HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2691 Felhasználó inaktív   Harry 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 29. 03:11

Ezt már mind megcsináltam! De azért köszi! Sajnos így sem jó!  :(

#2692 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 29. 06:21

Idézet: Harry - Dátum: 2007. nov. 29., csütörtök - 2:11

Ezt már mind megcsináltam! De azért köszi! Sajnos így sem jó!  :(

A hdd állapota 100%-os? (Ezt nem árt ellenőrizni, pl egy másik gépben lévő oprendszeren mondjuk HDSentinellel)
Ha igen, akkor egy XP CD kell.
Bebootolsz, Enter -> F8 -> ha megtalálja a régi oprendszert akkor "J" mint javítás. (Javító telepítés)
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#2693 Felhasználó inaktív   Harry 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 29. 14:51

Köszi a választ!
Az Everesttel néztem a SMART adatokat. Minden sorban 'Rendben' szerepel. 'Mindig rendben' vagy 'Az érték normális' van mindenütt.

Amint írtam, nem bootol a gép erről a winchesterről, tehát a boot szektor/MBR érvénytelen. Ezt kellene valahogy helyrehozni.

#2694 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 29. 20:06

Idézet: Harry - Dátum: 2007. nov. 29., csütörtök - 13:51

Köszi a választ!
Az Everesttel néztem a SMART adatokat. Minden sorban 'Rendben' szerepel. 'Mindig rendben' vagy 'Az érték normális' van mindenütt.

Amint írtam, nem bootol a gép erről a winchesterről, tehát a boot szektor/MBR érvénytelen. Ezt kellene valahogy helyrehozni.

megpróbáltad a javító telepítést?
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#2695 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 11. 30. 07:50

Idézet: Harry - Dátum: 2007. nov. 29., csütörtök - 14:51

Köszi a választ!

Francot kell javítótelepítés. Telepítőlemezről belelépsz javítókonzolba (felkínálja), és ott a fixmbr, majd fixboot parancsokat kell kiadni (kapcsolók ügyében /? kapcsolóval)

Ja, hogy ezen túlvagy már. chkdsk /p is volt a konzolon? Ha logikai hiba van a lemezen, akkor a fixmbr, fixboot lehet sikertelen!
Most nézem, XC is a a konzolra gondolt, nem a javítótelepítésre: A két dolopg nem ugyanaz!

A vinyó egyedüli lemezeszközként sem hajlandó indulni?

Szerkesztette: didyman 2007. 11. 30. 07:53 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2696 Felhasználó inaktív   Hmaci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 09:01

Már elég régi a probléma, de még mindig nem volt rá érkezésem, hogy esetleg elvigyem a winyót, gondoltam próbát teszek itt: egy 200 gigás Samsung Sp2014N típusú winyóm van. mg Májusban történt, hogy picit megkoccantottuk valamiért, utána leállt. Újrakapcsolásnál bootolni akart, de nem lehetett... Ezek után próbálkoztam alternatív megoldásokkal, és végül odáig jutottak, hogy a kábeleket megigazítottam, ki-bedugtam őket és végül helyre állt a dolog, mintha kontakt hibás lett volna... Egy hétre rá ugyanez megtörtént, azóta két havonta újra előjön ez a probléma. Az említett két napról napló is került a hd sentinelbe, és azóta 80%-on van a kondíció, "beavatkozásra" nincs szükség, minden működik, azzal a nem kicsit zavaró gonddal, hogy látványosan lassabb a gép, már csak a windows felállása alatt is... Tudtok valamit esetleg a hiba hátteréről, okáról? Van-e megoldás? Még garanciális, tehát nagy valószínűséggel visszavisszük a napokban, vajon kicserélik, megoldják a problémát? Ha más nem, engem igazán a háttere érdekel a dolognak, mert már nagyon bosszantó... Előre is köszi a válaszokat

#2697 Felhasználó inaktív   Tgabor2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 11:42

Szevasztok.

Van egy 200 Gbyte-os Samsung ATA winchesterem (SP2014N). A múltkor volt egy áramkimaradás
és akkor keletkezett egy rossz szektor. Úgy tudom, hogy vannak a winchesteren tartalék szektorok
amiket ilyenkor allokál a rossz helyett. Hogy tudom erre "rávenni" a winchestert? :think:    Más baj nincs vele, de zavar az az egy rossz szektor.  :confused: 
Köszi a választ.

Tgábor

#2698 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 00:30

Idézet: Tgabor2 - Dátum: 2007. nov. 30., péntek - 11:42

Szevasztok.

Van egy 200 Gbyte-os Samsung ATA winchesterem (SP2014N). A múltkor volt egy áramkimaradás
és akkor keletkezett egy rossz szektor. Úgy tudom, hogy vannak a winchesteren tartalék szektorok
amiket ilyenkor allokál a rossz helyett. Hogy tudom erre "rávenni" a winchestert? :think:    Más baj nincs vele, de zavar az az egy rossz szektor.  :confused: 
Köszi a választ.

Tgábor

Az átallokálható szektorok helye sajnos nem tetszőleges. Cilinderenként van erre a célra fenntartva bizonyos számú szektor (általában 64, vagy 128). Ha az adott cilinderen ez betelik, akkor sajnos a hiba ott marad! Legalábbis ami meghaladja az áthelyezhető mennyiséget. Hibás szektor amúgy ritkán keletkezik egymagában.
Esetleg megpróbálhatod a HDD regenerátort futtatni. (A Hirens bootcd-n rajta van.)
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2699 Felhasználó inaktív   Tom Clancy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 20:36

Hello.

Nemrég vettem egy Samsung 320 gigás vinyót (SATA2, 16MB Cache), aminek kattogott a fejegysége (win telepítőben formázás meg is állt), visszaküldtem, kaptam helyette egy WD-t, ugyanilyen paraméterekkel és ezzel is gondjaim vannak. Első alkalommal látta a BIOS, majd mikor kiléptem belőle és újraindult a gép - hogy wint telepítsek cd-ről - akkor a telepítő be sem jött, a hardvervizsgálatnál lefagyott. RESET, majd a bootnál KÉPTELEN felismerni a vinyót, FAILURE válasszal és nem enged tovább, F1-re WAIT felirat és áll, BIOS-ba sem enged belépni (!). Visszatettem a régi vinyót is mellé (Samsung PATA 120GB), az sem segít, mégha az van a bootra állítva, akkor sem megy tovább a boot.

Viszont van még egy fontos dolog: amikor bekapcsolom a gépet, a lemez felpörög, de utána mintha leállna és nyekereg, kattog (halkan) egy picit, aztán abbahagyja. Emiatt gondolom hogy gyári hibás lehet, de azért kíváncsi vagyok szakértőbb véleményekre, mert nem akarom potyára visszaküldeni mégegy cserére.

+BIOS legfrissebb (ASUS P4P800E-Deluxe, v1009)
+megpróbáltam az 5-6 pinre jumpert tenni (SATA1 komp. érdekében), ez sem segített

Köszi előre is a válaszokat!

Szerkesztette: Tom Clancy 2007. 12. 01. 20:39 -kor

#2700 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 21:21

Idézet: Tom Clancy - Dátum: 2007. dec. 1., szombat - 19:36

Hello.

Nemrég vettem egy Samsung 320 gigás vinyót (SATA2, 16MB Cache), aminek kattogott a fejegysége (win telepítőben formázás meg is állt), visszaküldtem, kaptam helyette egy WD-t, ugyanilyen paraméterekkel és ezzel is gondjaim vannak. Első alkalommal látta a BIOS, majd mikor kiléptem belőle és újraindult a gép - hogy wint telepítsek cd-ről - akkor a telepítő be sem jött, a hardvervizsgálatnál lefagyott. RESET, majd a bootnál KÉPTELEN felismerni a vinyót, FAILURE válasszal és nem enged tovább, F1-re WAIT felirat és áll, BIOS-ba sem enged belépni (!). Visszatettem a régi vinyót is mellé (Samsung PATA 120GB), az sem segít, mégha az van a bootra állítva, akkor sem megy tovább a boot.

Viszont van még egy fontos dolog: amikor bekapcsolom a gépet, a lemez felpörög, de utána mintha leállna és nyekereg, kattog (halkan) egy picit, aztán abbahagyja. Emiatt gondolom hogy gyári hibás lehet, de azért kíváncsi vagyok szakértőbb véleményekre, mert nem akarom potyára visszaküldeni mégegy cserére.

+BIOS legfrissebb (ASUS P4P800E-Deluxe, v1009)
+megpróbáltam az 5-6 pinre jumpert tenni (SATA1 komp. érdekében), ez sem segített

Köszi előre is a válaszokat!

Milyen tápegység van a gépben?

#2701 Felhasználó inaktív   Tom Clancy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 22:52

Bocs kihagytam. CHIEFTEC GPS350EB 101A, 350W-os.

Szerkesztette: Tom Clancy 2007. 12. 01. 22:53 -kor

#2702 Felhasználó inaktív   alborne 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 23:19

Sziasztok!

Nekem olyan problémám lenne egy Gigabyte P35-DS3L lappal, hogy a 2 különböző SATA vinyó közötti másolásnál crc hibásak lesznek az állományok. Be kell valamit állítani a biosban, mint egyes régi Abit alaplapoknál, vagy a windowsban kellene valamit állítani? Esetleg lenne valakinek valamilyen ötlete?

Előre is kösz
alborne

(Core 2 duo 2,66, WD 400GB, Samsung 250 GB sata HDD)

#2703 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 14:52

Sziasztok!
Két probléma:
1.:
20GB wd vinyón rossz szektorok,(rengeteg) de a smart nem ír egy áthelyezett szektort sem. Ez hogy lehetséges?
A wd tesztprogramja jónak jelzi a smartot, a Hdtune egy értéknél jelez hibát:
                              cunt  worst treshold  data  state

raw read error rate 1    1          51    2724  failed          és az érték mindig változik.

Sem reallocated sector, sem ewent nincs.  Azonkívül van 16 pending sector. Majd az érték ahogy teszteltem a felületét a hdtune-al 276-ig növekedett.

2. Seagate barracuda 40 GB

25 reallocated sector, és egy offline uncorrectable, viszont nincs rajta egy bad sector sem. Én úgy értelmezem hogy az offline uncorrectable az, amit nem tudott áthelyezni, és így hibás szektor lesz. Rosszul tudom?
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#2704 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 14:53

Idézet: alborne - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 0:19

Sziasztok!

Nekem olyan problémám lenne egy Gigabyte P35-DS3L lappal, hogy a 2 különböző SATA vinyó közötti másolásnál crc hibásak lesznek az állományok. Be kell valamit állítani a biosban, mint egyes régi Abit alaplapoknál, vagy a windowsban kellene valamit állítani? Esetleg lenne valakinek valamilyen ötlete?

Előre is kösz
alborne

(Core 2 duo 2,66, WD 400GB, Samsung 250 GB sata HDD)

A kábeleket megnézted?
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#2705 Felhasználó inaktív   Tgabor2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 16:30

Idézet: pittti - Dátum: 2007. dec. 1., szombat - 1:30

Az átallokálható szektorok helye sajnos nem tetszőleges. Cilinderenként van erre a célra fenntartva bizonyos számú szektor (általában 64, vagy 128). Ha az adott cilinderen ez betelik, akkor sajnos a hiba ott marad! Legalábbis ami meghaladja az áthelyezhető mennyiséget. Hibás szektor amúgy ritkán keletkezik egymagában.
Esetleg megpróbálhatod a HDD regenerátort futtatni. (A Hirens bootcd-n rajta van.)

Köszi szépen!!!
A HDD Renerator csodát művelt.

Üdv.:
Tgábor

#2706 Felhasználó inaktív   törpi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 22:27

Üdv mindenkinek

Valaki tudna nekem abban segíteni, hogyan, milyen programmal tudnék adatokat visszanyerni egy újra partícionált de nem formázott merevlemezről. És hogyan?

Köszi

#2707 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 22:36

Mindegy, hogy formázod-e mert a teljes formázás sem ír a lemezre többet, mint a gyorsformázás, csak végigolvassa a teljes partíciót, hogy ha hibás blokkot talál, akkor azt megjelölje.
Bármely adatmentő program megfelel, én a GetDataBack-et, és a FileScavenger-t használom ilyen esetben, megelégedéssel.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2708 Felhasználó inaktív   törpi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 23:17

Idézet: brd - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 22:36

Mindegy, hogy formázod-e mert a teljes formázás sem ír a lemezre többet, mint a gyorsformázás, csak végigolvassa a teljes partíciót, hogy ha hibás blokkot talál, akkor azt megjelölje.
Bármely adatmentő program megfelel, én a GetDataBack-et, és a FileScavenger-t használom ilyen esetben, megelégedéssel.

Köszi a gyors választ!

Jelenleg ez az egy merevlemezem van a gépben. Kell egy másik amire az adatokat kimentem?
Amit említettél progikat ingyenesek?

#2709 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 00:53

Idézet: törpi - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 23:17

Köszi a gyors választ!

Jelenleg ez az egy merevlemezem van a gépben. Kell egy másik amire az adatokat kimentem?
Amit említettél progikat ingyenesek?

Mindenképpen kell egy másik merevlemez amire menthetsz.
Sajnos egyik sem ingyenes - erre neked kell megoldást találnod.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2710 Felhasználó inaktív   Miki67 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 17:18

Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Van egy Western Digital  WD 200 as IDE merevlemezem ,de a BIOS nem ismeri fel.Már próbáltam a kábeleket is kicserélni de nem hozott eredményt.A gép bekapcsolásakor csak kattog.
Szeretném egy másik gépbe berakni  és igy lementeni az adatokat.Hogyan lehet ezt megcsinálni?
Mit kell beállítani?Reménykedem benne hogy csak a boot szektor hibásodott meg.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv
Miki

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138