szombat - 18:06

Neked is javaslom a HDSentinel programot az állapot felmérésére.
http://hdsentinel.hu

Koszi, de a NOD virusnak latja, es mostmar sehogy nemtom felrakni :|

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »