Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van!
Elküldve: 2007. 02. 07. 09:48
Elküldve: 2007. 02. 07. 10:46
Idézet: üveggolyó - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 11:26
segate 120 satam igencsak köhög. Az egy dolog h a bizonyos részen tartózkodó fájlok meghibásodtak , eltorzultak, de mostmár a teljes formázást , amit seatools-al kaarok csinálni, azt se hajlandó megcsinálni.
Rögtön a kezdéskor elszáll hibával.
Mit tehetek ? Nem mai gyerek már , de azért nem szeretném elveszíteni.
van valami ötletetek , mit csináljak ezzel a vinyóval?
Elküldve: 2007. 02. 08. 07:17
Van egy Acer 5670-es laptopom és tegnap óta csak PIO módban megy a vinyója. Nemtok win-t telepíteni sem, mert általában nem kezdi el a formázást, de ha el is kezdi olyan lassan, hogy megőszülnék.
Garis még a cucc, de fingom sincs mi a hibája. Állítgatni nem állítottam rajta semmit, eccerűen ilyen lett. Begarizás csak legvégső esetben, kéne a gép 7végén (is)
tus
Elküldve: 2007. 02. 09. 09:14
Idézet: tus - Dátum: 2007. febr. 8., csütörtök - 7:17
Van egy Acer 5670-es laptopom és tegnap óta csak PIO módban megy a vinyója. Nemtok win-t telepíteni sem, mert általában nem kezdi el a formázást, de ha el is kezdi olyan lassan, hogy megőszülnék.
Garis még a cucc, de fingom sincs mi a hibája. Állítgatni nem állítottam rajta semmit, eccerűen ilyen lett. Begarizás csak legvégső esetben, kéne a gép 7végén (is)
Pedig alighanem nem úszod meg. Winyócsere!!!
Elküldve: 2007. 02. 09. 20:04
Annyi volna vele a gondom, hogy erre tettem át a windows-t, de nem minden alkalommal boot-ol be róla. Bejön az alaplap logója, de mikor már az XP-t kéne kiírnia, akkor már stabil fekete képernyő, és kénytelen vagyok kinyomni. Ezt kb minden második, harmadik újraindításkor csinálja.
A vinyó látszólag jó, ment a formázás, partíciók. A Samsung.com-ról szedtem le, ehhez a tipushoz merevlemez tesztelőt (HUTIL 2.03), ami kétszer végigfutott kb 7 óra alatt, de nem talált semmit!
Szerintetek mi lehet a gond?
Esetleg lehet, hogy valamit kellene frissítenem? (Bios, chipset ?). A windows sp2-es.
Minden cuccot feltettem rá, mint a korábbi Samsung sata 120 Gb-ra, ott nem volt ilyen problémám.
Elküldve: 2007. 02. 09. 22:43
Idézet: Hz-7 - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 20:04
Annyi volna vele a gondom, hogy erre tettem át a windows-t, de nem minden alkalommal boot-ol be róla. Bejön az alaplap logója, de mikor már az XP-t kéne kiírnia, akkor már stabil fekete képernyő, és kénytelen vagyok kinyomni. Ezt kb minden második, harmadik újraindításkor csinálja.
Véletlenül nem Nforce chipset-es alaplapod van? Azoknál szokta ezt csinálni.
Megoldás: Le kell tölteni az Nvidia honlapjáról a legújabb chipset drivert, ezenkívül Maxtor winyóknál még szükséges egy Firmware frissítés is.
Elküldve: 2007. 02. 10. 09:49
Bár lehet hogy itt is elkélhet egy frissítés, de szerettem volna elkerülni, ha nem muszály!
Elküldve: 2007. 02. 10. 22:59
Előzmények: véletlenül nem a c-re, hanem a d-re (ahol az egyéb dolgok vannak) tettem fel az xp-t. Mivel előzőleg már rajta volt a c-n is, ezért finoman elrontottam az egészet. (azért akartam újra telepíteni a gépen a windowst, hogy hátha gyorsabb lesz). ezután fogtam és töröltem a d-ről a windows könyvtárat. persze ezután amikor bútolásra került a sior, két windows közül választhattam. nagy nehezen feltettem a c-re újból az xp-t, de a d-ről menet közben szinte minden elveszett. getdataback-kel visszahoztam egy részét, de így is nagy volt a veszteség. De a kérdésem az lenne, hogy van-e bármilyen progi, ami képes úgy eltávolítani az xp*t, hogy nem formázza le a vinyót, mert persze még mindig két xp közül lehet választani, és konzisztencia vizsgátlatot akar a gép, amelynek eredménye 0 xp, de átugrom, mert nincs kedvem 6-szor is újratelepíteni az xp-t.
köszi a segítséget
Elküldve: 2007. 02. 11. 11:13
Idézet: mrgorgeous - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 22:59
Előzmények: véletlenül nem a c-re, hanem a d-re (ahol az egyéb dolgok vannak) tettem fel az xp-t. Mivel előzőleg már rajta volt a c-n is, ezért finoman elrontottam az egészet. (azért akartam újra telepíteni a gépen a windowst, hogy hátha gyorsabb lesz). ezután fogtam és töröltem a d-ről a windows könyvtárat. persze ezután amikor bútolásra került a sior, két windows közül választhattam. nagy nehezen feltettem a c-re újból az xp-t, de a d-ről menet közben szinte minden elveszett. getdataback-kel visszahoztam egy részét, de így is nagy volt a veszteség. De a kérdésem az lenne, hogy van-e bármilyen progi, ami képes úgy eltávolítani az xp*t, hogy nem formázza le a vinyót, mert persze még mindig két xp közül lehet választani, és konzisztencia vizsgátlatot akar a gép, amelynek eredménye 0 xp, de átugrom, mert nincs kedvem 6-szor is újratelepíteni az xp-t.
köszi a segítséget
A konzisztencia vizsgálatot legalább egyszer hagyhattad volna lefutni.
A boot.ini szerkesztésével tudsz megszabadulni a kettős indítás látszatától.
Egy telepítéstől miért lett volna bármilyen egyéb veszteség?
Persze, helytelen rendszerhasználat esetén, amikor a munkaasztalon gyűjtögetek több gigányi zenét, adatot, akkor nem kell csodálkozni, hiszen a telepítő fel is hívja a figyelmet a Doc&Settings könyvtár felülírására.
Az asztalon tárolt nagyméretű anyagok is képesek lassítani a rendszert.
Ha telepítéskor a telepítő által látott meglévő rendszer javítását választottad volna, akkor nem lehet veszteség.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2007. 02. 11. 11:57
A boot.ini-t hogyan tudom szerkeszteni?
Elküldve: 2007. 02. 11. 14:06
Idézet: mrgorgeous - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 11:57
Szinte bármivel.
Ha van egy fájlkezelőd (pl Total Commander), akkor, ha engedélyezve van a rejtet fájlok mutatása, egyszerűen az F4 gomb lenyomásával, csak az írásvédelmet ki kell kapcsolni.
Ha nincs, akkor
a Startmenü>beállítások>vezérlőpult>rendszer
(avagy az asztalon a sajátgépre jobbkatt>tulajdonságok)
Speciális fül, lent az indítás és helyreállításnál a Beállítások gomb.
Ott találsz egy Szerkesztés gombot.
Kb ezt fogod látni:
Idézet
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect
Mint látható, itt az első partícióról induló rendszer elindul automatikusan, 30 sec. után.
A nemkívánatos sort eltávolítod, és mented a fájlt.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2007. 02. 11. 20:50
1.Smart http://kepfeltoltes....pics/1smart.jpg
2.HDtune http://kepfeltoltes....pics/teszt1.jpg
Megtudná mondani vki h mi lehet a gond, és hogy ezt kicserélik-e garnciába?
A válaszokat előre is köszi.
Szerkesztette: Raymund 2007. 02. 11. 20:51 -kor
Elküldve: 2007. 02. 11. 21:29
Idézet: Raymund - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 20:50
Azonnal rakjál a winyó alá egy hűtőventillátort, mert megfőzi magát! Szegény már a működés határán dolgozik, az írás - olvasás is bizonytalan. Ilyen hőmérsékletnél már a hőtágulás mértéke is okozhat átviteli problémát, de a mechanikának, csapágynak és az elektronikának sem tesz jót.
A mutatott érték ne tévesszen meg, ezeken a winyókon a szenzor nagyon rossz helyen van és alá is mér, a tényleges belső hőmérséklet akár 20 °C-al is magasabb lehet!
Ha így hajtod tovább, hamarosan megpusztul!
Szerkesztette: pittti 2007. 02. 11. 21:34 -kor
Elküldve: 2007. 02. 11. 21:47
Idézet: pittti - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 21:29
A mutatott érték ne tévesszen meg, ezeken a winyókon a szenzor nagyon rossz helyen van és alá is mér, a tényleges belső hőmérséklet akár 20 °C-al is magasabb lehet!
Ha így hajtod tovább, hamarosan megpusztul!
Itt van 2 új kép. Itt már más is a baja
Meg egy hőmérsékletes http://kepfeltoltes....u/pics/win3.jpg
Szerkesztette: Raymund 2007. 02. 11. 21:57 -kor
Elküldve: 2007. 02. 11. 22:25
Idézet: Raymund - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 21:47
Hát ez tényleg nagyon érdekes - bár én a hőfokot mindenképpen egy kicsit magasnak találom. Egyszerűen nem tudom értelmezni, pedig nemistudom hány S.M.A.R.T. - ot láttam már. Az is lehet, hogy gyenge minőségű, kontakthibás a SATA kábel. Az előtte használt winyóval nem produkált ilyet?
Elküldve: 2007. 02. 11. 22:30
Idézet: Raymund - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 21:47
Meg egy hőmérsékletes http://kepfeltoltes....u/pics/win3.jpg
Kézzel érintve mennyire meleg a vinyó egy-két óra működés után? Mert 78-80 fokot egy tökzárt dobozban tudna elérni egy ilyen vinyó. 60 fok felett meg megfogni ssem nagyon lehet. Csatlakozó, kábelhiba lehet esetleg még, ha normál elrendezésben tényleg ilyen forró, akkorments róla és vidd vissza.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2007. 02. 11. 22:35
Idézet: pittti - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 22:25
Hát az a helyzet, h komplett konfigot cseréltem és ez a winyó is a része, szal nem volt benne előtte winyó. Kipróbáltam másik sata kábellel is, akkor ue volt. Max ki kell próbálnom egy másik gépben, h ott is ezt csinálja-e. Aztán akkor majd kiderül h rossz-e. :confused: Annyit azért még elmondok, h nagyon lassú volt az elején. A XP indulásánál a csík kb 25ször végigment, mire bejött a gép, és kb 2-3MB/s el másolt. Aztán másik portra duktam az alaplapon a winyót és igy most ilyen lett. (azért igy jobb, de akkor...
Elküldve: 2007. 02. 11. 22:40
Idézet: didyman - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 22:30
Na akkor majd még azt nézem h milyen meleg kézzel. A kébel nemtom sztem jó, mert van benne egy sata-s dvd író ás a 2 kábelét megcseréltem. A dvd író ment ugyanúgy tökéletesen, a winyó meg maradt ugyanolyan rossz. De akkor ezt szted kicserélik gariba?
Elküldve: 2007. 02. 11. 22:51
Idézet: Raymund - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 22:40
Fennáll a kockázat hogy visszaviszed a boltba, ottfogják, megnéz(eget)ik, majd két hét múlva visszaadják azzal hogy náluk jó. Volt már ilyen nem egyszer.
Ha van rá lehetőséged, mindenképpen nézd meg egy másik gépben, és ha tudsz egy S.M.A.R.T. -ot is kérjél le róla. Lehet hogy okosabbak leszünk.
Elküldve: 2007. 02. 11. 22:57
Idézet: pittti - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 22:51
Ha van rá lehetőséged, mindenképpen nézd meg egy másik gépben, és ha tudsz egy S.M.A.R.T. -ot is kérjél le róla. Lehet hogy okosabbak leszünk.
pl. Active Smart progiból csinálok egy képet az jó?

Súgó
A téma zárva.