HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2821 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 08. 11:40

Idézet: F-UzR - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 21:41

Oda. De jobb, ha a Futtatás-ba a cmd paqrancsot írod. Ekkor kapsz egy "dos konzolt" oda írd be.
Használhatod a /R kapcsolót is a /F-fel együtt, így egy alaposabb vizsgálatot végez a következő indításkor - 5 szakaszból áll és hiába a gyorsgép nagy vinyó esetén sokáig tart(hat). Légy türelemmel!

Hello. Beírtam a parancsot, ezt írja ki:
"A Chkdsk parancs nem tud futni, mert a kötetet egy másik program használja. A Chkdsk parancs akkor futhat, ha a kötet először le van vállasztva. A kötet összes leírója érvényét veszti! Leválasztja ezt a kötetet?"

Válaszhatom az igent? Vagy mit kell ilyenkor?

Szerkesztette: Sz@bi 2008. 02. 08. 11:49 -kor

Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#2822 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 18:19

uhh, mostmeg egy kivételével eltűnt az összes mappa a vinyóról. AZ adatok ott vannak, mert a foglalt méret ugyan az. Most akkor menjen ez a chksdk? Vagy nagyobb gáz van?
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#2823 Felhasználó inaktív   F-UzR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 19:34

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 19:19

uhh, mostmeg egy kivételével eltűnt az összes mappa a vinyóról. AZ adatok ott vannak, mert a foglalt méret ugyan az. Most akkor menjen ez a chksdk? Vagy nagyobb gáz van?

Jó lenne lefuttatni.
A következőt kell csinálni - elvileg nálad is ezt kell kiírnia:

C:\>chkdsk c: /f /r
A fájlrendszer típusa: NTFS.
Az aktuális meghajtót nem lehet zárolni.

A Chkdsk nem futtatható, mert a kötetet egy másik folyamat használja.
Kívánja, hogy a kötet vizsgálatára a rendszer legközelebbi
újraindításakor sor kerüljön? (I/N)

Itt kell az igen választani (I), majd be lehet zárni az ablakot és újra kell indítani a gépet. A bootoláskor jóvá kell hagyni az ütmezett lemezvizsgálatott. ...és várni, várni, ... amíg be nem jön újra a windows.

#2824 Felhasználó inaktív   hvb 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 02. 09. 20:36

Sziasztok!

Valaki tudna segíteni egy hibás PATA samsung SP2514N -ről lementeni az adataimat?
A hibajelenség az, hogy nem pörög fel...
Valószínű a panel a hibás, mert a SATA-s vinyóm paneljával felpörög (tudom bátor vagyok, hogy kipróbáltam  ;)  vagy hülye, majd kiderül...)

A vinyó még garis, úgyhogy egy mentés kellene.

Szerkesztette: hvb 2008. 02. 09. 20:45 -kor

Üdv

Zs.

#2825 Felhasználó inaktív   Stream82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 18:04

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy a winchester S.M.A.R.T. hibáját okozhatja vírus?
Azt írja ki indításkor, hogy S.M.A.R.T. command failed, aztán betöltődik a windows, majd mielőtt bármit csinálnék újraindul a gép.

Kérem, aki tudja írja meg.

#2826 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 21:51

Okozhatja, de nem életszerű, sok értelme nem lenne, ha ilyet csinálna egy vírus.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2827 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 15:39

Idézet: F-UzR - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 20:34

Jó lenne lefuttatni.
A következőt kell csinálni - elvileg nálad is ezt kell kiírnia:

C:\>chkdsk c: /f /r
A fájlrendszer típusa: NTFS.
Az aktuális meghajtót nem lehet zárolni.

A Chkdsk nem futtatható, mert a kötetet egy másik folyamat használja.
Kívánja, hogy a kötet vizsgálatára a rendszer legközelebbi
újraindításakor sor kerüljön? (I/N)

Itt kell az igen választani (I), majd be lehet zárni az ablakot és újra kell indítani a gépet. A bootoláskor jóvá kell hagyni az ütmezett lemezvizsgálatott. ...és várni, várni, ... amíg be nem jön újra a windows.

Hello, köszi, most esek neki.

Rögtön egy kérdés: a dos ablaknál alapból itt vagyok: C:\Documents and Settings\user> ezután írjam be a parancsot, vagy elöbb menjek vissza két szintet a cd.. parancsal, hogy csak a C:\> legyen ott?

