Idézet: pittti - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 19:16
Melyik az elegánsabb megoldás?
Remélhetőleg jobban értesz az adatmentéshez, mint én.
Korábbi beírásaimban írtam, hogy az adat megvan, a rendszert szerettem volna elindítani úgy, ahogy működött, hogy lássam, mit is kell a mentésekből visszaállítani, hogy kész rendszert kapjon vissza a fél.
Ne kelljen még bogarászással töltenem nála/vele az időt, hogy mit is használt valójában a telepített, vagy csak a vinyón heverő alkalmazásokból. A Gdb a főkönyvtárakat számmal jelöli, bennük minden megtalálható, már csak ki kell találni, mi volt a ProgramFilesben, és mi a Dokumentum and Settingsben.
Két telepítést vélt felfedezni, így mintegy 30 gigányi adatot kell átböngészni, és a vadiúj vinyóra átvinni-telepíteni a szükségeseket. Természetesen ez már nem Maxtor.
Hová kell nekem az elegancia?
A gépösszerakó kájefté gépeihez volt szerencsém egy korábbi munkahelyemen (onnan lépett ki a cég névadó tulaja), és azt a gépparkot röviddel a beszerzésük után lecserélték brand gépekre.
Jelen esetben sejtem, hogy az ügyfél cégének anyagi kerete is meghatározó lehetett a gépek silányságában (vargáné táp, quantum lct vinyók, majd Maxtor 540-740 öngyilkosai).
Az otthoni gép vagy "cégajándék", vagy más juttatásként származik ugyanettől a cégtől, minden porcikáján a cég logojával, matricájával.
Kipróbáltam a Paragont is. Mivel régebbi termékei beváltak, jobbra számítottam.
Arra pl. nem, hogy windowsos, tehát minden infot csak onnan szed ki, így a kérdéses partíciót formázatlannak látja az is.
Az még tetézi, hogy amíg a 7-es nem, addig a 8-as verzió installkor, és uninstallkor is újraindíttatja a gépet. 2007-ben, windows XP alatt.

Súgó
A téma zárva.