HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   Meridabigyó 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 19. 09:25

Idézet: Picassu - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 9:17

Nekem a következő a problémám. Adott egy Quantum Fireball Plus AS 40 Gb-os vinyó.

Sajnos ezen a HDD-n nem fogsz tudni "házilag" segíteni.
Nagyon valószínű hogy fw sérülése van, amit csak adatmentő cégek tudnak orvosolni. Persze ezt csak látatlanban mondom, mert elképzelhető, hogy "csak" panelhibája van, de a leírásod alapján szerintem ezt kizárhatjuk.

#522 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 09:47

Idézet: Picassu - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 7:17

Szasztok

Nekem a következő a problémám. Adott egy Quantum Fireball Plus AS 40 Gb-os vinyó. Win Xp pro van, volt rajta, sok hasznos holmival. Néhány napja bekapcsoltam a gépes és érdekes kattogó (vagy inkább csattogó) hangok jöttek elő. Először nem ilyedtem meg, mert a legkisebb vinyó már csinált ilyet és akkor csak a mobil rack cseréjére volt szükség, mert nem adta át rendesen a kakaót. De most vmi más lehet a bibi ezzel a vincseszterrel, mert hiába cserélek tápvezetéket, vagy teszem be más gépbe nem akar működni. Valahogy jó lenne az adatokat megmenteni róla, mert sok nehezen (játék és egyéb program mentések, konfigok) vagy egyáltalán nem pótolható (pl:fényképek) anyag van rajta. Van vkinek tippje hogy hogyan lehetne egy rövid időre még életet lehellni bele? Sajnos az adatmentő cégek nagyon drágán dolgoznak és nem hiszem, hogy az beleférne a keretbe, így magamnak kellene megoldani a dolgot.

Előre is köszönök minden segítséget.

Az AS ha egyszer megkattan... nem lesz abból már winyó, és adat is csak nagy szerencsével.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#523 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 10:23

Idézet: brugyu - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 10:00

Mire képes még a vinyó?
BIOS látja? Fdisk látja? Felpörög egyáltalán?
Ha valamelyik igen, érdemes GetDataBack-et ráereszteni.

Változó a teljesítmény  :(
Álltalában látja a BIOS. Fdisk-et nem próbáltam.
Szerintem felpörög, csak néha csattan egyett közben (gondolom a fej visszacsapódik).  Megpróbáltam berakni másik gépbe, de ott nem látta a total commander. Van rá esély hogy vmi másik program még láthatja?
Eleinte az volt a furcsa hogy ha nagyobb vincseszter munka volt akkor kifagyott a gép. Azt hittem csak a meleg miatt csinálta a gép, mert le lett zárva véletlenül egy dobozzal  a ház oldala és nem szellőzött rendesen. Aztán másnap kattogás a házból. Lehúztam a másik vinyót, mainek már korábban is baja volt és beindult a gép. Neki eresztettem egy vírukergetőt + spybor+ adaware. és leszedtem amiket talált gyanús cuccokat.
Azt hittem sikaerült rendberakni és a kis vincsinek volt megint baja. De most ez is megkattant. :confused:
Tehát a BIOS többnyire felismerim, és még 1 napja a rendszer is beindult róla, pedig már akkor is voltak jelek amik vincseszter hibárea utaltak (pl. bootolás közben egyszer csak kiírja hogy nyomj egy gombot az újraindításhjoz, vagy hogy nem talál rendszer fájlokat).
Esetleg tudtok ajánla céget aki ilyennel foglalkozik és esetleg elfogadható az ára is?

#524 Felhasználó inaktív   TOMKTOM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 12:05

Idézet: XC-biker - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 7:19

Ennél a típusnál többnyire a fej száll el. Gyanítom hogyha rátenél egy jó nyákot azt lefüstölné.

Meg tudnád nézni esetleg???
                   "A technika az álmokból születik...."
-=Online Reakcióidő Teszt=-   -=A teszt topikja a fórumon...=-

#525 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 13:02

Idézet: Picassu - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 11:23

Változó a teljesítmény  :(
Álltalában látja a BIOS. Fdisk-et nem próbáltam.
Szerintem felpörög, csak néha csattan egyett közben (gondolom a fej visszacsapódik).  Megpróbáltam berakni másik gépbe, de ott nem látta a total commander. Van rá esély hogy vmi másik program még láthatja?
Eleinte az volt a furcsa hogy ha nagyobb vincseszter munka volt akkor kifagyott a gép. Azt hittem csak a meleg miatt csinálta a gép, mert le lett zárva véletlenül egy dobozzal  a ház oldala és nem szellőzött rendesen. Aztán másnap kattogás a házból. Lehúztam a másik vinyót, mainek már korábban is baja volt és beindult a gép. Neki eresztettem egy vírukergetőt + spybor+ adaware. és leszedtem amiket talált gyanús cuccokat.
Azt hittem sikaerült rendberakni és a kis vincsinek volt megint baja. De most ez is megkattant. :confused:
Tehát a BIOS többnyire felismerim, és még 1 napja a rendszer is beindult róla, pedig már akkor is voltak jelek amik vincseszter hibárea utaltak (pl. bootolás közben egyszer csak kiírja hogy nyomj egy gombot az újraindításhjoz, vagy hogy nem talál rendszer fájlokat).
Esetleg tudtok ajánla céget aki ilyennel foglalkozik és esetleg elfogadható az ára is?

Na próbálkoztam egy kicsit és a BIOS az símán felismeri, fel is pörög (a kezemben tartva érezhető illetve a hangján hallható). A windows az nem lát belőle semmit,  és a getdataback sem akarja a jót. Nem mutat róla semmit csak azt írja hogy adminisztrátori jogok kellene ahhoz hogy lássam a jelemzői. Természetesen mindezt úgy hogy rendszergazdaként vagyok bejelentkezve.
Ha van vkinek ez alapján továbi tanácsa az nagyon jól jönne.

#526 Felhasználó inaktív   Haken01 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 19. 17:12

Idézet: brugyu - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 9:57

Ha nincs rajta fontos adat akkor használd a Maxtor saját progiját: powermax.
INNEN letöltheted. Ha ezzel sem tudod rendbehozni, akkor szólj megint.

Először lefuttattam rajta egy "Low Level Formattert". Miután elvégezte, már nem világított a led folyamatosan, másik winchesterrel eggyütt is bebootolt és betöltött a Windows. A Windows eszközkezelőjében is látható már, de a sajátgépben nem.
Ezután megpróbáltam valamilyen fájlrendszert adni neki Partition Magic-el, de 1%-nál megakadt. Fdisk még mindig hibát jelzett.

Powermax csupán azt jelezte, hogy nincs rajta partíció, más hibát nem. De mikor megpróbáltam lefuttatni a powermax beépített low level formatter-ét, akkor megakadt a művelet közben és az alábbi hibakódot adta: "d76ba96b".

#527 Felhasználó inaktív   brugyu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 18:38

inkább valami zero-fill-el próbálkozz, low level formatot állítólag az új vinyók már hardware-esen tiltják. Lehet, hogy úgy tesz, mintha végigmenne, de mégse :-)
Szóval zero fillel próbálkozz.

link
ASUS A8N-E AMD ATHLON64X2 4200+ 2*1024 Mb OCZ Gigabyte ATI 300SE 128Mb NEC AD-7203S WD6400AACS Benq LED V2200Eco

#528 Felhasználó inaktív   Haken01 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 19. 19:22

Az angol sosem volt sajnos az erősségem...
Addig jutottam, hogy a sectorokat fel kell tölteni nullával.
Ilyen nevű programot sehol sem találok. Hogyan kell ezt csinálni?

#529 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 19:43

Egyik ugyfelnel -1 Maxtor DiamondMax 9 60GB, komplett raktarkeszlet kezelo adatbazissal.

Sebaj, most lesz nekik 1 het melojuk, mire megint felviszik minden finomsagnak a recepjet az utolso kanal cukorral bezarolag. :rolleyes:
(ok adtak a vasat, amire telepitettunk...)

[szerk:]filctollal 2003.08 volt rairva a vinyo matricajara, gondolom akkor vehettek.

Szerkesztette: nyunyu 2005. 10. 19. 19:44 -kor

#530 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 05:59

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 18:43

Egyik ugyfelnel -1 Maxtor DiamondMax 9 60GB, komplett raktarkeszlet kezelo adatbazissal.

Sebaj, most lesz nekik 1 het melojuk, mire megint felviszik minden finomsagnak a recepjet az utolso kanal cukorral bezarolag. :rolleyes:
(ok adtak a vasat, amire telepitettunk...)

[szerk:]filctollal 2003.08 volt rairva a vinyo matricajara, gondolom akkor vehettek.

Mi történt?
ha lényeges keress meg privátban!
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#531 Felhasználó inaktív   aax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 07:37

Sziasztok!

Tud valaki hozzáértő embert aki egy 40 GB Maxtort életre kelt? Felpörög a lemez de nem ismeri fel a BIOS.
A pontos típusa Maxtor d740x-6l

mx6l040j2

Elsősorban nem adatok kellenek róla hanem használni szeretném hosszútávon. Érdemes megcsináltatni ha lehet vagy ezek már túl sokáig nem húzzák javítás után?
Ha valaki tud segíteni írjon egy árat mennyiért javítaná meg. köszi

#532 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 08:15

Idézet: aax - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 8:37

Sziasztok!

Tud valaki hozzáértő embert aki egy 40 GB Maxtort életre kelt? Felpörög a lemez de nem ismeri fel a BIOS.
A pontos típusa Maxtor d740x-6l

mx6l040j2

Elsősorban nem adatok kellenek róla hanem használni szeretném hosszútávon. Érdemes megcsináltatni ha lehet vagy ezek már túl sokáig nem húzzák javítás után?
Ha valaki tud segíteni írjon egy árat mennyiért javítaná meg. köszi

Hát a javíttatást szerintem felejtsd el, ha az adatok tényleg nem fontosak. 12000 Ft-ért már kapsz újat, nem hiszem hogy megérni szervízelni. Már 20 eFt környékén 160 Gb-osak is vannak szép számban, ha nem érdekes az adat akkor inkább nézz egy újat. Nem tartom vszinünek hogy jobban járnál anyagilag ha szervízbe adnád (arról nem is beszélve hogy lehet nem is csinálnák meg)

Nekem meg észheztért a vinyóm és sikerült róla egyszerűen lemásolni az adatokat, mintha soha semmi baja sem lett volna. Van vkinek vmi tippje, hogy akkor mi volt ez a kergeség?
Másolás közben semmi zaj nem jött ki belőle, és a sebessége is olyan volt mint újkorában - vajon bízhatok benne és használhatom tovább.

Miután lementettem az anyagot róla betettem a másik vinyómat (160 Gb Samsung) hogy áttegyem oda, és az is megkergült tegnap.  :eek:
A munkahelyi gépemben van hely rendesen és oda felmásoltam minden cuccot mindkét vinyóról. Aztán formázás particionálás a Samsungon, és elkezdtem visszamásolni a cucot. Már majdnem tele volt a vincsi amikor megakadt a másolás egy hibaüzenettel, hogy nem jött létre egy könyvtár. Ezek után se olvasni, se írni nem tudtam a samsung egyik partíciójára sem. Újrapartícionáltam és most minden jónak tűnik. Vajon most ennek is van vmi baja, van csak egy múló rosszullét volt?

Ha valaki tapasztalt már hasonlókat akkor mesélje el nekem a következményeket. Kissé pipa lennék ha 2 vinyóm ment volna egyszerre tönkre.  :reklamacio:

Szerkesztette: Picassu 2005. 10. 21. 08:16 -kor

#533 Felhasználó inaktív   brugyu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 09:14

milyen tápod van? hány eszköz van a gépben (hdd, cd, dvd, ...)?
ASUS A8N-E AMD ATHLON64X2 4200+ 2*1024 Mb OCZ Gigabyte ATI 300SE 128Mb NEC AD-7203S WD6400AACS Benq LED V2200Eco

#534 Felhasználó inaktív   sunci_01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 14:58

Sziasztok!

Következő a problémám. Van egy MAxtor 120Gb 8MB cache vinyóm. Három partícióra van bontva.

