HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 10. 12:48

Csak a statisztikához:

Bad Sector keletkezett a 80-as régi Samsung SP80C sata vinyómon. 2004 januári volt, 1,5 hete cseréltettem be. "Más" gondja nem volt.

Az új helyettes egy HD120IJ Samsung Sata vinyó :)

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#482 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 10:31

Sziasztok!

Lenne egy kis gondom. Először a sztori: Van egy 160GB-os Samsung PATA vinyóm, jelenleg jól ki van használva - alig van rajta szabad hely. Múlt héten át volt téve a szobatársam gépébe dvd írás céljából. Egyik délelőtt bementem suliba, s a gépét nem kapcsoltam ki. Mikor visszaértem, kék halál fogadott a gépén - sajnos nem írtam le, hogy mit mondott, mi a probléma. Restart után a gépe az én vimyómról akart (volna) bootolni, persze a bedobott választó menünél, ahol csökentett módban lehetne indítani a win-t, kikapcsoltam a gépet, és lehúztam a vinyóm. Ezután szobatársam gépe simán elindult, feláll a rendszer, és üzemel. Én visszateszem a vinyót a saját gépembe, indít, de a win betöltése előtt mindhárom partíciómon lefut a scandisk (15-60-80GB a felosztás, mind NTFS), az első kettőn - a rendszerpartíción és azon, amelyiken a dokumentumaim tartom - sokáig elidőzött, javítgatott, utóbbin sokat alkotott. Aztán végül felállt a rendszer, és első pillantásra minden a helyén volt, nem volt a gyökérkönyvtárakban plusz egy könyvtár töredékekkel, semmi. Aztán tegnap vettem észre a képeim nézegetése közben - a dokumentumos partíción, hogy van olyan könyvtáram, ahol a fájlok-képek megvannak (JPG-k), lefoglalja a helyet a vinyón, viszont semmi nem jeleníti meg őket. (Semmi alatt értem az ACDSee 5-öt és a Win képmegjelenítőjét - odalépek a fájlra, a címsorban kiírja hogy ez a kép, aztán nem jelenít meg semmit.) Aztán elkezdtem kutakodni, és így észrevettem, hogy ebben a mappában és minden almappájában minden kép így járt, valamint ezen kívül több könytárban találtam 1-2 képet, ami hasonlóképp nem jelenik meg. Viszont csak a képeket találtam eddig furcsának, minden egyéb "megvan" a vinyón (legalábbis egyelőre nem vettem észre, hogy bármi mást (dokumentum, zene, film, stb) ne tudnék elérni. Futtattam ellenőrzéseket, de semmi változás. Everesttel néztem SMART-ot, de minden sorra azt mondja, hogy rendben van.

Kérdés: a vinyóm kezd meghalni, vagy mi van vele szerintetek? Hogyan szerezzem vissza a nem elérhető képeim?
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#483 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 10:40

Nekem akkor volt ilyen képhiba, amikor visszaállítottam file-okat Getdataback-el, de nem sikerült tökéletesen...

Vsz. azok a képek elvesztek, de a vinyó attól még nem biztos, hogy hibás...

Szerintem mentsd le róla amit kell, és futass le egy Hutil-t a vinyón. Ez letölthető a Samsung weboldaláról és "dos" alatt fut.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#484 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 11:04

Idézet: Charles - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 11:40

Nekem akkor volt ilyen képhiba, amikor visszaállítottam file-okat Getdataback-el, de nem sikerült tökéletesen...

Vsz. azok a képek elvesztek, de a vinyó attól még nem biztos, hogy hibás...

Szerintem mentsd le róla amit kell, és futass le egy Hutil-t a vinyón. Ez letölthető a Samsung weboldaláról és "dos" alatt fut.

Üdv!

Köszi, megnézem majd ezt a progit, csak hát gyorsan backupolni 140 gigát, azé kicsit necces. A képeket meg nagyon sajnálnám, mert nyaralás, meg egyéni képek is vannak köztük, nem beszélve a több éves gyűjteményeimről! Mit tud egyébként ez a progi? Nem is hallottam még róla - igaz vinyó haldoklós témával nem is nagyon foglalkoztam az utóbbi időben.

Még egy kis adalék: megnéztem a fájlok tulajdonságait. Az összegzés fülön, ahol elvileg megmondaná a win, hogy hányszor hányas a kép, hány dpi stb, azt mondja a win, hogy "A választott forrásoknak nem érhetőek el a közös összegző tulajdonságaik." Szerintem valami infót nem tud kiolvasni a képből. Lehet most hülyeséget mondok, de nem lehet, hogy először ezt az infót keresik a programok, aztán utána jelenítik meg a képet? Mert ha így lenne, kellene egy olyan progi, ami az infó nélkül is kirajzolja a képet. Nem egészen a metaadatokra gondolok, azt vágom, hogy anélkül meg kellene jelennie a képnek.
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

#485 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 11:11

Végigolvastam a topicot, de nem találtam utalást arra, hogy van e valami jó low level format progi win alá.

Ha tud valaki ilyet akkor plz linkelje be, vagy legalább a nevét írja le.

Köszi.
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#486 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 14:45

Ha már az előző kérdésemre nem sikerült választ kapom,de azért ajánlhatnátok egy INGYNES getdataback-hez hasonló progit.Fontos lenne.
Előre is köszi.

#487 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 15:17

Idézet: Misi_D - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 12:04

Köszi, megnézem majd ezt a progit, csak hát gyorsan backupolni 140 gigát, azé kicsit necces.
[...]

Ez jó progi, bár a neveket nem hozza vissza rendesen...

De NE használd, amig jó a vinyó!

A meglevő file-ok már ilyenek maradnak... vsz. Előbb mentsd le az összes cuccot Pl másik vinyóra, vagy írható dvd-re... Aztán kezdd el nézni az adat visszahozást...

Én is nagyon féltem az általam készített képeket. Ezért fenn vannak csomó cd-n, 2 dvdn és egy másik vinyón is. :)

RENDSZERES backup!!!!

Üdv!

#488 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 15:18

Idézet: nord^ - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 15:45

Ha már az előző kérdésemre nem sikerült választ kapom,de azért ajánlhatnátok egy INGYNES getdataback-hez hasonló progit.Fontos lenne.
Előre is köszi.

Ilyesmiből nem nagyon fogsz ingyeneset találni. Vagy ha az is, csak megnézheted, miket tud visszahozni, de a visszaállítást nem végzi el...

Drága dolgok ezek, bár nem éri el pl. a Kürt RT. árait, igaz az talán még jobb is.

Üdv!

#489 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 15:24

Idézet: Charles - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 16:18

Ilyesmiből nem nagyon fogsz ingyeneset találni. Vagy ha az is, csak megnézheted, miket tud visszahozni, de a visszaállítást nem végzi el...

Drága dolgok ezek, bár nem éri el pl. a Kürt RT. árait, igaz az talán még jobb is.

Üdv!

Ehh,ettől féltem.
Mind1,azé köszi :respect:
arra van esély hogy találok nem teljesen legális teljes verziót?

#490 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 20:35

Idézet: Charles - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 16:17

Ez jó progi, bár a neveket nem hozza vissza rendesen...

De NE használd, amig jó a vinyó!

A meglevő file-ok már ilyenek maradnak... vsz. Előbb mentsd le az összes cuccot Pl másik vinyóra, vagy írható dvd-re... Aztán kezdd el nézni az adat visszahozást...

Én is nagyon féltem az általam készített képeket. Ezért fenn vannak csomó cd-n, 2 dvdn és egy másik vinyón is. :)

RENDSZERES backup!!!!

Üdv!

Miért, ha jó a vinyó, akkor miért ne használjam? Mit tesz/tehet vele? Amúgy ez az, hogy elvileg jó a vinyó, másra nem tudok panaszkodni. Nemtom mi lehet a képekkel. :(  Hja, rendszeres update. Szoktam én olyat, csak mindig a doksik maradtak a végére, mert vagy nem volt meg egy dvd-nyi cucc, vagy már rengeteg volt, és akkor különszedtem, hogy csak a képek, s akkor még az nem volt egy dvd, meg ilyenek... A jövőben ha törik, ha szakad, írás lesz belőle!

#491 Felhasználó inaktív   cheoppy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 17:05

Sziasztok!

Néhány napja problémám van egy rackben lévő Maxtorral(40Gb, 2-3éves), először nem akart elindulni a bootoláskor, aztán miután megmozgattam a kábeleket, elindult, de csak PIO-módban működött. Ekkor gondoltam, hogy oké, majd foglalkozom vele ma. Ma a rackből kivettem, hogy hátha a rack a hibás, de utána is csak a PIO-mód ment, úgyhogy Windowsban IDE-csatorna reinstall volt, ez megoldotta a gondot. Viszont amikor elindítottam rajta a 'chkdsk /f /r'-t(mert a Windows szólt, hogy nem tudta kiírni a cache-t teljesen valamiért), akkor rengeteg rossz szektort talált, aztán kattant egyet és megfagyasztotta a windowst. A Smart értékeknél nem jelzett sem az everest, sem az active smart hibát.
Ezután egy másik hddt tettem be, ugyanazokkal a kábelekkel, és ekkor is kattant egyet és fagyasztotta a Windowst. Most végül másik tápkábelt dugtam rá, egyenlőre most megy.
Ezért érdekelne, hogy lehet ez a sok badsector és hirtelen leállás kábelhiba miatt? Leállhat a hdd csupán ide-kábel-hiba miatt vagy csak tápkábel-hiba esetén?
A feszültségek alaplap(Asus p4p800) szerint rendben vannak, a táp(FSP bluestorm 350W) 4-5 hónapos, tehát szerintem nem számít túl öregnek.

#492 Felhasználó inaktív   brugyu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 21:23

gyors segítségre lenne szükségem...
buta, és figyelmetlen voltam.
adott egy használat alatti (értsd sok fontos adattal teli) 80Gb-os Samsung ATA, illetve egy vadi új SATA 200 Gb-os WD.
Új gép, indul az XP install. Buta fejjel mindkét vinyót rányomtam, és figyelmetlenségből a Samun átraktam a jumpert "Limit to 32 Gb Slave" állásba, majd miután nem nagyon ment az xp install, megpróbáltam a 32 Gb-os részre is föltenni. Format nem történt, de azóta csak 32 Gb-osnak látja a win, és kellenének róla az adatok.
GetDataBack demoja jön le éppen, remélem érek vele valamit, de addigis némi biztatást kérnék!
Köszi!!!
ASUS A8N-E AMD ATHLON64X2 4200+ 2*1024 Mb OCZ Gigabyte ATI 300SE 128Mb NEC AD-7203S WD6400AACS Benq LED V2200Eco

#493 Felhasználó inaktív   brugyu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 21:49

közben elindult a progi, és sok ismerős állományt látok  :)
ASUS A8N-E AMD ATHLON64X2 4200+ 2*1024 Mb OCZ Gigabyte ATI 300SE 128Mb NEC AD-7203S WD6400AACS Benq LED V2200Eco

#494 Felhasználó inaktív   brugyu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 07:45

tehát a GetDataBack látja a teljes vinyót, de nem minden állomány használható...  :(
Van valami ötletetek, hogy mit kéne tennem? Próbáljak mentegetni, vagy próbáljam visszaállítani a régi állapotot? Melyik progival tudnám biztosan megnézni, hogy mi szállt el pontosan? A Windows csak egy 32 Gb-os partíciót lát, és az szerinte tök üres. Írni persze nem próbáltam rá.

#495 Felhasználó inaktív   RedRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 20:08

Sziasztok!
Kéne egy kis segítség...
Vettem egy 200Gb-os PATA samut, de a gép csak 127 Gb-nak látja.
2 gépben is próbáltam.

Ez mitől lehet? :confused:  :think:
Asus P5QL-E, Intel C2D E7300, Sapphire HD4850 TOXIC, 2X1Gb Geil Blackdragon 800 Mhz DDR2, Samsung 120GB HDD, Samsung 80GB HDD, Corsair450W, Aerocool GT-1000 GOLDEN TOWER,
Samsung DVD író, ACER AL1916W.

#496 Felhasználó inaktív   TOMKTOM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 10:49

Sziasztok!

Van nekem egy MAXTOR D540T-4K vinyóm, ami nem pörög fel, az adatok meg nagyon kellenének róla. Tud nekem segíteni valaki?
                   "A technika az álmokból születik...."
-=Online Reakcióidő Teszt=-   -=A teszt topikja a fórumon...=-

#497 Felhasználó inaktív   Patiq 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 14. 19:15

hello,
a 2 éves st380011a seagate vinyom manapság aggasztóan furcsa hangokat ad. alaphelyzetben nagyon csöndes és az írás / olvasás is halk. eleg gyakran viszont felhangosodik az alapzaj 2-3 szorosára és kattogó hangokat hallat, mint egy óra, de kb fél másodpercél gyakrabban kattog. az egész úgy 10-30 sec alatt befejeződik, max 1 percig is csinálta néha.
ez már a halál előszele ?
vagy valamilyen önteszt ?
2 évig xp volt rajta és sose hallottam ezt a kattogást, csak most mikor egy pentium1 gépbe raktam és linuxot installáltam rá. mivel a p1 baromi csöndes, könnyű volt észrevenni a kattogást, de korábban p4 gépben volt ami jóval hangosabb , tehát lehetséges volna hogy mindig is csinálta, csak nem lehetett hallani ?? á nem hiszem
vmi 5let?
thy

RedRaven: windows xp csak sp1 (vagy sp1+2-vel) lát 127GiB -nál nagyobb vinyót ! ha megformázod pl linux alatt 200GiB -ra és utána használod windows alatt, adatvesztés lesz belőle ! rakj fel sp1_et

#498 Felhasználó inaktív   RedRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 19:52

Idézet: RedRaven - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 21:08

Sziasztok!
Kéne egy kis segítség...
Vettem egy 200Gb-os PATA samut, de a gép csak 127 Gb-nak látja.
2 gépben is próbáltam.

Ez mitől lehet?   :confused:  :think:

Köszönöm a válaszokat, közben megoldódott, hibás volt a vinyó, gariban csere...
Asus P5QL-E, Intel C2D E7300, Sapphire HD4850 TOXIC, 2X1Gb Geil Blackdragon 800 Mhz DDR2, Samsung 120GB HDD, Samsung 80GB HDD, Corsair450W, Aerocool GT-1000 GOLDEN TOWER,
Samsung DVD író, ACER AL1916W.

#499 Felhasználó inaktív   Barpi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 23:31

A segítségeteket szeretném kérni. A gondom a következő. Adva van egy 60Gb-os Maxtor wincsi, ami tökéletesen működött, míg egy szabályos ki, majd másnap reggeli bekapcs után nagyon lassan olvas. Másolni azt lehet rá 10-18Mb/s sebességgel, de vissza csak 100-200 kbytes/s-al jön. Több gépben is teszteltem, kábeleket is cserélgettem, de semmi. A HD Tune ezt köpi ki rá:

Kép

Javítható?

#500 Felhasználó inaktív   Peppe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 03:25

Sziasztok!
Konfig Abit IC7, p4 3,2ghz, enermax 465-ös táp, Aopen HQ08-as nagy házikó
1,seagate 160 pata C: cca35 C fok
2,seagate 160 pata D: cca35 C fok
3,seagate 120 sata E: cca 42 C fok
és 4, s e a g a t e 160 sata F: cca 47 C fok <-- a kis problémás :reklamacio:
Nyári vakáció augusztusban, lakás áramtalanít, majd két hét után vissza; a gép bekapcsolása után a bios látja az ST3160023AS huncutkát, de a win nem akarja az istennek sem. Get databack előszed cca 100gb kép, családi videjó és egyéb hasznosságok mentése a többi vinyóra. Teljes siker mindent megtalált a progi. Másnap indulásnál mintha mi sem történt volna tökéletes minden.  :confused:
Azért sajátgép-kezelés-új partíció készítése, de a bizalom már nem 100%-os, néha egy kis filemozgatás de semmi nagyobb munka.
Két héttel ezelőtt ismét elszálla vala az agya, már a bios is csak hol látja hol nem. Ha éppen a win látja és másolnék rá valamit abban a pillanatban elszáll és a ködbe veszik. Seagate oldaláról buherátor progi letölt és egy másik ( a gyermekemében) gépben /új sata kábel,új tápkábel/ elkezdem tesztelni: a buherátor progi hozzá sem fér a vinyóhoz, se a particiót se a filerendszert nem tudja kiolvasni.
Kérdés?????? :think:
1, Mi a brekenyákért csinálhatja ezt?
2, Érdemes a Seagate supportjával felvenni a kapcsolatot? /2007.05-ig jó vagyok a serial alapján/
3, Van valakinek valami épkézláb ötlete mit lehet ezzel a vincsivel tenni?
előre is köszi minden hsz-t
Peppe/1.0/

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »