Nem bír felpörögni, próbálkozik vagy 3x aztán elhallgat. Az adatok lementhetők róla valahogy, vagy kuka?
Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van!
Elküldve: 2007. 10. 23. 09:57
Nem bír felpörögni, próbálkozik vagy 3x aztán elhallgat. Az adatok lementhetők róla valahogy, vagy kuka?
Elküldve: 2007. 10. 23. 10:53
Idézet: GAI - Dátum: 2007. okt. 23., kedd - 10:57
Csak kattog és egy idő múlva elkussol? Mert nálam is ez van és bízom benne, hgoy valaki le tudja menteni róla az adataim
Elküldve: 2007. 10. 23. 10:56
Idézet: Hippo - Dátum: 2007. okt. 23., kedd - 11:53
Igen, ugyanezt csinálja.
Elküldve: 2007. 10. 23. 20:41
Idézet: Hippo - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 14:55
persze.
MSN és mail: adatmentes@hotmail.com
Elküldve: 2007. 10. 23. 21:26
Idézet: XC-biker - Dátum: 2007. okt. 23., kedd - 21:41
zozz_mail@kani.hu címen felvettelek MSN-en!
Elküldve: 2007. 10. 25. 15:49
Idézet: XC-biker - Dátum: 2007. okt. 23., kedd - 20:41
H az istenbe tod te kimenteni rola a cuccokat?
Elküldve: 2007. 10. 25. 15:54
Elküldve: 2007. 10. 25. 16:00
Idézet: mythbuster - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 14:49
Majdnem...
Lényeg olyan állapotot kell létrehozni, hogy az adatok menthetők legyenek.
Elküldve: 2007. 10. 25. 16:01
Idézet: mythbuster - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 14:54
Én seagate párti vagyok.
Illetve nem árt megbízható, a konfighoz méretezett, stabil tápot használni.
Elküldve: 2007. 10. 26. 08:41
Idézet: mythbuster - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 16:54
Én ezentúl a WD-t a legnagyobb ellenségemnek sem ajánlom. Nem volt egy éves, és minden előjel nélkül egyszer csak nem indult többet
A Samsungban legalább volt annyi "becsület", hogy mielőtt végleg beszart, szarakodott 1-2 napig, és még le lehetett menteni róla az adatokat.
Elküldve: 2007. 11. 01. 11:38
Rövid briefing a környezetről:
Van két vinyó:
- Maxtor 250 gigás Sata, gépben
-Samsung 250 gigás SATA, külsős, ez most lényegtelen, a Maxtorral van a gond.
Maxtor háromfelé van particionálva, C:, D:, és F meghajtó, C:-n Xp Service Pack 2-es, D:-n Adatok úgy általában, F:-en Vista Business magyar (és legális, meg az xp is mellesleg
Tegnap sikerült rátalálnom egy PARAGON Partition Manager nevű dologra, és úgy megörültem hogy biztonsági mentés nélkül Xp-ben újraméreteztem az F: partíciót (kicsit kicsi volt már, gondoltam adok neki pár gigát a D:-ből, amiben nem is lett semmi kár), aztán mikor a paragon progi sikeresen megcsinálta a dolgot, bootoláskor mikor xp-be léptem volna kiírta hogy a chechdisknek le kell futnia, és le is futott, vesztemre, mivel onnantól kezdve az F: meghajtóm meghalt, ha sajátgépben rákattintok kiírja hogy nincs megformázva, formázzam e meg most, még mit nem! Egyébként meg jobb egérnél RAW formátumú, és látszólag 0 bájtos, ami igen kellemetlen lenne ha igaz volna, mivel mostanában csak Vistában dolgoztam...
Amit próbáltam:
- Easy Recovery
- Recover Data for NTFS & FAT
- Recover My Files
- PTDD Partition Table Doctor 3.5
- PC Inspector File Recovery
- TestDisk
- DiskPatch
- EASEUS Data Recovery Wizard
És talán más progik is, így hirtelen ennyire emléxem. A fájlok amiket néha találtak, nem azok amik a vinyón voltak, vagy nem értelmes fájlok...
Próbáltam Partition Table Doctorból fixboot-ot, semmi, nem képes lemenni...
Ha valakinek van 5lete hogyan mentsem meg az F: tartalmát (akár részlegesen is), azt nagyon szívesen fogadnám, mivel jelenleg a Vista telepítővel a kezemben viaskodom magammal, hogy még ne telepíts, még várj, hátha...
Előre is köszi!
P.s.: Sejtem, hogy a checkdisk cseszte el a meghajtó tartalmát mikor lefutott hogy "javítgasson", elvileg ahogy ovlasgattam külföldi fórumokon arra nincs megoldás... Nem akarok belegondolni...
Elküldve: 2007. 11. 01. 11:39
Szerkesztette: Bendes 2007. 11. 01. 11:41 -kor
Elküldve: 2007. 11. 01. 15:35
Idézet: Bendes - Dátum: 2007. nov. 1., csütörtök - 11:38
Előre is köszi!
P.s.: Sejtem, hogy a checkdisk cseszte el a meghajtó tartalmát mikor lefutott hogy "javítgasson", elvileg ahogy ovlasgattam külföldi fórumokon arra nincs megoldás... Nem akarok belegondolni...
Getdataback még véletlen sem volt? Mert a többi program hozzá képest szemét. Most már mindegy ugyan, de ilyen esetben szigorúan tilos a chkdsk futtatása, mert ez lesz a vége. Ha összeírkált mindent a vinyón akkor nem sok esélyed van, de azért a getdataback-et mindenképpen érdemes megpróbálni. Ha ő sem talál semmit, akkor már csak a hardveres megoldás marad.
