Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van!
Elküldve: 2007. 10. 03. 14:05
Van egy 300 gigas maxtor kulso winchesterem, ami a mult heten megadta magat, de teljesen, valoszinuleg tularamot kapott, az ugyes baratnom veletlenul a laptop tapkabeljet dugta bele, ami 14 helyett 20 voltos.
Hallottam hogy talan panelcserevel helyre hozhato meg talan, mivel olyan dolgok vannak rajta amik nem szeretnem hogy elvesszenek
Ha tudtok valamilyen megoldast hogyan lehetne megmenteni a winchester kerlek valaszoljatok es esetleg arat tudtok kb mennyibe fajna ez a dolog?
koszi[/FONT]
Elküldve: 2007. 10. 04. 06:54
Idézet: hnorberto - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 15:05
Van egy 300 gigas maxtor kulso winchesterem, ami a mult heten megadta magat, de teljesen, valoszinuleg tularamot kapott, az ugyes baratnom veletlenul a laptop tapkabeljet dugta bele, ami 14 helyett 20 voltos.
Hallottam hogy talan panelcserevel helyre hozhato meg talan, mivel olyan dolgok vannak rajta amik nem szeretnem hogy elvesszenek
Ha tudtok valamilyen megoldast hogyan lehetne megmenteni a winchester kerlek valaszoljatok es esetleg arat tudtok kb mennyibe fajna ez a dolog?
koszi[/FONT]
Keressgélj azonos méretű azonos típusú hibás vinyót, annak az elektronikáját érdemes lehet átszerelni. Ha nem volt ideje felpörögni a nagyobb fesztől akkor van némi remény viszont, ha a motorja is kapott belőle, akkor már gáz van.
-->KONFIG<--
Logitech G25 Wheel
www.rallysimfans.hu
My photos
Elküldve: 2007. 10. 04. 07:33
Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2007. okt. 4., csütörtök - 5:54
Én inkább a fejerősítő miatt aggódnék.
Elküldve: 2007. 10. 04. 10:07
Mivel garanciális a cucc, ezért viszem vissza, de aki esetleg már összefutott ilyen hibával, az legalább azt megmondhatná, hogy mitől van ez:
Asus F5V, Seagate ST9120822AS (120Gb, 5400rpm) vinyóval. Zsír új az egész cucc, alig egy hete vette egyik haverom. 1 hét használat után minden előjel nélkül (semmi fagyás, vinyó kattogás, véletlenszerű leállás, drasztikus sebesség-csökkenés) egyik napról a másikra megadta magát az xp. hát jó, reinstall... node:
- felbootol, bios látja vinyót, smart szerint minden oké
- xp cd betesz, install elindul.
- 4 partícióra van (volt) felosztva a vinyó, a C-re csak system volt pakolva, így hát gondoltuk format aztán ide mehet az xp fel... na itt állt meg a tudomány. egyszerűen nem hajlandó formázni xp install a kb 20 gigás első partíciót... sehogy. quick format az megy rajta, de hát az nem format szinte... vagy negyed órát hagytam, hogy menjen, végig 0% -on állt a formázás. restart. másik xp cd, ugyanez.
mondom jó, akkor xp recovery console... így sem formáz. ettől eltekintve a partíció olvasható/írható maradt. próbáltunk még fixmbr-t, ezután sem tudtunk formázni. utána újrapartícionálás, úgysem formáz. viszont a többi partíciót megformázza. próbáltuk újrapartícionálni, de így is a legelső partíció formázhatatlan maradt. megpróbáltuk egyben hagyni a 120gigát, úgy sem indult el a formázás (úgy hagytam egész éjjelre, reggel is 0%-on ácsorgott).
Mivel viszem vissza gariba, nagyon nem zavar, viszont ilyet még nem láttam.
+ chkdsk is megáll rajta. lowlevel format-ot nem próbáltam rajta, alaplap alapból nem tudja, bios-t frissíteni meg nem akarok (nehogy gari miatt parázás legyen).
Tippre azt mondom h badsector a legelső partíción vagy nemtom, de eléggé x-aktás stílusban.
ha esetleg vki találkozott ilyen problémával vagy lenne tipp rá, hogy ez mi lehet, plz írja le :Đ
köszi.
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2007. 10. 05. 23:40
Valami túláram miatt tönkrementek a gépemben többek között a winchesterek. A kisebbről már le tudtam menteni az adatokat panelcserével, de még keresek megvételre egy 80 GB-os Maxtor D540X 4D080H4 típusú winchestert.
Ha valakinek van ilyen vinyója, kérem segítsen, ehhez némi motiváció: egy üzemképes pontosan ilyen winchesterért megállapodás szerint egy új, nagyobb kapacitásút veszek helyette!
Üdv., CanGuru
Elküldve: 2007. 10. 06. 11:52
Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2007. okt. 4., csütörtök - 7:54
Ilyet hol lehet találni?
Van egy 40 gb-os maxtorom, állitólag egy vihar során villámcsapás áldozata lett alaplappal együtt, az adatok rajta vannak, jó lenne kimásolni, de elektronika nélkül reménytelen.
Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.
Elküldve: 2007. 10. 07. 11:00
Én is segítséget kérnék. Van egy HP nx7010 notebookom. Szépen működött egy Seagate 100 Gigás vinyóval. Aztán egyszer csak nem indult el a gép. A lényeg, hogy adatmentő céghez került a winchester, lementették róla, ami kell (fontos volt) Aztán vettem egy WD 160 GB HDD-t, három részre particionálás, újratelepít mindent, működött is 2napig, ahogy kell. Aztán tegnap este egy újraindítás után azt mondta, hogy nem indul. Átraktam mobilrackbe, azt asztali gép sem ismerte fel. Testdisk letölt, simán megtalálta a három partíciót és a bootsector visszaírásával helyre is állította őket. Most már az asztali gép látja, minden rajta van.
Na most kezdek kicsit babonás lenni. Valószínűleg a géppel lehet valami ( a seagate azóta szépen működik egy rackben) , a kérdés csak az, hogy mi? Olvastam, hogy hibás ide kábel okozat ilyet. Laptopban is van ilyen, vagy ott ez máshogy van megoldva? Marad a szervíz? A merevlemezt nem szívesen raknám vissza, mert ki tudja mi lesz legközelebb....
Előre is köszi az ötleteket!
Hene
Elküldve: 2007. 10. 07. 17:13
Van kis problémám tegnap raktam újra a wint, és azóta bootnál azt írja az "msnmsgr.exe"-re h afájl vagy könyvtár sérült illetve az eseménynaplóba ezt:"A lemezen a fájlrendszer szerkezete sérült, és nem használható. Futtassa a chkdsk segédprogramot a következő köteten: C:." namost hiába futtatom sőt minden indíításnál lefut dse nem történik semmi. szerintetek milehet vinyó megadta magát?
Elküldve: 2007. 10. 10. 09:02
Probléma: Kávé, laptop, halott gép....80GB anyag és az életem oda. mit csináljak, kihez vigyem?
Tudnátok nekem tanácsot adni....Valami havert, aki ért hozzá vagy céget, amit ismeretek?
Erröl a cégröl hallottatok már? RSE?
RSE Adatmentés
Hmm?Hmm?
Elküldve: 2007. 10. 10. 09:08
Idézet: mariatoch - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 8:02
Probléma: Kávé, laptop, halott gép....80GB anyag és az életem oda. mit csináljak, kihez vigyem?
Tudnátok nekem tanácsot adni....Valami havert, aki ért hozzá vagy céget, amit ismeretek?
RSE Adatmentés
Hmm?Hmm?
Elküldve: 2007. 10. 13. 00:00
Lenne egy kis gondom egy új Samsung 120GB-os (SATA, HM120JI) notiwinyóval.
A gond: időnként olyan hangot hallatt mintha olvasófej esne a lemezre, Hard Disk Sentinel Részletes Ön-Tesztre sem jelez hibát és a Kondícióját a winyónak 100%ra írja, átlagos működési hőmérséklet 50°C, max 53°C. Van valami ötletetek hogy mi lehet pontosan ez a hang és van-e rá valamilyen megoldás?
Üdv:M.Laci
Elküldve: 2007. 10. 13. 07:03
Idézet: mlacos - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 0:00
Lenne egy kis gondom egy új Samsung 120GB-os (SATA, HM120JI) notiwinyóval.
A gond: időnként olyan hangot hallatt mintha olvasófej esne a lemezre, Hard Disk Sentinel Részletes Ön-Tesztre sem jelez hibát és a Kondícióját a winyónak 100%ra írja, átlagos működési hőmérséklet 50°C, max 53°C. Van valami ötletetek hogy mi lehet pontosan ez a hang és van-e rá valamilyen megoldás?
Üdv:M.Laci
Nekem a hitachi kiteszi parkirba a fejet, ha 20s-ig nincs lemezművelet, ennek van egy jellegzetes hangja.
Lehetséges, hogy Samshit is takarékoskodik?
Elküldve: 2007. 10. 13. 18:53
Idézet: mariatoch - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 10:02
RSE Adatmentés
Hmm?Hmm?
naaaagyon érdekes az árképzés:
diagnózis 20 eft, adathelyreállitás max. 10 eft
Elküldve: 2007. 10. 15. 14:35
Idézet: kun - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 18:53
diagnózis 20 eft, adathelyreállitás max. 10 eft
Ja, persze.Diagnózis 20.000 Ft, de ha jobban megnézed az adatmentés 100.000 Max. Nem is tudom..
Van olcsóbb????
Elküldve: 2007. 10. 15. 15:20
a másik kérdésem az volna, hogy format előtt, vagy után kell beállítani, hogy sata1-ként működjön?
Elküldve: 2007. 10. 16. 07:22
Idézet: mariatoch - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 13:35
Van olcsóbb????
Nálam diagnózis ingyenes.
mentés: 16-160eFt közt.
Elküldve: 2007. 10. 16. 17:20
Idézet: hferi - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 16:20
a másik kérdésem az volna, hogy format előtt, vagy után kell beállítani, hogy sata1-ként működjön?
egyáltalán hogy kell egy samsung sata 2 vinyó sebességét visszavenni sata1-re??
segítsetek légyszi, mert fontos és sürge volna
Elküldve: 2007. 10. 16. 20:48
Idézet: mariatoch - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 15:35
Ez ugye költöi kérdés volt?
Ennél CSAK olcsóbb van.
Ha egy picit gondolkozol, rájössz, hogy csupán a diagnosztika cimén elkérik egy új hdd árát.
Tehát eleve beteszel ímagadnak egy második hdd-t, és máris olcsóbb vagy náluk, persze, picit macerás az adatokat idönként szinkronizálni.
Olyan apróság pedig, hogy az adatok nagy része visszanyerhetö 1-2 sw segitségével, ha a hdd elektronikája ép, már csak hab a tortán.
Szóval, hogy ne keljen gondolkoznod:
Igen, adatmentö céghez csak akkor kell fordulni, ha a hdd elektronikája döglött meg, és nincs pont ugyanolyanod. Akkor megdolgozhatnak a pénzükért. Egyébként csak lefuttatnak pár programot, amig alszanak, és másnap reggel csak benyújtják a számlát, mintha dolgoztak volna.

Súgó
A téma zárva.