HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2581 Felhasználó inaktív   Nyertem 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 06. 09:47

Thx a segítséget!

Kiderült: a Kedves Rokonnál a DVDíró zabálja az áramot, és azért, az otthoni tápom meg egyszerűen ratyi, ott azért nem moccant meg. Most már boldogan visít az ólban :)

Thx+1!!!

#2582 Felhasználó inaktív   vjp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 10:15

Hali!

Van egy Seagate Barracuda 7200.7 St3160023A vinyó, elszállt az elektronikája. Kiment belőle a füst. Nem tudnátok segíteni, honnan lehetne hzzá beszerezni elektronikát?
Előre is köszi

#2583 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 06. 10:26

Idézet: vjp - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 9:15

Hali!

Van egy Seagate Barracuda 7200.7 St3160023A vinyó, elszállt az elektronikája. Kiment belőle a füst. Nem tudnátok segíteni, honnan lehetne hzzá beszerezni elektronikát?
Előre is köszi

Csak mentést tudok.
Egyébként a firmware-re is érdemes odafigyelni, nem elég a modelszám egyezés.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#2584 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 06:28

Idézet: vjp - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 10:15

Hali!

Előre is köszi

Hol ment ki a füst?
Tápcsati környékén égett meg?

#2585 Felhasználó inaktív   zoolio 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 10:16

Sziasztok!

Van egy 250 GB-os Western Digital vinyóm, ami kikapcsolásnál kattan egy hangosat.
Normális jelenség ez?

THX

#2586 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 20:53

Üdw!

Tegnap elszállt egy Samsung 250es hdd-m, de érdekes a jelenség:
Gépet szereltem, cserélgettem ide oda a hddket, és mikor bootoltam volna (ez másodlagos hddként volt, adattárolásra), az xp bootolásnál jelzett, hogy e meghajtó (ntfs) iniakármi hibát észlelt, és ajánlatos a javítás..na ezt hagytam neki, és ezer meg ezer sor kezdett el szaladni felfelé..majd 1981es helytelen bejegyzés javításnál kimeredt.
SUX gombra (reset) felállt az xp, de már nem jött elő a scandisk, látszólag minden ok.
Látszólag...kb 2 perc után mered a win.
Na ezt eljátszottam kicsit, kábelcsere, tápcsere, usb-s keret stb, és mindenhol rosszalkodik a hdd.
A legnagyobb baj az, hogyha lementek róla valamit, az 100% hogy hibás, az összes dokumentum, rar fileok, dvdk stb, minden crcs, vagy olvashatatlan.
Norton disc doctor belefagy a lemezkép vizsgálatánál, a windowsos scandisk is.
Van esetleg valami ötlet, hogy menthetnék meg róla ezt azt?
Garis, szal nem maga a hdd izgat, hanem a rajta lévő adat:-(
Előre is köszi
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#2587 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 21:54

Idézet: havri1 - Dátum: 2007. szept. 12., szerda - 19:53

Tegnap elszállt egy Samsung 250es hdd-m...
....hanem a rajta lévő adat:-(
Előre is köszi

Hiba volt hagyni a checkdisket futni!
Valószínűleg a fej kezdi megadni magát.
Ha nagyon nem fontosak az adatok, akkor nem hinném, hogy érdemes lenne vele foglalkoznod.
Ha igen, akkor szakemberhez fordulj, bár a checkdisk jelentős károkat is okozhatott.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#2588 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 06:40

Abban a pillanatban nem tudtam mi a jó, ha hagyom, vagy ha nem..
Akkor semmi esélyem szoftveres javításra szted?
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#2589 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 07:25

Üdv!

Tanácsot kérnék, mi lehet a gond - mert a 120 gigás maxtorom nem megfelelően működik.

A nyáron elküldtem egy hulla 120gigás vinyót a maxtor - illetve már seagate hollandiai központjába, mert a gyári garancia érvényes volt még.
Küldtek egy ugyanolyat (120GB, 2MB cache, 7200RPM) - Refurbished felirattal. Mint kiderítettem, ez azt jelenti, hogy felújított darab. Ezzel nincs is gondom, beszereltem és gond nélkül ment. Egyébként akkor egy formázóprogi segítségével (asszem paragon volt) formáztam, mert a win beépített lemezkezelője lassan haladt. A hasát fújja egy prociventi, így nem melegszik különösebben.

Nos, a múlt héten szerettem volna rá mozgatni adatokat (mellette a kábelen van egy 80-as maxtorom is, az már 5 éves) - ezért lehúztam egy optikai egységet, helyére a "forrás vinyót" és akkor mehet a felmásolás. Egyébként NTFS van rajta, egy partícióval.
Itt jön a gond:
Elindul a másolás, 48-50MB/s értekkel (van hogy alacsonyabb, olyan 35MB/s). Ekkor vagy az történik, hogy pár másodperc múlva esik a másolási tempó egészen 8-10MB/s-ig, vagy az, hogy olyan 2-3 percig rendben van, felmegy pár giga jó tempóval, aztán erősödik a vinyó hangja (az a maxtorokra jellemző recsegős), hirtelen esik a tempó 8-10 megára, de volt olyan is, hogy 5 megára ment le, aztán hirtelen mintha egy pillanatra megállna és "felmegy" 8-10-re.
Amit így lassan felmásolok, az nem crc-s, mert volt közte rar és hibátlanul kicsomagolja a másik vinyóra.
Ezt az írási lassulást akkor is csinálja, ha a másik beépített vinyóról másolok rá, nem egy sebtiben berakottról.
Olyan jellegű, mint amikor régebbi wineknél "elment" a DMA és még a zenelejátszás is szaggatott a vinyóműveleteknél.

Amivel már próbálkoztam:
- másik ide kábel (1-2 próba után újra jelentkezett)
- ide vezérlő eltávolítása, újra települése
- új windows (ghostból)
- vinyó gyári programja (maxtor powermax) segítségével tesztelés, előtte nullákkal teleírás (a teljes felületét teleíratni igen soká ment volna, az LBA 240millió volt azt hiszem, de 2 óra alatt úgy a 20%-áig juthatott el - így megállítottam és a gyors teleírás kértem, ez csak egy részt ír át, az lejét és a végét), burn in meg miegymás tesztek - aszerint nem volt hiba
- a win lemezkezelőjével formáztam újra, kivártam az idejét - elég hosszú volt
- ha újraindítom a gépet, akkor egy darabig rendesen ír, aztán esik a tempó, újraindítom megint jó egy rövid ideig, aztán elölről kezdi

Amit még nem csináltam: másik ide csatornára dugni (nem hinném, hogy segít), memóriateszt, másik gépben próbálás.

Minden ötletet várok. Elnézést a hosszúságáért, de próbáltam teljes képet adni a helyzetről.

dark

#2590 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 07:29

Pici adalék: olvasni viszont jó tempóval képes akkor is, ha az írási lassulás jelentkezett, 30-50MB/s értéket tud ilyenkor is felmutatni.

Tuningot a gépem egyszer látott eddig, olyan 2 órát ment, de a lapon beállítottam fix-re a PCI-expressz és PCI frekvenciát a bios-ban, szóval nem hinném, hogy ez okozta, illetve akkor a másik régebbi vinyónak is kapnia kellett volna, nem?

#2591 Felhasználó inaktív   1982lorinc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 10:17

Sziasztok!
Remélem, hogy jó helyre irok, még teljesen új vagyok itt!
A problémám a következő. Elhoztam a bratyómtól a gépét, ugy ahogy volt, összeraktuk. Sata-s vinyó van benne, samsung, a tipusát nem tudom. A probléma az, hogy első inditásnál megáll a gép a vinyó felismerésekor. Utána kéri a boot lemezt. Resetlek, azátn már van vinyó és minden okés, semmi fagyás, probléma. Nézegettem a bios-t de én nem értek hozzá, nem akarok belenyúlni. Tudnátok segiteni, hogy mi lehet a probléma? Persze, ha volt már ilyen jellegű dolog és le van irva valahol megkeresem, de eleddig nem akadtam rá!

A segitségeteket előre is nagyon köszönöm!

Üdv: Lőrinc

#2592 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 13:04

Idézet: 1982lorinc - Dátum: 2007. szept. 13., csütörtök - 11:17

Sziasztok!
Remélem, hogy jó helyre irok, még teljesen új vagyok itt!
A problémám a következő. Elhoztam a bratyómtól a gépét, ugy ahogy volt, összeraktuk. Sata-s vinyó van benne, samsung, a tipusát nem tudom. A probléma az, hogy első inditásnál megáll a gép a vinyó felismerésekor. Utána kéri a boot lemezt. Resetlek, azátn már van vinyó és minden okés, semmi fagyás, probléma. Nézegettem a bios-t de én nem értek hozzá, nem akarok belenyúlni. Tudnátok segiteni, hogy mi lehet a probléma? Persze, ha volt már ilyen jellegű dolog és le van irva valahol megkeresem, de eleddig nem akadtam rá!

A segitségeteket előre is nagyon köszönöm!

Üdv: Lőrinc

Ha van olyan opció a bios-ban, akkor a vinyó detektálást késleltetni kéne. Ezzel időt nyer a vinyó a felpörgésre és az alaplap már megismeri. Reset után ezért megy rendben, mert addigra már rendben üzemel a hdd.
My photos

#2593 Felhasználó inaktív   1982lorinc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 13:34

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2007. szept. 13., csütörtök - 13:04

Ha van olyan opció a bios-ban, akkor a vinyó detektálást késleltetni kéne. Ezzel időt nyer a vinyó a felpörgésre és az alaplap már megismeri. Reset után ezért megy rendben, mert addigra már rendben üzemel a hdd.

Hello!
Nagyon szépen köszönöm!

Megnézem és jelzek ha sikerült! (persze akkor is ha nem :-)))

#2594 Felhasználó inaktív   laikuss 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 12:34

Ezt nem értem, régen több géppel nem volt ilyen problémám.
Szóval fogok egy vinyót amin adatok vannak beleteszem egy másik gépbe (slave) és a bios látja viszont az xp a kis türelmeű képnél csak áll és áll nem lép tovább (nem fagy le). Miért van ez, valaki találkozott ilyennel? Ja a vinyónak semmi baja.

#2595 Felhasználó inaktív   1982lorinc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 08:45

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2007. szept. 13., csütörtök - 13:04

Üdv!
Nos, megnéztem amit mondtál, de nem találtam semmi ilyen funkcióra vonatkozó sort. Az egyik részben van IDE initiate delay, kipróbáltam, hátha, de nincs változás. A BIOS-ban láthatónak kellene lennie a vinyónak? Vagy csak az IDE-s eszközök láthatóak?
Az alaplapom egyébként egy Abit kv8-max3, ha ez számit!

Van még valami ötletetek?

Üdv: Lorinc

#2596 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 10:20

Pár nappal ezelőtt írtam, hogy a 250-es samsung megadta magát, illetve adatvesztés, stb.
Vettem egy 500-asat, atmásoltam 1-1be mindent róla, és azóta izzasztom mind2-t.
Azóta minden jól működik..se fagyás, se hibásan felírt adat.
Mi lehettt ez?
:rolleyes:  :confused:

#2597 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 01:36

Létezhet, hogy vinyó miatt fagy a gép? Mert már nem tudok semmi másra gondolni minden egyebet lecseréltem. Valami olyasmira gondolok, hogy ha bizonyos szektorokba akar írni vagy olvasni akkor megfekteti a gépet, nem tudom ez mennyire lehetséges. Már hetek óta kűzdök ezzel a gonndal már minden hardverelemet kicseréltem a gépben a hdd-t kivéve. ÉS újra és újra elöjön.

Most éppen letöltés ment, és elkezdett fagyogatni a gép hirtelen, a fagyás úgy néz ki, hogy teljesen kimerevedik semmire sem reagál. Újraindítás után szinte perceken belül újra fagyás. Próbából azt csináltam, hogy fogtam a letöltést és átállítottam, hogy egy másik hdd-re mentse, és azóta nem fagyott le. Persze lehet totál véletlen is a dolog, de akkor mégis mitől?

#2598 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 09:01

Nekem is ez volt a hibajelenség, 2 hete.
Lehúztam a hdd-t, és megszűntek a fagyások.
Most visszadugtam, és most sem fagy..X - akta
Érdemes lenne neked is lehúzni, ha nem rendszerlemez.

#2599 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 09:04

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. szept. 16., vasárnap - 0:36

Létezhet, hogy vinyó miatt fagy a gép? Mert már nem tudok semmi másra gondolni minden egyebet lecseréltem. Valami olyasmira gondolok, hogy ha bizonyos szektorokba akar írni vagy olvasni akkor megfekteti a gépet, nem tudom ez mennyire lehetséges. Már hetek óta kűzdök ezzel a gonndal már minden hardverelemet kicseréltem a gépben a hdd-t kivéve. ÉS újra és újra elöjön.

Most éppen letöltés ment, és elkezdett fagyogatni a gép hirtelen, a fagyás úgy néz ki, hogy teljesen kimerevedik semmire sem reagál. Újraindítás után szinte perceken belül újra fagyás. Próbából azt csináltam, hogy fogtam a letöltést és átállítottam, hogy egy másik hdd-re mentse, és azóta nem fagyott le. Persze lehet totál véletlen is a dolog, de akkor mégis mitől?

esetleg pl. egy HDsentinellel ránézhetnél, hogy mit ír róla!

#2600 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 09:15

Idézet: XC-biker - Dátum: 2007. szept. 16., vasárnap - 10:04

esetleg pl. egy HDsentinellel ránézhetnél, hogy mit ír róla!

Semmi különöset

The hard disk status is PERFECT. Problemmatic or weak sectors not found and there are no spin up or data transfer errors.

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.