HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2811 Felhasználó inaktív   Darkoo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 02. 07. 18:00

Sziasztok!
Még nagyon új vagyok itt, és örülök, hogy ennyire segítőkészek az emberek. ;)

A következő problémán lenne...Két részre van osztva a winyóm, az egyik kb 10 gigás c meghajtó, a másik kb 66 gigás f meghajtó. A 10 gigáson található az XP oprendszer. Eléggé telített már sajnos mindkét rész. A C-n található részen csak a windows és egykét felhasználói program, és már csak alig 1 giga a szabad hely. Ez is érdekes...

A probléma a következő: Ha az f meghajtóra töltök nagyobbacska fájt, akkor egyszerűen a c-n egyre kevesebb lesz a lemezterület, a végén kritikusan alacsony.
Vagy amikor töltök, 100%-nál kiakad a rendszer, és a c-n lemegy a lemezterület majdnem 0-ra.

Amint minden alkalmazást bezárok, visszaáll a c-n az 1 giga szabad lemezterület.
Mindig az F-re próbálom menteni az állományokat, de úgylátszik a C lemezegységen letöltés alatt és a letöltés végén drasztikusan lemegy a lemezterület..

Mi lehet a probléma?
Hogyan lehet ez ellen hatékonyan fellépni?
Kérem valaki segítsen :think:  :confused:

#2812 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 07. 18:26

Nem egészen ide tartozik a kérdésed, de egyrészt a Windows tárterületfoglalásán nincs mit csodálkozni, ha nem figyelsz rá, akkor pontosan úgy viselkedik, mint egy erre szakosodott vírus: mindent felzabál. :fear: Másrészt, ha töltesz le egy file-t, akkor az a böngésző gyorsítótárában lesz addig, ameddig le nem ért az egész, és csak utána teszi át arra a helyre, ahová te mondtad neki (explorer esetén legalábbis, a többi az nagyrészt fejlettebb már ennél).
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2813 Felhasználó inaktív   Darkoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 18:40

Idézet: brd - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 18:26

Nem egészen ide tartozik a kérdésed, de egyrészt a Windows tárterületfoglalásán nincs mit csodálkozni, ha nem figyelsz rá, akkor pontosan úgy viselkedik, mint egy erre szakosodott vírus: mindent felzabál. :fear: Másrészt, ha töltesz le egy file-t, akkor az a böngésző gyorsítótárában lesz addig, ameddig le nem ért az egész, és csak utána teszi át arra a helyre, ahová te mondtad neki (explorer esetén legalábbis, a többi az nagyrészt fejlettebb már ennél).

Windows tényleg olyan , mint egy vírus...
Csak pl, ha le szeretnék tölteni egy kb 100 megás fájt az F-re, töltés alatt az 1 giga szabadhely c-n lemegy majdnem 0-ra. Főleg mikor eléri a 100% a letöltés végén, akad ki a rendszer, dolgozik a winyó ezerrel, és elfogy a szabad terület a c-n.. :think:  :down:

Szerkesztette: Darkoo 2008. 02. 07. 18:40 -kor

#2814 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 20:02

Idézet: pittti - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 0:36

Dos prompt - CHKDSK X: /F (X a javítandó meghajtó betűje, az F paraméter lényeges!).
Lehet, hogy újraindíttatja a géped, de a hibát ki fogja javítani. Ha nem, írj vissza!

hova kéne ezt beírnom? Startmenü - futtatás?
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#2815 Felhasználó inaktív   F-UzR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 20:37

Idézet: Darkoo - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 19:40

Windows tényleg olyan , mint egy vírus...
Csak pl, ha le szeretnék tölteni egy kb 100 megás fájt az F-re, töltés alatt az 1 giga szabadhely c-n lemegy majdnem 0-ra. Főleg mikor eléri a 100% a letöltés végén, akad ki a rendszer, dolgozik a winyó ezerrel, és elfogy a szabad terület a c-n.. :think:  :down:

Használj valamilyen download managert, akkor egy kicsit jobb lesz a helyzet. A "Temporary Internet Files" mappát sem árt kipucolni, de helyet szabadíthatsz fel c:\windows\temp mappa kitakarításával, csakúgy mint azzal, ha néhány visszaállításipontot törölsz.

#2816 Felhasználó inaktív   F-UzR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 20:41

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 21:02

hova kéne ezt beírnom? Startmenü - futtatás?

Oda. De jobb, ha a Futtatás-ba a cmd paqrancsot írod. Ekkor kapsz egy "dos konzolt" oda írd be.
Használhatod a /R kapcsolót is a /F-fel együtt, így egy alaposabb vizsgálatot végez a következő indításkor - 5 szakaszból áll és hiába a gyorsgép nagy vinyó esetén sokáig tart(hat). Légy türelemmel!

#2817 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 23:06

Idézet: F-UzR - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 21:41

Oda. De jobb, ha a Futtatás-ba a cmd paqrancsot írod. Ekkor kapsz egy "dos konzolt" oda írd be.
Használhatod a /R kapcsolót is a /F-fel együtt, így egy alaposabb vizsgálatot végez a következő indításkor - 5 szakaszból áll és hiába a gyorsgép nagy vinyó esetén sokáig tart(hat). Légy türelemmel!

Kösz. Egy 500 GB-os vinyónál nagyságrendileg meddig tarthat?

(egyébként van értelme ennek az alapos vizsgálatnak? A vinyo kb 1 hónapos...)
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#2818 Felhasználó inaktív   F-UzR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 23:29

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 0:06

Kösz. Egy 500 GB-os vinyónál nagyságrendileg meddig tarthat?

(egyébként van értelme ennek az alapos vizsgálatnak? A vinyo kb 1 hónapos...)

Passz. Az idő attól is függ, hogy mennyire van tele és mekkora fájlokkal, ill. mennyi hiba van rajta - átlagosan én azt tippelném, hogy kb. egy "teljes formázásnyi". A hiba az lehet fizikai is és szoftveres is - ez utóbbin itt a fájlrendszer stb. (a windows fájlszerkezet) hibáját értsd. Ha fizikai hibás, akkor cserére szorul mindenképp', ezt mellesleg a chkdsk nem javítja valami jól. Erre vannak jobb progik is. A windows fájlrendszer kisebb hibáit viszont jól rendbe teszi.

#2819 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 23:33

Idézet: F-UzR - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 0:29

Passz. Az idő attól is függ, hogy mennyire van tele és mekkora fájlokkal, ill. mennyi hiba van rajta - átlagosan én azt tippelném, hogy kb. egy "teljes formázásnyi". A hiba az lehet fizikai is és szoftveres is - ez utóbbin itt a fájlrendszer stb. (a windows fájlszerkezet) hibáját értsd. Ha fizikai hibás, akkor cserére szorul mindenképp', ezt mellesleg a chkdsk nem javítja valami jól. Erre vannak jobb progik is. A windows fájlrendszer kisebb hibáit viszont jól rendbe teszi.

és a chkdsk kiírja, ha esetleg a hiba fizikai eredetű?

#2820 Felhasználó inaktív   ArtArt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 00:16

Idézet: brd - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 18:26

Szia !

Kicsit mas tema  :smoker:
Erdekelne, ki a csaj a logodon?  :D

Koszi, Art

#2821 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 11:40

Idézet: F-UzR - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 21:41

Hello. Beírtam a parancsot, ezt írja ki:
"A Chkdsk parancs nem tud futni, mert a kötetet egy másik program használja. A Chkdsk parancs akkor futhat, ha a kötet először le van vállasztva. A kötet összes leírója érvényét veszti! Leválasztja ezt a kötetet?"

Válaszhatom az igent? Vagy mit kell ilyenkor?

Szerkesztette: Sz@bi 2008. 02. 08. 11:49 -kor

#2822 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 18:19

uhh, mostmeg egy kivételével eltűnt az összes mappa a vinyóról. AZ adatok ott vannak, mert a foglalt méret ugyan az. Most akkor menjen ez a chksdk? Vagy nagyobb gáz van?

#2823 Felhasználó inaktív   F-UzR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 19:34

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 19:19

uhh, mostmeg egy kivételével eltűnt az összes mappa a vinyóról. AZ adatok ott vannak, mert a foglalt méret ugyan az. Most akkor menjen ez a chksdk? Vagy nagyobb gáz van?

Jó lenne lefuttatni.
A következőt kell csinálni - elvileg nálad is ezt kell kiírnia:

C:\>chkdsk c: /f /r
A fájlrendszer típusa: NTFS.
Az aktuális meghajtót nem lehet zárolni.

A Chkdsk nem futtatható, mert a kötetet egy másik folyamat használja.
Kívánja, hogy a kötet vizsgálatára a rendszer legközelebbi
újraindításakor sor kerüljön? (I/N)

Itt kell az igen választani (I), majd be lehet zárni az ablakot és újra kell indítani a gépet. A bootoláskor jóvá kell hagyni az ütmezett lemezvizsgálatott. ...és várni, várni, ... amíg be nem jön újra a windows.

#2824 Felhasználó inaktív   hvb 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 02. 09. 20:36

Sziasztok!

Valaki tudna segíteni egy hibás PATA samsung SP2514N -ről lementeni az adataimat?
A hibajelenség az, hogy nem pörög fel...
Valószínű a panel a hibás, mert a SATA-s vinyóm paneljával felpörög (tudom bátor vagyok, hogy kipróbáltam  ;)  vagy hülye, majd kiderül...)

