HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2261 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 14. 17:34

Idézet: pittti - Dátum: 2007. márc. 13., kedd - 16:49

Esetleg ha leírnád pontosan a hibát (BIOS nem látja - fel sem pörög - elektronikán égés látható, stb.).
Nem biztos hogy mindjárt nagycsavarhúzóval kell nekiesni.

BIOS nem látja, felpörög, ránézésre semmi hiba nincs, csak "nem megy" a HDD.

Ugyanabban a gépben másik tök jó, ez a HDD másik gépben szintén nem megy...

Garanciába cserélnék, csak hát ugye az adatok... :(

#2262 Felhasználó inaktív   mrgorgeous 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 16. 22:20

Van egy mybook wd külső vincseszterem, és nem tudok rá másolni semmit egyelőre, mert azt írja ki h nem sikerült a késleltetett írás. Korábban is volt már ilyen probléma,de uténa egy installkor felajánlotta az xp, hogy helyreállítja a vinyón a konzisztenciát, és utána hiphop jó lett, szóval valszeg az eredeti vinyón nem kóser valami. konzisztenciavizsgálatot hogy tudok kezdeményezni?

#2263 Felhasználó inaktív   mrgorgeous 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 14:14

Idézet: mrgorgeous - Dátum: 2007. márc. 16., péntek - 23:20

Van egy mybook wd külső vincseszterem, és nem tudok rá másolni semmit egyelőre, mert azt írja ki h nem sikerült a késleltetett írás. Korábban is volt már ilyen probléma,de uténa egy installkor felajánlotta az xp, hogy helyreállítja a vinyón a konzisztenciát, és utána hiphop jó lett, szóval valszeg az eredeti vinyón nem kóser valami. konzisztenciavizsgálatot hogy tudok kezdeményezni?

nem segített a belső vinyó konzisztenciajavítása sem, a külsőre nem tudok továbbra sem másolni. Ötlete esetleg nincs valakinek?

#2264 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 01:43

Sziasztok!

Segítségetekre lenne szükségem.
Elmondom a történetet. A gépem a 7minden napján 24órát megy, letöltés, feltöltés egyebek. Pénteken beállítottam a cuccokat minden faja volt kikapcsoltam a monitort elmentem aludni. Szombaton reggel amikor felkeltem a gépem ki volt kapcsolva az óra villogott a szekrényen tehát áramszünet volt. Semmi gáz máskor is volt már ilyen bekapcsoltam és ment. Na most nem, bejött a WindowsXP bootmenü, a Windows normál módú indítására és azt vettem észre hogy a vinyó olyan szaggatottan olvas. Egy kicsit olvas, csend, mégegy kicsit, csend... Ezt abból is lehetett látni hogy ugye a WindowsXPnek van ilyen fehér betöltő csíkja még a bootkép előtt és az is szaggatottan ment. Amikor a vinyó töltött egyet ugrott fel. Nagy szenvedések árán végigment a csík bejött a betöltőképernyő és a gép megfagyott. Ezt megpróbáltam 500szor, csökkentett mód, előző működő konfiguráció meg mindent amit lehetett, mindíg lefagyott. Elvittem haverhoz a vinyót, beleraktuk az ő gépébe. Az Ő WindowsXPje indításkor már látta hogy valami nem kerek a partícióval le is ellenőrizte, talált hibákat amiket ki is tudott javítani, lepörgött a lemezellenőrzés, a gép bebootolt a vinyó él adatok rajta minden faja. Mondom jó akkor nincs semmi gond itthon is jó lesz. Hazajöttem most az imént, gépbe vinyó be, elindít... Szaggatottan tölt de most csak egy ideig utánna normális, bejön a lemezellenőrző ablak hogy a D: partíciónak a konzisztenciáját le akarja ellenőrizni és hogy ajánlott folytatni, mondom gyia csináld a dolgod vaze azé fizettem vagymi, erre elkezdi és lefagy. Na mondom akkor ennek a partíciónak annyi ezt már gyalulhatom is. Mondom azé még kipróbálom hogy mi a dörgés köv indításnál ugyanúgy bejön a lemezellenőrzés, de átugrottam, a gép elindult. Most is abból a Windowsból írok. :) Próbáltam Windows alól lemezellenőrizni, ott is lefagyott.

Mi lehet az a konzisztencia és mit lehet ezellen tenni? Most akkor a vinyó megsérült és vehetek másikat ez már rendszerbetöltésre nem lesz alkalmas vagy csak a Windows hülye? Vagy csak a partíciókat kéne átrakni és műxene a dolog faján? :think:

Előre is kösz a helpet.

BIGfoot

Szerk.:Most látom mennyit írtam. :o  :D

Szerkesztette: BIGfoot 2007. 03. 18. 01:43 -kor

AMD Athlon64 X2 4400+ | Gigabyte GA-MA770-DS3 | 2x1GB A-Data DDRII-800MHz | Asus EAH3870 512MB DDR4 | Samsung SP2004C - 200GB | Samsung HD321KJ - 320GB | LG-4163B | Antec PlusView II | Point of View BlackDiamond 500W | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Edition | Razer Diamondback

#2265 Felhasználó inaktív   Flash84 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 22:25

Üdv All !

Na hát nekem érdekes kis storym lesz,és remélem tudtok a problémámra valami megoldást találni. Szóval valamelyik nap, megerőltettem magam,és neki álltam újra rakni az xp-met. Szegénykém,már nagyon kivolt, szépen boot,c formázz,telepítés indul,telepíts közbe érdekes hiba...valami írás hibája volt,és elkezdi,hogy rossz a lemez. Közbe 1 vínyóról beszélünk egy 200-as Seagate-ről,amin volt 4 particíó a C-vel együtt,és az f-re panaszkodott :s Hát én csak nézetm,ettől függetlenül felment rá a rendszer. A rendszer egy alap sp1 nélküli natúr xp prof volt,gondolom már ez is gáz volt a vínyónak... Na xp fent,elkezdem telepítgetni a dolgaimat,és akkor ilyet ír ki,ilyen kis sárga háromszögbe,hogy ez meg az a mappa, fájl sérült :s Futtasa a chdisket ha jól emlékszem. Nem futtam le, aztán újra kellett indítanom a gépet. Kék képernyő, ellenőrizni szeretné a lemezt,szokásos hülyeség,valami kondenzáció,vagy nem emlékszem már... Itt egy csomó fájt árvának talált meg javításoakt végzett a fájlrendszeren. Beléptem a gépbe,és mind a 3 meghajtomón vagy megsérültek a dolgok crc-sek lettek,vagy elsem lehet őket már indítani :s:S:S Mondjuk csak pár dolog volt ami nem nagyon érdekel,de voltak a gépen potólhatatlan képek. És azoknál pl. engedi,hogy megnyissam de nincs semmi a képen,vagy nincs villámnézet frown.gif vagy pl. van egy bmp-s képem azt pedig félig tölti be, a másik fele elmosodott :s De az mp3-maim is sérültek,megy a zene,és egyszer csak ugrik...Szóval itt valami nagy baj volt. Szóval a kérdésem az,hogy nem lehetne vaalmi progival a képeiemt visszaállítani? Hogy újra jók legyenek? Kérem akinek volt ilyen ossza már meg a tapasztalait infóit,remélem van valami remény,mert tényleg potólhatatlan képek frown.gif Előre is köszi mindenkinek a segítséget ! Bye all !

#2266 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 22:51

Flash84: 128 GB-nál nagyobb HDD-t ajánlott SP2-es win-el megtámadni, egyébként ilyen gondok lehetnek, főleg, ha szoktál pl. hibernáltatni. Valami adatmentő programmal érdemes próbálkozni, de a siker egyáltalán nem garantált, kérdés, hogy mibe barmolt bele, amikor rossz helyre írt. A legtöbb eséllyel a ~72-128 GB közötti részen helyet foglaló adatokról lehet menteni, ezek ugyanis ebben a felállásban nem sérülhettek, maximum a file-okat nyilvántartó adatok, ha az más területre esik (pl. előbb kezdődik a partíció). Szerk.: Ja, most nézem, SP1 nélküli. Akkor 100%, hogy ez volt a baj.