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2007. 11. 01. 16:08
Elküldve: 2007. 11. 04. 14:18
Idézet: Bendes - Dátum: 2007. nov. 1., csütörtök - 16:08
Disk Editorral nézd meg a Disk Signaturát, ha az azonosító nem Hexa 07 akkor javítsd ki. Amit csináltál, az tipikus példája a sajátmagamnak okozok minél nagyobb kárt esetnek. Az ilyen hibákra nincsen automatikus javítóprogram, gondolkodni, számolni kell nem is keveset. A partíció maga nagyon könnyen visszaállítható - a tartalma már más kérdés.
Egyáltalán nincs garancia arra, hogy az ész nélkül futtatott CHKDSK miket törölt véglegesen és helyreállíthatatlanul!
Elküldve: 2007. 11. 04. 17:41
Elküldve: 2007. 11. 12. 16:09
Előre is bocsássatok meg,ha rossz helyen kérdezek,de ezt találtam "legalkalmasabbnak" a problémámra.
Adott egy Sams 250GBos SATA Hdd,ill egy Sony-NEC optiarc Labelflashes Satás DVD író.
Amint a gépemet elkezdem 220as fsb felé húzni, elkezd mindkét eszközöm meghalni,illetve a deszkám kezdi nem felismerni őket. Már jópárszor kellett Nero-s rendszervisszaállítást csinálnom,mert 225 ös-230as fsb => restart, semmi,restart,visszaállítás => ilyen + olyan fájl hiányzik,kérem telepítse újra ezt a szar winfost!!!
Bocs a hangnemért,de egyszerűen nem tudok mit tenni! Minden rendben van a tuninggal,minden vissza van osztva,és semmi... Az atás Sams 160GBos vinyómnak 280as fsbnél sincs semmi baja... Kicsit érdekes ,mi?
Na mindegy. Írtam már az AM2es topicba,de nem nagyon tudtunk rájönni, h mi a fasz baj le7 ezzel...
Kérlek segítsetek!! nagyon köszönöm előre is és bocsi ha
Sziasztok
Yeffy
Szerkesztette: yeffy 2007. 11. 12. 16:09 -kor
..:: Üdv néktek, fiaim! :D ::..
Elküldve: 2007. 11. 14. 08:38
Idézet: Hippo - Dátum: 2007. okt. 23., kedd - 22:26
A legegyszerűbb megoldás, szerezz be egy GetDataBack-et, mindent visszahoz, többször volt ilyen gondom, mint neked.
Na add oda másnak csinálkd magad!
Telepít, next, next, next kész ennyi!
Elküldve: 2007. 11. 14. 12:01
Nahh akkor most van teli a t*köm az egész ***** winyó mizériával. Múlthéten a 250es WD mellé vettem egy 500as SEGATE-t is (8 mega kesses, ST3500830AS ). Mindezt azért mert az alaplapom kapott némi italt az arcába 2 hete és az új alaplapra már csak 1 IDE csatit tettek, nekem viszont van 2 régi 120as meg egy 80AS + a DVDíró + a WD 250-es, tehát úgy gondoltam az IDE-s winyókat feltolom az új 500asra.
Olvastam prohardware fórumon hogy állítólag ezeknél az új winyóknál a kattogás természetes, ha sok ideig nem csinálsz semmit ami használná (fejleemelés ? vagymi). Mivel nemvagyok pro a témában nemtudom elhihetem-e ezt a kattogós dolgot, kicsit furcsának hat, mert régen az ilyen egyenlő volt a közeledő winyóhalállal).
Lefuttattam a HD SENTINEL nevü cuccot, ami kírta hogy van 46 bad block a winyón meg van amit tartalékba rakott stb. szóval jól hangzik a helyzet, de mondom azért nem 1 programra bízom magam, felteszem a mások által istenített HDD LIfe Pro progit és megnézem azzal is. Ott nem ír bad blockról, és csak töredék infót tud adni Sentinelhez képest. Utolsó választásként felmentem a Segate oldalára és lekaptam SeaTools nevü progit. SHORT GENERIC TEST-en átment, a SHORT SELF DIAGNOSTIC-on viszont bukó (kattog is közben a winyó szépen). A rámásolt cuccaimat gond nélkül visszatudtam másolni a 2db 120as és 1db 80as HDD-re, kattogáskor (tök változó hogy mikor csinálja, még nembírtam rájönni, vn hogy 2-3 óráig 1x sem) max megállt a másolás kicsit aztán ment tovább, írás / olvasás hibát nem tapasztaltam.
Olvastam a fórumokon hogy aki tudja kerülje a SAMSUNGOT (500as kellene cserébe ugye), ezért a 250es WD-mből kiindulva berendeltem cserébe egy 500as WD-t. Utána jöttem szétnézni HWSW-re hogy miket írogattok a témában és mit látok ? Van 500as WD fikázás is bőven (nyilván jogosan ha bukod az adatokat és nem azt kaptad a pénzedért amit szerettél volna)
Mostmár végképp nemtudom mi a francot vegyek, a Samsung olcsóbb és van rá 3 év GAR, a WD meg drágább, állítólag csendesebb stb. (Segate-t ezek után HA TÉNYLEG HIBÁS) nem mernék kérni helyette meg nincs is most a boltban.
Remélem lesz valami überokos agytröszt aki tud mondani bíztatót hogy akkor most melyiket vegyem (SAMSUNG vs WesterDigital)a 2 közül amiktől vagy itt vagy máshol óva intik az embert...
Előre is köszönet !
HDD SENTINEL képek a hibáról:

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Elküldve: 2007. 11. 14. 19:42

Súgó
A téma zárva.