A vinyó még garis, úgyhogy egy mentés kellene.

Szerkesztette: hvb 2008. 02. 09. 20:45 -kor

Üdv

Zs.

#2825 Felhasználó inaktív   Stream82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 18:04

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy a winchester S.M.A.R.T. hibáját okozhatja vírus?
Azt írja ki indításkor, hogy S.M.A.R.T. command failed, aztán betöltődik a windows, majd mielőtt bármit csinálnék újraindul a gép.

Kérem, aki tudja írja meg.

#2826 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 21:51

Okozhatja, de nem életszerű, sok értelme nem lenne, ha ilyet csinálna egy vírus.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2827 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 15:39

Idézet: F-UzR - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 20:34

Jó lenne lefuttatni.
A következőt kell csinálni - elvileg nálad is ezt kell kiírnia:

C:\>chkdsk c: /f /r
A fájlrendszer típusa: NTFS.
Az aktuális meghajtót nem lehet zárolni.

A Chkdsk nem futtatható, mert a kötetet egy másik folyamat használja.
Kívánja, hogy a kötet vizsgálatára a rendszer legközelebbi
újraindításakor sor kerüljön? (I/N)

Itt kell az igen választani (I), majd be lehet zárni az ablakot és újra kell indítani a gépet. A bootoláskor jóvá kell hagyni az ütmezett lemezvizsgálatott. ...és várni, várni, ... amíg be nem jön újra a windows.

Hello, köszi, most esek neki.

Rögtön egy kérdés: a dos ablaknál alapból itt vagyok: C:\Documents and Settings\user> ezután írjam be a parancsot, vagy elöbb menjek vissza két szintet a cd.. parancsal, hogy csak a C:\> legyen ott?

#2828 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 16:30

Nem tudom, hibás működésnek számít-e, de kíváncsi volnék.

Adott egy 250 és egy 320 GB-os WD SATA HDD. Mindkettő rendelkezik SecurePark™ tulajdonsággal, vagyis egy támasztóbak-szerűségre dobja ki a fejet, hogy felpörgés-leállás során ne érintkezzen a lemezzel.

A 250-es vinyó erős kattanással áll le, ezt újonnan vásároltam.

Később vettem még egy használt 320-ast, ez már nem kattan egyáltalán, sőt még a fülemhez közvetlenül téve sem hallok bármilyen kikapcsolási zörejt, hanem egyszerűen csak leáll. Vajon ennél ez a normális (módosított konstrukció), vagy létezik olyan, hogy elromlik ez a része és már nem dobja ki a fejet?

http://www.wdc.com/e...asp?DriveID=299 

Bár kétségtelenül van olyan IDE vinyóm is, ami nem SecurePark, mégis kattan, így nem egyértelmű az összefüggés a két dolog között.

Csatolt fájl:

#2829 Felhasználó inaktív   crescent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 20:00

250-es samsung sata vinyó, kb. 1 éves.
Reggel lusta voltam várni, mire kilép a windows, ezért bekapcs gomb nyomvatartása, 5mp leállt a gép. (tudom, hogy nem szabadna, de siettem... :omg: )
Következő bekapcsoláskor windows boot, fél pillanatra kék képernyő, restart.
F8->"Ne induljon ujra rendszerhiba esetén"->mostmár el tudtam olvasni a kék képernyőt...
Az üzenet a sok egyéb mellett:

UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME

Előkapartam egy régi Windows cd-t, amin volt egy diagnosztikai menü is, és nagynehezen lefutattam egy fdisket mbr visszaállításra.

Következő ujrainduláskor boot továbblépett, chkdisk vagy 5 percig dolgozott, most meg hálaistennek felált a windows.

Na szóval.
Kérdésem, hogy most mi lenne az ajánlott forgatókönyv a továbbiakban?
Merida TFS 300D@Rock Shox Reba Race@Full SLX

#2830 Felhasználó inaktív   Gandalfonz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 01:15

:confused: Üdv Mindenkinek!

A segítségeteket szeretném kérni.

Van egy Maxtor DiamondMax Plus 9 80GB ATA/133 HDD (sulinetes) winchesterem.

Egyik pillanatról a másikra meghalt, a gépet nem lehet elindítani, lemezolvasási hibát ír ki és CTRL+ALT+DEL -es újraindítást kér. Másik gépben is kipróbáltuk, azt se lehetett elindítani miatta, csak akkor, ha letiltottuk a "bus?"-t.

Barátom szerint az elektronika halt meg, ami CALYPSOIII típusú (fölötte lévő szám: 301599100).

Van egy jó-pár fontos fájlom rajta, úgyhogy nagyon várom a segítségeteket.

Előre is köszönöm.

Gandalfonz

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »