HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2711 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 07. 19:42

Idézet: Miki67 - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 18:18

Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Van egy Western Digital  WD 200 as IDE merevlemezem ,de a BIOS nem ismeri fel.Már próbáltam a kábeleket is kicserélni de nem hozott eredményt.A gép bekapcsolásakor csak kattog.
Szeretném egy másik gépbe berakni  és igy lementeni az adatokat.Hogyan lehet ezt megcsinálni?
Mit kell beállítani?Reménykedem benne hogy csak a boot szektor hibásodott meg.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv
Miki

Ha már a bios sem ismeri fel akkor szerintem nem fog menni.
Ha mégis:  Beteszel két vinyót, elindítod a getdataback nevű programot.(vagy bármilyen másik hasonlót).
Azt hiszem boot cd-ről, de már nem emlékszem.
És az egyik vinyóról szépen átmented azt ami megmaradt a másikra. A másiknak meg minimum akkorának kell lennie mint az egyiknek. Ja, nem 2 perc lesz.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#2712 Felhasználó inaktív   törpi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 08. 16:18

Idézet: pittti - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 0:53

Mindenképpen kell egy másik merevlemez amire menthetsz.
Sajnos egyik sem ingyenes - erre neked kell megoldást találnod.

Valaki tud egy olyan helyet, linket, ahonnan ingyenesen le lehet tölteni a Get Data Back teljes verzióját?
Mert amit sikerült letöltenem az szépen megtalálta az adatokat, de nem hajlandó menteni.
Köszi

#2713 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 12. 08. 21:18

Idézet: törpi - Dátum: 2007. dec. 8., szombat - 16:18

Valaki tud egy olyan helyet, linket, ahonnan ingyenesen le lehet tölteni a Get Data Back teljes verzióját?
Mert amit sikerült letöltenem az szépen megtalálta az adatokat, de nem hajlandó menteni.
Köszi

Egyszerű: Meg kell venni. Ha értékes adataid vannak a félholt lemezen, akkor legyél szíves a GetDataBack programozóit méltókképpen honorálni fáradtságos munkájukért.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2714 Felhasználó inaktív   tamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 09. 11:01

szevasztok!

egy számomra elég érdekes prolémával küszködök:
adott egy NEC Powermate ML-3 p4-1500mhz-es gép.ebbe akarok egy 20 gigás maxtor vinyót rendszervinyónak.namármost a vinyót az xp telepítő (gyári sp2-es lemez egyébként) nem tudja formázni,azaz 3%nál megáll.másik gépben (nf2,athlon 2600) az xp lemezkezelője is megáll 3%nál.
más programokkal meg kifogástalanul MEGY minden lemezkezelő művelet.
létrehozom a primary ntfs partíciót,aktívvá teszem,majd átrakom a p4-es gépbe,jelenlegi fájlrendszer használata,xp telepítőfájlokat felmásolja,restart,és lemezolvasási hiba fogad. :reklamacio:
hirens boot cd-ről Partition Magiccel is hibátlánul tudok akármit csinálni.

mi lehet a pontos hiba? használható még ez a vinyó szerintetek?

#2715 Felhasználó inaktív   törpi 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 12. 09. 13:11

Idézet: didyman - Dátum: 2007. dec. 8., szombat - 21:18

Egyszerű: Meg kell venni. Ha értékes adataid vannak a félholt lemezen, akkor legyél szíves a GetDataBack programozóit méltókképpen honorálni fáradtságos munkájukért.

Köszi a segítséget! :(  De a hátha akad valaki aki valóban segíteni is tud!

kösz

#2716 Felhasználó inaktív   tamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 10:21

Idézet: tamas - Dátum: 2007. dec. 9., vasárnap - 10:01

szevasztok!

