Idézet: aax - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 8:37
Sziasztok!
Tud valaki hozzáértő embert aki egy 40 GB Maxtort életre kelt? Felpörög a lemez de nem ismeri fel a BIOS.
A pontos típusa Maxtor d740x-6l
mx6l040j2
Elsősorban nem adatok kellenek róla hanem használni szeretném hosszútávon. Érdemes megcsináltatni ha lehet vagy ezek már túl sokáig nem húzzák javítás után?
Ha valaki tud segíteni írjon egy árat mennyiért javítaná meg. köszi
Hát a javíttatást szerintem felejtsd el, ha az adatok tényleg nem fontosak. 12000 Ft-ért már kapsz újat, nem hiszem hogy megérni szervízelni. Már 20 eFt környékén 160 Gb-osak is vannak szép számban, ha nem érdekes az adat akkor inkább nézz egy újat. Nem tartom vszinünek hogy jobban járnál anyagilag ha szervízbe adnád (arról nem is beszélve hogy lehet nem is csinálnák meg)
Nekem meg észheztért a vinyóm és sikerült róla egyszerűen lemásolni az adatokat, mintha soha semmi baja sem lett volna. Van vkinek vmi tippje, hogy akkor mi volt ez a kergeség?
Másolás közben semmi zaj nem jött ki belőle, és a sebessége is olyan volt mint újkorában - vajon bízhatok benne és használhatom tovább.
Miután lementettem az anyagot róla betettem a másik vinyómat (160 Gb Samsung) hogy áttegyem oda, és az is megkergült tegnap.
A munkahelyi gépemben van hely rendesen és oda felmásoltam minden cuccot mindkét vinyóról. Aztán formázás particionálás a Samsungon, és elkezdtem visszamásolni a cucot. Már majdnem tele volt a vincsi amikor megakadt a másolás egy hibaüzenettel, hogy nem jött létre egy könyvtár. Ezek után se olvasni, se írni nem tudtam a samsung egyik partíciójára sem. Újrapartícionáltam és most minden jónak tűnik. Vajon most ennek is van vmi baja, van csak egy múló rosszullét volt?
Ha valaki tapasztalt már hasonlókat akkor mesélje el nekem a következményeket. Kissé pipa lennék ha 2 vinyóm ment volna egyszerre tönkre.
Szerkesztette: Picassu 2005. 10. 21. 08:16 -kor