BIGfoot: Valami gond van azzal a HDD-vel (így elsőre azt mondanám, hibás blokkok, egy SMART táblázat jól jönne a HDD-ről), vagy a vezérlővel, kábellel, vagy az egész gép nem stabil (ha nem szokott lefagyni, játék/leterhelés közben, ez utóbbit talán ki lehet zárni).

mrgorgeous: Másik gépben/vezérlővel meg tudod nézni (lehet, hogy a csatoló a hibás)? SMART táblázatot tudsz róla mutatni (gondolom, USB-s, ekkor nehéz lesz az eredeti felállásban kicsalni belőle)?

Szerkesztette: brd 2007. 03. 18. 22:53 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2267 Felhasználó inaktív   Flash84 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 23:01

Idézet: brd - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 22:51

Flash84: 128 GB-nál nagyobb HDD-t ajánlott SP2-es win-el megtámadni, egyébként ilyen gondok lehetnek, főleg, ha szoktál pl. hibernáltatni. Valami adatmentő programmal érdemes próbálkozni, de a siker egyáltalán nem garantált, kérdés, hogy mibe barmolt bele, amikor rossz helyre írt. A legtöbb eséllyel a ~72-128 GB közötti részen helyet foglaló adatokról lehet menteni, ezek ugyanis ebben a felállásban nem sérülhettek, maximum a file-okat nyilvántartó adatok, ha az más területre esik (pl. előbb kezdődik a partíció). Szerk.: Ja, most nézem, SP1 nélküli. Akkor 100%, hogy ez volt a baj.

Köszi a választ,hát akkor felvázolom,hogy hogxan van particíonálva...  Szóval van egy C meghajtó,amin a rendszer van ez kerekne 7 gb-os. Van a 2. particíó ami 16.9 gb-os,ezen meghajtón...ott vannak dolgok,valami elindul valami nem :s Programfutatási hiba stb. vagy sérült... Van még a 3. partícióm ez 99.9 gb, Na ezen voltak a fonsots dolgaim :( Bár csak pár kép tünt el,ja meg hát a fájlaim crc-sek lettek,plussz az mp3-makg meghülyültek..És van egy 4. az utolsó particíóm 62.3 gb. Ezen meg van egy olyan mappa,amit még én csináltam,és nem enegdi törölni,és ami dolgok voltak rajta mind-mind crc-sek :( Jó de mondjuk ezek nem is érdkelenek,csak azok a többi dolgot visszabírom szerezzni a képeket nem :( Szóval miléyen progival csináljam, amivel van valami esély még az adatmentésre? Ezt pedig nem érettetm "  A legtöbb eséllyel a ~72-128 GB közötti részen helyet foglaló adatokról lehet menteni, ezek ugyanis ebben a felállásban nem sérülhettek, maximum a file-okat nyilvántartó adatok, " Hol lehet ezt megnézni,hogy ott azon a részen milyen adatok vabnnak? Vagy ezt a visszaállító progi tudja? Egyébként,SOHA nem volt hibernálva a gépem. Az még lehet baj,hogy sok fájl volt rajta,és állandan töröltem írtam a vínyóra,közbe meg 1* nem csináltam töredezettségmentesítést? Na bye

#2268 Felhasználó inaktív   Oscee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 21:23

Üdv, én is beállnék a segítségkérők sorába.
Vista alatt behalt az egyik partícióm, a Vista Disk Management-jében így néz ki:
Kép
Az a noname terület volt az F meghajtóm, egyik napról a másikra szállt el. Azzal a partícióval nem tudok semmit csinálni (tulajdonságokat lekérni, vagy betűjelet hozzárendelni), mert kapok egy ilyen hibaüzit:
"The operation failed to complete because the Disk Management console view is not up-to-date. Refresh the view ..." De hiába refreshelek, marad ugyanez.
Vista alól partícionáltam, kb. egy héttel ezelőtt, semmi gondom nem volt vele se azelőtt se eddig.
Mit lehet csinálni ilyenkor - az ott levő adatok nagyon kellenének, volt köztük pár nagyon fontos.
:confused:
24 & ReGenesis & Prison Break addict

#2269 Felhasználó inaktív   Flash84 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 22:53

Hi !

Szerintem probáld meg a Get Data Back NTFS progival, más ötletem nincs. Nekem Xp-nél volt hasonló...Akkor azt csinálta,hogy nem engedte,hogy belépjek egy mappába :s Aztán szerencsére lebírtam menteni mindent,probáld meg. Hátha, de ez is poénos,épp most szeretném megszerezni a vistát,hoy jaj azzal majd semmi bajom nem lesz,már mint vínyó ügyileg meg partíciólag. Erre tessék...itt a te eseted, itt látszik,hogy milyen sokat dolgotak a Microürgék az új Windows-on,gonolom eddig nem jutottak el,hogy stabilabb legyen ez a része is a rendszernek,hogy egyik pilllanatról a másikról,eltünnek a dolgaid,mert mister Wingánynak nem tetszett valami a partíción. Most komolyan elgondolkodtam a Vistán,na mindegy nem ide tartozik,Sok sikert ! remélem sikerül valami eredmény,aztán írj a fejleményekről,bye !

#2270 Felhasználó inaktív   Oscee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 23:10

Az a baj, hogy nem is látom a partíciót a filekezelő programokban :s
De kipróbálom a programot, amit ajánlottál.

Amúgy szopó a partíciókezelés Vista alatt, mert pl. Partition Magic nem ismeri fel a partíciókat... A Vista saját programjával kell ügyeskedni - bár egész kellemes alkalmazás, de egy erre kifejlesztett szoftver azért jobb... (ja és én alig találtam, a Computer-re jobb klikk a Start menüben és ott a Manage menüpont)

#2271 Felhasználó inaktív   mrgorgeous 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 00:00

Idézet: brd - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 23:51

BIGfoot: Valami gond van azzal a HDD-vel (így elsőre azt mondanám, hibás blokkok, egy SMART táblázat jól jönne a HDD-ről), vagy a vezérlővel, kábellel, vagy az egész gép nem stabil (ha nem szokott lefagyni, játék/leterhelés közben, ez utóbbit talán ki lehet zárni).

mrgorgeous: Másik gépben/vezérlővel meg tudod nézni (lehet, hogy a csatoló a hibás)? SMART táblázatot tudsz róla mutatni (gondolom, USB-s, ekkor nehéz lesz az eredeti felállásban kicsalni belőle)?

köszi a segítséget. Igen más gépen működik tökéletesen, az szinte biztos, hogy a d meghajtó (a gépem első vinyója) a probléámás, mivel korábban oda került a fel az xp (ne kérdezd hogyan  ;) ), és hát nem tudtam leszedni csak barkácsmódszerrel, tahát töröltem, így hát finoman szólva hibás a d meghajtó. Már próbáűltam javítani mindennel, de nem sikerül.
Mi az a smart táblázat, amúgy ja usb-vel.

#2272 Felhasználó inaktív   Oscee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 10:59

Ezer köszönet, sikerült visszaszerezni az adataimat a GetDataBack programmal!  :respect:

DE:
partícót töröltem, csinálni akartam újat, és ugyanezt a hibaüzenetet kapom (The operation failed to complete because the Disk Management console view is not up-to-date. Refresh the view ...), így nem formázza a partíciót, s ismét ugyanez a kép fogad...
Szal végleges megoldást még mindig nem találtam, délután majd még utánajárok.

#2273 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 03. 20. 11:14

Idézet: Oscee - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 23:10

Amúgy szopó a partíciókezelés Vista alatt, mert pl. Partition Magic nem ismeri fel a partíciókat... A Vista saját programjával kell ügyeskedni - bár egész kellemes alkalmazás, de egy erre kifejlesztett szoftver azért jobb... (ja és én alig találtam, a Computer-re jobb klikk a Start menüben és ott a Manage menüpont)

Pontosan miért jobb? Azért, mert a beépített lemezkezelővel a felmerülő általános és néhány speciális feladatok korrekten és egyszerűen végrehajthatóak? Én meg nem értem, hogy amit a rendszerhez mellékelnek, az egyeseknek alapértelmezés szerint nem lehet elég jó és nem értenek hozzá meg csakazértis kell a külső program.

A lemezkezelő a futtatásból a diskmgmt.msc-vel, a jobbegérrel és a felügyeleti eszközök alól is elérhető, az XP-ben is így volt.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2274 Felhasználó inaktív   Oscee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 13:29

Azért azt bárki beláthatja, hogy egy spec. szoftver jóval többet tud.
De nem azt mondtam, hogy a beépített nem jó, nekem pl. megfelelne, és tényleg egyszerű, de mint a mellékelt árbra mutatja, mégsem úgy működik, ahogy kéne...

#2275 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 03. 20. 15:04

Idézet: Oscee - Dátum: 2007. márc. 20., kedd - 13:29

Azért azt bárki beláthatja, hogy egy spec. szoftver jóval többet tud.
De nem azt mondtam, hogy a beépített nem jó, nekem pl. megfelelne, és tényleg egyszerű, de mint a mellékelt árbra mutatja, mégsem úgy működik, ahogy kéne...

És szükséged van arra a többre? ;)

A mellékelt ábra azt mutatja, hogy olyan problémája van a meghajtónak, amit nem partíciókezelő programmal kell elsősorban megkeresni, hiszen azt partíciók kezelésére való, nem javítására. De lehet akár a vista lemezkezelőjének apró hibája is.

Sajnos egy ilyen elszállásnak nyomok nélkül nagyon sok oka lehet, a merevlemez, memória, tápellátás mind érintve lehet benne. SMART mit mond az adott meghajtóról?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2276 Felhasználó inaktív   progger 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 20. 15:31

Sziasztok!

Segítségeteket kérném a következő problémában:
Adott az asztali gépem, abban egy 120 Gb méretű Maxtor ATA-133 merevlemez...körülbelül 4 éves. Az elmúlt hosszú hétvégén szinte folyamatosan ment a gép (leszámítva az éjszakákat). Az első 3 napban semmi baj nem is volt vele, mint ahogy eddig sem. Viszont a 4. napon délután elkezdett derült égből a villámcsapás szindrómával kattogni. Gyorsan kinyomtam a gépet. Vártam picit (~5perc), visszakapcsoltam. Gyönyörűen ment kb. fél órát és utána ismételten jelentkezett a jelenség. Ismételten kikapcsoltam a gépem, de tovább már nem próbálkoztam vele.
Mivel viszonylag fontos adatokat tárolok rajta, nem szeretném ha a kukába kellene dobnom!
Így a kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja a kattogást, illetőleg hogy megmenthető e még a winyó (és ha igen akkor hogyan)?
Köszönöm a válasz(oka)t!
Üdv,

progger
progger

#2277 Felhasználó inaktív   Oscee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 15:43

Idézet: didyman - Dátum: 2007. márc. 20., kedd - 16:04

És szükséged van arra a többre? ;)

A mellékelt ábra azt mutatja, hogy olyan problémája van a meghajtónak, amit nem partíciókezelő programmal kell elsősorban megkeresni, hiszen azt partíciók kezelésére való, nem javítására. De lehet akár a vista lemezkezelőjének apró hibája is.

Sajnos egy ilyen elszállásnak nyomok nélkül nagyon sok oka lehet, a merevlemez, memória, tápellátás mind érintve lehet benne. SMART mit mond az adott meghajtóról?

Én ilyenkor gyanúsan nézek az op.rendszer lemezkezelőjére, XP is vágott tönkre már partíciós táblámat... Azt nem értem, hogy miért egy ilyen semmitmondó üzenetet kapok, ha kinyögné, hogy hardverhiba, akkor ott keresgélnék, de nekem nem annak tűnik, lévén az ott lévő adatot maradéktalanul helyre tudtam állítani, és bad sectorom se volt egy darab se (persze tudom, ez nem jelenti azt, hogy nem hibásodhat meg...)

SMART-ot eddig nem néztem, nem igazán értek hozzá, most megnéztem (Active SMART 2.51), azt írja, hogy minden OK, de ha kell screent is mutatok.
Memóriát még nem néztem (Memtest floppy bootos? mert floppy-m az nincs :s), áramingadozás szerintem nem volt, tápom meg remélem, hogy bírja... :) (450-es Chieftec)

(arra azért volt már péda hogy szükségem volt többre, pl. partíciók merge-elése, vagy FAT-NTFS konverzó :p)

#2278 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 15:51

Idézet: brd - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 22:51

Remélem erre a táblázatra gondoltál, Everest-el csináltam:
Kép
A gép lefagyni terhelés alatt nem szokott, csak amikor ellenőrizné azt a konzisztenciát vagymit akkor fagy meg. :( kábelt már kicseréltem azzal nem lehet gond, a vezérlő meg szvsz nem száll el egy sima áramszünettől. Remélem. :think:

Szerk.: Active SMART-al csináltam egy riportot, hátha abból kiderül valami.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: BIGfoot 2007. 03. 20. 16:01 -kor

AMD Athlon64 X2 4400+ | Gigabyte GA-MA770-DS3 | 2x1GB A-Data DDRII-800MHz | Asus EAH3870 512MB DDR4 | Samsung SP2004C - 200GB | Samsung HD321KJ - 320GB | LG-4163B | Antec PlusView II | Point of View BlackDiamond 500W | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Edition | Razer Diamondback

#2279 Felhasználó inaktív   deluck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 22:09

Sziasztok!

Van egy olyan gondom, hogy az ide-s winyók mellett van 1 db SATA-s vinyóm. Ez a vinyó az utóbbi időben olyat csinál, hogy egyszer csak fogja magát és belassul. Aztán csak akkor javul meg, ha pl átdugom a másik SATA csatlakozóra, vagy megfordítom a vezetéket... Eddig rendesen működött.
Mi lehet a gond? A vinyó megy tönkre? A vezérlő? A SATA kábel?

Alaplap ASUS P4P800-e deluxe, a vinyó egy hitachi hdt722525dla380-as.

köszi
a jelenlegi leggyorsabb processzoron már csak 4 másodpercig fut egy végtelen ciklus

#2280 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 22:19

BIGfoot: Nos, hibás Sector nincsen rajta, legalábbis a SMART szerint nincs, mindössze egy egyelőre gyanús (Current Pending Sector...). Ha lefut a chkdsk, kézzel indítva, akkor az összesítőben mit ír a rossz szektorok mellé (mennyi KB)? Lehet egyébként az is, hogy hibázik a gép (tuning van?) és egyszer hibásan írt ki valami filerendszer-nyilvántartási adatot a HDD-re. (Neked ugye SP2-es win-ed van legalább? :D )

deluck: Kezd a S-ATA kábel cseréjével, az a legtöbb hibának a forrása, ill. azt a legegyszerűbb cserélni.

progger: A kattogásnak sok oka lehet, de semmiképpen sem egy "hűdejólvagyok, kattogok" jelzés a HDD-től. SMART táblázat beszúrása ide, fontos adatok átmásolása máshová...

mrgorgeous: a SMARt-táblázat az pl. egy olyan, mint amit BIGfoot is beszúrt ide, de USB-n keresztül nehéz lesz ilyet kicsalni a vezérlő miatt a HDD-ből.

Flash84: Hol lehet ezt megnézni,hogy ott azon a részen milyen adatok vabnnak? Vagy ezt a visszaállító progi tudja? [...] Az még lehet baj,hogy sok fájl volt rajta,és állandan töröltem írtam a vínyóra,közbe meg 1* nem csináltam töredezettségmentesítést?

Úgy lehet(ne) megnézni, hogy melyik partíció esik arra a területre, de azt csak úgy írtam, hogy tudd, milyen adatokra van a legnagyobb esély. A többire nem a válasz, ettől önmagában nem sérül meg egy NTFS-szintű filerendszer.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.