egy számomra elég érdekes prolémával küszködök:
adott egy NEC Powermate ML-3 p4-1500mhz-es gép.ebbe akarok egy 20 gigás maxtor vinyót rendszervinyónak.namármost a vinyót az xp telepítő (gyári sp2-es lemez egyébként) nem tudja formázni,azaz 3%nál megáll.másik gépben (nf2,athlon 2600) az xp lemezkezelője is megáll 3%nál.
más programokkal meg kifogástalanul MEGY minden lemezkezelő művelet.
létrehozom a primary ntfs partíciót,aktívvá teszem,majd átrakom a p4-es gépbe,jelenlegi fájlrendszer használata,xp telepítőfájlokat felmásolja,restart,és lemezolvasási hiba fogad. :reklamacio:
hirens boot cd-ről Partition Magiccel is hibátlánul tudok akármit csinálni.

mi lehet a pontos hiba? használható még ez a vinyó szerintetek?

na megoldódott a hiba,nem tudom hogy,de hiren"s boot cdről,pmagicel particionálva egyből megy minden...

#2717 Felhasználó inaktív   ongbak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 14:37

:o LÉGYSZI SEGITSETEK GAJRA TETTEM A GÉPEM!!!MENTSETEK ÉLETET!!!Az történt hogy még régen  Ghost 2003 all csináltam biztonsági mentást a C: meghajtómrol,és most egyéb okok miatt (ÉN BAROM KEZDÖ F...SZ) VISSZA AKARTAM ÁLLITANI. De ez a sz...r töröllta a D: meghajtót az összes személyes FONTOS adatommal!!Szóval vissza lehate állitani a Ghost vissza álitását!??????Vagyis vissza lehete hozni egy törölt meghajtót???AKI TUD SEGITSEN SZÉPEN KÉREMM.......

#2718 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 17:52

Szóval most elvileg rárakta az egykori c  meghajtódat a d-re? Elvileg amit nem írt felül, az még nagy valószínűséggel ott van. Hacsak nem csupa nagy fájl volt és teljesen töredezett a vinyó.
Tehány ha a d mondjuk 10 GB volt az egykori c meg 3, akkor a maradék 7 GB adat egy része még meg lehet. Szintén a get data back-el érdemes próbálkozni. Teljes partíciót mentettél, és állítottál vissza?
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#2719 Felhasználó inaktív   ongbak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 18:10

Sziaa.Igen teljeset mentettem.De nemtom mit hova rakott. Most csak C:- van És rajta kb annyi üres hely minta ami a komlett meghajtom volt 80g.Amugy töredezett mentes mert volt van fenn Megical Defrag.Amugy épp most futtatom a GETDATABACK-ot.Nem tom mi lessz belőle.Angol nekem majdnem kinai,meg irták h. másik gépröl kéne futtatnom a G.D.B-et de Nagyon szépen köszönöm hogy vergődsy velem....Ha valami esyedbe jut szólj KÉRLEK

#2720 Felhasználó inaktív   bmarti79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 18:23

Légyszi segítsetek!
Windows Xp van a gépemen, tegnap már nem töltött be a Windows,folyamatosan csak újraindul.
Próbáltam bootolni, néha rögtön megáll, ez a hibaüzenet: Az INF-fájl (txtsetup.sif)hibás, vagy nem létezik, állapota 32768

Van, hogy kicsit tovább megy, elindul a windows telapítés, ekkor a hibaüzenet: az alábbi fájl sérült: usbehci.sys
Sor:5897
Modul: d/xpsp1/boot/setup/setup.c

Illetve párszor egy harmadik hibaüzenet is megjelent: STOP:c0000221 unknown hard error/systemroot/system32/ntdll.dll

Nagyon köszönöm előre is!!!!!

#2721 Felhasználó inaktív   ongbak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 19:06

Királyság!!!!!!Megtalálta az eltünt filokat.CSAK MOST A HÜLYE PARASZT NEMTUDJA HOGYAN ÁIZSA VISSZA VAGY HOGYAN MENTSE!!!.???? VALAKI????amugy nagy királyok vagytok hogy igy segitetek az ilyen tuskó halandóknak mint én!!!KÖSZÖNÖM!!!

#2722 Felhasználó inaktív   ongbak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 19:09

vALAMI NÁLAM NEM STIMMEL A 3. LÉPÉSTÖL TOVÁBB NEM BIROK MENNI????CSAK A back GOMB VAN AMARROL CSAK KÜL. ADATOKAT IR A FAIL -OKROL!! Lehet hogy amit leszedtem GetdataBack TRIAL és azért nemenged tovább!!!?????

#2723 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 12. 11. 21:10

Idézet: bmarti79 - Dátum: 2007. dec. 11., kedd - 18:23

Légyszi segítsetek!
Windows Xp van a gépemen, tegnap már nem töltött be a Windows,folyamatosan csak újraindul.
Próbáltam bootolni, néha rögtön megáll, ez a hibaüzenet: Az INF-fájl (txtsetup.sif)hibás, vagy nem létezik, állapota 32768

Van, hogy kicsit tovább megy, elindul a windows telapítés, ekkor a hibaüzenet: az alábbi fájl sérült: usbehci.sys
Sor:5897
Modul: d/xpsp1/boot/setup/setup.c

Illetve párszor egy harmadik hibaüzenet is megjelent: STOP:c0000221 unknown hard error/systemroot/system32/ntdll.dll

Nagyon köszönöm előre is!!!!!

Én ennél az esetnél nem winyó ha nem ram szegmens hibára gyanakszom,és 90% esélyt adokrá hogy a ramod lett hibás.
A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#2724 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 21:35

Idézet: ongbak - Dátum: 2007. dec. 11., kedd - 20:09

vALAMI NÁLAM NEM STIMMEL A 3. LÉPÉSTÖL TOVÁBB NEM BIROK MENNI????CSAK A back GOMB VAN AMARROL CSAK KÜL. ADATOKAT IR A FAIL -OKROL!! Lehet hogy amit leszedtem GetdataBack TRIAL és azért nemenged tovább!!!?????

Először is:
Kell egy másik vinyó amire mentessz, jelen esetben valószínűleg minimum 80GB. Különben mentés közben tüntetné el a még elmentendő fájlokat. :)
Lehet hogy ez a gond. De az is lehet hogy próbaverzió mivolta miatt nem enged tovább. És természetesen ne arról a vinyóról indítsd a getdataback-ot, amin a mentendő cuccaid vannak.

Ezt a részt meg nem értem: "A back GOMB VAN AMARROL CSAK KÜL. ADATOKAT IR A FAIL -OKROL!!"

Ha nem magyar az anyanyelved akkor nem szóltam, de ha igen, akkor próbáld meg szép lassan beszívni a levegőt, majd kifújni, úgy hogy közben csak a légzésedre figyelsz. Közben képzelj el egy szép meztelen nőt, aki hozzád simulva lélekben (és testben) segíti ezt a tevékenységedet.

Majd fogj hozzá szép nyugodtan mondanivalód potos megfogalmazásához, meglátod sikerülni fog!  :)

#2725 Felhasználó inaktív   Vico. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 21:50

Idézet: Gurgula - Dátum: 2007. dec. 11., kedd - 21:35

Először is:
Kell egy másik vinyó amire mentessz, jelen esetben valószínűleg minimum 80GB. Különben mentés közben tüntetné el a még elmentendő fájlokat. :)
Lehet hogy ez a gond. De az is lehet hogy próbaverzió mivolta miatt nem enged tovább. És természetesen ne arról a vinyóról indítsd a getdataback-ot, amin a mentendő cuccaid vannak.

Ezt a részt meg nem értem: "A back GOMB VAN AMARROL CSAK KÜL. ADATOKAT IR A FAIL -OKROL!!"

Ha nem magyar az anyanyelved akkor nem szóltam, de ha igen, akkor próbáld meg szép lassan beszívni a levegőt, majd kifújni, úgy hogy közben csak a légzésedre figyelsz. Közben képzelj el egy szép meztelen nőt, aki hozzád simulva lélekben (és testben) segíti ezt a tevékenységedet.

Majd fogj hozzá szép nyugodtan mondanivalód potos megfogalmazásához, meglátod sikerülni fog!  :)

Sziasztok,

Lenne egy kis problémám a merevlemezemmel. 120GB, de az XP nem nagyon szereti.
3-4 havonta választ magának 1 vagy több könyvtárat amibe be se tudok lépni.

