HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2311 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 18. 12:36

Idézet: Bruder - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 12:12

Van egy olyan gondom, hogy a párom, aki külföldön él, eljött s most itt van a winyójával, amin minden adata rajt van, s ami sajnos dinamikusan lett formázva, így nem tudjuk róla lementeni az adatokat, mivel max az ezközkezelő látja.

van lehetőség arra, hogy ne egy ilyen winyóról mégis lementsem a dolgokat?

Ha egyébként nem sérült a filerendszer rajta, akkor valószínűleg elég lesz neki egy importálás(?) a lemezkezelőben (futtatásba: diskmgmt.msc), itt jobbegérgomb az adott disk-en és máris látszódni fog.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2312 Felhasználó inaktív   Bruder 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 18. 13:36

Idézet: brd - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 13:36

Ha egyébként nem sérült a filerendszer rajta, akkor valószínűleg elég lesz neki egy importálás(?) a lemezkezelőben (futtatásba: diskmgmt.msc), itt jobbegérgomb az adott disk-en és máris látszódni fog.

sajna ezt már próbáltam, de nem megy :(

más 5let?

juteszembe: köszönöm :)

#2313 Felhasználó inaktív   danibacsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 17:49

Sziasztok.

Van nékem egy 2 éves 160 GB-s SAMSUNG vinyóm.
2 nappal ezelőtt be volt kapcsolva a gépem egész nap. Videót tömörítettem. Mikor hazaértem az egyetemről azt vettem észre, hogy már rég meg kellett volna csinálnia a feladatot, ezért kilőttem a progit és akkor vettem észre hogy az egér mozgása is akadozik. Próbáltam avi filmeket lejátszani azok is akadtak. Utána kipróbáltan a file kicsomagolást is. 50mb-ás fileon ült vagy 2 percet. Ezután újraindítottam a gépet. MAjd feljött a windows képernyőjén egy progi ami kiírta hogy valami nem olvasható fileok vannak a vinyón. Ekkor lefuttatta a chdisket magától majd újraindult a gép. A probléma még mindig meg volt.
Ezután winxp reinstall majd utána semmi baj. Mentek a filmek tömörítés minden. Egészen ma délutánig amikor is file kicsomagolásra adtam a fejem. Mikor elkezdtem hallottam hogy vacakol a vinyó meg picit 2x kattant is. NOs azóta megint megvan a probléma.

Van esetleg 5let? vagy behalt kész vége.
Előre is köszönök minden segítséget.

#2314 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 18:25

Idézet: Bruder - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 14:36

sajna ezt már próbáltam, de nem megy :(

Mégis, mit ír ki?

danibacsi: Valszeg' hibás sector. SMART tábla (Everest, Hard Disk Sentinel...)?

Szerkesztette: brd 2007. 04. 20. 18:25 -kor

#2315 Felhasználó inaktív   danibacsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 08:31

NAh elindítottam a Hard disk sentinelt. Kösz a tippet.

Azt írja hogy a merevlemez állapota hibátlan.

Lehet 100%ig hinni a proginak?

#2316 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 10:24

100%-ig nem, mivel egyes gyártók esetén nagyon eltérő lehet a különböző SMART regiszterek hibára utaló értéke, de a program fejlesztése során folyamatosan kerülnek bele ezek az információk. Ezért is kértem SMART táblázatot, ahol látszanak a különböző értékek, az alapján több lehet mondani. Mindenesetre a HDD a Sentinel miatt mégsem tűnik hibásnak (ilyet csak akkor ír, ha soha semmi anomália nem történt még, amelytől bejegyzés készül a SMART regiszterekbe), inkább a tápellátásra gyanakodnék: kilazult tápcsatlakozó (a HDD-n), ingadozó tápfeszültség, esetleg adatkábel-, vagy driverhiba.

#2317 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 11:11

Van egy kis gondom. van egy Maxtor DiamondMax winchesterem, amit sikeressen leejtettek. Amikor bedugom, akkor kattog, sípol. Mit lehetne vele csinálni, legalább egy adatmentés alkalmára? Nem kellene, hogy ujra müködjön, csak le lehessen menteni róla minden adatod.

#2318 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 11:16

Idézet: dnyl - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 10:11

Van egy kis gondom. van egy Maxtor DiamondMax winchesterem, amit sikeressen leejtettek. Amikor bedugom, akkor kattog, sípol. Mit lehetne vele csinálni, legalább egy adatmentés alkalmára? Nem kellene, hogy ujra müködjön, csak le lehessen menteni róla minden adatod.

Házilag nem hiszem, hogy megoldható.
Szakszervizben meg 100eft fölött lenne.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#2319 Felhasználó inaktív   Bruder 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 21:34

Idézet: brd - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 19:25

Mégis, mit ír ki?

danibacsi: Valszeg' hibás sector. SMART tábla (Everest, Hard Disk Sentinel...)?

köszi, meoldottam, jött rendszervinyó, busszal, be, pcbe, usbs rack teljes adatment :)

köszi mindent

ui: hogy lehet visszamondani a témakövetést?

#2320 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 22:17

Itt pepip téma: Link Elek, majd alul Leiratkozás gomb.

#2321 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 21:58

Sziasztok,

A kovetkezo problemam van. A wincsirol (samung 160GB) nem bootol be a windows, barmit valasztok "Safe command prompt" stb, bootolasnal visszadobja a biosba, azaz a gep ujra indul. Ha masodik wincsikent teszem be, akkor a windows a partiociokat nem latja, viszont a Partition Magic latja oket. A wincsin nagyon fontos adatok vannak mindenkeppen le kene szednem oket. Ajanljatok legy szives vmi programot hozza, ami megbizrkozhat vele. Pl partico klonozo vagy nem tudom mi kellhet ehhez.

Koszi

#2322 Felhasználó inaktív   andras08 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 08:41

Sziasztok!

Itt találtam egy cikket az adatmentési technológiákról: http://www.mcklub.hu/article.php?id=85

Érdemes átvizslatni

#2323 Felhasználó inaktív   Mindenhova 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 06:14

Üdv mindenkinek!

Egy olyan apró kérésem lenne... Active@ Partition Recovery 5.0 Build 357-es meglátta az elveszetnek hitt particiómat, de visszaállításkor a pénztárcámra apellál. Ha valaki tudna segíteni a megtévesztésében, megköszönném.

#2324 Felhasználó inaktív   Mindenhova 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 10:13

Idézet: Mindenhova - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 7:14

Üdv mindenkinek!

Egy olyan apró kérésem lenne... Active@ Partition Recovery 5.0 Build 357-es meglátta az elveszetnek hitt particiómat, de visszaállításkor a pénztárcámra apellál. Ha valaki tudna segíteni a megtévesztésében, megköszönném.

Közben rátaláltam...

#2325 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 13:30

Idézet: andras08 - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 9:41

Sziasztok!

Itt találtam egy cikket az adatmentési technológiákról: http://www.mcklub.hu/article.php?id=85

Érdemes átvizslatni

Nagyon kérlek, hogy ha már értelmesen nem tudsz hozzászólni a témákhoz, akkor a droid stílusú reklámozást is felejtsd el nagyon sürgősen, vagy megvonom a hozzászólási jogod. Remélem érthető voltam.

#2326 Felhasználó inaktív   Blöff 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 30. 16:06

Sziasztok :confused:

Hatalmas csapás ért! Samsung SP1604N vincsim megadta magát. Nem pörög fel, és a BIOS sem látja. Egy csöppnyi reményt tud valaki nyújtani?

#2327 Felhasználó inaktív   Blöff 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 08:58

Senki???

#2328 Felhasználó inaktív   Coldfish 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 10:06

Van egy 120-as maxtor hdd-m, miután lejárt a garanciája, azonnal elkezdett hibákat produkálni. Biztos valami hibás szektor lehet, mert néha előfordult, hogy írás közben teljesen lefagyott a gép, de ami rajta volt, azt tudta olvasni rendesen. Ennek ellenére azért tudtam használni még jóideig, most viszont 1-2 hete teljesen lelassult. Ha arról olvas valamit a gép, minden akadozik, az egér is lassan mozog, stb. Egy DVD-t kiírni arról a winchiről 1 óra, most próbálom leüríteni, az, hogy 2 dvd-t átmásoljak a másik winchire, 72 percbe telik.
Javíthtó ez szoftveresen? Vagy újat kéne vennem?

#2329 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 10:44

Idézet: Coldfish - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 9:06

Van egy 120-as maxtor hdd-m, miután lejárt a garanciája, azonnal elkezdett hibákat produkálni. Biztos valami hibás szektor lehet, mert néha előfordult, hogy írás közben teljesen lefagyott a gép, de ami rajta volt, azt tudta olvasni rendesen. Ennek ellenére azért tudtam használni még jóideig, most viszont 1-2 hete teljesen lelassult. Ha arról olvas valamit a gép, minden akadozik, az egér is lassan mozog, stb. Egy DVD-t kiírni arról a winchiről 1 óra, most próbálom leüríteni, az, hogy 2 dvd-t átmásoljak a másik winchire, 72 percbe telik.
Javíthtó ez szoftveresen? Vagy újat kéne vennem?

valszeg ujat kell venned.
erdemes ranezned hdsentinellel.  www.hdsentinel.hu
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#2330 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 10:47

Idézet: Blöff - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 7:58

Senki???

latatlanban nehez barmit is mondani.
ha nincs fontos adatod rajta, akkor gari vagy csere.

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.