HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2861 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 25. 11:11

Idézet: zoli26 - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 10:56

Bocs, de mi a kulonbseg ahhoz kepest, hogy Te az ellopott dolgaidat reklamozod, minden egyes hozzaszolasoddal?

Muhahahahaaaa  :nevet2: Ecsem... Te olvasni aztan nem tudsz. Legalabb nezned meg azt a linket, es hogy mirol szol az a topic. :Đ
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#2862 Felhasználó inaktív   murzuk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 15:56

Idézet: didyman - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 22:16

Hagyományos mobilrack, USB-s verzió. Elég sok helyen akad ilyesmi kéznél, ha mégsem, akkor segítek/segítünk. A régi gép akár javítható is lehet, ésszerű módon (segítene egy pontos leírás, tápról főleg).

Szia didyman,
Elnézést, de nem voltam az elmúlt napokban gépközelben.
P-2-es gép és a tápegysége ACORP  AC-230 ATX, 200 W-os
Egyik este ki lett kapcsolva és másnap már nem indult. A 220 V-os kábelt kicseréltem, de nem változott semmi.

#2863 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 19:41

Idézet: murzuk - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 15:56

Szia didyman,
Elnézést, de nem voltam az elmúlt napokban gépközelben.
P-2-es gép és a tápegysége ACORP  AC-230 ATX, 200 W-os
Egyik este ki lett kapcsolva és másnap már nem indult. A 220 V-os kábelt kicseréltem, de nem változott semmi.

Hogyan nem indul? Egy pillanatra felvillannak a ledek, felpörög a ventillátor, majd rögtön leáll. Vagy teljesen halott - se kép se hang?
Első esetben zárlat van a gépben, a második esetben símán cseréld ki a tápot! (legalább 5 - 6 éves, ennyit bírt!)
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2864 Felhasználó inaktív   murzuk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 21:48

Idézet: pittti - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 20:41

Hogyan nem indul? Egy pillanatra felvillannak a ledek, felpörög a ventillátor, majd rögtön leáll. Vagy teljesen halott - se kép se hang?
Első esetben zárlat van a gépben, a második esetben símán cseréld ki a tápot! (legalább 5 - 6 éves, ennyit bírt!)

Szia
Amennyiben az alaplap  halt volna be, attól még a táp ventillátora múködne ? Most nem müködik semmi indításkor. Tehát egy tápcsere lenne a megoldás ?

#2865 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 12:01

Idézet: murzuk - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 21:48

Szia
Amennyiben az alaplap  halt volna be, attól még a táp ventillátora múködne ? Most nem müködik semmi indításkor. Tehát egy tápcsere lenne a megoldás ?

Első nekifutásra mindenképpen a táp a gyanús, elég ha kölcsön kérsz egyet megpróbálni. Egy ilyen öreg gépben sokminden lehet hibás, de ha a ledek egy pillanatra sem villannak fel akkor legvalószínűbb a táp. Próba után írj vissza mire jutottál.

#2866 Felhasználó inaktív   murzuk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 15:26

Idézet: pittti - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 13:01

Első nekifutásra mindenképpen a táp a gyanús, elég ha kölcsön kérsz egyet megpróbálni. Egy ilyen öreg gépben sokminden lehet hibás, de ha a ledek egy pillanatra sem villannak fel akkor legvalószínűbb a táp. Próba után írj vissza mire jutottál.

Elmentem egy PC bontóba a tápot beméretni. Rossz volt a táp, nem jelzett vissza  a műszer. Szerencsére tudtam  ott  venni egy használt ATX235-ös tápot, kipróbálták a műszeren - jó volt. Hazavittem beraktam, bekötöttem a kábelokat, indítok és megint a nagy semmi. Semmi jelet nem ad a gép, ha bekapcsolom. Lehet, hogy a táp meghibásodása folytán az alaplap is tönkrement ? Csináltam egy olyan próbát, hogy a kapcsoló vezetéke, ami az alaplapra csatlakozik, onnan levettem és árhidaltam egy csavarhúzóval. Ez is eredménytelennek bizonyult. Tehát a kapcsoló is jó.
Egy észrevétel: A reset kapcsoló vezetéke lecsúszhatott az alaplapról, amikor szedtem ki a tápot. Csak sejtem, hogy a kapcsoló vezetéke mellé kellene valahová visszarakni  :confused:  De gondolom, hogy ez nem befolyásolhatja az indulást, vagy mégis ?

#2867 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 23:54

Idézet: murzuk - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 15:26

Elmentem egy PC bontóba a tápot beméretni. Rossz volt a táp, nem jelzett vissza  a műszer. Szerencsére tudtam  ott  venni egy használt ATX235-ös tápot, kipróbálták a műszeren - jó volt. Hazavittem beraktam, bekötöttem a kábelokat, indítok és megint a nagy semmi. Semmi jelet nem ad a gép, ha bekapcsolom. Lehet, hogy a táp meghibásodása folytán az alaplap is tönkrement ? Csináltam egy olyan próbát, hogy a kapcsoló vezetéke, ami az alaplapra csatlakozik, onnan levettem és árhidaltam egy csavarhúzóval. Ez is eredménytelennek bizonyult. Tehát a kapcsoló is jó.
Egy észrevétel: A reset kapcsoló vezetéke lecsúszhatott az alaplapról, amikor szedtem ki a tápot. Csak sejtem, hogy a kapcsoló vezetéke mellé kellene valahová visszarakni  :confused:  De gondolom, hogy ez nem befolyásolhatja az indulást, vagy mégis ?

Hát ha az új táp biztosan jó és továbbra is ez a jelenség, akkor már csak két dolog lehet. - Van az alaplapon egy kis 3V-os gombelem (a CMOS memóriát látja el), óvatosan vedd ki és mérjél rá. Ha 2,8V alatt van a feszültség akkor csere! Ha ezekután sem indul akkor húzd le a tápkábelt a winyóról, CD-ről, floppyról, ezek bármelyikének zárlata blokkolhatja a tápot. Ha így elindul, akkor egyenként visszatéve kiszűrhető a hiba. Ha üresen sem indul, akkor sajnos az alaplap a hunyó.

#2868 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 27. 07:57

Idézet: zoli26 - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 10:56

Bocs, de mi a kulonbseg ahhoz kepest, hogy Te az ellopott dolgaidat reklamozod, minden egyes hozzaszolasoddal? En egy a temahoz kapcsolodo szolgaltatasra hivtam fel a figyelmet, Te pedig ellopott fenykepezoket es egyeb cuccokat raksz bele minden hozzaszolasodba....
Kettonk kozul szerintem Te irsz be tobb reklamot, raadasul oriasi prios betukkel...
A cikk iroja pedig a Kurt Zrt-t reklamozza....

Ha nem tudsz különbséget tenni egy, a HWSW-vel tudtommal semmiféle szerződésben nem álló külső cég nyilvánvaló anyagi haszonszerzésre irányuló reklámozása és egy lopott eszközökkel foglalkozó fórumtéma személyre szabottan kikapcsolható területen, vagyis aláírásban történő terjesztése között, akkor sajnos nem tudok mit kezdeni veled.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2869 Felhasználó inaktív   murzuk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 08:36

Idézet: pittti - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 0:54

Hát ha az új táp biztosan jó és továbbra is ez a jelenség, akkor már csak két dolog lehet. - Van az alaplapon egy kis 3V-os gombelem (a CMOS memóriát látja el), óvatosan vedd ki és mérjél rá. Ha 2,8V alatt van a feszültség akkor csere! Ha ezekután sem indul akkor húzd le a tápkábelt a winyóról, CD-ről, floppyról, ezek bármelyikének zárlata blokkolhatja a tápot. Ha így elindul, akkor egyenként visszatéve kiszűrhető a hiba. Ha üresen sem indul, akkor sajnos az alaplap a hunyó.

Te vagy a megmentőm  :up:
Az a kis fránya gombelem volt a táp mellett a második hibaforrás. Sajna nincs műszerem, de kivettem az elemet és pár percre rátettem egy laposelemre tölteni. Ahogy mondtad levettem a kábelt a vinyoról, cd-ről stb. Nos így már ok volt minden, redesen indult, csak az időt kellett beállítani. Visszatettem minden kábelt és rendesen ment tovább.
Amúgy érdekes jelenség, hogy egyszerre ment tönkre a táp és a gombelem  :confused:
Most lehetőségem lesz kimenteni a vinyót is, mert ilyen nyugdíjas gépnél bármi megtörténhet.
Hálás köszönetem a segítségért  :respect:
Üdv. Murzuk

#2870 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 13:47

van egy 2.5ös fujitsu 80 gigás sata vinyó.
lett rajta pár badsector. hard disk sentinel se sok jót jósol neki (13%).
nyomtam egy fujitsu féle lowlevel formatot neki. de utána ismét lett rajta hibás szektor...

lehet ezzel még bármit kezdeni? vagy szép lassan megdöglik az egész, és inkább kuka?
(nem fontos cuccokat akarok rajta tárolni, csak új oprendszert próbálgatni rajta, linux... szóval nem gáz ha elszáll, de ha előreláthatólag tök használhatatlan akkor inkább nem szopok vele)

chkdsk-n kívül vista alá létezik bármi vinyó tesztelő cucc? 1 gépem van, amit általában használok, így nem nagyon tudok mivel tesztelni dosban...

Szerkesztette: WiZARD 2008. 02. 29. 13:48 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2871 Felhasználó inaktív   Gjaza 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 19:03

Sziasztok! Van egy 40gb-os IBM laptop vinyóm, aminek fizikailag semmi baja. (kiszedtem a laptopomból, mert sajnos tönkrement) Vettem egy külső USB-s racket neki, rákötöttem az asztali gépemre. Az van, hogy látja a vinyót a rendszer, a könyvtárakat is, de nem tudok belépni a könyvtárakba! Ütök egy entert, és semmi, csak a standard hang, amikor nem tud valamit megcsinálni a gép. Lefuttattam a chkdsk /f -et de nem segített. :( Hogyan tudnám lemásolni a dolgaimat szerintetek? Elég rejtélyes nekem ez a hiba.

#2872 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 21:59

Idézet: Gjaza - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 20:03

...Elég rejtélyes nekem ez a hiba.

Vagy csak a milliószor leírt:

http://support.micro...om/kb/308421/hu
Fájlok és mappák tulajdonbavétele Windows XP rendszerben

#2873 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 22:33

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 13:47

van egy 2.5ös fujitsu 80 gigás sata vinyó.
lett rajta pár badsector. hard disk sentinel se sok jót jósol neki (13%).
nyomtam egy fujitsu féle lowlevel formatot neki. de utána ismét lett rajta hibás szektor...

lehet ezzel még bármit kezdeni? vagy szép lassan megdöglik az egész, és inkább kuka?
(nem fontos cuccokat akarok rajta tárolni, csak új oprendszert próbálgatni rajta, linux... szóval nem gáz ha elszáll, de ha előreláthatólag tök használhatatlan akkor inkább nem szopok vele)

chkdsk-n kívül vista alá létezik bármi vinyó tesztelő cucc? 1 gépem van, amit általában használok, így nem nagyon tudok mivel tesztelni dosban...

Kuka. ha SMART szerint is szaporodnak a szektorok, akkor, ennyi...
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2874 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 03. 01. 09:01

Sziasztok !

Nagy bajban vagyok, meghalt az a hdd, amin a összes személyes adatom volt. (outlook, videók, képek,dokumentumok)

A hdd-t kb. 2 hónapja vettem, egy sata-s 200 gigás seagate 7200.10. Beszereléskor volt olyan, hogy néha látta a bios és az oprendszer, néha nem. Az elképzelhetö, hogy sata kábel gond volt, mert mikor kicseréltem, ill. megigazgattam, utána jó lett.

Tegnap du. viszont megakasztotta a vistát, össze-vissza dobálta a hibaüzeneteket pl. az outlook azt mondta, sérült a file, futtassam a levélfile-visszaállítót , de az 77%-nál mindig lefagy.
Érdekes, mert pl. az utolsó mentés óta készült képeket le tudtam menteni aránylag gyorsan, de a legtöbbször megáll az intézö.

a HDD sentinel nem riogat, egyedül annyi történt, hogy bejegyzett egy szektorhibát, illetve a kondicíó leesett 100-ról 98-ra.
Elképzelhetö, hogy maga hdd visszakapcsol sebességben szinte nullára ? Azt hogyan lehet sata alatt visszakapcsolni?

Az elsö kérdésem az lenne, hogy milyen módon lehet kijavítani a hdd-t, annyira legalább, hogy lementsem róla az adatokat?
(A scandisk lefutott, 1-2 filet helyreállított, de szerinte azóta hibátlan mindkét particío a köteten.)

Másodszor, ha nem lehet teljesen rendbetenni, akkor van valamilyen bootolható program, ami éröltetve leszedi róla az adatokat?

Elöre is nagyon köszönöm a segítséget, amit ebben a szorult helyzetemben adtok...