Hogy tudnám ezt kiküszöbölni ? Valahogy egyszer sikerült és akkor egy kék háttér mögött (mint a kék halálnál) elkezdte vizsgálni, átpakolgatni vagy vmi ilyesmit.

Remélem vmennyire érthető. Sürgős lenne!

Előre is köszi

#2726 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 12. 22:43

Idézet: Vico. - Dátum: 2007. dec. 11., kedd - 22:50

Sziasztok,

Lenne egy kis problémám a merevlemezemmel. 120GB, de az XP nem nagyon szereti.
3-4 havonta választ magának 1 vagy több könyvtárat amibe be se tudok lépni.

Hogy tudnám ezt kiküszöbölni ? Valahogy egyszer sikerült és akkor egy kék háttér mögött (mint a kék halálnál) elkezdte vizsgálni, átpakolgatni vagy vmi ilyesmit.

Remélem vmennyire érthető. Sürgős lenne!

Előre is köszi

Ennek lehet pár oka, első nekifutásra azonban jó lenne tudni, hogy milyen fájlrendszerről van szó.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#2727 Felhasználó inaktív   Piskóta 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 11:13

HI ALL

Please, HELP.
elhalt egy vnyo. Probalom visszavarazsolni. a 3 particiobol 2 remekul megvan,de a c: meghajtot nem tudom visszahozni>*  az MFT serult meg es semmivel nem tudom visszaallitani.
nagy gaz a dolog mert win2003 futott rajta. Vmivel lehetseges egyaltalan??

THX

#2728 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 18:42

Idézet: Piskóta - Dátum: 2007. dec. 13., csütörtök - 11:13

HI ALL

Please, HELP.
elhalt egy vnyo. Probalom visszavarazsolni. a 3 particiobol 2 remekul megvan,de a c: meghajtot nem tudom visszahozni>*  az MFT serult meg es semmivel nem tudom visszaallitani.
nagy gaz a dolog mert win2003 futott rajta. Vmivel lehetseges egyaltalan??

THX

Igen, manuálisan DiskEditorral.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2729 Felhasználó inaktív   volata 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 08:30

üdv!
nekem egy 40 gigás samsung vinyón van a rendszerem, most már lassan 5 éve. azóta persze sok formázást és xp újratelepítést megélt, viszont kb. fél éve egyszer csak lelassult a rendszer. nem úgy, ahogy szokott, hanem hirtelen és nagyon, szaggatott még az egér is... az említett vinyó 3 mb/sec olvasásra és írásra volt képes, többre nem. oké, leformáztam, újraraktam a windowst, 2 hónapig minden tökéletesen működött, DE... 4 napja megint elkezdte. oké, egyszer már bejött, leformáztam hát újra, talán... megint minden jó volt, de most már csak 2 napig, és elkezdte megint. 3mb/sec-en működik, és ha jobban megerőltetem, akkor sokszor hallom, ahogy kattan egyet... ennyi lett volna neki? szoftveres hiba esetleg nem csinálhat ilyet? (pl. vírus korlátozza az írás/olvasás sebességét?)

#2730 Felhasználó inaktív   volata 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 08:59

Idézet: volata - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 8:30

üdv!
nekem egy 40 gigás samsung vinyón van a rendszerem, most már lassan 5 éve. azóta persze sok formázást és xp újratelepítést megélt, viszont kb. fél éve egyszer csak lelassult a rendszer. nem úgy, ahogy szokott, hanem hirtelen és nagyon, szaggatott még az egér is... az említett vinyó 3 mb/sec olvasásra és írásra volt képes, többre nem. oké, leformáztam, újraraktam a windowst, 2 hónapig minden tökéletesen működött, DE... 4 napja megint elkezdte. oké, egyszer már bejött, leformáztam hát újra, talán... megint minden jó volt, de most már csak 2 napig, és elkezdte megint. 3mb/sec-en működik, és ha jobban megerőltetem, akkor sokszor hallom, ahogy kattan egyet... ennyi lett volna neki? szoftveres hiba esetleg nem csinálhat ilyet? (pl. vírus korlátozza az írás/olvasás sebességét?)

ja és azt kihagytam, hogy miközben használja a vinyót, és olvas róla, etc... 100%-on használja a procit is...

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.