#2828 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 16:30

Nem tudom, hibás működésnek számít-e, de kíváncsi volnék.

Adott egy 250 és egy 320 GB-os WD SATA HDD. Mindkettő rendelkezik SecurePark™ tulajdonsággal, vagyis egy támasztóbak-szerűségre dobja ki a fejet, hogy felpörgés-leállás során ne érintkezzen a lemezzel.

A 250-es vinyó erős kattanással áll le, ezt újonnan vásároltam.

Később vettem még egy használt 320-ast, ez már nem kattan egyáltalán, sőt még a fülemhez közvetlenül téve sem hallok bármilyen kikapcsolási zörejt, hanem egyszerűen csak leáll. Vajon ennél ez a normális (módosított konstrukció), vagy létezik olyan, hogy elromlik ez a része és már nem dobja ki a fejet?

http://www.wdc.com/e...asp?DriveID=299 

Bár kétségtelenül van olyan IDE vinyóm is, ami nem SecurePark, mégis kattan, így nem egyértelmű az összefüggés a két dolog között.

Csatolt fájl:

#2829 Felhasználó inaktív   crescent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 20:00

250-es samsung sata vinyó, kb. 1 éves.
Reggel lusta voltam várni, mire kilép a windows, ezért bekapcs gomb nyomvatartása, 5mp leállt a gép. (tudom, hogy nem szabadna, de siettem... :omg: )
Következő bekapcsoláskor windows boot, fél pillanatra kék képernyő, restart.
F8->"Ne induljon ujra rendszerhiba esetén"->mostmár el tudtam olvasni a kék képernyőt...
Az üzenet a sok egyéb mellett:

UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME

Előkapartam egy régi Windows cd-t, amin volt egy diagnosztikai menü is, és nagynehezen lefutattam egy fdisket mbr visszaállításra.

Következő ujrainduláskor boot továbblépett, chkdisk vagy 5 percig dolgozott, most meg hálaistennek felált a windows.

Na szóval.
Kérdésem, hogy most mi lenne az ajánlott forgatókönyv a továbbiakban?
Merida TFS 300D@Rock Shox Reba Race@Full SLX

#2830 Felhasználó inaktív   Gandalfonz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 01:15

:confused: Üdv Mindenkinek!

A segítségeteket szeretném kérni.

Van egy Maxtor DiamondMax Plus 9 80GB ATA/133 HDD (sulinetes) winchesterem.

Egyik pillanatról a másikra meghalt, a gépet nem lehet elindítani, lemezolvasási hibát ír ki és CTRL+ALT+DEL -es újraindítást kér. Másik gépben is kipróbáltuk, azt se lehetett elindítani miatta, csak akkor, ha letiltottuk a "bus?"-t.

Barátom szerint az elektronika halt meg, ami CALYPSOIII típusú (fölötte lévő szám: 301599100).

Van egy jó-pár fontos fájlom rajta, úgyhogy nagyon várom a segítségeteket.

Előre is köszönöm.

Gandalfonz

#2831 Felhasználó inaktív   F-UzR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 08:36

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 16:39

Hello, köszi, most esek neki.

Rögtön egy kérdés: a dos ablaknál alapból itt vagyok: C:\Documents and Settings\user> ezután írjam be a parancsot, vagy elöbb menjek vissza két szintet a cd.. parancsal, hogy csak a C:\> legyen ott?

...ott is jó! De elég egy cd\ parancs és a gyökérben leszel.

#2832 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 09:13

Idézet: Gandalfonz - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 2:15

...Barátom szerint az elektronika halt meg, ami CALYPSOIII típusú (fölötte lévő szám: 301599100)...

Maxtor típusú az, csak amikor döglődik, átíródik Calypso, Romulus stb. mitológiai nevekre, ez állítólag a firmware fejlesztői kódneve.

Ezek közül az (el)romulus magyar fül számára különösen rossz viccnek tűnik...

Keresővel célszerű nézelődni, pl:

http://prohardver.hu/tema/maxtor_romulus_a...tasa/friss.html

#2833 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 15:55

Idézet: F-UzR - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 9:36

...ott is jó! De elég egy cd\ parancs és a gyökérben leszel.

Köszi, úgy néz ki rendbe jött.

Végül a DOS ablakban futott le a chkdsk, mert nem indítottam újra a gépet rögtön, és elindult ott, de gondolom az nem baj..

Köszi mégegyszer!

#2834 Felhasználó inaktív   F-UzR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 16:19

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 16:55

Köszi, úgy néz ki rendbe jött.

Végül a DOS ablakban futott le a chkdsk, mert nem indítottam újra a gépet rögtön, és elindult ott, de gondolom az nem baj..

Köszi mégegyszer!

Ha megjavult, akkor az jó.  :D

Az öt fázis közül újraindítás nélkül csak hármat végez el, ha jól emlékszem. A lemez fizikai ellenőrzése kimarad, csak a fájlrendszert nézi meg.
Az indítás utáni ütemezett alaposabb, szerintem. :think:

szerk.: Ha nem a rendszer merevlemezt vizsgáltatod, akkor lehet, hogy elvégzi mindet.

Szerkesztette: F-UzR 2008. 02. 15. 16:26 -kor

#2835 Felhasználó inaktív   -VS- 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 02. 15. 19:31

Hello

Van egy kis problémám a winchesteremmel. Az a baja hogy "kattog", ez azért van mert hibásan ír meg egy szektort és mikor olvasni akarja akkor kattog (gondolom én). Már elég régóta csinálja ezt és ilyenkor lefuttatok rajta egy chkdsk-t és megjavul (egy darabig) de most is kattog és le is futtattam a chkdsk-t csak az a probléma hogy most nem hatott mert most is kattog  :(  Mi lehet a baj? Miért nem működik a chkdsk? Létezik a télapó?

Van még egy probléma: Nekem két winchesterem van. Az egyik még talán egy éves sincs de már az is kattog :( .... Gondolkodtam egy kicsit és rájöttem hogy valami gyilkolja a winchesztereket, szerintem az alaplap lehet (másból nem nézem ki). Nemhiszem hogy a Windows lenne a mészáros, mert már régota van ez a hiba és több Winfos lett már telepítve. Egyszóval az a kérdésem hogy lehetséges az hogy az alaplap miatt elhunynak a winchesterek? vagy teljesen hülyeség? :think:

#2836 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 22:23

Idézet: -VS- - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 20:31

...Gondolkodtam egy kicsit és rájöttem hogy valami gyilkolja a winchesztereket, szerintem az alaplap lehet (másból nem nézem ki)...

Pedig a tápegységből, tápcsatlakozók kontakthibájából inkább kinézném. Első lépésként a csatlakozóhüvelyeket (hacsak nem SATA táp) meg kell nézni, nincsenek-e szétnyílva. Összébb lehet lapogatni műszerészcsavarhúzóval, vagy bármi alkalmas eszközzel.

Tápegységben kiszáradt kondenzátorok károsíthatják a gépet, ki kellene próbálni másik táppal is.

#2837 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 17. 09:45

Idézet: Signal - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 16:30

Nem tudom, hibás működésnek számít-e, de kíváncsi volnék.

Adott egy 250 és egy 320 GB-os WD SATA HDD. Mindkettő rendelkezik SecurePark™ tulajdonsággal, vagyis egy támasztóbak-szerűségre dobja ki a fejet, hogy felpörgés-leállás során ne érintkezzen a lemezzel.

A 250-es vinyó erős kattanással áll le, ezt újonnan vásároltam.

Később vettem még egy használt 320-ast, ez már nem kattan egyáltalán, sőt még a fülemhez közvetlenül téve sem hallok bármilyen kikapcsolási zörejt, hanem egyszerűen csak leáll. Vajon ennél ez a normális (módosított konstrukció), vagy létezik olyan, hogy elromlik ez a része és már nem dobja ki a fejet?

http://www.wdc.com/e...asp?DriveID=299 

Bár kétségtelenül van olyan IDE vinyóm is, ami nem SecurePark, mégis kattan, így nem egyértelmű az összefüggés a két dolog között.

A helyzet az, hogy minden cég minden terméke rendelkezik valami egyszerű, vagy bonyolult, nevesített marketingmaszlag, vagy kutyatermészetes megoldással arra, hogy a fej és a tányér optimális helyzetben legyenek felpörgéskor/leálláskor. A nevezett WD modellben vélhetően módosíthattak a mechanikán, netán az eljárást magát cserélték le, a fene tudja. De szerintem a mai vinyók közül sok nem kattog úgy általában, tehát nem érdemes ezzel foglalkozni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2838 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 09:47

Idézet: crescent - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 20:00

250-es samsung sata vinyó, kb. 1 éves.
Reggel lusta voltam várni, mire kilép a windows, ezért bekapcs gomb nyomvatartása, 5mp leállt a gép. (tudom, hogy nem szabadna, de siettem... :omg: )
Következő bekapcsoláskor windows boot, fél pillanatra kék képernyő, restart.
F8->"Ne induljon ujra rendszerhiba esetén"->mostmár el tudtam olvasni a kék képernyőt...
Az üzenet a sok egyéb mellett:

UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME

Előkapartam egy régi Windows cd-t, amin volt egy diagnosztikai menü is, és nagynehezen lefutattam egy fdisket mbr visszaállításra.

Következő ujrainduláskor boot továbblépett, chkdisk vagy 5 percig dolgozott, most meg hálaistennek felált a windows.

Na szóval.
Kérdésem, hogy most mi lenne az ajánlott forgatókönyv a továbbiakban?

Ha chkdsk lefutott, a kötet rendben van, persze egy ellenőrzés újból sosem rossz ötlet. Olykor olyan hibákat is talál, amikről nem tájékoztat-csak közli, hogy hibákat talált és írásvédett módban nem tudja folytatni, de aztán boot közben semmi hibát nem említ, és utána sincsen hiba, ismét bejelentkezett windows alól futtatva.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2839 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 09:49

Idézet: -VS- - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 19:31

Hello

Van egy kis problémám a winchesteremmel. Az a baja hogy "kattog", ez azért van mert hibásan ír meg egy szektort és mikor olvasni akarja akkor kattog (gondolom én). Már elég régóta csinálja ezt és ilyenkor lefuttatok rajta egy chkdsk-t és megjavul (egy darabig) de most is kattog és le is futtattam a chkdsk-t csak az a probléma hogy most nem hatott mert most is kattog  :(  Mi lehet a baj? Miért nem működik a chkdsk? Létezik a télapó?

Van még egy probléma: Nekem két winchesterem van. Az egyik még talán egy éves sincs de már az is kattog :( .... Gondolkodtam egy kicsit és rájöttem hogy valami gyilkolja a winchesztereket, szerintem az alaplap lehet (másból nem nézem ki). Nemhiszem hogy a Windows lenne a mészáros, mert már régota van ez a hiba és több Winfos lett már telepítve. Egyszóval az a kérdésem hogy lehetséges az hogy az alaplap miatt elhunynak a winchesterek? vagy teljesen hülyeség? :think:

A chkdsk logikai hibákat javít, nem fizikait. smart-adatokat meg kéne sürgősen nézni, de vélhetően a végét járja. Ellenben, ha a másik vinyó is kattog, sanszos, hogy a tápegységgel van komoly gond. Még azelőtt kéne tisztázni, mielőtt komolyabb bajt okoz és persze márka, típus nélkül nem tudunk sok hasznos dolgot írni.

#2840 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 09:53

Idézet: F-UzR - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 16:19

Ha megjavult, akkor az jó.  :D

Az öt fázis közül újraindítás nélkül csak hármat végez el, ha jól emlékszem. A lemez fizikai ellenőrzése kimarad, csak a fájlrendszert nézi meg.
Az indítás utáni ütemezett alaposabb, szerintem. :think:

szerk.: Ha nem a rendszer merevlemezt vizsgáltatod, akkor lehet, hogy elvégzi mindet.

Fizikai ellenpőrzést boot során sem hajt végre. Olyankor végignézi az USN Journal-t is, de őszintén szólva, a GUI alatti ellenőrzés fázisairól fogalmam sincs, csak sejtem, hogy egyezhet a boot-os verzió első három lépésével, de nem tartom túl ötletesnek, hogy ha valamit nem vizsgál meg windows GUI alatt, ha hozzá tud férni (le tudja választani) a kötetet.. Hatékonységban semmi eltérést nem találtam a két ellenőrzés között, amit az egyik kijavított, az a másiknak sem volt gond. A boot során viszont érezhetően gyorsabban fut le.

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.