HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2271 Felhasználó inaktív   mrgorgeous 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 20. 00:00

Idézet: brd - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 23:51

Flash84: 128 GB-nál nagyobb HDD-t ajánlott SP2-es win-el megtámadni, egyébként ilyen gondok lehetnek, főleg, ha szoktál pl. hibernáltatni. Valami adatmentő programmal érdemes próbálkozni, de a siker egyáltalán nem garantált, kérdés, hogy mibe barmolt bele, amikor rossz helyre írt. A legtöbb eséllyel a ~72-128 GB közötti részen helyet foglaló adatokról lehet menteni, ezek ugyanis ebben a felállásban nem sérülhettek, maximum a file-okat nyilvántartó adatok, ha az más területre esik (pl. előbb kezdődik a partíció). Szerk.: Ja, most nézem, SP1 nélküli. Akkor 100%, hogy ez volt a baj.

BIGfoot: Valami gond van azzal a HDD-vel (így elsőre azt mondanám, hibás blokkok, egy SMART táblázat jól jönne a HDD-ről), vagy a vezérlővel, kábellel, vagy az egész gép nem stabil (ha nem szokott lefagyni, játék/leterhelés közben, ez utóbbit talán ki lehet zárni).

mrgorgeous: Másik gépben/vezérlővel meg tudod nézni (lehet, hogy a csatoló a hibás)? SMART táblázatot tudsz róla mutatni (gondolom, USB-s, ekkor nehéz lesz az eredeti felállásban kicsalni belőle)?

köszi a segítséget. Igen más gépen működik tökéletesen, az szinte biztos, hogy a d meghajtó (a gépem első vinyója) a probléámás, mivel korábban oda került a fel az xp (ne kérdezd hogyan  ;) ), és hát nem tudtam leszedni csak barkácsmódszerrel, tahát töröltem, így hát finoman szólva hibás a d meghajtó. Már próbáűltam javítani mindennel, de nem sikerül.
Mi az a smart táblázat, amúgy ja usb-vel.

#2272 Felhasználó inaktív   Oscee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 10:59

Ezer köszönet, sikerült visszaszerezni az adataimat a GetDataBack programmal!  :respect:

DE:
partícót töröltem, csinálni akartam újat, és ugyanezt a hibaüzenetet kapom (The operation failed to complete because the Disk Management console view is not up-to-date. Refresh the view ...), így nem formázza a partíciót, s ismét ugyanez a kép fogad...
Szal végleges megoldást még mindig nem találtam, délután majd még utánajárok.
24 & ReGenesis & Prison Break addict

#2273 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 03. 20. 11:14

Idézet: Oscee - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 23:10

Amúgy szopó a partíciókezelés Vista alatt, mert pl. Partition Magic nem ismeri fel a partíciókat... A Vista saját programjával kell ügyeskedni - bár egész kellemes alkalmazás, de egy erre kifejlesztett szoftver azért jobb... (ja és én alig találtam, a Computer-re jobb klikk a Start menüben és ott a Manage menüpont)

Pontosan miért jobb? Azért, mert a beépített lemezkezelővel a felmerülő általános és néhány speciális feladatok korrekten és egyszerűen végrehajthatóak? Én meg nem értem, hogy amit a rendszerhez mellékelnek, az egyeseknek alapértelmezés szerint nem lehet elég jó és nem értenek hozzá meg csakazértis kell a külső program.

A lemezkezelő a futtatásból a diskmgmt.msc-vel, a jobbegérrel és a felügyeleti eszközök alól is elérhető, az XP-ben is így volt.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2274 Felhasználó inaktív   Oscee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 13:29

Azért azt bárki beláthatja, hogy egy spec. szoftver jóval többet tud.
De nem azt mondtam, hogy a beépített nem jó, nekem pl. megfelelne, és tényleg egyszerű, de mint a mellékelt árbra mutatja, mégsem úgy működik, ahogy kéne...

#2275 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 03. 20. 15:04

Idézet: Oscee - Dátum: 2007. márc. 20., kedd - 13:29

Azért azt bárki beláthatja, hogy egy spec. szoftver jóval többet tud.
De nem azt mondtam, hogy a beépített nem jó, nekem pl. megfelelne, és tényleg egyszerű, de mint a mellékelt árbra mutatja, mégsem úgy működik, ahogy kéne...

És szükséged van arra a többre? ;)

A mellékelt ábra azt mutatja, hogy olyan problémája van a meghajtónak, amit nem partíciókezelő programmal kell elsősorban megkeresni, hiszen azt partíciók kezelésére való, nem javítására. De lehet akár a vista lemezkezelőjének apró hibája is.

Sajnos egy ilyen elszállásnak nyomok nélkül nagyon sok oka lehet, a merevlemez, memória, tápellátás mind érintve lehet benne. SMART mit mond az adott meghajtóról?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2276 Felhasználó inaktív   progger 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 20. 15:31

Sziasztok!

Segítségeteket kérném a következő problémában:
Adott az asztali gépem, abban egy 120 Gb méretű Maxtor ATA-133 merevlemez...körülbelül 4 éves. Az elmúlt hosszú hétvégén szinte folyamatosan ment a gép (leszámítva az éjszakákat). Az első 3 napban semmi baj nem is volt vele, mint ahogy eddig sem. Viszont a 4. napon délután elkezdett derült égből a villámcsapás szindrómával kattogni. Gyorsan kinyomtam a gépet. Vártam picit (~5perc), visszakapcsoltam. Gyönyörűen ment kb. fél órát és utána ismételten jelentkezett a jelenség. Ismételten kikapcsoltam a gépem, de tovább már nem próbálkoztam vele.
Mivel viszonylag fontos adatokat tárolok rajta, nem szeretném ha a kukába kellene dobnom!
Így a kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja a kattogást, illetőleg hogy megmenthető e még a winyó (és ha igen akkor hogyan)?
Köszönöm a válasz(oka)t!
Üdv,

progger
progger

#2277 Felhasználó inaktív   Oscee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 15:43

Idézet: didyman - Dátum: 2007. márc. 20., kedd - 16:04

És szükséged van arra a többre? ;)

A mellékelt ábra azt mutatja, hogy olyan problémája van a meghajtónak, amit nem partíciókezelő programmal kell elsősorban megkeresni, hiszen azt partíciók kezelésére való, nem javítására. De lehet akár a vista lemezkezelőjének apró hibája is.

Sajnos egy ilyen elszállásnak nyomok nélkül nagyon sok oka lehet, a merevlemez, memória, tápellátás mind érintve lehet benne. SMART mit mond az adott meghajtóról?

Én ilyenkor gyanúsan nézek az op.rendszer lemezkezelőjére, XP is vágott tönkre már partíciós táblámat... Azt nem értem, hogy miért egy ilyen semmitmondó üzenetet kapok, ha kinyögné, hogy hardverhiba, akkor ott keresgélnék, de nekem nem annak tűnik, lévén az ott lévő adatot maradéktalanul helyre tudtam állítani, és bad sectorom se volt egy darab se (persze tudom, ez nem jelenti azt, hogy nem hibásodhat meg...)

SMART-ot eddig nem néztem, nem igazán értek hozzá, most megnéztem (Active SMART 2.51), azt írja, hogy minden OK, de ha kell screent is mutatok.
Memóriát még nem néztem (Memtest floppy bootos? mert floppy-m az nincs :s), áramingadozás szerintem nem volt, tápom meg remélem, hogy bírja... :) (450-es Chieftec)

(arra azért volt már péda hogy szükségem volt többre, pl. partíciók merge-elése, vagy FAT-NTFS konverzó :p)

#2278 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 20. 15:51

Idézet: brd - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 22:51

BIGfoot: Valami gond van azzal a HDD-vel (így elsőre azt mondanám, hibás blokkok, egy SMART táblázat jól jönne a HDD-ről), vagy a vezérlővel, kábellel, vagy az egész gép nem stabil (ha nem szokott lefagyni, játék/leterhelés közben, ez utóbbit talán ki lehet zárni).

Remélem erre a táblázatra gondoltál, Everest-el csináltam:
Kép
A gép lefagyni terhelés alatt nem szokott, csak amikor ellenőrizné azt a konzisztenciát vagymit akkor fagy meg. :( kábelt már kicseréltem azzal nem lehet gond, a vezérlő meg szvsz nem száll el egy sima áramszünettől. Remélem. :think:

Szerk.: Active SMART-al csináltam egy riportot, hátha abból kiderül valami.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: BIGfoot 2007. 03. 20. 16:01 -kor

AMD Athlon64 X2 4400+ | Gigabyte GA-MA770-DS3 | 2x1GB A-Data DDRII-800MHz | Asus EAH3870 512MB DDR4 | Samsung SP2004C - 200GB | Samsung HD321KJ - 320GB | LG-4163B | Antec PlusView II | Point of View BlackDiamond 500W | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Edition | Razer Diamondback

#2279 Felhasználó inaktív   deluck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 22:09

Sziasztok!

Van egy olyan gondom, hogy az ide-s winyók mellett van 1 db SATA-s vinyóm. Ez a vinyó az utóbbi időben olyat csinál, hogy egyszer csak fogja magát és belassul. Aztán csak akkor javul meg, ha pl átdugom a másik SATA csatlakozóra, vagy megfordítom a vezetéket... Eddig rendesen működött.
Mi lehet a gond? A vinyó megy tönkre? A vezérlő? A SATA kábel?

Alaplap ASUS P4P800-e deluxe, a vinyó egy hitachi hdt722525dla380-as.

köszi
a jelenlegi leggyorsabb processzoron már csak 4 másodpercig fut egy végtelen ciklus

#2280 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 22:19

BIGfoot: Nos, hibás Sector nincsen rajta, legalábbis a SMART szerint nincs, mindössze egy egyelőre gyanús (Current Pending Sector...). Ha lefut a chkdsk, kézzel indítva, akkor az összesítőben mit ír a rossz szektorok mellé (mennyi KB)? Lehet egyébként az is, hogy hibázik a gép (tuning van?) és egyszer hibásan írt ki valami filerendszer-nyilvántartási adatot a HDD-re. (Neked ugye SP2-es win-ed van legalább? :D )

deluck: Kezd a S-ATA kábel cseréjével, az a legtöbb hibának a forrása, ill. azt a legegyszerűbb cserélni.

progger: A kattogásnak sok oka lehet, de semmiképpen sem egy "hűdejólvagyok, kattogok" jelzés a HDD-től. SMART táblázat beszúrása ide, fontos adatok átmásolása máshová...

mrgorgeous: a SMARt-táblázat az pl. egy olyan, mint amit BIGfoot is beszúrt ide, de USB-n keresztül nehéz lesz ilyet kicsalni a vezérlő miatt a HDD-ből.

Flash84: Hol lehet ezt megnézni,hogy ott azon a részen milyen adatok vabnnak? Vagy ezt a visszaállító progi tudja? [...] Az még lehet baj,hogy sok fájl volt rajta,és állandan töröltem írtam a vínyóra,közbe meg 1* nem csináltam töredezettségmentesítést?

Úgy lehet(ne) megnézni, hogy melyik partíció esik arra a területre, de azt csak úgy írtam, hogy tudd, milyen adatokra van a legnagyobb esély. A többire nem a válasz, ettől önmagában nem sérül meg egy NTFS-szintű filerendszer.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2281 Felhasználó inaktív   Flash84 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 23:37

Üdv All !

Na érdekességből felraktam ezt a Active Smart-ot,az elején minden ok volt. Aztán pár per után csipogott,és et dobta ki...Ez most mit taakr? :s ogy lassan kuka a vínóymnak? :s Köszia  válaszokat ! Bye Kép

Szerkesztette: Flash84 2007. 03. 21. 23:38 -kor

#2282 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 18:48

Elindítottam megint a Windows-os Scandisk-et, de megfagyott. Kireseteltem a gépet és akkor már el sem indult a Windows. :( Muszáj voltam leformatálni a system partíciómat és újratelepíteni a Windows-t. Mostmár jó, nem fagy le, nem tölt szaggatottan és nem is rinyál a konzisztenciára, viszont egy csomó adatom elveszett. Nem tudtam sehogy lementeni a cuccokat, utálom az NTFS-t. :mad:
AMD Athlon64 X2 4400+ | Gigabyte GA-MA770-DS3 | 2x1GB A-Data DDRII-800MHz | Asus EAH3870 512MB DDR4 | Samsung SP2004C - 200GB | Samsung HD321KJ - 320GB | LG-4163B | Antec PlusView II | Point of View BlackDiamond 500W | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Edition | Razer Diamondback

#2283 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 17:41

K**va Nero megint szétcseszte a fireware-ön lévő vinyómat!!! Asszem írok nekik egy levelet! Nem volt még senkinek ilyen problémája?

#2284 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 09:30

Hard Drive Inspector 2.2 A mai napon ingyenesen tölthető a teljes verzió! Szedjétek. :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2285 Felhasználó inaktív   fullazz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 06:27

Helló!
Lenne egy olyan próblémám hogy van egy pár éves 20gb-os merevlemezem, és olyan baja lett most hogy a másolás rá olyan 3-4 gb körül nagyon lelassul, szinte meg is áll (+majdnem lefagy a gép)! Mit lehet evvel tenni azon kívűl hogy kidobom? (az ilyen válaszokat nem kérném)  :p
Formáztam már ezerszer meg próbáltam pm-zni is igaz ahoz annyira nem értek csak patriciókészítésre használtam eddig! Van valami javító program? ;)

Szerkesztette: fullazz 2007. 03. 31. 06:30 -kor

#2286 Felhasználó inaktív   Doti. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 09:56

Hali!
Nekem az a problémám a vinyóval,hogy este szabályos kikapcs volt,reggel meg kiírja hogy sistem 32 vagy valami hasonló elszállt.Azóta a vinyóm halott.jamperolhatom akárhova nem ismeri fel a rendszer.
Van valami ötletetek,hogy ijenkor mivan?Javítható vagy macsekot dobálni még jólessz?
Előre is köszi.

#2287 Felhasználó inaktív   Doti. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 09:59

Valami system 32 ndll file kiugrott belőle és agyhalott a vinyó

#2288 Felhasználó inaktív   kiss.gergely5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 11:00

helló,
van egy komolyabb problémám, légyszi segitsetek...

az van, hogy két winyó van a gépemben, az egyik 60as a másik 200as, a 60ason van a rendszer, viszont néhány hete a 200as mindig PIO módban ment, ha frissitettem a drivert akkor is visszaállt, vettem egy új ida kábelt, beletettem és működött udma 5 módban prímán, ez volt pénteken.
viszont ma,...ma hazajöttem bekapcsolom a gépet, és nem látja a 200as vinyómat...mondom mi a fene...kihúztam mindent, visszadugtam, ugyanaz...visszadugtam a régi kábelt, azzal megint látta, semmi gond, jó...gondoltam biztos trágya a kábel, elmentem kicseréltem, az új kábellel egyszer sem látta a 200as vinyót, csak a rendszervinyót, akárhogy próbálgatom...
jó, mondom, ebből elegem van, visszadugom a régi kábelt, azzal legalább működött, még ha PIO módban is...visszadugom erre nem látja ez sem mostmár....
mostmár rohadtul kezd idegesíteni ez a gép...a vinyó szerintem jó, mert meghajtja azt lehet érezni, meg minden, meg kb egy órája a régi kábellel még jó is volt, de most meg már azzal sem jó....
gondolom a kábel is jó, mivel a 60ast felismeri meg, zsír új...

van esetleg valami ötlet hogy mi lehet a gond?

rádugtam a dvd író ide kábelét, és azzal meg felismeri, és működik gond nélkül..viszont ha vinyó ide kábelre dugom rá akámelyikre mindig csak a rendsezrvinyót ismeri fel, még a biosban sem látja a 200ast...én ebből azt szűrtem le hogy a kábel jó, meg a vinyó is...szóval valószínűleg az alaplapi bemenet lehet a bűnös...persze lehet h tévedek...

futtatm smartot, amikor a dvd kábelen működött a 200as is, akkor azt irta ki hogy kiválóan működik mindkét vinyó.

#2289 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 16:14

Üdvözletem!
Volna egy nagy problémám:
Adott egy 120-as winchester, ami semmi áron nem akar 32Gb-nál nagyobbnak látszódni.
Több gépben is kipróbáltam, minden jumpereltem össze-vissza, semmi eredmény. Típusszámot helyesen felismeri 6Y120L0-nak, azonban már a BIOSban is 33xxxMb-ot ír ki, Windowsban sem tudom semmiképpen ennél nagyobbra partícionálni...
Valakinek valami ötlete?
Előre is köszönöm!

#2290 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 16:45

Megoldódott:

Seattols (PowerMAX)->Set HDD Size->Reset to Maximum Capacity.

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.