#2875 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 09:13

A  chkdsk-t a /p paraméterrel futtasd le, ez felületellenőrzést is végez, mindenképpen ajánlható. A géped részletei is érdekesek, tápegység gyengélkedése kivált működési nyavajákat merevlemeznél. SMART adatokat meg kéne lesni, Everest-tel, hogy mi a helyzet hibás szektorok, vizsgálat alatti szektorok ügyében és a pozícionálási, olvasási értékek hogy állnak.

#2876 Felhasználó inaktív   Gjaza 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 12:06

Idézet: Signal - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 20:59

Vagy csak a milliószor leírt:

http://support.micro...om/kb/308421/hu
Fájlok és mappák tulajdonbavétele Windows XP rendszerben

Köszönöm! (Elég sok vinyót dugtam már rá gépekre, és még sose volt hasonló problémám, azért gondoltam, hogy valami nagyon bonyolult dolog lehet. Ezek szerint nem.)

#2877 Felhasználó inaktív   egoista 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 01. 22:40

Hali!

Ha beviszem az áramkör hibás vinyómat a kürthöz,mennyire lehetek biztos abban,hogy a rajta tárolt adatokat bizalmasan kezelik?
Van valami tapasztalata valakinek??

Köszi

ego

#2878 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 23:47

Idézet: egoista - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 22:40

Hali!

Ha beviszem az áramkör hibás vinyómat a kürthöz,mennyire lehetek biztos abban,hogy a rajta tárolt adatokat bizalmasan kezelik?
Van valami tapasztalata valakinek??

Köszi

ego

Mennyire lehetsz biztos abban hogy csak az áramkör hibás? Na viccet félretéve - egészen biztos lehetsz benne. Ebben a szakmában nincsen pardon, csak a saját ügyfélkörömet sorolom: orvosok, jogászok, grafikusok, rendőrség stb. Mit gondolsz mi lenne akkor ha valaki a saját féltve őrzött adatait (üzleti levelezés, adókönyvelés, gépészeti-grafikai tervek, orvosi betegnyilvántartás) valahol viszontlátná?
A legkevesebb, hogy azonnal beperelnének, ha híre megy ki jönne hozzám - akkora presztizsveszteség lenne. Tehát a mentett adat az elviteltől számított három napon belül teljes törlésre kerül!!! Nincs pardon - ez az idő bőven elegendő hogy átnézze, esetleg még egy biztonsági másolatot készítsen róla. És egészen biztos vagyok benne hogy ez másutt is így van - nincs tárolás és nincs kiszivárogtatás!!!
(én pedig annyi mindent láttam már, hogy semmin sem lepődök meg!)

#2879 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 23:54

Idézet: krisz123 - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 9:01

Az elsö kérdésem az lenne, hogy milyen módon lehet kijavítani a hdd-t, annyira legalább, hogy lementsem róla az adatokat?

Amíg le nem mentetted az adataidat addig valószínűleg sehogy. A helyedben én egy másik, tutira jól működő gépbe tenném be másodlagosnak, és úgy próbálnám menteni. Első körben semmi, újra leírom SEMMI olyan programot nem indítanék el ami visszaír a hibás merevlemezre. (a CHKDSK sajnos ilyen!)
Ha megpróbáltad, írj vissza mire jutottál.

#2880 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 00:22

Idézet: pittti - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 22:47

Mennyire lehetsz biztos abban hogy csak az áramkör hibás? Na viccet félretéve - egészen biztos lehetsz benne. Ebben a szakmában nincsen pardon, csak a saját ügyfélkörömet sorolom: orvosok, jogászok, grafikusok, rendőrség stb. Mit gondolsz mi lenne akkor ha valaki a saját féltve őrzött adatait (üzleti levelezés, adókönyvelés, gépészeti-grafikai tervek, orvosi betegnyilvántartás) valahol viszontlátná?
A legkevesebb, hogy azonnal beperelnének, ha híre megy ki jönne hozzám - akkora presztizsveszteség lenne. Tehát a mentett adat az elviteltől számított három napon belül teljes törlésre kerül!!! Nincs pardon - ez az idő bőven elegendő hogy átnézze, esetleg még egy biztonsági másolatot készítsen róla. És egészen biztos vagyok benne hogy ez másutt is így van - nincs tárolás és nincs kiszivárogtatás!!!
(én pedig annyi mindent láttam már, hogy semmin sem lepődök meg!)

Pontosan ez a véleményem nekem is.

Ha valaki meg annyira bizalmatlan, hogy nem meri kiadni a kezei közül mentésre a hibás disket, akkor az tanuljon meg megfelelően és időben arhiválni!
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.