C:10GB - WinFos
D:50BG - Adatok
E:60GB - Adatok

Nem az első de már meguntam hátha tudtok nekem segíteni. Tegnapról mára megint megtörtént az, hogy este kikapcsoltam  a gépet ma reggelre az utolsó partíció teljesen üres lett. Na most ez a legnagyobb partíció (60GB) ezért kicsit ideges lettem, de GetDataback visszahozta (80-85%-át). Szeretném már végre tudni, hogy mi lehet a baj????  Mindegyik NTFS, IDE csati ok, nincs rack-ben, hűtés ok, nem fagyogat, nem sípol, nem kattog, nem hangos, nem csapágyas, csak állandóan ez a gond, hogy fél évente eltűnik az E: partí, csak kizárolag az E partíció, a többin nincs hiba nincs bad sector, nincs vírus, nincs semmi figyelmeztető előjel.

Kérlek titeket segítsetek, mert így is 3GB fontos, bár beszerezhető adat volt, nem szeretném ha a fontos és soha többé meg nem ismételhető adatok is eltünnének!!! Adatmentés meg volt!!!

HELP!!

#535 Felhasználó inaktív   cheoppy 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 21. 15:18

hali!

Van (talán volt) egy maxtor vinyóm, 2 oldallal ezelőtt írtam róla itt, azóta romlott a helyzet, mert következő bekapcsnál már a smart-értékek is leestek, az active smart naplójából idézve:
 Reallocated Sector Count
Last checked value : 97
New value : 82

Seek Error Rate
Last checked value : 100
New value : 1

Soft read error rate
Last checked value : 100
New value : 93

Current Pending Sector Count
Last checked value : 97
New value : 82

Soft read error rate
Last checked value : 93
New value : 100

Ekkor ami adat még volt rajta azt lementettem, egy része ugyan nem jött, de pótolható a dolog.

Aztán beraktam egy régi seagate(st33232a) lemezt, mert dolgom volt vele, de mivel az is csak Pio-módban ment, gyorsan kiszedtem, nehogy az is meghaljon. A gépben mellette megy egy dvd-olvasó, egy cd-író, és egy samsung vinyó, mind hibátlanul megy, az alaplapi fesz. is mindig rendben van.

Meg tudná mondani valaki, hogy mi lehet itt a gond?

#536 Felhasználó inaktív   Flash Gordon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 21:18

Hi!

Azt szeretném tudni, hogy miért van az, hogy a HDD-m (Samsung SP1213) egészségi állapota és a teljesítmény a HDDlife progi szerint 65%-os. (SpeedFan szerint 63% a fitness, és 100% a performance) Egy éves az említett wincsi, és épp tegnap töredezettmentesitettem. Azt hittem az lehet a gond.

Vajon jó értéket mutathat a progi? Mert minden hiba nélkül működik a HDD és eddig semmi problémám nem volt vele! De aggaszt ez az alacsony érték!

Válaszaitokat előre is köszönöm!

szerk.: másik topicból átmásolva!

#537 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 21. 21:40

Átmásoljam a válaszomat is a másik topikból? :)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#538 Felhasználó inaktív   aax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 07:30

Tud valaki segíteni abban hogy mi megy tönkre általában egy merevlemezben ha a bios nem ismeri fel de hallhatóan felpörög? Mit kéne vele csinálnom hogy életre keljen? Nincs senki aki megtudná javítani?

#539 Felhasználó inaktív   Flash Gordon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 13:07

Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 22:40

Átmásoljam a válaszomat is a másik topikból? :)

Akkor annyi lényegében a válasz, hogy b.sszak rá, a progi úgysem mutat helyes eredményt, de azért bármikor bekövetkezhet a baj!

Nincs mégis vmi módszer, ami előre tudná vetíteni a halál beálltát? Már 2 WD vinyóm is elszállt sok pótolhatatlan anyaggal!

#540 Felhasználó inaktív   Füly 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 15:04

Szijasztok,

Vettem egy 8n-sli-pro lapot meg egy 250gb-os samsung sata2-es cuccot. Nekem volt még 2*120Gb Maxtor sata1-es vinyok.
Felpakoltam a 250esre a renccert amikor vissza dugom a 120as vincsit akkor ha vmit megakarok nézni a másik vincsiről vagy másolni akarok róla/rá akkor iszonyat belassul a renccer sőt hajlamos kifagyni...Néha a winfos se tölt be..Mitől lehet? Tudnátok segíteni?
Előre is kösszi a helpet,
Üdvicsek: Füly

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »