HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2131 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 28. 19:56

Idézet: pittti - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 19:16

Szerintem a problémákat nem megkerülni, hanem megoldani kell. Lehet egy winyót számtalan módon kínozni, apránként lementegetni a tartalmát (az adatmentő programok sohasem 100%-osak), újraformázni, újratelepíteni mindent, visszamásolgatni mindent - vagy egyszerűen kijavítani a hibás partíciót. Vesd össze a két módszer közötti időkülönbséget!
Melyik az elegánsabb megoldás?

Remélhetőleg jobban értesz az adatmentéshez, mint én.
Korábbi beírásaimban írtam, hogy az adat megvan, a rendszert szerettem volna elindítani úgy, ahogy működött, hogy lássam, mit is kell a mentésekből visszaállítani, hogy kész rendszert kapjon vissza a fél.
Ne kelljen még bogarászással töltenem nála/vele az időt, hogy mit is használt valójában a telepített, vagy csak a vinyón heverő alkalmazásokból. A Gdb a főkönyvtárakat számmal jelöli, bennük minden megtalálható, már csak ki kell találni, mi volt a ProgramFilesben, és mi a Dokumentum and Settingsben.
Két telepítést vélt felfedezni, így mintegy 30 gigányi adatot kell átböngészni, és a vadiúj vinyóra átvinni-telepíteni a szükségeseket. Természetesen ez már nem Maxtor.
Hová kell nekem az elegancia?
A gépösszerakó kájefté gépeihez volt szerencsém egy korábbi munkahelyemen (onnan lépett ki a cég névadó tulaja), és azt a gépparkot röviddel a beszerzésük után lecserélték brand gépekre.
Jelen esetben sejtem, hogy az ügyfél cégének anyagi kerete is meghatározó lehetett a gépek silányságában (vargáné táp, quantum lct vinyók, majd Maxtor 540-740 öngyilkosai).
Az otthoni gép vagy "cégajándék", vagy más juttatásként származik ugyanettől a cégtől, minden porcikáján a cég logojával, matricájával.

Kipróbáltam a Paragont is. Mivel régebbi termékei beváltak, jobbra számítottam.
Arra pl. nem, hogy windowsos, tehát minden infot csak onnan szed ki, így a kérdéses partíciót formázatlannak látja az is.
Az még tetézi, hogy amíg a 7-es nem, addig a 8-as verzió installkor, és uninstallkor is újraindíttatja a gépet. 2007-ben, windows XP alatt.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2132 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 20:18

oké köszike, akkor mácsak egy floppy-drive-ot kell szerezni, mertt anno meghalt azóta meg nem kellett használnom így nem vettem :D
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#2133 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 20:33

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 19:56

Remélhetőleg jobban értesz az adatmentéshez, mint én.
Korábbi beírásaimban írtam, hogy az adat megvan, a rendszert szerettem volna elindítani úgy, ahogy működött, hogy lássam, mit is kell a mentésekből visszaállítani, hogy kész rendszert kapjon vissza a fél.

Ez nem értés, vagy jobban értés kérdése. Arról van szó, hogy számtalanszor beleszaladtam ilyen esetbe mint most Te, az ügyfelet nem érdeklik a nehézségek, Ő működő rendszert szeretne visszakapni. Természetesen meg lehet oldani úgy is ahogy most Neked sikerült, viszont ha van egyszerűbb megoldás, miért ne azt használjuk. Mondjuk én könnyebb helyzetben voltam, sokéves hardveres gyakorlat, több mint 10 éves rendszerprogramozás - és igen - adatmentéssel is több mint 5 éve foglalkozom. Az ehhez szükséges programok jó részét is magam írtam. Persze nem Windows alá (bár az is megoldható volna) de az assembley sokkal elegánsabb megoldás.

Egy ilyen hiba javítása nálam egy, esetleg két órai munka. És pontosan azt kapom vissza amiért Te olyan sok órát szenvedtél, és még nincs vége! Persze a biztonság kedvéért én is áttenném a winyó tartalmát egy újra, de ez Ghost-tal + fél óra.

Amit viszont leírtál az az ügyfeledet is minősíti - üzleti célra ilyen gépet használni - ezt inkább nem kommentálom. Örülhet neki nagyon, hogy ennyivel megúszta!

Szerkesztette: pittti 2007. 01. 28. 20:34 -kor

A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2134 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 20:38

A GDB képes egy sérült HDD-ről (partícióról is) image file-t készíteni, leolvasva arról mindent, amit lehet és utána ezzel az image file-al lehet a programból játszadozni. De csak zárójelben mondom. Meg azt is, hogy a munkámból adódóan többször találkozom mentendő hibás HDD-vel (fizikai és logikai értelemben is) és ez a program eddig mindig segített (már persze, ha volt mit, azaz működött egyáltalán a HDD), legalább annyira, mint egy másik. Aranyat érő program még a FileScavenger nevű kreálmány is: ezzel, megfelelő szakértelem birtokában akár sérült RAID-ről is lehet menteni (RAID5, RAID0 és JBOD), szintén tapasznyalatból említem. Egyetlen hátrányuk, hogy win alatt futnak, ill. a win-es filerendszereket ismerik csak. Az áruk sem egy nagyon magas összeg. Persze, csak egy mentésre, nem biztos, hogy mindenki hajlandó ennyit kifizetni...
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2135 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 20:38

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 20:18

oké köszike, akkor mácsak egy floppy-drive-ot kell szerezni, mertt anno meghalt azóta meg nem kellett használnom így nem vettem :D

Ha valahol (vagy valakitől) meg tudod szerezni a Hiren’s BootCd-t, azon rajta van. És ehhez még floppy sem kell, mert a CD-ről fut!

#2136 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 20:50

Idézet: pittti - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 20:38

Ha valahol (vagy valakitől) meg tudod szerezni a Hiren’s BootCd-t, azon rajta van. És ehhez még floppy sem kell, mert a CD-ről fut!

Egyrészt itt a fórumon is ki van tárgyalva, de ha jól tudom, tölthető ezerrel: http://www.google.co...%27s+bootcd&lr=
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2137 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 21:04

Már szedem is :)
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#2138 Felhasználó inaktív   dae 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 28. 21:23

Idézet: pittti - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 18:56

Firmware sérülés, adatmentő cég segíthet ha az adatok kellenének róla, de a winyónak SATU!
Falidíszként még jól mutathat...

A winyó nem érdekel, csak az adatok.
Van kifejezetten ehhez a típushoz egy firmware javító progi: Athena javító

Van valakinek valami tapasztalata ezzel a progival?

#2139 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 21:40

Idézet: dae - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 21:23

A winyó nem érdekel, csak az adatok.
Van kifejezetten ehhez a típushoz egy firmware javító progi: Athena javító

Van valakinek valami tapasztalata ezzel a progival?

Gondolom a Salvation Data programjára gondoltál. A free verzió csak egy bizonyos modellszámú modellt javít, ezt feltétlenül ellenőrizd! Az eseteknek kb. az 50%-ában tud valamit kezdeni a winyóval. A fizetős (teljes) verzió viszont nagyon drága, és Magyarországról nem is regisztrálható.

Ha ez nem segít, akkor keresned kell egy olyan adatmentő céget akinek van PC3000-es kártyája. Ezzel gyakorlatilag minden Firmware hiba orvosolható. De csak akkor ha más hibája nincsen a winyónak!

#2140 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 28. 21:48

Idézet: pittti - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 13:28

Bocs, én ezt nem tenném. RAW formátumról történő bármilyen konverzió adatvesztős.
Mentésnél alap (és ököl) szabály hogy MENTENDŐ ESZKÖZRE NEM ÍRUNK!!!

Félreérthető volt: A már működő köteteket konvertálja át. hibáshoz semmiképpen sem nyúlni! De ha az ME telepítő felismeri, és javítani akarja a FAT-ot, akkor tegye.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2141 Felhasználó inaktív   zAcsKO 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 21:49

Idézet: pittti - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 17:30

Az Offline Uncorrectable értéke változott ahogyan látom (a legutóbbi off-line scan szerint korrigálhatatlanul hibás szektorok száma), - ez nem jelent túl sok jót.
A Raw Read Error Rate hirtelen változása pedig egyértelműen felületi hibára utal, vagy ami még rosszabb - lehet kezdődő fejhiba.

Végső következtetés: ajánlatos mindent menteni - ez a winyó nem lesz hosszú életű!

Köszi, a mentés már megvolt, szerencse hogy nem hirtelen halt meg mert rengeteg mentetlen családi kép volt rajta.

Azóta lefuttattam a Hutil-t. Először leteszteltem, és kiírt jópár hibát. Aztán nyomtam neki egy low level format-ot,  amikor is újra elkezdte letesztelni, de ekkor már a végén azt írta ki, hogy nincsen baja a merevlemeznek!!! Most akkor mi van?

A másik amit nem értek az a gépemben lévő másik vincsi, ami egy Sata Samsung. Reggel még 0 volt a raw read error rate, mostanra meg felment 8-ra.
Ez normális vagy féljek hogy annak is baja lesz?

HD Tune: SAMSUNG SP2004C Health

ID                               Current  Worst    ThresholdData      Status  
(01) Raw Read Error Rate         100      100      51       8         Ok      
(03) Spin Up Time                   100      100      25       5888      Ok      
(04) Start/Stop Count               100      100      0        709       Ok      
(05) Reallocated Sector Count    253      253      10       0         Ok      
(07) Seek Error Rate                253      253      51       0         Ok      
(08) Seek Time Performance    253      253      15       0         Ok      
(09) Power On Hours Count       100      100      0        961       Ok      
(0A) Spin Retry Count              253      253      51       0         Ok      
(0B) Calibration Retry Count     253      2        0        0           Ok      
(0C) Power Cycle Count           100      100      0        696       Ok      
(BE) Airflow Temperature         154      124      0        28        Ok      
(C2) Temperature                    154      124      0        28        Ok      
(C3) Hardware ECC Recovered   100      100      0    10940652  Ok      
(C4) Reallocated Event Count     253      253      0        0         Ok      
(C5) Current Pending Sector      253      253      0        0         Ok      
(C6) Offline Uncorrectable        253      253       0        0         Ok      
(C7) Ultra DMA CRC Error Count 200      200      0        0         Ok      
(C8) Write Error Rate                 100      100      0        0         Ok      
(C9) TA Counter Detected          100      100      0        0         Ok      
(CA) TA Counter Increased        253      253      0        0         Ok      

Power On Time         : 961
Health Status         : Ok

Szerkesztette: zAcsKO 2007. 01. 28. 21:49 -kor

#2142 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 22:24

Idézet: zAcsKO - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 21:49

Köszi, a mentés már megvolt, szerencse hogy nem hirtelen halt meg mert rengeteg mentetlen családi kép volt rajta.

Azóta lefuttattam a Hutil-t. Először leteszteltem, és kiírt jópár hibát. Aztán nyomtam neki egy low level format-ot,  amikor is újra elkezdte letesztelni, de ekkor már a végén azt írta ki, hogy nincsen baja a merevlemeznek!!! Most akkor mi van?

Mondjuk, a Samsung tudja hogy mit csinál. Ha a Hutil szerint jó akkor folyamatos figyelés mellett persze hogy lehet még használni a winyót. Egészen addig, amíg végképpen tönkre nem megy. Az egyik fórumtársunk winyója hasonló hiba és ugyanilyen gyógykezelés után nem egészen egy hetet bírt ki. Mindenesetre pótolhatatlan adatot egyelőre nem bíznék rá.

A  S.M.A.R.T lista sem 100%-ig megbízható, bizonyos adatokat csak bizonyos számú mérés után aktualizál (fatális hibánál rögtön!).

Mindenesetre 2 winyó - ez már egy kicsit gyanús. Táp, kábelezés rendben van? Nem húzod a gépet?

#2143 Felhasználó inaktív   zAcsKO 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 22:59

Idézet: pittti - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 22:24

Mondjuk, a Samsung tudja hogy mit csinál. Ha a Hutil szerint jó akkor folyamatos figyelés mellett persze hogy lehet még használni a winyót. Egészen addig, amíg végképpen tönkre nem megy. Az egyik fórumtársunk winyója hasonló hiba és ugyanilyen gyógykezelés után nem egészen egy hetet bírt ki. Mindenesetre pótolhatatlan adatot egyelőre nem bíznék rá.

A  S.M.A.R.T lista sem 100%-ig megbízható, bizonyos adatokat csak bizonyos számú mérés után aktualizál (fatális hibánál rögtön!).

Mindenesetre 2 winyó - ez már egy kicsit gyanús. Táp, kábelezés rendben van? Nem húzod a gépet?

Macron 400wattos táp. Nincsen húzva a gép. Van egy Sata vinyó meg egy IDE vinyó a gépben, az IDE szarakodik most. Meg volt egy rack is, de az kb. 2 hete döglött meg (vipower csoda), és bár még benn van a gépben azóta nem használom. Legalábbis szerintem az halt meg mert folyton újraindult a windows, aztán már el sem indult és csak kék képernyő bootolt be. Aztán kiszedtem a vincsit a rackből és megszűntek a windows újraindulások.
Kb egy hétig volt jó aztán erre jön most a samsung vinyó döglődése...

A táp jófajta nem hinném, hogy azzal gond lenne,  az adatkábelt majd kicserélem. Bár most várok, hogy tovább romoljon a vinyó, jobb lenne gariba visszavinni...

#2144 Felhasználó inaktív   dae 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 23:00

Idézet: pittti - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 21:40

Gondolom a Salvation Data programjára gondoltál. A free verzió csak egy bizonyos modellszámú modellt javít, ezt feltétlenül ellenőrizd! Az eseteknek kb. az 50%-ában tud valamit kezdeni a winyóval. A fizetős (teljes) verzió viszont nagyon drága, és Magyarországról nem is regisztrálható.

Ha ez nem segít, akkor keresned kell egy olyan adatmentő céget akinek van PC3000-es kártyája. Ezzel gyakorlatilag minden Firmware hiba orvosolható. De csak akkor ha más hibája nincsen a winyónak!

Igen, a salvation data-val csináltam.
A firmware javítás rendben lefutott, a winyót szépen felismeri a bios és minden más is.
Már csak a partíciót és az adatokat kell megtalálnom  :think:

Köszönöm az eddigi segítséget!

#2145 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 23:18

Idézet: zAcsKO - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 22:59

Macron 400wattos táp. Nincsen húzva a gép. Van egy Sata vinyó meg egy IDE vinyó a gépben, az IDE szarakodik most. Meg volt egy rack is, de az kb. 2 hete döglött meg (vipower csoda), és bár még benn van a gépben azóta nem használom. Legalábbis szerintem az halt meg mert folyton újraindult a windows, aztán már el sem indult és csak kék képernyő bootolt be. Aztán kiszedtem a vincsit a rackből és megszűntek a windows újraindulások.
Kb egy hétig volt jó aztán erre jön most a samsung vinyó döglődése...

A táp jófajta nem hinném, hogy azzal gond lenne,  az adatkábelt majd kicserélem. Bár most várok, hogy tovább romoljon a vinyó, jobb lenne gariba visszavinni...

A Macron-bül létezett könnyített sorozat is, bűnrossz kondikkal. Mindenképpen tanácsos lenne megkukkantani belül. A mobilrack általában nem jó hely egy merevlemeznek, a benne lévő, hangos venti hűtésnek tökéletesen alkalmatlan.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2146 Felhasználó inaktív   DeadMeat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 14:29

Kép

Sziasztok.Tudnatok errol valamit mondani mennyire kell aggodnom a hdd meghibasodasat illetoen?

Szerkesztette: DeadMeat 2007. 01. 29. 14:30 -kor

Mar a jovo sem a regi

#2147 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 14:58

Idézet: DeadMeat - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 14:29

Kép

Sziasztok.Tudnatok errol valamit mondani mennyire kell aggodnom a hdd meghibasodasat illetoen?

Kb. semennyire.

#2148 Felhasználó inaktív   maniakus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 17:24

üdvözlet,

az lenne a kérdésem, hogy ha szektorhibás a vinyóm, akkor azt semmiféle formázással nem lehet megoldani? (adatok nem fontosak)

bocs, hogy nem olvastam vissza nagyon sok hozzászólást, csak folyton újraindul a drága.

#2149 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 17:52

Idézet: maniakus - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 17:24

üdvözlet,

az lenne a kérdésem, hogy ha szektorhibás a vinyóm, akkor azt semmiféle formázással nem lehet megoldani? (adatok nem fontosak)

A HDD regenerátorral lehet kísérletezni (a HIREN’S BOOT CD-n rajta van!), ez bizonyos esetekben segíthet. Fatális, javíthatatlan hiba esetén viszont a forszírozott íróáram miatt, az eszköz végleges tönkremenetelét okozhatja.
Csak a saját felelősségedre próbáld ki!

#2150 Felhasználó inaktív   maniakus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 17:57

Idézet: pittti - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 17:52

A HDD regenerátorral lehet kísérletezni (a HIREN’S BOOT CD-n rajta van!), ez bizonyos esetekben segíthet. Fatális, javíthatatlan hiba esetén viszont a forszírozott íróáram miatt, az eszköz végleges tönkremenetelét okozhatja.
Csak a saját felelősségedre próbáld ki!

köszi, remélem menni fog.

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »